Otsin tööd

....virtuaalne kaklus....mida veel!
Mh, viimased kommentaarid on küll omadega valesse kohta sattunud...

Jätkaks siiski ärijuhtimise teemat
Mina õpin ärijuhtimist. Sügisel läheb juba neljas aasta. Õppima läksin seda, kuna olin olnud 10 aastat pearaamatupidaja ja töökohtade vahetus hakkas keeruliseks minema, kui pädevat paberit ette pole näidata ning pealekauba veel naissoost oled.

Esimese kooliaasta lõpuks sain aru, et ma ei taha enam pearaamatupidaja olla ja finantsjuht ka mitte - ropult igav ja nõuab teistsugust iseloomu kui minul. Pealegi tundusid koolis kõik finantsained nii labaselt lihtsad ja samas suutis PriceWaterhausCoopersi pearaamatupidaja neid minust halvemini teha.

What ever, teisel aastal oli meil sotsioloogia, mille tulemusena hindasin ümber ka oma ülejäänud maailmavaate ja läksin poliitikasse - EBSi ärijuhtimine tegi minust sotsialisti.

Kolmandal kursusel sain aru, et ainuke pädev firmajuht, kelle alluvuses ma kunagi töötanud olen, oli aastatel 1992-1995 ühes arvutifirmas ja pärast seda pole kellelgi inimeste juhtimisest halli aimugi olnud. Sain aru, et enda müümine kellelegi, kes on minust rumalam mingi tühise summa eest on elu raiskamine - tegin oma firma.

Nooh, kes julgeb veel öelda, et ärijuhtide õpetamisest mingit kasu ei ole. Mina olen endaga palju kordi rohkem rahul kui neli ja rohkem aastat tagasi ja ilmselt on minust ka teistele rohkem kasu kui siis.
Enesega rahulolu on turumajanduse tingimustes allakäigu algus pädevuses. Ning lõppudelõpuks saavutab iga inimene, kes oma pädevust ei suuda varjata, oma ebakompetentsuse tasandi.
Mm, ma olen rahul sellega, et ma saan teha midagi, mis mulle meeldib ja see on see mis pakub rahuldust. Eduka äri ja selle juhtimise üks põhialuseid on see, et tee midagi, mis sulle tõeliselt meeldib. Mitte see raha, mida sa sealt saad, pole eesmärk ja rahulolu põhjustaja vaid tegevus ise. Selle tarkuse on leiutanud muideks mehed mikihiiremaalt, mitte mina.
irw......
Ta-tahh. Faaa...

Sõnum vist ikka selline, et kõik te olete lollid. Kahjuks on juhtunu kujukaks näiteks kust kod.kivirähk oma ideid ammutab.
Soovitus kod.m247ple endine: proovi arendada oma huumorimeel, lihtsam elada. Ja mille üle sa nii kuradi kuri oled?

Aga ühes on sul õigus: uni on mul hea ja millegi üle ei kurda.

Igasugustele sokivabriku meestele (läbi väikese huumoriprisma of course):

Alati ei ole kasulik teha selliseid asju, mis juba levinud on vaid pigem näiteks ellu äratada uues kvaliteedis mõni äraunustatud vana idee. Näiteid on minevikust mitmeid. Mitmetel uutel autodel (esimene oli vist honda prelude kusagil 1986) kasutusele võetud nelja ratta roolimine on leiutatud juba kahekümnendatel ühe inglise inseneri polt. Nime ei mäleta. Da Vinci ideeside ei pea vist kordama hakkama.

Nii naljaga pooleks paar mõtet:
1. Nõukogude armee kasutas sokkide asemel jalarätte. Trendikad jalarätid.
2. Naistel on selline kaval leiutis nagu käekott. Meestel aga pole oma autovõtmeid, dokumente, paksu rahakotti :)) ja muud kola nagu pda või mobla kusagile pista. Mitmeid asju on selleks välja mõeldud küll vöökott, mis on parajalt rõve asi jne. Üks minu meelest huvitavamaid selles vallas on 70l laialt levinud randmekotid. Kelle vanaisal siis ei oleks olnud sellist rõvedat pruuni kunstnahast kotti. Tegelikult kuradi praktiline asi tundub olevat. Püksi ja pintsakutaskud ei veni välja jne. ;))

Mõlemad on lihtsalt teostatavad asjad.

Mis ma aga öelda tahtsin on see, et igasuguseid hulle ideid on meie ümber kümnete kaupa. Vaja ainult parimad välja selekteerida ja ellu viia.

FR
to m247p:
kas suvekuumus on pähe hakanud, et nõnda isiklikuks lähed?
try "anger management" :)

>raearu:
Ning lõppudelõpuks saavutab iga inimene, kes oma pädevust ei suuda varjata, oma ebakompetentsuse tasandi.

Hea lause. lugesin 4 korda üle, enne kui topelteituste kaudu sain pihta :)
(sünonüümsed) variatsioonid:

a)Mitte ükski inimene, kes oma ebakompetentsust varjata suudab, ei saavuta oma pädevuse tasandit.

b)Iga inimene, kes oma ebakompetentsust ei suuda varjata, saavutab oma pädevuse tasandi.

c)Iga inimene, kes oma pädevust suudab varjata, saavutab oma ebakompetentsuse tasandi
d) Iga inimene, kes ma pädevust suudab variata, saavutab oma kompetentsuse tasandi
kinks, millega su firma tegeleb?
Freerider,

Sinu postitusest ma nalja küll ei leidnud. Ju vist otsisin lohakalt.

Aga naljaga pooleks on Venemaa andnud maailmale 2 suurepärast leiutist, Bušlatt (vatijope) ja partjanka (jalarätt). Esimene on neetult soe ja mugav asi, siiski on tänapäeva riietustehnoloogia sellele pika puuga ära teinud.
Jalarätile aga mitte, sest ekstremaalsetes oludes pole seda võimalik sokiga kuidagi asendada, olgu see sokk siis ühekordne või hõbeniidiga. Kes väidab, et jalarätt ajab jalad villi, on ise loll, et neid siduda ei oska.
Trendikat jalarätti ma ei ostaks. Aga heast riidest ja metsas sumpamiseks - iga kell!
Ainult kuidas neile piisavas mahus turgu leida - vaat seda ma ei tea. Miskipärast IMHO nad viigipükste juurde hästi ei sobi :-)

Randmekott on ka pealtnäha jube lahe asi. Aga kui ükskord on sellega koos dokumendid ära varastatud, siis saad aru, miks nende tootmine on mõttetu.
Kuidas randmekott välja näeb? Ei olnud võimalust 70ndatel elada, ei ole näinud neid. Pilti on kellegil?

------------------------------------------------------------------------

Majandustudengite koostöövalmidusest: hea ülevaade tehtud uuringute kohta on aadressil

http://www.economics.laurentian.ca/Strategic_Think.27/Modules/Course_Schedule.98/Rationality/Do_Economists_Freeride.htm

Eriti soovitaksin artiklit "Does Studying Economics Inhibit Cooperation?", autoriteks R.H. Frank, T. Gilovich ja D. Regan. Esialgu ilmunud aastal 1993, The Journal of Economic Perspectives, Volume 7, Issue 2 (Spring), pp. 159-171

Natukene muundatud kujul on see ka veebis saadaval:
http://www.gnu.org/philosophy/economics_frank/frank.html
Pruunist vakstust neljakandiline randmekott, näiteks "MOCKBA 80" kirja ja olümpiraõngastega oleks praegu kahtlemata ülikuum kaup! Retro müüb.
Minu teada meestele ei meeldi kotte kanda. Ausalt öeldes mulle ka ei meeldi, aga päevasel ajal on selline tunne, et kogu seda läbu läheb vaja. Mida need mehed sinna kotti paneksid? Rahakott mahub ju tasku ka, võtmed ka, mobiil käib klambriga, mida veel mehed endaga kaasas kannavad? Lõppude lõpuks oli nõuka ajal kuum meestel diplomaadikohvriga käia ja suva spordikott on alati norm olnud. Kui meestel tõesti oleks vaja väiksemat kotti, siis ilmselt nad selle ka leiutaks ja kannaks, aga sorry, praegu pole isegi moega alati kursis olevad gay-mehed endale mingit väiksemat tüüpi kotti hankinud.
Kinks, mobiil klambriga on päris korralik perverssus :)
Oo, sry, tahtsin öelda, et kaelas rippuv. Kas nii on korrektne?
Mina kannan näiteks veepudelit ja vihmavarju kaasas. Fotoaparaati ka tegelikult. Rahakoti püksitaskus kandmine on (a) majanduslikult riskantne (kui tagataskus kanda) või (b) tervisele ohtlik (kui esimeses taskus kanda, siis mingi aja pärast hakkab ehk mõnele elundile mõjuma - nii arstid vähemalt olevat kellegile väitnud). Seega ei löö head seljakotti mitte kui miski üle. Selles on näiteks aru saanud Matrixpack - www.matrixpack.ee - nende turundusstrateegia on minu arust ainult natukene nõrgavõitu...
kanarik

väide B on vist siiski mobiiltelefoni kohta käiv: pidi miskit kahjulikku kiirgama
kinks sellele Sinu lausele - Minu teada meestele ei meeldi kotte kanda. - vaidleks iga mees vastu:))
Kontra rightsideile: minule ei meeldi.
Poekotte naisele s6nakuulelikult järgi vantsides? not really :)

sB