PTA Grupp (PTAAT) / Klementi 45 krooni!

noo, aga klementi teenis teine kvartal isegi kasumit juba. 1000 eeku:)
klementi jälle miinuses. tõsi, väikese käibega, aga ausalt õelda on minu meelest selle aktsia õigustatud hind vist üldse kusagil 0,3-0,5 eurot. mitu aastat on juba punnitud, aga ainus, mis paistab on järjest hullenev olukord. 45 krooni näib lausa unistus selle aktsia puhul. küsimust tekitab ka sõnavõtt kus firma juht ei oska prognoosida aasta kasumit ning peab vajalikuks ära oodata kolmanda kvartali tulemused. hallooo, kolmandast kvartalist on juba kaks kuud möödas.
Kas ma olen mingid uudised maha maganud? Millest selline tõus?
Noh, eks need tüübid kes Viisnurga heade tulemuste ootuses spekkasid said sealt veel liiga väikese luti ja tahavad nüüd Klementist täiendava laksu saada :-)
Aga millal muidu sealt uudised peaksid tulema?
tavaliselt viimasel hetkel ehk siis novembri viimasel päeval
jälle "erakordsed" tulemused
Kohustused 87 055 000 EEK
Omakapital 10 269 000 EEK

kas keegi on tähele pannud, kellelt ostis hansa kasvufond ligi 5% klementist lisaks? (nüüd osalus 10.06%, enne ÄP info kohaselt 5,82%).

ja FI uurigu, millise informatsiooni alusel HKF selle otsuse langetas.Insider?
See klementi on kole õnnetu firma, paljud loodavad et suudab samuti välja rabeleda nagu baltika, kuid see ei pruugi nii olla ...
Vaatan, et Hansale kuulub üldse kahtlaselt suur osakaal Klementist - lisaks HKF ka Hansa kindlustus, V2, V3, K2 ja K3

Kas see tähendab, et nõudlus KLMnti järgi suureneb, kuna fondide mahud kasvavad või seda, et hind hoopis langeb juhul kui hansa oma osalust maha hakkab müüma.
klementi.

alta on palju pappi ja nüüdseks ka oma mainet sisse pannud (laenates). usun, et tegu intelligentsete inimestega, kelle projektid pigem õnnestuvad. klementi puhul on ülesanne osutunud siiski märksa raskemaks, kui arvati.

sellegi poolest, eestis on inimesi, kes teavad, kuidas rõivaäri ajada. mõni baltika inimene minu teada juba klementis ka töötab. küll see vanker teele aetakse.

kindlasti on suurem tõenäosus, et asi tööle pannake, kui et jääbki nulli või miinust tiksuma, või vee alla läheb. hansa fondid istuvad päris suurte osalustega sees.

valuatsioon - praeguselt tasemelt siis u 60 MEEK. eeldades, et võtad nägemuse, et ettevõte pannakse tööle, siis näiteks 5-10MEEK aastakasum ei tohiks olla võimatu. PE-d oskab igaüks ise arvutada. nagu ka siis kõrvale baltika või marimekko omasid panna. vaadake kasvõi baltika foorumeid selle aasta algusest (seal ka muide mitmed inimesed olid VÄGA negatiivselt ettevõtte suhtes meelestatud, kui soovitasin 2-3 EUR tasemelt osta :)).

ise olen pidevalt sisenenud alates 1.8 EUR-st tänaseni.
äripäevas ka uudise parandus, varasem osalus oli siiski 9,6% (mis oli ka kirjas klementi 2004.a aruandes). börsiteade oli küll tehniliselt õige, sest eelmine uudis tehtigi 5% künnise ületamisel, kuid osalus oli 9,6% tasemel juba pikemat aega.
Klementi bilansis on Materiaalne põhivara 50 MEEK. Teab keegi, millest see koosneb? ainult masinad ja kuur tallinna külje all. või äkki sisaldab see mingit magusat kinnisvara kuskil TLNs?

Kui see materiaalne põhivara peaks juhuslikult olema lihtsalt tootmisseadmed, siis tundub Klementi seis kehvapoolne. Ettevõttel on lühiajalisi kohustusi 72 MEEK ja lühiajalisi ettemakse/raha/nõudeid 12 MEEK. Lühiajaline kohustus on 12 kuud. Lanu saab alati natuke edasi lükata, kuid pikemas perspektiivis peab selle ikkagi ära maksma. laenu edasilükkamine teeb tavaliselt selle ka kallimaks.

Minu arust ainuke võimalus Klementit päästa on midagi maha müüa. Nüüd tekib küsimus, mida müüa? on seal 50 MEEK sees midagi müüdavat?
ÄP täna mainitakse Klementi börsi kalleim aktsia aga tõuseb ikka mühinal?
Just nagu oleks härjale punast näidatud. Aru ma ei saa!
Raha sügeleb ju...:)
See, et aktsia on eelmiste majandusperioodide kasumi (või muude suhtarvude) suhtes kallis, ei tähenda midagi. Aktsia hind peegeldub tulevikuootusi. Kui Klementi suudaks võlakoormast lahti saada, siis oleks tegemist täitsa odava aktsiaga. Aga kas ettevõte suudab võlast vabaneda?
VNU-st saan veel aru: võetakse varem positsioone aga Klemnti!!!
Näe, täna kukkuski Klementi nigu kolinal.