Demograafiateema on olemas:
Kodanik, ma võin kümneid probleeme kirjutada alates hispaania tigudest lõpetades termotuumareaktsiooni luhta minemisest. Probleemi teadvustamine e sündivuse madal tase on haritud kodanikule teada fakt. Aga mida selle probleemiga ette võtta on küsimus e ei ole mõtet probleemi järjepidevalt postitada, lahendust pakkumata. Jah, mul on 2,0 kordaja. Abiks ikka.
Lisaks, et postitajad võiks avaldada rohkem oma arvamust ja kirjutada oma originaalseid ideid nende teemade kohta.
Propaganda spämmimisel ei ole omaenda mõtted vajalikud, pealegi polegi neid mõtteid eriti kusagilt võtta, kui kogu vaev kulub internetisügavustest aina uue propaganda välja kaevandamiseks. Mõnel, aga, ei teki omi mõtteid isegi siis kui parasjagu propagandat ei kaevandata. Mis teha, inimene on lihtsalt mõttevaene ja kujutab endast informatsioonilist toru.
Mõtteharjutus selle lõime lugejaile - kui suur on sinu isiklik( kärjekad ei lähe arvesse) panus rahva taastekoefitsenti? Kas su sobivas eas lastel on lapsed ja kui pole, mis põhjusel (eeldusel, et on jutuks tulnud)? Siin on koos üsna tegus läbilõige edumeelsest populatsioonist, täitsa põnev. Minu enda koefitsent on positiivne ja ületatudki. 3 tütart. Ja 1(üks) lapselaps. Masendav. Lähitulevikus pole muutusi oodata. Põhjused erinevad õppimisest puuduva sobiliku kaaslaseni. Ja 22 esimene taks on kõigil juba ammugi möödas
.
Ok, aga pensioniteema kontekstis saan lisada, et kõik koguvad siia ja sinna ja investeerivad. St pmst finantsi taga asjad ei seisa. Ja teised faktorid pole vanemate kontrolli all. Enam mitte.
Sarnase suhtumisega ma soovitaksin vasektoomiat. Elu oluliselt rahulikum, pmst tuleks hoiduda vaid haigustest…
err.ee – soomes-enam-kui-70-aastaste-arv-ületas-miljoni-piiri
Augusti lõpus oli Soomes 1’ 000’ 148 vähemalt 70-aastast inimest
ning nende osakaal kogu rahvastikus on 18 protsenti.
umbes 432 000 meest ja
umbes 570 000 naist.
Eks Soomes kerkib varsti teravalt üles küsimus pensioniea ennaktempos tõstmise kohta. Nagu see tekib varsti Eestiski.
Sattusin küsima Soome pensionisüsteemi kohta AI-lt ja tulemus oli minu jaoks täitsa üllatav.
Tööpension → 1,5% aastatulust (palgast) läheb läheb sinu aastapensioniks.
40 aastat teed tööd keskmise palgaga, saad 60% keskmisest palgast pensioni. Kõige ootamatum aga see, et ei mingit “Eesti stiilis võrdsustamist”.
2x keskmise palga saaja saabki 4x rohkem pensioni, kui 0,5x keskmise palga saaja.
Ja ei mingit soigumist, et kuidas käin aasta tööl ja “saan 0,5 aastat”
Lisaks veel rahvapension, mida makstakse “liiga väikese” tööpensioni saajatele.
Reformierakonna juhtimisel ennaktempos sotsialistliku tuleviku poole!
LHV kaotab PIK kontol ETF-idega tehtavatelt tehingutelt teenustasud – nii ostmine, müümine kui ka vahetamine on edaspidi tasuta. Selle asemel rakendub analoogselt pensionifondidega varade mahult arvestatav aastane haldustasu.
Ühtlasi näitab ka LHV PIK konto statistika sama, mida statistika kogu maailmast, keskmise isetegija-investori PIK tootlus on alla jäänud nii passiivsete indeksifondide kui ka aktiivselt juhitud pensionifondide omale. Seda kinnitab LHV PIK vaatlusaeg 2021. aastast tänaseni.
Miljonite lemmik Reinsalu olevat tulnud välja AK-s ideega II samba maksed peatada. Õnneks mingid volikogud selliseid asju ei otsusta ja jäävad oma pädevuselt siiski vaid kohalike teede remondi ja lasteaedade-koolide teemade juurde. Aga pea on ju ka RK valimised. Olen siin ka enne öelnud - Isamaa oma populismiga on pensioni teemades äärmiselt ohtlik. Peale nende võimule saamist pole selles osas enam midagi kindlat.
Põhimõtteliselt väga õige liigutus. Miljardid nagu maast leitud…
Arvestades inimeste hulka, kes on otsustanud jätkata II samba kogumislahenduse kasutamist, võib “miljonite lemmikust” saada kiiresti “tuhandete lemmik”, kui ta sel teemal liiga agaralt kangutama asub. Hetkel on toimumas see, et visatakse idee avalikkusele kondina hambusse ja vaadatakse, mis reaktsioon tagasi tuleb.