"PeaLiK"
"flatuu"
ülaltoodud valguses ma absoluutselt ei usu, et passiivse metsa "hoiustamisega" saavad toetused olema suuremad, kui tulu intensiivsest majandamisest.
a) Kõiki mune pole mõistlik panna ühte korvi.
b) Kui midagi jääb järjest vähemaks, läheb see ühel hetkel hinda.
c) Looduse vastastoimetest tekkivat sümbioosi on võimalik ka rahalises mõttes enda kasuks tööle panna.
kuldsed sõnad!
a) maa kui tootmisvahend on ainult osa minu investeerimisportfellist.
b) täpselt. kui ma esitan endale küsimuse, et mis on probleemi allikas, mida maailm vajab, millist probleemi maa peaks lahendama ehk et mida (minu käes olev) maa peaks tootma, siis ma ei näe milviisil saab maailma päästa looduslik mitmekesisus. looduslik mitmekesisus ei peata kliimamuutust. metsa kogus on viimased 10 aastat pidevalt kasvanud üle terve euroopa. kaitsemetsade hulk ei ole kriitiline. probleemiks on fossiilne süsinik atmosfääris, see tapab maailma. olles ise tööstuse ja inseneri taustaga, siis iga päev ma töötan selle keskel, kuidas tööstus otsib rohelist suunda, näiteks asendades plastikuid naturaalkiududega, jne, ... pikk jutt. toetusprogrammid metsakasvatajatele on suht mõtetud, neil pole reaalset mõju, sest kui tööstus ei võta kasutusele rohelist toorainet, siis rohepööre ei saa jõuda rahvamajandusse. ja siit tulenebki, miks on arendus- ja toetusprogrammid suunatud just tööstustele, tööstus on see, kes arendab uusi tooteid. isegi puidu põletamist soodustatakse! miks? sest see on parem, kui fossiilse kütuse põletamine.
c) kindlasti on, aga, kuna pool maast on riigi oma, piisav selleks, et tagada kõik maailma päästvad funktsioonid, siis ma usun, et see on ainult aja küsimus, millal loksuvad paika ka riigi ja eraomandi vaheline tasakaal. riik jääb tegelema looduskaitsega ja eraomanikud tegelevad oma
tulundusmaaga nagu iga teine ettevõtja, käsutades seda suhteliselt vabalt, nii põllumajanduses kui metsanduses ja tööstuses.
aga - kogu see jutt ei ole absoluutselt mõeldud kellegi ümber veenmiseks, hoidku jumal selle eest! see on minu nägemus asjast. ps!! ma tegelikult usun, et enamik eesti 100 000-st erametsaomanikust, kui loevad seda juttu siin, mõtlevad, see mees on hull, see ei üllata mind. mainstream keskendub looduslikule mitmekesisusele, sest sellest räägib greta thunberg, sellest räägib avalik meedia, sellest räägivad kirjanikud ja näitlejad, üldiselt inimesed, kellel pole lähedast suhet inseneriteadustega.