Logovahetuse hullus on ka Klementini jõudnud, siin sellekohane börsiteade.
Ja uus logo ise ...
Ning lahtiseletus ...
KLEMENTI LOGO: · rõõmus - erk soe värv - oranž · lihtne - lakooniline, modernne graafika · naiselik - modernsus sisaldab pehmust · hoogne - kannab endas nooruslikkust, liikumist
Kes juhtus vaatama esmaspäeva õhtul Kanal 2 pealt Peeter Oja ja Mart Juure uut saadet Ärapanija, siis seal oli logovahetuse teemal huvitavaid mõtteid, :)
Hansapanga ja Ühispanga analüütikud on jätkuvalt mitmete Eesti ettevõttete suhtes eri meelt ...
Paar päeva tagasi mainisin börsipäeva ülevaates 22 000 Klementi aktsia (1,16% aktsiakapitalist) liikumist 1 suurtehingu käigus,
Tänase aktsiaraamatu põhjal on siis mainitud kogus liikunud Ühispanga Varahalduselt (nende osalus nüüd 0) Hansapanga (2000 aktsiat) ja tema Balti Kasvufondi (20 000 aktsiat) kätte. Viimatinimetatu osalus Klementis tõusis nüüd ka üle 5% piiri, mis leiab kajastamist esmaspäevases börsiteates. Balti Kasvufondi mahust moodustab ost ca 0,36%, niisiis ei ole sinna investeerinuil ka mustema stsenaariumi korral põhjust muret tunda.
Mustast stsenaariumist: Klementil on aega majandustulemuste oluliseks parandamiseks aasta lõpuni, vastasel juhul võib võlakoorem neile saatuslikuks saada.
Ma praotan veel oma nokka... Ma ei arva et igasugune kriitika konkurendi suunas oleks kehv. See kuidas te kunagi Hansusid selles foorumis materdasite oli tegelikult positiivne, sest see oli investoritele vajalik info. Hiljem tuli valja et teil oli ka vahemalt osaliselt oigus ja yks tuntud tegelane pidi uusi tookuulutusi otsima minema. Mitte et see oleks mul takistanud seda varki ostmast aga ikkagi kasulik ennem asjaga tutvuda. Klementi hind on tousnud yle 8% ja seda voiks vist ysna normaalseks IPO-ks lugeda. Eks siis nyyd naeme kas sygisene kollektsioon myyb voi nad korbevad. Voibolla oleks aeg paar stoppi panna. Hansa vaite kohaselt on kriteeriumiks see et Klementi teenib 99,4 mln kaibe pealt +5,9 mln. kasumit. Kui Hansapank Yhiselt Klementi aktsiaid ostab siis oletan et Hansa arvab et Klementil laheb hasti. Kuna nad Klementile laenu annavad siis ehk on neil ka mingeid sygavamaid teadmisi selle kohta et Klementil hasti voiks minna? Muidugi on ka voimalik et laenusumma on suurem kui aktsiatesse investeeritu aga siin on ka muid heldeid rahaandjaid nagu moned Skandinaavia fondid ja ettevotte juhid kes ise kovasti Klementisse investeerinud on. Minu jaoks oli see kunagi kriteeriumiks. Eesti vaiksel maffia-borsil ei saagi vaikeinvestor koiki fakte teada. Talle tommatakse vaid "myts pahe".
tahtsin Baltikat kommenteerida aga ei leidnud enam foorumist teemat??? ei tea, kas Milder on oma raha LHVsse haldamisse andnud tingimusel, et kõik negatiivne olgu fuurmist kadunud :) väike konspiratsiooni teooria....
Täna avaldas siis lõpuks oma tulemused ka Klementi (kasutades selleks viimast päeva). Hoolimata käibe vähenemisest on raport positiivne. Firma jõudis lõpuks kasumisse, milleks oli ka viimane aeg, kuna omakapital lähenes ohtlikult nullile. Firma kasum aktsia kohta moodustas esimeses kvartalis 76 senti, mis teeb aktsia praeguse turuhinna juures suhteliselt odavaks. Muidugi oleks sel juhul vaja ka järgnevates kvartalites vähemalt samasuguseid tulemusi näidata.
Aktsiat hind oleks ilmselt veelgi madalam, kui Hansa seda üleval poleks hoidnud. Kui samasugune aktsia oleks USA turul, siis oleks hind shortide poolt palju madalamale pekstud.
Igatahes tasub radaril hoida, hoolimata raskekahuriväe tähelepanu koondumisest Tallinna Vee aktsiale.
Uue majandustarkvara “Microsoft Axapta” juurutamine on osutunud oluliselt vaevalisemaks ja pikaajalisemaks võrreldes esialgu planeerituga.
Seoses laovarude algandmete konversiooni vigadega ühest majandustarkvarast teise ning tingituna finantsseadistuste vigadest, oli varude arvestus I kvartalis ebaõige.
Nimetatud vead avastati ja parandati II kvartali lõpus. Tulenevalt avastatud vigadest majandustarkvara seadistamisel ja andmete konversioonil, viidi II kvartalilõpu seisuga läbi põhjalik varude inventeerimine ja hindamine, mille alusel võeti varud õiges ja õiglases väärtuses arvele.
Esmapilgul oli tõesti raske oma silmi uskuda. Tänased poolaastatulemused (Kalev ja Klementi) ikka paras müstika, aga selle eest on homme mida jälgida.
Klementi olukord muutus nüüd minu silmis oluliselt kehvemaks. Positsiooni õnneks ei oma, otsustasin tulemused ära oodata. Sellest tuleb lausa reegel teha. Üle tulemuste on ikka Kalevi või Klementi aktsiat väga riskantne hoida.
st. kandsid lao kahjumisse.Kas tõesti muutub konservatiivseks ja läbipaistvaks?Siis ei jäägi midagi järele.Viimane aeg panna naised mobiili osi keevitama nagu elqotec!
Ei oskagi midagi kosta. igaüks ikka ärimees ei ole. see, et kinnisvaraga praegu paljud teenivad on lihtsalt ajamärk. ega seegi ütlus, et näidake mulle üks tark kinnisvaraärimees pole tühjast tulnud. ja kahjuks ongi väga paljude "ärimeeste" kasumid hakanud siin eestis tulema kinnisvaraga hangeldamisest, aga mitte nende firma põhitegevusest kuna põhitegevus paraku vajab lihtsalt ajusid ka juurde ja seda näib vist nappivat? Siiski Kalevis olen ma veel positiivne kuigi õlgu paneb natuke kehitama. Klementi? ma ei tea. kindlasti tulid järjekordselt mingid noored ja vihased mehed (tegelikult ei tea kes seda juhivad) ning hakkasid "asja ajama", samas ma sügavalt kahtlen kas neil üldse mingit kogemust antud vallast oli, peale visiooni. Võib vist lugeda selle arvele, et liiga palju telekast "bold and the beautifuli" vaadatud
Tänu Q1-Q2 korrigeerimisele võib pankadele (Hansa ja Ühis on mõlemad laenanud) öelda et operatiivne cash-flow oli ikka positiivne Q2 ja on mõtet jätkata. H1 on nendel õnnestunud võlad tarnijatele ka tõsta 1,3 meek, samuti vähendada kliendinõudeid 4,3 meek võrra. Ikkagi vähenes raha 0,4 meek võrra 3,0 meek-ni. Lühiajalised võlakohustused on 53,8 meek.