Parempoolsed

Samas oleks ju tore kui enne järgmist heledat laksu on kasvõi töötukassal piisavalt reserve selleks, et kriisiolukorras enam mitte maksemäärasid tõsta ja sellega juba niigi käpuli ettevõtteid täiesti kõhuli lüüa. Aga jah eks suurt hunnikut jagamata raha on poliitikutel kindlasti valus vaadata.
Cynic
Momentum kirjutas ju eespool ilusasti, et RE toimib emotsioone jälitaval pragmaatilisel moel (minu vaba kokkuvõte).
Nõustun tema seisukohtadega ja järeldan sellest, et töötukassal ei saa tekkida kunagi piisavalt reserve kriisiolukorrale maksemäärade tõstmiseta reageerimiseks. Väga kurb.
Cynic
Samas oleks ju tore kui enne järgmist heledat laksu on kasvõi töötukassal piisavalt reserve selleks, et kriisiolukorras enam mitte maksemäärasid tõsta ja sellega juba niigi käpuli ettevõtteid täiesti kõhuli lüüa. Aga jah eks suurt hunnikut jagamata raha on poliitikutel kindlasti valus vaadata.

Heh, seda asja aetakse hulga elegantsemalt. Kui töötukassas tekivad mingid "reservid", mõeldakse töötukassa funktsioon ümber ning lisatakse sellele uusi funktsioone. Kui alguses rahastati töötuskindlustusmaksust ainult töötuskindlustushüvitist, siis nüüd rahastatakse sellest näiteks ka tööturukoolitusi jms, mida varem rahastati sotsiaalmaksust ja riigi muudest tuludest. Sisuliselt muutub töötuskindlustusmaks tasapisi sotsiaalmaksuks nr. 2. Mingeid "reserve" ei teki, ega saagi kunagi tekkima. Samuti ei alane kunagi kord juba kehtestatud maksukoormus - analoogselt energia jäädavusega, muundub see lihtsalt ühest liigist teise.
Eestis veel õnneks suudetakse kärpida, kuid nagu näha Euroopas ei suuda keegi. Kahjuks oleme me tuulekiirusel liikumas sinna suunas. Luba aga rahvale 40 eurot kuus rohkem kätte ja hääled tulevad nagu mühiseb valimistel.
Muutsin pealkirja - Tambiks veidi parempoolseid
Laiendab teemat ning ei ole otseselt suunatud ühe erakonna vastu.
AloV
Miks ei tohi kirjutada Reformierakonna vastu?

Kas see pole viisakas?
Või helistati kuskilt ja kästi see teema pealkiri ära muuta. Hämmastav kuidas hiiliv lömitamine levib.Uhe edumeelse panga poliitika ei tohiks olla totalitaarsete vahendite levitamine vaid vaba maailma propageerimine.
tonis
AloV
Miks ei tohi kirjutada Reformierakonna vastu?

Kas see pole viisakas?
Või helistati kuskilt ja kästi see teema pealkiri ära muuta. Hämmastav kuidas hiiliv lömitamine levib.Uhe edumeelse panga poliitika ei tohiks olla totalitaarsete vahendite levitamine vaid vaba maailma propageerimine.

Ma ei paneks pahaks teema vahetust, kuid teema uus pealkiri pole asjakohasem.
Pigem peaks pealkiri olema "Kriitika vabariigi juhtide tegevusele" või "Kriitika riigi valitsejate aadressil".

Momentumi kirjeldused on tabavad sõltumata sellest kas nendega nõustuda või mitte. Praegustel valitsejatel on palju puudusi, on ka keeruline näha opositsiooni sisulisi lahendusi (arvestades nende poolseid sõnavõtte).
Parempoolseid võiks kohati tampida küll, aga Eestis pole ju ühtki parempoolset erakonda. Ei hakka ju ometi siin Kristlikke Demokraate tampima. See oleks nagu chihuahuale kirsaga äsada.
Kusjuures teema paistis olevat just nimelt loodud Reformi visiooni, poliitika, ülbuse, saamatuse või nende puudumise üle arutlemiseks, ülejäänud parempoolse kallakuga erakonnad ei puutugi teemasse. Orig. nimi oli parem.
LHV püüab säilitada poliitilist neutraalsust. Kui selle palsta pealkiri tagasi muuta, siis peaks ka Keskerakonna nime ühte teise palsta tagasi tooma. Siis aga oleks LHV foorum päris ühele poole kreeni. KE toetuseks ja RE tampimine.
To rakuc:
Võib kirjutada Reformierakonna vastu. Ka nende poolt. Ka Keskerakonna poolt. Varasemalt muutsin teema "Keskerakonna toetuseks" teemaks "Vasakpoolsuse toetuseks".

Jäi ka antud juhul mulje, et konkreetne teema on pigem oma algsest raamist välja murdnud ja vältimaks teemasid "Tambiks veidi IRL-i" ja "Tambiks veidi Kristlikke Demokraate", otsustasin teema ümber nimetada.

Kuna see pilt sobib hästi siia teemasse ja sisaldab faktilist infot, siis panen üles. Vabandan ette, kui kellegi maailmavaadet see solvab, kuid need on faktid, mis iseloomustavad parempoolse poliitika sisu Eestis. Just sellepärast ma parempoolsust ei toetagi.

scorpious, kas väljend RAHA EI OLE on sinu jaoks mingiski kontekstis kuidagigi arusaadav?
Arvestades, kui sageli ta viriseb, et hinnatõus käib tõsiselt rahakoti pihta, siis peaks see kontseptsioon talle vähemalt ühes kontekstis piisavalt arusaadav olema :D
Karum6mm, kuna RAHA EI OLE, siis toetame Iirimaa jt abipakette miljarditega?

Nagu ma aru saan, siis tegeleb siin suur osa inimestest ka ise investeerimisega. Kui suure osa teie portfellist moodustavad PIGS riikide võlakirjad? Kui see pole märkimisväärne, siis miks? Nagu ma olen siinsetest kommentaaridest aru saanud, siis peaks olema tegemist täiesti riskivaba investeeringuga?
Kuna EL-ist saadav TAGASTAMATU abi on suurusjärgu võrra suurem kui meie poolt antav laen, siis näitab vingumine sel teemal ainult saamameeste närusust. Närused inimesed on vastikud. Mina olen sellised raudselt sõpruskonnast eemale tõrjunud. Seda pealetükkivamad nad on, eriti kommentaariumides.
1932 just luges minu mõtte ära ja pani paberile ka.
raulir, kui sa referendumil EL-i poolt hääletasid, võiksid sa moka maas hoida. See oli kogu aeg teada, et see Suur Sotsialistlik Majanduseksperiment nimega Euroopa Liit on retoorikas ilusam kui reaalsuses. Andes referendumil oma poolthääle andsid sa oma poolthääle nii imelisele ühisvaluutale kui ka kõigile neile fantastilistele abi- ja muudele eksperimentidele, mida praegu tehakse ning millega seonduv tsirkus tulevikus veelgi kõrgema meelelahutusliku väärtuse omandab. Lisaks, seni, kuni me oleme netos ELilt saajad, nagu 1932 hästi välja tõi, siis milles on probleem?
Mina isiklikult olen ca 5% portfellist paigutanud Iiri 10y peberitesse ja kui EL mulle annaks miljon euri tagastamatut abi siis võiksin kasvõi kogu selle summa eest Iiri pabereid osta küll.
Karum6mm, ei hääletanud EL poolt. Kui Eesti peab suure osa rahast EL-le tagasi andma, siis muutub EL point Eesti jaoks veelgi väiksemaks. Isiklikult mulle EL muidugi meeldib ja ma kasutan seda ka ära.

Abi suhtes ma arvan, et nende riikidega tuleks teha valuline operatsioon ja nad eurotsoonist eemaldada. Kui enne toimus selline üle jõu elamine, siis pole reaalne, et nüüd äkki selle võrra rohkem kui teised kokku hakatakse hoidma.