Sorri sekkumast, aga kas selle Sachsi sõnavõtu transkripti kusagil eesti ajakirjanduses ka on kajastatud?
Ei ole, minu teada. Aga see oleks tänapäevaste AI vahendite abil lihtsalt tehtav. Ma küll tema kliima-seisukohtadega ei ole nii agaralt nõus, aga see tollide-tariifide-protektsionismi jutt on täitsa OK. Kas peaks selle transkripti genereerima ja kas sellest oleks mingit kasu?
Tean’d mis kasu, mõtlesin lihtsalt et huvitav oleks ka kui mõnda intelligentsemat vaadet viimase aja kaubanduspoliitikatele peavoolu uudistes kajastataks. Ta pani ikka täitsa julmalt ja vaimukalt Trumpile piki nägemist…
Samas, Sachs on Trumpi vastu varem ka kriitiline olnud, aga kas mina sain millestki valesti aru või oli see tema, kes tänavu varakevadel tuututas, et Balti riigid peaks moka maas pidama ja mitte häirima Trumpi rahuplaane?
oot, kas me räägime siin Eesti uudistest ikka… sellest “kahemeediamogulisüsteemist” Delfi vs. Eestimeedia… mis ajast ja kus kohast sa ootad “intellgientset majanduskajastust”. Või äkki Äripäevalt?
Siin oli selle teema nimi eelnevalt “Tambiks veidi poliitikuid”.
Ehk siis, kremli meelsel reetur-poliitikul Aivo Petersonil (Aivo Krõlov) pole enam kunagi poliitikasse asja ja tõenäoliselt vahib ta veel pikalt-pikalt vanglamüüride vahelt välja, kuni lõpuks jalavõruga kuhugi korterisse pikemaks ajaks pidama saab.
Ehk siis, “partei” nimega “KOOS organisatsioon osutab suveräänsusele” on ette nähtud väljasuremisele ja kuna seal äärmus-venemeelses eesotsas pole kedagi karismaatilist, v.a. Stalnuhhin, siis pole ette näha, et kremlimeelses seltskonnas seal midagi sellist tekib niipea, mis üritab valimistel mingeid tulemusi saavutada.
Ka valimisliit “Plaan B” võib saada suure hoobi, sest võimalik tulevane jama, mis tõenäoliselt hakkab Tartu laenu-hoiuühistust välja paistma, annab tõenäoliselt poliitilise surmahoobi selle valimisliidu juhtivale tegelasele.
E200 joodikud omas mahlas vähendamas oma 1% toetust…
Siseminister Igor Taro (samuti Eesti 200) sedastas samas lõimes elutargalt: “Ma ei tea, kas just seal pildil miskit on valesti, aga meie puhkuste kord näeb ette, et tööst vabal ajal tuleb lõõgastuda. Tavaliselt käib see hea söögi ja veiniga, muidu saab noomituse.”
Ametlik visiit riigi raha eest on Taro arvates puhkus?
Vaene Margus Tsahkna. Saad isiklikult sõbralt paksu rahapataka, lood uue ja uhke partei, millel on väga kõlav nimi, ja … kõik puha joodikud on sinna parteisse kokku tulnud!
Kes on E200 suurimad annetajad?
E200 suurimad annetajad on: Priit Alamäe (438 200,00 €), Joakim Johan Helenius (227 000,00 €), Tarmo Tamm (162 496,00 €), Meelis Niinepuu (85 101,00 €) ja Taavet Hinrikus (75
021,00 €).
Et Isamaale 200k on probleem aga …
Kunagi loeti ette ka PP annetajad aga kuna siis nende reiting ei nätanud veel mingit tõusu siis ei jätnud meelde - oli posu ärimehi.
PP puhul tuleks ka prokuratuuri poolt pakutavad teenused rahaliselt rahastusse arvestada, nagu teiste puhul organisatsioonide annetusi arvestatakse … ![]()
Prokuratuuri ja kapo korraldatud riigipööre reformierakonna heaks hindaks samuti sadadesse miljonitesse.
divide et impera…võtaks nii kokku…
Tuulenuusutamine ja ülejooksmine tasub end alati ära. Tuleb vaid teada kuhu üle joosta.
Jaak Madisonist sai Keskerakonna aseesimees. Teda ei häiri põrmugi, et teine aseesimees on seal Eesti rahva ürgne vaenlane, Solovjovi ja Assadi sõbranje .
Nagu öeldi Vilde näidendis Pisuhänd, tal on hästi treneeritud südametunnistus
Küllap näeme ka seda kuidas Madison kandideerib 2027.a. kõrgel kohal Keskerakonna nimekirjas Riigikogu valimistel, saab mandaadi ja loovutab sellele kellelegi teisele.
Ega Keskis neid tuntud eestlastest poliitikuid palju ei ole, Kõlvart ja Toom( Tšernogorova-Litvinova) toovad venelaste hääled, kuid keegi peab ka eestlastelt hääli tooma
Seoses sellega meenus mulle Pärnust Krosenkraanius. Ilma luusererakonda astumata oleks teinud parema tulemsue.
Madison tuleb Euroopast ära ainult juhul kui pakutakse ministrikohta või ei saa järgmistel valimistel sisse.
Ülejooksmine ei tasu alati ära. Esmalt tuleb meelde Juferova. Läks Keskist Refi ja sai KOV valimistel Mustamäel 46 häält. Ei usu, et järgmistel Riigikogu valimistel talle valimisnimekirjas kõrget kohta pakutakse ja tuleb tööle suunduda.
Kuidas ei tasu ülejooksmine ära?
Madison oli EKRE-s paipoisi staatuses ja eurosaadik. (Vahet pole mis olid tegelikud põhjused just teda Brüsselisse saata, mitte aga selleks ei olnud koomik Poolamets.) Nüüd on Madison eurosaadik kesiklas ning samas ka kesiklas paipoiss ja partei juhatuses ja lisaks valitud Kodanik Kõrvalti enda poolt Kodanik Kõrvalti isiklikuks paremas käeks ühest neist neljast. Ehk siis tegu on Madisonile usaldatud tipp-usalduslikkusega parteis.
Madison ei pidanud kesiklas lihtliikme staatusest alustama ja ei pidanud sealt alt madalast äärest tipu poole rühkima hakkama, ta oli algusest saadik tipus ja partei soosik.
Jutt oli, et ülejooksmine tasub alati ära. Mina väitsin, et ei ALATI ei tasu ja tõin näite. Ei väitnud, et mitte kunagi ei tasu.
Tundub, et Madisonil on Keskis parem positsioon kui Ekres. Helmed hindasid Madisoni populaarsust KOV ja Riigikogu valimistel aga pidasid teda ohtlikuks nende võimule erakonnas. Sellest ka Euroopasse lähetamine. Keski ilmselt sooviks Madisoni pigem Eesti kui Euroopasse.
Olen üsna veendunud, et kõik need tingimused olid kokku lepitud juba enne ülejooksmist.
Keegi ei vaheta erakonda lihtsalt ehku peale, et äkki hakatakse mind uues parteis paremini hindama kui vanas.
Samas ma ei usu, et Madison sooviks näiteks ministrikohta valitsuses kui Kesk peaks 2027.a. valitsusse saama.
Ministriamet on selline, mis väga kiiresti paljastab inimese võimekuse või piiratuse.
Minu hinnangul Madisoni võimed piirduvad bassihäälse plära ajamises oma iganädalastes kommentaarides, mingit vastutust oma tegevuse pärast pole ta iial kandnud.
Seda on ikka väga vähe ministriametiks
Kui Ekreike moodustas valitsust 2019.a., siis teda isegi ei kaalutud ministriametisse vaid partei otsus oli : jalust ära see mees, las ajab oma iba Brüsselis, saame temast lahti siin.
Tõepoolest, ega ka mina tahtnud väita, et see ülejooksmine juhuslik oli. Ikka pikalt eelnevalt kokku lepitud. Eks arvatavasti oma osa oli sellel ülejooksmisel ka Hüäänal.
Madisoni eelis on see, et ta on karismaatiline, lobeda jutuga ja väga energiline. Ta suudab asju adekvaatselt põhjendada ja ei paista seda tehes haleda tolgusena. Seetõttu teda hinnatakse.