reformierakondlane lanemann sai Pärnus:
EKREs 2021. aastal 1554 häält
re 2025. aastal 64 häält
reformierakondlane kronsenkaarjusel samad arvud:
valmisliidus 2409häält
re 2025. aastal 921 häält
reformierakondlane lanemann sai Pärnus:
EKREs 2021. aastal 1554 häält
re 2025. aastal 64 häält
reformierakondlane kronsenkaarjusel samad arvud:
valmisliidus 2409häält
re 2025. aastal 921 häält
Üldiselt paistab olema konsensus, et reff lastakse järgmisete riigikogu valimistega allavoolu ja panused tehakse kõigi varasemate rff toetajate poolt PP-le. Sattusin lugema kui kutsuti “nutikale” valimisele.
stagna, sa siin veidi eksid. Madissoni ja Helmete vahelt “jooksiski must kass läbi” just sellel põhjusel, et Madisson tahtis ja/või lootis toonases EKREIKE valitsuse ministrikohta. Aga ei saanud (vahet pole, mis põhjusel). Sealt algas hõõrumine ja teatavad lahkhelid perekonnaga.
Lisaks, mis muudutab ministriametit, siis vähemalt Eestis pole kunagi olnud probleemiks, et inimene on vähevõimekas või piiratud. Sellisesid on meil onud küll ja küll, samas olid nad ilusasti terve oma ametiaja ära (näiteks: Akermann, Rõivas, Alender, Ratas, Reps, Simson, aga ka kümned teiste eri erakondade esindajad). Probleem tekib siis, kui minister on puhta rumal või räägib riigivastast juttu (näiteks: Repinski, Korb).
Ja kui võrrelda Europarlamendi saadikut ministrikohaga, siis kõige olulisemaks kriteeriumiks on see, et kui sind on valitud Europarlamenti, siis sulle on garanteeritud 5 aastat meeldivat sinekuuri, millega ei kaasne absoluutselt mittemingisugust vastutust. Samas ministriametiga kaasneb täielik ebakindlust homse suhtes, sest kunagi ei tea, millal mõni koalitsioonikaaslane otsustab valitsusel nö. vaiba jalge alt tõmmata. Lisaks veel ka kordades suurem vastustus ning pideva avalikkuse kriitika, vahet pole, mida minister teeb.
No just, EP saadiku koht on väga tasuv ja mõnus ja vastutust pole mingisugust . Fakt, et Madison on seal olnud juba üle 6 aasta järjest, näitab, et tal polegi soovi enamaks. Lõpuks pole sinna saadikukohale asumine ju kohustuslik, keegi ei sundinud teda selleks 2019.a. ja ei sundinud ka 2024.a.
2023.a.Riigikogu valimiste järel sai Madison Riigikogu saadiku koha, kuid loobus ise sellest ja minu mälu järgi sai tema asemel Riigikokku siis Kalle Grünthal . Madison eelistas eurosaadiku mõnusat elu. Ma arvan, et siingi foorumis on mõned inimesed, kes eelistaks seda tasuvat ja muretut ametit viieks aastaks sellele, et eraettevõttes ise oma tööga raha teenida ja kust muuseas võib ka iga hetk kinga saada kui omanik arvab, et ta sinu tööd enam ei vaja .
Näiteks Kõlvart loobus EP saadiku kohast, mille ta valimistel sai EP valimistel 2024.a. ja saatis sinna hoopis Yana Toomi.
Ma ei imestaks põrmugi kui Madison kandideeriks 2027.a. Riigikogu valimistel, saaks valituks ja loobuks Riigikogu saadiku kohast jälle. Ja siis kandideeriks 2029.a. EP saadikuks, osutuks valituks Keskerakonna kandidaadina ja asuks jälle Brüsselisse tööle, mis õieti ei olegi palehigis töörügamine vaid sinekuur.
Kui ootamatu siis äkki näeme teda mõne erakonna nimekirjas kõrgel kohal varsti.
Paavo Nõgene muidugi lubas oma intervjuus, et ta poliitikasse ei sukeldu. Aga nagu teada, mees annab sõna, mees võtab sõna. Kunagi oli reformiparteis.
Kes teda valiks? Mõned Tallinki töötajad ehk aga kes veel?
Miks Nõgese üle siin hambaid teritatakse? Fakt on see, et ta on Tallinki toonud läbi paljude kriiside. Tehke järgi. Minu arvates on tegemist ühe parima juhiga viimasel ajal. Raskeid otsuseid on olnud ilmselt palju. Juhi eesmärk on omanikele raha teenida.
Ok, ma seda ei kuulnud.
Haa-haa - Nõgene oli ju üks põhifiguur, kes Veidemanni näidispoomises liberite poliitilist tellimust täitis: Nõgene tõstis ringhäälingu nõukogus kirve uuesti Veidemanni pea kohale
Nõgene võib olla mida iganes keegi talle süüks leiab, kuid meie hetkel istuvate valitute hulgas on ehk max 10 tegelast, kes maailma asjadest reaalselt samaväärselt aru saavad kui tema! Mina väga sooviksin, et valitsusse veidigi mõistuse häält lisanduks. Isikliku elu poodiumide pinnalt jääks ka siinse foorumi osalistest 2/3 tema selja taha kaugele maha!
Oravad vajavad uut pealiku, kes allakäigu spiraali tagurpidi keeraks…
maris lauri ja kadastik olid mõlemad normaalsed inimesed, enne kuni erakonda astusid. Täna kuulad ja mõtled, et kas tõesti võtab erakondlik kuuluvus ja riigikogus istumise tasu võime mõelda ära?
No raha, tasu mõistes, Nõgene mõtlemisvõimet ei pärsiks. Võimu on tal olnud juba sellist ja teistsugust. Põhiline küsimus oleks motivatsioon panustada?
Kadastikku väga eelnevalt ei mäleta aga Lauril on ikka väga suur kukkumine toimunud.
dr. Kadastik, fanaatlise EV evangelisti ja päikesepaneelientusiastina läks sinna, oletatavasti, mingit väga konkreetset teemat ajama.
Niipalju on küll märgata, et kodaniku kommentaarid ja postid FBs on muutunud väga hillitsetuks, poliitkkorrektseks ja … kuidagi “robotlikuks” ;(
Nii palju kui ma olen kadastiku jäginud, siis minule endale subjektiivselt hinnates ongi jäänud mulje, et päikesepaneeli omanike huve ta seal esindabki ja muud nagu ei teekski.
Samas, on see otseselt halb? Me ju siin loeme korrektseks, et “kõigi ühiskonnagruppide huvid peavad esindatud olema”. Miks siis päikesesõprade ja juhuelektrijukude omad ei peaks?
Kui Sa tähele panid, siis minu sapine küsimus, kas
“3 erineva titeisaga, kohtutäituriga kimpus üksikema” huvid ikka peaks Riigikogus esindatud olema. Millised need “huvid” olla võiks ja mida see “esindaja peaks tegema?”
Kutsus esile pahameeletormi. Saetakse alustalasid. Kaheldakse meie Riigi “pühades aluspõhimõtetes”. “kuidassajulged!”
ERK juht Silver Kuusik lahkus oma ametist ja ka parteist . Väidetav põhjus : terviseprobleemid .
Pole just väga usutav, et terviseprobleemid sunniks erakonnast lahkuma.Lihtliikmena võid tiksuda ka kui oled puruhaige
Lihtsalt kogu partei oli suur nurjumine ja arukamad ekrest dissidendid nagu Madisson sinna vaheparteisse üldse ei läinudki, cut out the middleman teised lahkusid uppuvalt laevalt juba varem ( Põlluaas, Frosch )
Ma pakun, et ka Kuusik võib välja ilmuda mõne teise partei nimekirjas aasta pärast Riigikogu valimistel . Võib olla Keskis, kellel napib tuntud eestlastest nimesid Lõuna-Eesti ringkondades.
Maksumaksja leib on nii magus. Ja kui otse Riigikokku sisse ei saagi, siis suur tõenäosus, et Isamaa hakkab Keskiga 2027.a.koalitsiooni tegema tähendab, et mingi hulk ministrite asendusliikmeid ikka parlamenti saavad.
Läks teatud vene kultuuris õnnetoovate putukate moodi aktiivsem siblimine käima. Endine 200-lane Lukk juba läks üle sotsidesse. Ainult aja küsimus, kui 1% erakonna riigikogu liikmed hakkavad, kes sotsidesse, kes kuskile mujale parema valimistenimekirja koha nimel ära pudenema, sest muidu on oht jääda juba aasta pärast töötuks.
Mida näiteks hakkaks uibu, vallaline kaunitar või taru päriselus tegema? Ülejäänud seltskond ei vääri minu jaoks isegi mainimist.
Eks ole näha kuidas mihhail selle olukorraga toime tuleb, kui koalitsiooni hääled laiali vajuvad. Või mis siis saab kui valitsus muutub töövõimetuks, eriti praeguses julgeolekuolukorras.
Kuidas küll see juhtus, et ennast nüüd niimoodi nurka värviti…