Koostöö? Kuskilt just lugesin, et majandust/ärijuhtimist vms. õppinud inimesed on palju vähem koostööaldid kui midagi majanduskauget õppinud inimesed. Miks? Põhjuseks lihtsalt see, et tavaliselt räägitakse koolis sellest, et iga juhi peamiseks eesmärgiks on enda töökoha säilitamine ja aktsionäride ning võlausaldajate arvelt enda heaolu suurendamine. Ja kuna koolis nii õpitud sai, siis rakendatakse seda ka tegelikkuses. Iroonia, kas pole?
Ergo, firmajuhtidel ja töölevõtjatel - andke oma noortele/värsketele töötajale motiiv teie enda huvides (mis need iganes ka ei oleks) tegutseda. Olete teie ise nendega rahul, ja nad ise on ka endaga rahul. Ning mõelge sellele, et järgmisel kuul kättesaadav palk ei pruugi just alati see kõige parem motivaator olla.
Nüüd läks teoreetiliseks läbuks...
to kanarik "ja aktsionäride ning võlausaldajate arvelt enda heaolu suurendamine."
is koolis sul seda õpetati???
is koolis sul seda õpetati???
to Torrez: päris mitmes koolis ja soovitan sullegi ennast antud probleemideringiga ennast kurssi viia. Alustuseks sobib klassika:
Jensen, Michael und William Meckling (1976): Theory
of the firm: Managerial behavior, agency costs, and
ownership structure,. Journal of Financial Economics 3,
305-360.
Muidugi ei ole kõik kõrgkoolist tulnud majandustudengid rahaahned ja koostöövõimetud. Eeldused selleks on neil aga kindlasti olemas.
Jensen, Michael und William Meckling (1976): Theory
of the firm: Managerial behavior, agency costs, and
ownership structure,. Journal of Financial Economics 3,
305-360.
Muidugi ei ole kõik kõrgkoolist tulnud majandustudengid rahaahned ja koostöövõimetud. Eeldused selleks on neil aga kindlasti olemas.
Tänapäeva kapitalistlik maailm peab inimest, kes pole rahaahne, lihtsalt luuseriks.
Kes on maailm? Osad minu tuttavad/sõbrad peavad mind luuseriks ja vastikuks, kuna kipun just rahaahne olema... ;-)))
Aga jah, inimese initsiatiividest aru saamine on oluline. Finantsala õppimist alustades arvasin, et "its all about numbers".... tegelikult on ju aga nii, et "its all about initiatives".
Aga jah, inimese initsiatiividest aru saamine on oluline. Finantsala õppimist alustades arvasin, et "its all about numbers".... tegelikult on ju aga nii, et "its all about initiatives".
to marcano:
pahatihti teenivad t6esti ka halvad juhid palju kuid siis saavad ju omanikud tynga ning seega pole tegu normaalsete juhtidega.
to luuser: Hea juht peaks olema võimeline tegema õigeid otsuseid ka siis, kui ta õigustamatult vähe teenib (mis hea juht ta oleks, kui ta sedagi ei suudaks).
no siis pole maailmas yhtegi head juhti olemas v6i nad töötaksid alati kusagil mujal.pealegi kui palju ikkagi on 6igustamatult väike summa.
pahatihti teenivad t6esti ka halvad juhid palju kuid siis saavad ju omanikud tynga ning seega pole tegu normaalsete juhtidega.
to luuser: Hea juht peaks olema võimeline tegema õigeid otsuseid ka siis, kui ta õigustamatult vähe teenib (mis hea juht ta oleks, kui ta sedagi ei suudaks).
no siis pole maailmas yhtegi head juhti olemas v6i nad töötaksid alati kusagil mujal.pealegi kui palju ikkagi on 6igustamatult väike summa.
palju sa mulle maksad kui ma sinuga koostööd teen?
kuidas ma voin kindel olla et sa ei varasta mu ideed?
palju sa mulle mu ideede eest maksad?
sina vastutad! sina pead teadma kuidas asju tehakse!
tuttavad kysimused? ;)
aga samamoodi on ka teistpoolt - m6nikord eelistatakse palgatöölisi flexible kaadri asemel.
ja ei taheta profit sharingut teha, pigem ollakse n6us taluma kehva performancet. analoogia on vist stockmarketiga see et lossivaid aktsiaid hoitakse ja winnivad myyakse ruttu maha?
ahnus ja alalhoiuinstinkt, samuti ka inimesed maailmavaatega, et asju on maailmas piiratud hulk ja nende eest tuleb v6idelda (loe convey raamatut), lihtsalt tegelevad rohkem adminnimisega kui asja endaga, st selle asemel et asja teha nad vaatavad et asja tehtaks "6igesti". m6ttetu kulu, eriti kui tehakse vale asja :p
see on umbes see et koigepealt lyyakse paika osalusprotsendid ja sisi räägitakse asjast endast!!
yldse ma ei saa aru, mis kiindumus on inimestel sellesse pointi et "igal asjal on 1 kindel viis ainult kuidas seda oigesti teha" st asju ei julgeta teha kuna ei teata kas see on just see oige, voi siis kritiseeritakse kuna see ei olnud see oige viis asju teha.. wtf? enamus asju saab miljonit moodi teha..
yldiselt on koige parem hoida eemale tyypidest kes ei sobi kokku sinu maailmavaatega ja tegelda kasv6i yksi - teisi inimesi kaasta vaid neid endist s6ltuvaks tehes. muidu sured sa ära suhtlemisse.
luuser on lahe olla - keegi ei kadesta sind, ei rynda sind, ei viska kaikaid kodarasse. saad rahus oma asja ajada. mis siis et m6nitavad - naerab ju teatavasti see hästi kes winnib ;)
hea juht on sipelgapesas..
kuidas ma voin kindel olla et sa ei varasta mu ideed?
palju sa mulle mu ideede eest maksad?
sina vastutad! sina pead teadma kuidas asju tehakse!
tuttavad kysimused? ;)
aga samamoodi on ka teistpoolt - m6nikord eelistatakse palgatöölisi flexible kaadri asemel.
ja ei taheta profit sharingut teha, pigem ollakse n6us taluma kehva performancet. analoogia on vist stockmarketiga see et lossivaid aktsiaid hoitakse ja winnivad myyakse ruttu maha?
ahnus ja alalhoiuinstinkt, samuti ka inimesed maailmavaatega, et asju on maailmas piiratud hulk ja nende eest tuleb v6idelda (loe convey raamatut), lihtsalt tegelevad rohkem adminnimisega kui asja endaga, st selle asemel et asja teha nad vaatavad et asja tehtaks "6igesti". m6ttetu kulu, eriti kui tehakse vale asja :p
see on umbes see et koigepealt lyyakse paika osalusprotsendid ja sisi räägitakse asjast endast!!
yldse ma ei saa aru, mis kiindumus on inimestel sellesse pointi et "igal asjal on 1 kindel viis ainult kuidas seda oigesti teha" st asju ei julgeta teha kuna ei teata kas see on just see oige, voi siis kritiseeritakse kuna see ei olnud see oige viis asju teha.. wtf? enamus asju saab miljonit moodi teha..
yldiselt on koige parem hoida eemale tyypidest kes ei sobi kokku sinu maailmavaatega ja tegelda kasv6i yksi - teisi inimesi kaasta vaid neid endist s6ltuvaks tehes. muidu sured sa ära suhtlemisse.
luuser on lahe olla - keegi ei kadesta sind, ei rynda sind, ei viska kaikaid kodarasse. saad rahus oma asja ajada. mis siis et m6nitavad - naerab ju teatavasti see hästi kes winnib ;)
hea juht on sipelgapesas..
Paar kiiret kommentaari TNT äärmiselt subjektiivsetele arvamustele
1. "...Nimeta mulle mõned ew innovatiivsed ja nb! KASUMLIKUD ettevõtted?..."
Automaatikasüsteemide projekteerijate hulgas on neid hulgi.Vaata või Äripäeva TOPi kui raamatupidajana neid numbreid usaldad ;)
2."...Eestis on vist viis ettevõtet, mida puhtaks ei varastataks kui omanik aastakese oma nägu ei näita...."
Paranoiline.Tean ise vähemalt 6 sellist.(sama subjektiivne,kui väide)
3."...Kõige paremini on vist eestluse ja eestlaste hingeelu lahti kirjutanud Kivirähk oma Rehepapis. Õpetlik on ka seriaal Vremja. Ka see seletab hästi lahti igapäevased teemad...."
Ei usu.Millises Eestis elad?
1. "...Nimeta mulle mõned ew innovatiivsed ja nb! KASUMLIKUD ettevõtted?..."
Automaatikasüsteemide projekteerijate hulgas on neid hulgi.Vaata või Äripäeva TOPi kui raamatupidajana neid numbreid usaldad ;)
2."...Eestis on vist viis ettevõtet, mida puhtaks ei varastataks kui omanik aastakese oma nägu ei näita...."
Paranoiline.Tean ise vähemalt 6 sellist.(sama subjektiivne,kui väide)
3."...Kõige paremini on vist eestluse ja eestlaste hingeelu lahti kirjutanud Kivirähk oma Rehepapis. Õpetlik on ka seriaal Vremja. Ka see seletab hästi lahti igapäevased teemad...."
Ei usu.Millises Eestis elad?
1. Vaata kuidas defineeritakse innovatiivset ettevõtet siin foorumis. Sinu automaatika liigub vana majanduse alla.
2. Ei ole päevagi töötanud raamatupidajana. Ega ilmselt ei töötagi.
Kogemus ja veel kord kogemus (M&A)
3. Maitse asi.
2. Ei ole päevagi töötanud raamatupidajana. Ega ilmselt ei töötagi.
Kogemus ja veel kord kogemus (M&A)
3. Maitse asi.
Ilmselt elab TNT esimese eestis. Ja kuna arvatavasti enamus foorumlasi elab ka, siis leiavad need tema ideed siin viljakat kandepinda.
Aga teist eestit on muide rohkem kui esimest - seda nii ääremärkuse korras. Mina ei leia Rehepapis midagi hingelähedast. Naerda natuke sai...aga mitte liiga palju. Ehkki, riigikoguja Lang pidas vahepeal seda lausa pea igas oma esinemises tsiteerida. See selleks.
Aga paranoilisus on selline vahva aga natuke tüütu asi. Seda on vaja, aga mõistlikkuse piires. Kuigi...kui su ülemuse kohta öeldakse "nuhk Albert" ... siis tekitab ju pisut ebamugava tunde või kuidas?
Aga teist eestit on muide rohkem kui esimest - seda nii ääremärkuse korras. Mina ei leia Rehepapis midagi hingelähedast. Naerda natuke sai...aga mitte liiga palju. Ehkki, riigikoguja Lang pidas vahepeal seda lausa pea igas oma esinemises tsiteerida. See selleks.
Aga paranoilisus on selline vahva aga natuke tüütu asi. Seda on vaja, aga mõistlikkuse piires. Kuigi...kui su ülemuse kohta öeldakse "nuhk Albert" ... siis tekitab ju pisut ebamugava tunde või kuidas?
Seepärast ma interneti teel suhtlemist ei armasta. Inimese kehakeel jääb nägemata.
Üldse on väga vähe inimesi, kes saavad aru millal ma nalja teen millal mitte.
Tõsise näoga esitatud Kivirähu nalja väga palju ei mõista. Vahet ei ole mis eesti.
Aga oma ideed saab ta elust enesest.....seetõttu tema kirjanduslikke tegelasi jalutab vastu lausa iga päev. Näiteks on mul tuttav Zorro, kes isegi riietub samuti rääkimata muust.
Ise ennast kuhugi erinevasse eestisse ei liigita, ega ka ei kavatse liigitada.
Erinevalt paljudest nn. haritlastest ja valgekraedest olen ma ka maitsnud mõne aasta töömehe leiba. Seega ma saan väga hästi neist aru. Mida ma kunagi ei ole olnud on tippjuht (ega ei taha ka kunagi olla).
Üldse on väga vähe inimesi, kes saavad aru millal ma nalja teen millal mitte.
Tõsise näoga esitatud Kivirähu nalja väga palju ei mõista. Vahet ei ole mis eesti.
Aga oma ideed saab ta elust enesest.....seetõttu tema kirjanduslikke tegelasi jalutab vastu lausa iga päev. Näiteks on mul tuttav Zorro, kes isegi riietub samuti rääkimata muust.
Ise ennast kuhugi erinevasse eestisse ei liigita, ega ka ei kavatse liigitada.
Erinevalt paljudest nn. haritlastest ja valgekraedest olen ma ka maitsnud mõne aasta töömehe leiba. Seega ma saan väga hästi neist aru. Mida ma kunagi ei ole olnud on tippjuht (ega ei taha ka kunagi olla).
TNT: kui üritaksid endale kontuurideski välja joonistada tõeliselt kaasaegse automaatjuhtimissüsteemi + saada aimu selle loomiseks kasutatavatest vahenditest,siis
arvatavasti sa enam nii resoluutne ei oleks.Arvan,et käib ikka otsapidi siia alla küll.
Mis minu automaatikasse puutub...ei ole mõelnud...võib-olla olengi...vananenud mudel.
Kivirähk on nutikas...ja üle ekspluateeritud.Näiteks see raadios aetud lõdvasuuloba-vahel tundub,et see ongi tõeline Kivirähk.
Mis see tippjuhiks olemine siia puutub?
Ju see siis ikka südamel on...
arvatavasti sa enam nii resoluutne ei oleks.Arvan,et käib ikka otsapidi siia alla küll.
Mis minu automaatikasse puutub...ei ole mõelnud...võib-olla olengi...vananenud mudel.
Kivirähk on nutikas...ja üle ekspluateeritud.Näiteks see raadios aetud lõdvasuuloba-vahel tundub,et see ongi tõeline Kivirähk.
Mis see tippjuhiks olemine siia puutub?
Ju see siis ikka südamel on...
Ütleme, et 10 aastat tagasi oli.
Aga sa ei saanud pihta, mida ma ütlesin ja mõtlesin. Proovi arendada oma huumorimeelt.
Aga sa ei saanud pihta, mida ma ütlesin ja mõtlesin. Proovi arendada oma huumorimeelt.
kanäe,kus terane poiss-ei saanud jah.1/3le sellest jurast,mis sa siin rubriigis vahutasid.
2/3 sain pihta.see on: olen-mina-vast-kihvt-mees-ja-mul-on-100pealine-lambakari-alluvateks.
2/3 sain pihta.see on: olen-mina-vast-kihvt-mees-ja-mul-on-100pealine-lambakari-alluvateks.
mp247p, kirjutad, et:
"Mis see tippjuhiks olemine siia puutub? Ju see siis ikka südamel on... "
Kuidas oleks pidanud TNT kirjutama, et se EI oleks südamel?
Analoogne huvitav teemaarendus toimub tavaliselt teemal homod. Kui ma räägin, et armastan neid, siis arvatakse, et ma olen ise homo. Kui ma räägin, et vihkan neid, siis arvatalse, et ma olen ka homo (et see väline vihkamine on tingitud ikka mingist sisemisest tunglemisest selle poole jne...). Kuidas peaks väljenduma inimene kes ka tegelikult vihkab homosid, nii, et kõik (homod ja mittehomod) saaksis sellest ÜHESELT aru ? Oleks üldhariduse mõttes huvitav teada.
Aga no hakkam sellest tegevjuhist pihta. Ka mina tahaks vahel väljenduda, et ei ole ja ei taha ka (ei kibele, ei ole südamel). Kuidas, mis imesõnadega seda siis peaks väljenduma ??
priitp: konkreetsel juhul põhjendus lihtne. asi selles,et lugesin kogu rubriigi korraga läbi,ja värskelt oli meeles,et ta ei kirjutanud sellest mitte ESIMEST korda.kui midagi ikka väga kripeldab,teed sest juttu-kasvõi eitavas vormis.
oma homoprobleemiga pead ise toime tulema....
oma homoprobleemiga pead ise toime tulema....
m247p,
aga kuidas teha juttu mitmeid kordi (ka siis kui ei kripelda) ? Või ei olegi eesti keeles nii võimalik, ilma, et mõni ninatark oma ridade vahelt lugemise oskust eksponeeriks ? Ah?
Ja teiseks, kuidas teha juttu homodest, ilma, et JÄLLE keegi ninatark arvaks, et see probleem on ja ei paneks kahemõttelisi punktiire siia sinna? Ah?
aga kuidas teha juttu mitmeid kordi (ka siis kui ei kripelda) ? Või ei olegi eesti keeles nii võimalik, ilma, et mõni ninatark oma ridade vahelt lugemise oskust eksponeeriks ? Ah?
Ja teiseks, kuidas teha juttu homodest, ilma, et JÄLLE keegi ninatark arvaks, et see probleem on ja ei paneks kahemõttelisi punktiire siia sinna? Ah?
kuule ninatark,mida SINA siin eksponomeerid?
vaevalt,et enda prinke tuharaid.
oled kuulnud sellisest asjandusest,nagu TÄITETEGUR?
vaat,kui see on SUUR,siis on SITASTE.ja veel...see ei ole METTE SEE,mida sina mötled.
see oli nüüd täis maakeeli ja mahedalt.
if you hate gays...you just kill one..get sentenced...think you prove sth to sb?
if you love gays...just marry one...think you prove sth to sb?
see ei olnud maakeeli ega mahedalt.
valik on sinu
vaevalt,et enda prinke tuharaid.
oled kuulnud sellisest asjandusest,nagu TÄITETEGUR?
vaat,kui see on SUUR,siis on SITASTE.ja veel...see ei ole METTE SEE,mida sina mötled.
see oli nüüd täis maakeeli ja mahedalt.
if you hate gays...you just kill one..get sentenced...think you prove sth to sb?
if you love gays...just marry one...think you prove sth to sb?
see ei olnud maakeeli ega mahedalt.
valik on sinu
Sellised (b)piiks-piiks(/b) sõnad võiks siit küll eemale hoida. Kui ennast ilma nendeta väljendada ei oska, siis tuleks kas vait olla või mõni muu koht otsida eneseväljenduseks.
Ja isiklikuks ei maksa kunagi minna. Ning keegi võiks selle teema üldse lukku panna...
Ja isiklikuks ei maksa kunagi minna. Ning keegi võiks selle teema üldse lukku panna...
"...Kes on maailm? Osad minu tuttavad/sõbrad peavad mind luuseriks ja vastikuks, kuna kipun just rahaahne olema... ;-)))
Aga jah, inimese initsiatiividest aru saamine on oluline. Finantsala õppimist alustades arvasin, et "its all about numbers".... tegelikult on ju aga nii, et "its all about initiatives"...."
autor keegi kanarik... --- ... teeks äkki oma uksealuse esmalt puhtaks?
m
Aga jah, inimese initsiatiividest aru saamine on oluline. Finantsala õppimist alustades arvasin, et "its all about numbers".... tegelikult on ju aga nii, et "its all about initiatives"...."
autor keegi kanarik... --- ... teeks äkki oma uksealuse esmalt puhtaks?
m