Rahvastikumuredest kaine pilguga – oht on asendada üks tulekahju teisega

Kindlasti hakkaks see jarkjargukt toimima :slight_smile:
Praegule pensionile minevad pensionärid on juba iibe languse pøhjustanud.

Ma ennist aegumenteerisin. See on koht, kus raha suunata lapsetoetusteks. Praegu 1-2 lapse pealt saad 80 eur. Lastega perele öeldakse, et hakka sitemalt elama… Aga miks pensionäridele ei võiks öelda, kolige kokku!

Sest pensionärid saavad hääletada aga lapsed ei saa?

2 Likes

To: Fish
Sellise segasevõitu teksti peale on üldse raske midagi vastata.

2 Likes

Miks indeksfondi koguja peab saama sama pensionit, kui see kes selle raha pidi lastesse investeerima ja ei saanud koguda!

Aga seetõttu, et seesama indeksfondi koguja maksab samal ajal ka su vanematele või vanavanematele parasjagu pensionit. Ta maksab jätkuvalt sotsiaalmaksu. See raha ei teki niisama.

1 Like

Ta maksab enda vanematele pensionit, sest nad on ta sünnitanud. Ütleb sellega aitäh, et te minusse investeerisite, kui ma olin väike.

Aga nüüd on olukord muutunud! Neid, kes maksavad pensionäridele pensionit neid on vähem. Lapsi on vähem. Ja riik on paanikas hakanud sambaid reklaamima.

Probleem on selles, et need kes nüüd lapsi saavad ei saa koguda sambaid. Nii nagu need, kes pole. Lapsed on väga suur kulu.

Sisuliselt need, kes teevad ühiskonnale teene ja toovad lapsed ilmale, kes pensionit peaksid maksma. Needsamad vanemad peavad väiksema indeks-sambaga hakkama saama. Siit ka loogiline järeldus, kui ühed otsustavad investeerida lastesse ja nii oma pensioni. Peaksid ka nad saama suuremat pensionit. Kui need, kes indeksisse ja lapsi pole!

Ja see, et ma seda siin 10x selgitama pean on häbiväärne!

1 Like

Kui lapsed on väga suur kulu, siis mitte keegi ei saa neid takistada lapsi mitte saamast ja kogu ülejääva raha eest näiteks kinnisvara, aktsiaid ja võlakirju osta.

Lapsi saadakse ikkagi absoluutselt muudel põhjustel, kui enda vanaduspõlve kindlustamine, mis sest, et kogu meedia on viimastel aastatel selle üle arutelusid paksult täis.

Arvestades maailma ülerahvastatust, ei ole ette näha, et Eestis rahvaarv langeb, rääkigu rahvastikuspetsialistid mida tahes. Juba ammu nad rääkisid et rahvaarv aina kukub ja kukub, küll aga viimased aastad oleme näinud rahvaarvu kasvu, isegi eelmise aasta -7000 inimest ei muuda kogu kasvu-pilti.

1 Like

Ma ikka küsiks, kas sa “Kas sa kõrgemat matemaatilist analüüsi oskad?”
Või… tavaliselt algavad tekstivestlused tundmatutega suht rumala tiinekakeelse lühendusega: “MvN” (sedasorti keskkondades, kus pilte ei ole ja nickname järgi ei ole võimalik midagi otsustada).
Mina soovitaks “BA v. MSc?” küsimusega alustada.

Ma 10x juba ütlen. Kui sul on lapsed siis sul ei ole võimalust oma vanaduspensioni kindlustada nii hästi. Kui need, kellel ei ole lapsi.

Kuidas sa sellest aru ei saa???

Arutasime just Abikaasaga ka seda “patriarhaalse rõhumise” keerukat ja rasket küsimust ja jõudsime üksmeelsele järeldusele, et eksisteerib VEHMide Ülemaailmne Vandenõu, mis seisneb selles, et tehakse tuugalt käivaid gaasiballoonikraane, karastusjoogipudelikorke ja kurgipurgikaasi – kõik ikka selleks, et takistada Tugevatel ja Iseseisvatel Naistel olla Tugev ja Iseseisev ja panna nad meessoost armetusse sõltuvusse kraaniavamise-, korgikeeramise, dekaanetamise aladel.
Kohutav! Sellisele diskrimineerimisele tuleb piir panna. Igatahes!

1 Like

Miks see noormees, kes ise lapsi ei taha, peaks küsima neiu käest, et kas too ikka lapsi tahab? Ja miks sedasi minna paari neiuga, kelle elulised vaated on 180 kraadi erinevad noormehe omast? Siin lingil saab kuulata kui ka sama asja lugeda: https://www.levila.ee/raadio/mees-kus-su-lapsed-on

Ahsoo? Ja mina siiamaani arvasin et see sõltub sellest, kui hästi ja kui palju töötatakse ja kui suure lisandväärtusega tööd osatakse teha. Näed paljud on endale 3-4 last soetanud ja samas ka uhke maja ning mitu autot. Siin ümbruses elab mitmeid selliseid.

1 Like

Mis sellest kasu on? Rahvaarv kasvab, Inimeste arv aga on langustrendis. Võib-olla absoluutarvudes isegi ei ole, aga suhtarvudes küll. Tölplaste, kretiinide, jobude, tolvanite, tiktokerite, suunamudijate, muidusööjate, tühjajahvatajate, sotsiaalõiglusesõdurite ja muu väliselt inimest meenutava ning feno- ja genotüübilt liiki homo sapiens kuulvate, aga päriselt eta arvukus on massiiivselt kasvanud. Ei?
Kõik Inimesed kuuluvad liiki homo sapiens aga mitte kõik biloogilise liigi homo sapiens esindajad ei ole Inimesed. Paraku. Kuigi potentsiaal on. Kahjuks… raisku lastud potentsiaal.

2 Likes

Offf, pidasin silmas seda, et ka 20 aasta pärast on Eestis tööhõive ligikaudu sama suur kui see on praegu, mitte ei ole aga näiteks 2 korda väiksem. Ja seega kogutakse ka makse sellelt.

Tore, et sa terve eesti kohta statistikat teed paari miljonäri alusel…

Aga miks me seda sama statiskat ei kasuta pensionäride jaoks? Milleks kõrgemaid kui 1000 eur pensioneid üldse vaja maksta?

1 Like

Kena muinasjutt küll, aga siiani olenes see hoopis sellest kas õnnestus mõnes riigiametis tiksudes vajalik staaz täis saada või mitte. Sotsiaalsüsteem ägab täna ja ka lähemas tulevikus riigitöötjatest personaalpensionäride armee all.

3 Likes

Meil oli perekoosolek. Pmst võtsime otsad kokku, et minu (ema) pärast ei pea ükski mu kolmest tütrest siin riigis virelema. Enam mitte! Perspektiivi pole näha, majandus väidetavalt igal aastal “tõuseb” üks intriig ja idiootsus mäerahvalt teise järel, üks on rohkem õhku täis kui teine jne. No pole vaja. MITTE KEEGI isegi ei pane tähele, et sa siit jalga lased. KEDAGI EI KOTI KA! Lastel keeled suus, maailmas juba ringi käinud ja on võimelised ise otsuseid vastu võtma. Ja neil on minult kaasa ainult julgustavad sõnad. See ei ole see riik kuhu mina heas usus omad lapsed sünnitasin, kasvatasin ja koolitasin. Lubasin hoida kõiki kasse ja kortereid hooldada kuni vaja on, et tagala pärast ei peaks muretsema. Käed vabad - ja andke minna!
Tundub, et järjest ja järjest just noored naised on selles riigis pettunud. Meestel on suva. Ja mis vahet seal enam, läks trumm…

5 Likes

Mina soovitasin küll esimese asjana krõll matkale viia. Ja oluliseks välja uurida, kas potentsiaalne tegelane ka terve on. Ja mitte ainult pärilike haiguste osas…

Selleks pole Offfi vaja kodustada, tõesti, need tööd teeb varsti robot ja vajadusel naabrimees.

Jah, eks matk näitab ka, kes on visa ja kes viriseja-vinguja ja allaandja. Aga imho näitab suurepärane suhe diferentsiaalvõrranditega seda isegi paremini. Selle jaoks on vaja omajagu visadust, järje- ja sihikundlust ja töökust. NING omajagu IQ-d. Paljast päheõppimisest ja papagoina kordamisest ei piisa. Ajusid on ka vaja. Natuke saab nutikuse puudujääki kompenseerida töökuse ülejääkidega, aga ainult natuke. Kindlasti mitte 100%.
Mis on mõnevõrra parem, sest minu küsimuse eelduseks on, et “see” on juba tehtud, sinu “testi” puhul peaks keegi oma kondid ise ka matkale vedima :slight_smile:

Asi hakkas Lääne demokraatiates kiiva vedama täpselt sellest sellest hetkest, kui ainsad hääleõiguslikud kodanikud ei olnud enam kinnisvaraomanikud. Ehk siis naised ja proled selle riigivankri kraavi kummuli keerasid ja nüüd on siis aeg jalga lasta. Mõnus moonakamentaliteet.

9 Likes