Lugupeetud lugeja
Kui teie või teie tuttava ettevõttes on vajaka ühest heast töötajast, kes suhtleb vabalt inglise, saksa ja eesti keeles, tunneb arvutit ning on alati positiivselt meelestatud ja aldis probleemide lahendamisele, siis hetkel on just selline inimene ootamas pakkumisi just teilt.
Kogemusi oman ettevõtete kui koolitus-, integratsiooniürituste organiseerimise, korraldamise vallast. Selline ala huvitab, stressitaluvus ei ole probleem.
Küsimustlele vastan ülimalt hea meelega!
tervitades,
Märt Aro
GSM 053415761
E-mail mart@escu.ee
Kas sa 100%-liselt oskad ette ennustada, milline aktsia hakkab tõusma ja milline langema? Kui jah, siis pakun sulle kohe tööd...
Kuna ma kahjuks ei ole selgeltnägija, omateada puuduvad ka muud erilised võluvõimeid... Meenub aga Einstein kel olevat aktsiate koha pealt olnud oma teooria. Nimelt kui vanahärra tulnukate poolt röövitud sai ning lõpuks UFOl ärkas tudvustadsid meile tundmatud olendid härrale tema saatusekaaslasi.
Dialoog lühidalt:
tulnukas: Hr Einstein vabandme ebameeldivuste pärast, kuid et teie meeleolu veidigi paremaks muuta tudvustame teile Hr Greuzenit, kelle IQ tase on 186.
Einstein: Hmm, väga meeldiv, temaga saan ma rääkida kvantfüüsikast.
tulnukas: Tore! Ja siin on Hr Herbert kelle IQ on 145.
Einstein: Temaga saan arutada matemaatika põhiküsimusi! :)
tulnukas: Ja siin on Mr John, kelle IQ on 86.
Einstein: Tervitus Mr John, kuidas meil aktsate hindadega täna on.
Põhimõte lihtsalt selles, et kahjuks aitavad aktsiate hinnatõusu 100% paika panna vaid ülisuur rahakott või ülisuurte rahakottidega sõbrad. Kunagi ei tea kes ja millal parasjagu mässu alustab, kui seda just parasjagu ise ei tee.
Tänan tähelepanu eest! :)
Dialoog lühidalt:
tulnukas: Hr Einstein vabandme ebameeldivuste pärast, kuid et teie meeleolu veidigi paremaks muuta tudvustame teile Hr Greuzenit, kelle IQ tase on 186.
Einstein: Hmm, väga meeldiv, temaga saan ma rääkida kvantfüüsikast.
tulnukas: Tore! Ja siin on Hr Herbert kelle IQ on 145.
Einstein: Temaga saan arutada matemaatika põhiküsimusi! :)
tulnukas: Ja siin on Mr John, kelle IQ on 86.
Einstein: Tervitus Mr John, kuidas meil aktsate hindadega täna on.
Põhimõte lihtsalt selles, et kahjuks aitavad aktsiate hinnatõusu 100% paika panna vaid ülisuur rahakott või ülisuurte rahakottidega sõbrad. Kunagi ei tea kes ja millal parasjagu mässu alustab, kui seda just parasjagu ise ei tee.
Tänan tähelepanu eest! :)
tutvustame on maakeeli, mitte tudvustame, hr tööotsija! :-)
Tõepoolest, juhtub ka paremates peredes... Väga vabandan, loodan, et sekretär assistendi kohtde pakkujad nii tühise vea tõttu veel alla ei vannu! Õpime iga päev, seepärast olemegi inimesed! :)
mart, ma ei võtaks sind juba sellepärast tööle, et sa ei tee www.lhv.ee ja www.cv.ee saitidel vahet :)
ehk miks pagana pärast ma pean lugema investeermise-teemalisest foorumist töökuulutusi? mingi järgmine tyyp hakkab siin juba autosid ja arvutijuppe myyma???
ehk miks pagana pärast ma pean lugema investeermise-teemalisest foorumist töökuulutusi? mingi järgmine tyyp hakkab siin juba autosid ja arvutijuppe myyma???
Eks hea töötaja leidminegi ole investeering! Idee selles ongi, et tegu on investeerimisfoorumiga, mitte mingi CV onlinega! Arvutijuppide siin müümiseni ma siiski ei läheks... Neid saab iga nurga pealt ja väärtus langeb iga minutiga! Head töötajat juba nii kergelt ei leia! Kui kedagi veel väga häirib, et siin kuulutan, siis palun olukorrale läheneda ignoreerivalt, aktsiateemalisi lugusid on küllaga nii üleval kui allpool!
Kui mina oleksin hea tööline (ennast kiitmast ma ei väsi), siis ma ei peaks LHV foorumis tööd otsima. Märt, sinu üks viga on, et sa haibid ennast üles ja samas oled keeleliselt ebakorrektne.
Igal asjal on algus ja lõpp, igal astutud sammul on tagajärg. Iga pakkumine ei tekita nõudlust ja Eesti iive langeb. Kui hea tähendaks veatut, siis oleksin ma valetanud!
Ma ei tea, kui paljud austatud lugejatest Peep Vainu austavad, ilmselt mitte eriti paljud, kuid sellegipoolest panen kirja ühe tema fraasi, mis on mõtteis mõlkunud juba enne temaga kohtumist. "Erilised on vaid need inimesed, kes julgevad olla erilised!" Ma ei garanteeri, et sõnad täpselt nii paigas on nagu tema on öelnud, kuid nii olen mina seda mõistnud!
Samamoodi ei tähenda see, et ma hea olen seda, et ma oleksin hea kõigi jaoks... Oleks suht palju tahetud! :)
Ma ei tea, kui paljud austatud lugejatest Peep Vainu austavad, ilmselt mitte eriti paljud, kuid sellegipoolest panen kirja ühe tema fraasi, mis on mõtteis mõlkunud juba enne temaga kohtumist. "Erilised on vaid need inimesed, kes julgevad olla erilised!" Ma ei garanteeri, et sõnad täpselt nii paigas on nagu tema on öelnud, kuid nii olen mina seda mõistnud!
Samamoodi ei tähenda see, et ma hea olen seda, et ma oleksin hea kõigi jaoks... Oleks suht palju tahetud! :)
minu meelest erilised inimesed ei mõtle sellele, et olla eriline. seega küsimus pole minu meelest sugugi julguses. aga üldiselt selline hakkaja, kes omab kogemusi korraldamise ja organiseerimise vallas võiks ju ise midagi korraldada/organiseerida. küsimus ei saa olla rahas. õige ettevõtja elab ka vee ja leiva peal ning ei jahi koheseid hüvesid.
aga muidu soovin edu
Tänan toetuse ja hea kommentaari eest! Jutt jumala õige, ja nii ongi, et ei jahi aga kuna viimane projekt tõi sisse vaid suurepärase kogemuse aga võttis palju energiat. Soovin hetkel end ülikoolis täiendada ja mõned aastad rahulikumat elu elada, siis võibolla järgmise suurema asja ette võtta, kui süda ihkab!
Ma lõpetan järgmine aasta, võiks ühendust võtta, äkki hakkame koos äri ajama. Mul tuli seoses USA internetireklaami firmadega mõte midagi sarnast Eestis teha. Nagu näiteks www.cashread.com
Äriideed, mille rakendamist ehk ka Eestis (nt. suuremates linnades) mõelda võiks:
http://www.callabike.de/konzern/holding/db_rent/dbag_60_cab_engl.shtmlhttp://
www.blacksocks.de/v2/surf_choice.php3?lang=ehttp://
www.packstation.de/post24/en/index.html
Sokiidee polegi tegelikult üldse paha minu arust. Teised asjad on natukene riskantsemad...
Eestis vist küll varastataks ära need jalgrattad päris kiiresti ;) Küll leituks nutikaid tüüpe, kes selle elektroonilise vidina maha võtavad ja ratta Ida-Eestisse maha müüvad ... Kommentaariks call a bike ärile ;)
Aga jah, sokibiznes päris hea - võiks olla sellised ühekordsed sokid, et üldse ei pea pesemisega vaeva nägema.
Aga jah, sokibiznes päris hea - võiks olla sellised ühekordsed sokid, et üldse ei pea pesemisega vaeva nägema.
eriline olla on kindlasti väga raske - erilisi on raske m6ista, neile on rakse tööd anda ja neid on raske kontrollida. lisaks ei saa erilisi hinnata, kuna puudub v6rdlusmoment. lisaks selle pole erilisus per se mingi väärtus - mistahes omadusi vaadeldes voime leida et k6ik tyybid on erilised.. siis on rahva seas veel käibel m6isted eri idikas, eri loll ja eriõli..
samas hiljuti lugesin vist päevalehest juttu kus mäluteadlane rääkis et situatsioonimälu on inimisel arenenud alles hiljuti, paarikymne tuhande aast ajooksul. kujutage nyyd ette et meie seas on hetkel inimesi kellel on mingi omadus mida meie veel ei taju kuid kellele see annab meeletu konkurentsieelise.. naiteks inimesed kes suudavad oma ajus konstrueerida tunduvalt keerukamaid tulevikumudeleid kui meie. v6i inimesed kes tajuvad s6nadeta asju mida me m6tleme.. neid v6ib ju olla meie seas.. näiteks tyyp kes suudab mällu jätta nasdaqi viimase aasta uudiste likumiste ja volyymide data ja siis siis hetkega seda accessida kriisisituatsioonis - lypsab tyhjaks ah?
erilised on need inimesed kes on siiralt r66msad, ja seejuures intelligentsed (ja ei kirjuta totatsioon ja effektiivne;))
tööturul on asjad nii nagu nad on, aga k6ige kindlam on ise endale tööd anda. teistest s6ltuda on ikka väga täbar. seega ongi kaks v6imalust - kas sinu töandja s6ltub sinust v6i sina ei s6ltu tööandjast. kui tööd ei ole on 6ige eg 6ppida, l6puks taandub k6ik ikkagi väärtuste vahetamisele. v66ral inimesel on raske tajuda v66ra inimese v6imeid, eriti kui enamus näeb rohkem marketingi kui asja olemust. samas ei maksa viriseda et maailm on ylekohtune - kui k6ik su ymber on lollid, mis keelab siis sinul, targal, neid lolle oma huvides ära kasutada?
ometi on teema huvitav - kas t6esti enamus arvab et eriline olla on sexy, cool?
minuarvates on meeltmööda ikka need tyybid kes alluvad ettekujutusele ideaalist,
st need tyybid kes on täpselt sellised millised me ootame neid olevat,
mitte erilised.. no mine näiteks moosi naist hollivuudis m6ne erilise pikaplinega - parimal juhul sa ei saa peksa. ppl dont understand, ja parem on hoida vaka all koik mis erinebv standardist. eriti soovitan strugatskite triloogiat asustatud sar, P6RNIKAS SIPELGAPESAS, suur ilmutus..
äriideedest:
ärimehe m6ttemnaailm peab olema natuke liiderlik, aususe ja siirusega palju ära ei tee.
see pole pahasti öeldud lihtsalt selleks et staaritsed peab natuke laiaa ;)
soomes rakendati nö linnaratat ideed, ehk tyybid said tasuta jalgrattaid kasutada linnas liikelemiseks - tagajärjeks oli laevateeks kasutatava j6e ummistumine rattavrakkidest.. no midagi sinnapoole :)
sokid maksavad 100eeku 5 paari, sellega saab nädala ära elatud. kui vanaemale pesumasin osta (5keek), siis saab sokke ka korduvalt kasutada -win win solution ju: vanaema näeb sind ja sina näed puhtaid sokke.
aga keegi mölaraadiot ei taha teha vä?
samas hiljuti lugesin vist päevalehest juttu kus mäluteadlane rääkis et situatsioonimälu on inimisel arenenud alles hiljuti, paarikymne tuhande aast ajooksul. kujutage nyyd ette et meie seas on hetkel inimesi kellel on mingi omadus mida meie veel ei taju kuid kellele see annab meeletu konkurentsieelise.. naiteks inimesed kes suudavad oma ajus konstrueerida tunduvalt keerukamaid tulevikumudeleid kui meie. v6i inimesed kes tajuvad s6nadeta asju mida me m6tleme.. neid v6ib ju olla meie seas.. näiteks tyyp kes suudab mällu jätta nasdaqi viimase aasta uudiste likumiste ja volyymide data ja siis siis hetkega seda accessida kriisisituatsioonis - lypsab tyhjaks ah?
erilised on need inimesed kes on siiralt r66msad, ja seejuures intelligentsed (ja ei kirjuta totatsioon ja effektiivne;))
tööturul on asjad nii nagu nad on, aga k6ige kindlam on ise endale tööd anda. teistest s6ltuda on ikka väga täbar. seega ongi kaks v6imalust - kas sinu töandja s6ltub sinust v6i sina ei s6ltu tööandjast. kui tööd ei ole on 6ige eg 6ppida, l6puks taandub k6ik ikkagi väärtuste vahetamisele. v66ral inimesel on raske tajuda v66ra inimese v6imeid, eriti kui enamus näeb rohkem marketingi kui asja olemust. samas ei maksa viriseda et maailm on ylekohtune - kui k6ik su ymber on lollid, mis keelab siis sinul, targal, neid lolle oma huvides ära kasutada?
ometi on teema huvitav - kas t6esti enamus arvab et eriline olla on sexy, cool?
minuarvates on meeltmööda ikka need tyybid kes alluvad ettekujutusele ideaalist,
st need tyybid kes on täpselt sellised millised me ootame neid olevat,
mitte erilised.. no mine näiteks moosi naist hollivuudis m6ne erilise pikaplinega - parimal juhul sa ei saa peksa. ppl dont understand, ja parem on hoida vaka all koik mis erinebv standardist. eriti soovitan strugatskite triloogiat asustatud sar, P6RNIKAS SIPELGAPESAS, suur ilmutus..
äriideedest:
ärimehe m6ttemnaailm peab olema natuke liiderlik, aususe ja siirusega palju ära ei tee.
see pole pahasti öeldud lihtsalt selleks et staaritsed peab natuke laiaa ;)
soomes rakendati nö linnaratat ideed, ehk tyybid said tasuta jalgrattaid kasutada linnas liikelemiseks - tagajärjeks oli laevateeks kasutatava j6e ummistumine rattavrakkidest.. no midagi sinnapoole :)
sokid maksavad 100eeku 5 paari, sellega saab nädala ära elatud. kui vanaemale pesumasin osta (5keek), siis saab sokke ka korduvalt kasutada -win win solution ju: vanaema näeb sind ja sina näed puhtaid sokke.
aga keegi mölaraadiot ei taha teha vä?
ma oo ka vägga eriline....erilisus seisneb selles, et olen wägga laisk...kuidas seda ära kasutada...!?
kysi selle eest pappi et sa s*tta ei keera ;)
Enne peab vist ikka natuke keerama...muidu keegi ei maksa, et enam ei keeraks.
riq kirjutas: no mine näiteks moosi naist hollivuudis m6ne erilise pikaplinega - parimal juhul sa ei saa peksa. ppl dont understand, ja parem on hoida vaka all koik mis erinebv standardist.
No kõik oleneb sihtmärgist, kui Sa otsid erilisust, siis ilmselt leiad seda vaid erilise pikaplinega või mõttega. Kui otsid standardsust, siis ilmselt pead ka lähenema millegi "magusaga". Paindlikkus on oluline ja mitte ainult sellistel juhtudel.
Aga muidu head mõtted.
Kuid minu meelest kehtib tööturul samamoodi suhtelisuse mõiste - on kohti mis nõuavad standardsust ja on kohti mis püüavad vältida standardsust ja leida eripära. Viimased on muidugi harvemad ja kindlasti ka väärtuslikumad.
No kõik oleneb sihtmärgist, kui Sa otsid erilisust, siis ilmselt leiad seda vaid erilise pikaplinega või mõttega. Kui otsid standardsust, siis ilmselt pead ka lähenema millegi "magusaga". Paindlikkus on oluline ja mitte ainult sellistel juhtudel.
Aga muidu head mõtted.
Kuid minu meelest kehtib tööturul samamoodi suhtelisuse mõiste - on kohti mis nõuavad standardsust ja on kohti mis püüavad vältida standardsust ja leida eripära. Viimased on muidugi harvemad ja kindlasti ka väärtuslikumad.