mis rikkuse m66tmisesse puutub siis minu arvates ei ole Kyosaki idee kõige parem ,sest nii mõnigi kodutu suudab olla raha kulutamata pikka aega kas ta on siis väga rikas kui tema elatustaase on väga madal ,minu arvates mitte.
mis aga puudutab noori maj. kooli l6petajaid siis eks nad on t6esti ylbed ja palju tahtjad ehk siis kogenematud ,ma mitte ei taha neid 6igustada ja oelda ,et kogenematus on nende hadade p6hjus kuid paraku just nii see enamsti on. elu ise 6petab neid vigadest 6ppima neid asju koolis kahjuks ei 6pi. kuid lisaks tuulepeadusele on noortel ka vaga palju haid omadusi ,seega minu arvates ei sobi asja kooli l6petaja sugugi igasse ametisse kuid teatud postidel v6ivad nad olla vagagi asjalikud ja asendamatud.
Tjahh,
Eestis on vist viis ettevõtet, mida puhtaks ei varastataks kui omanik aastakese oma nägu ei näita.
Kõige paremini on vist eestluse ja eestlaste hingeelu lahti kirjutanud Kivirähk oma Rehepapis. Õpetlik on ka seriaal Vremja. Ka see seletab hästi lahti igapäevased teemad.
Eestis on vist viis ettevõtet, mida puhtaks ei varastataks kui omanik aastakese oma nägu ei näita.
Kõige paremini on vist eestluse ja eestlaste hingeelu lahti kirjutanud Kivirähk oma Rehepapis. Õpetlik on ka seriaal Vremja. Ka see seletab hästi lahti igapäevased teemad.
mart_aro:"sokitarbijaid teenivad vaid 3000 eek kuus"
mõttes olles olen vist ajast maha jäänud - mida kurat nüüd siis jalga tõmmatakse hommikuti? :)
mõttes olles olen vist ajast maha jäänud - mida kurat nüüd siis jalga tõmmatakse hommikuti? :)
Võin ka eksida, ent rikka ja vaese isa raamatus ei olnud vist mõeldud mitte lihtsalt vara mahaelamist, vaid rikkuse mõõdupuu oli just passiivse tulu suurus ja selle osakaal sama elustandardi säilitamiseks vajalike sissetulekute hulgas.
Mis on suht hea point. Autor väärtustas ellkõige muretut elamist, mitte niivõrd uhket maja ja autot, mida tihtipeale on võlgu ostetud ja siis nagu orav rattas tasutakse.
spermaposike ju meheks ei saa, kui ta teistest rohkem ei pinguta ;)
kas osta lexus v6i trammiga edasi s6ita?
kas mängida 150keek börsil maha v6i osta 1996 cadillac?
milleks mulle raha, kui ma ei taha seda kuskile kulutada?
kui kaua jaksab inimene elada ilma naiseta, et vältida kulusid?
kas tarbida v6i investeerida, kas v6tta riske v6i nautida elu?
ainult investeerides v6i ainult riskides kaua ei ela.
ses suhtes on naised targad, nad hindavad tasakaalu, stabiilsust, järjepidevust.
aga niimoodi maailma kunniks ei saa..
isiklikult olen täheldanud kui lahe ikka on kui sul on SUUR suguv6sa,
ja kui m6nus v6iks olla kui sul on PALJU LAHEDAID LAPSI.
kas teile ei tundu imelik, et kolmandiku oma elust me teeme tööd,
kolmandiku me magame, ja elamiseks on vaid 33%..
pääs oleks tööst elu teha -> 100% kasvu!
kas osta lexus v6i trammiga edasi s6ita?
kas mängida 150keek börsil maha v6i osta 1996 cadillac?
milleks mulle raha, kui ma ei taha seda kuskile kulutada?
kui kaua jaksab inimene elada ilma naiseta, et vältida kulusid?
kas tarbida v6i investeerida, kas v6tta riske v6i nautida elu?
ainult investeerides v6i ainult riskides kaua ei ela.
ses suhtes on naised targad, nad hindavad tasakaalu, stabiilsust, järjepidevust.
aga niimoodi maailma kunniks ei saa..
isiklikult olen täheldanud kui lahe ikka on kui sul on SUUR suguv6sa,
ja kui m6nus v6iks olla kui sul on PALJU LAHEDAID LAPSI.
kas teile ei tundu imelik, et kolmandiku oma elust me teeme tööd,
kolmandiku me magame, ja elamiseks on vaid 33%..
pääs oleks tööst elu teha -> 100% kasvu!
Mis normaalne ettevõte saab Eestis lubada *keskmist* palka 20..30K või *rohkem* ?? Veidike arvutades oleks sellise tüübi palgakulud siis nii 40K ja üles ja ta peaks tooma puhast raha sisse 3 x rohkem ehk 120K, aastas siis ca 1,5 milli ehk 20% kattega teeks käivet aastas 7,5 milli. Ja kuna sa rääkisid keskmisest, siis nii *iga* mats. Tead mõnda sellist ?
Kuskohast siia valemisse "3x palgakulud" koefitsent sisse sai? 50K palgakuluga inimese töövahendid on 10K max + ca 10K ettevõtte üldkuludeks. 70K kogukulude pealt eeldada inimeselt 30K kasumit iga kuu (marginaal 40%) on normaalne, tehtav, kasutusel. Pigem tõmbab realistlik ettevõtja minimaalse lubatud marginaali piir 20..25% kanti. Võrdle ajalooline aktsiaturgude keskmine tootlus vmt.
Ehk siis, selliseid ettevõtteid on eestis küll, ära muretse. Kogu kompanii (ühel konkreetsel, mida mõtlen, 40-50 töötajat) keskmine palk 30K muidugi ei ole, sest gurude-proffide-visionääride-juhtide taha on alati vaja ka backoffice't, mis keskmist alla tõmbab.
sC
Kuskohast siia valemisse "3x palgakulud" koefitsent sisse sai? 50K palgakuluga inimese töövahendid on 10K max + ca 10K ettevõtte üldkuludeks. 70K kogukulude pealt eeldada inimeselt 30K kasumit iga kuu (marginaal 40%) on normaalne, tehtav, kasutusel. Pigem tõmbab realistlik ettevõtja minimaalse lubatud marginaali piir 20..25% kanti. Võrdle ajalooline aktsiaturgude keskmine tootlus vmt.
Ehk siis, selliseid ettevõtteid on eestis küll, ära muretse. Kogu kompanii (ühel konkreetsel, mida mõtlen, 40-50 töötajat) keskmine palk 30K muidugi ei ole, sest gurude-proffide-visionääride-juhtide taha on alati vaja ka backoffice't, mis keskmist alla tõmbab.
sC
Hr Innar ka USA president ütleks väga imelikke asju kui kontekstist lausejuppe välja võtta! (võibolla mitte just parim näide, kuid siiski) hehe
Peaks olema küllaltki selgelt mõistetav, et mõeldud on suurt osa Eesti töötajaskonnast, neist, kes saiju küpsetavad ja räim tomatis konserve poelettidele üles seavad... Et mõni kelle palk lubab saaks neid endale osta. Hiljuti kuulsin vist kogemata kuku raadiost et keskmine Eestlane kulutab päevas söögi peale vaid 25krooni... Mõeldes enese toidutarbimisele, siis hästi ei kujutaks sellista asja ette küll.Kartul leib ja piim ja väike jupike vorsti või maksa või seajalgu kuuluks sellisel juhul minu päevamenüüse, kuigi tõepoolest ka nendest materjalidest võib väikese vaevaga suurepäraseid, klassikalisi eesti talupojasööke valmistada.
Rikkusest. Siiski võivad paljud inimesed mitte töötades väga pikalt elada, küsimus ongi just selles, kui suurde asjade orjusesse laskutud on. Korterilaen, liising, naised... tõesti suht kurnav. Seega võiks rikkaks pidada inimest, kellel ei ole vajadust enesele rohkem asju soetada, ning asjad mis soetatud on nii aeglaselt amortiseeruvad, et nendega võib 2 põlve ilma probleemideta ära elada... Päikesepatarei ka veel katusel ja pole vaja elektri eestki maksta. Selliseid mehi on Eestis ju mitmeid, kes antud elustiili maitsevad.
Peaks olema küllaltki selgelt mõistetav, et mõeldud on suurt osa Eesti töötajaskonnast, neist, kes saiju küpsetavad ja räim tomatis konserve poelettidele üles seavad... Et mõni kelle palk lubab saaks neid endale osta. Hiljuti kuulsin vist kogemata kuku raadiost et keskmine Eestlane kulutab päevas söögi peale vaid 25krooni... Mõeldes enese toidutarbimisele, siis hästi ei kujutaks sellista asja ette küll.Kartul leib ja piim ja väike jupike vorsti või maksa või seajalgu kuuluks sellisel juhul minu päevamenüüse, kuigi tõepoolest ka nendest materjalidest võib väikese vaevaga suurepäraseid, klassikalisi eesti talupojasööke valmistada.
Rikkusest. Siiski võivad paljud inimesed mitte töötades väga pikalt elada, küsimus ongi just selles, kui suurde asjade orjusesse laskutud on. Korterilaen, liising, naised... tõesti suht kurnav. Seega võiks rikkaks pidada inimest, kellel ei ole vajadust enesele rohkem asju soetada, ning asjad mis soetatud on nii aeglaselt amortiseeruvad, et nendega võib 2 põlve ilma probleemideta ära elada... Päikesepatarei ka veel katusel ja pole vaja elektri eestki maksta. Selliseid mehi on Eestis ju mitmeid, kes antud elustiili maitsevad.
Mart, naisi asjadena käsitleda on siiski kohatu.
aru ma ei saa, mis juttu siin aetakse
koolipingist tulnud kukuvad arvustama, et peale Ollila ja Gates'i on kõik lollid, kuna ei tee piisavalt innovatiivseid asju... ning arvutavad mitu milli on vaja, et rikas olla ja naist pidada
selliseid mõtteid võite omavahel privas arutada aga mitte siin foorumis kirjutada
rikkus seostub minul küll esmalt õnne ja rahuloluga
koolipingist tulnud kukuvad arvustama, et peale Ollila ja Gates'i on kõik lollid, kuna ei tee piisavalt innovatiivseid asju... ning arvutavad mitu milli on vaja, et rikas olla ja naist pidada
selliseid mõtteid võite omavahel privas arutada aga mitte siin foorumis kirjutada
rikkus seostub minul küll esmalt õnne ja rahuloluga
Vabandan, kuigi jah naisi on erinevaid ja usun, et keelelgi ei ole vastuväiteid, et need toredad olevused võivad väga palju kallimaks minna kui luksusesemed. Seega siinkohal pean enese väidet siiski õigustatuks. Mul siin üks sõbranna kõrval väidab, et tema näiteks läheb küll väga kalliks pidada, sest ei oska raha kokku hoida.
Hmm, imestan, et küllaltki suur osa auväärsest seltskonast otsib asju, mis nende põhimõtetega kokku ei lange ja lõigub need tekstist välja ning lisab mitte just kõige asjakohasema kommentaari! Head sõbrad ärimhed ei tohiks niivõrd lühinägelikud olla, või mis teie arvate?
Pealegi võiksime me ikkagi minna teemaga veidi rohkm pealkirja alla... Mind väga huvitaks, kes siinolijatest üldse kellelegi teisele tööd pakub peale iseenda... Jutu järgi tekib küll küsimus, kas siin üldse asjalikke äriinimesi on peale mõne üksiku... (Loodan, et keegi liiga südamesse ei võta, seda poleks küll vaja!)
Hmm, imestan, et küllaltki suur osa auväärsest seltskonast otsib asju, mis nende põhimõtetega kokku ei lange ja lõigub need tekstist välja ning lisab mitte just kõige asjakohasema kommentaari! Head sõbrad ärimhed ei tohiks niivõrd lühinägelikud olla, või mis teie arvate?
Pealegi võiksime me ikkagi minna teemaga veidi rohkm pealkirja alla... Mind väga huvitaks, kes siinolijatest üldse kellelegi teisele tööd pakub peale iseenda... Jutu järgi tekib küll küsimus, kas siin üldse asjalikke äriinimesi on peale mõne üksiku... (Loodan, et keegi liiga südamesse ei võta, seda poleks küll vaja!)
Rikkuse mõõtmiseks on loomulikult mitu mõõdupuud - isiklik ja ühiskondlik. Isiklik mõõdupuu on kindlasti selline et sa oled just nii rikas kuivõrd sul on vabu vahendeid oma soovitud elustandardi(mis küll paljudel juhtudel vastab ühiskonnas tunnustatud elustandardile, kuigi mitte alati) ja unistuste täitmiseks ja elluviimiseks.Selles mõttes on rikkus kindlasti subjektiivne nähtus ja suhtumine. Siit ka mõnede inimeste erinev elustiil ja siiski nende pidamine rikasteks kuna nad saavad realiseerida oma soovitut. Ühiskondlik mõõdupuu on kindlasti elustiil mis ületab oluliselt ühiskonna keskmist. Siin põimub nii subjektiivne kui ka objektiivne seisukoht omavahel. Primaarne on kindlasti vabade vahendite olemasolu oma elustiili ja unistuste elluviimiseks.
mart
"Jutu järgi tekib küll küsimus, kas siin üldse asjalikke äriinimesi on peale mõne üksiku ..."
Sama küsimus tekib ka mul - asjalik äriinimene ei seostu minu jaoks kuidagi kodanikuga ,kes TÖÖAJAL siia foorumisse piki kommentaare kirjutab, :)
"Jutu järgi tekib küll küsimus, kas siin üldse asjalikke äriinimesi on peale mõne üksiku ..."
Sama küsimus tekib ka mul - asjalik äriinimene ei seostu minu jaoks kuidagi kodanikuga ,kes TÖÖAJAL siia foorumisse piki kommentaare kirjutab, :)
Kuldar1! NB! Mitte koolipingist tulnud, vaid alles sinna istunud!
Märt - kui sa nii tark oled, siis miks sa kärssasid???
Ma annan päris paljudele tööd - u 100le inimesele.
Märt - kui sa nii tark oled, siis miks sa kärssasid???
Ma annan päris paljudele tööd - u 100le inimesele.
sCandal,
ma ei saa aru mille üle sa vaidled? Mul oli 40K palka 120K sisse, sul 50K palka 100K sisse. Vahe pole drastiliselt suur. Oluline on ehk see, et sul ei ole mingit puhvrit ( haigus, motivatsiooni puudus, tootearendus jms) sees, mul on. Saab muidugi ka Sinu pakutud väikese kattega, aga öösel on paha omanikuna magada... 3x on turvalisem kui 2x... A propos! Oled sa kindel, et üldkulude 10K'ga saab kõik neukkarid, backoffice tibid, assistendid jms kinni makstud? Palju sul selles näiteks toodud firmas see raha sissetoojate ja raha sööjate suhe on?
ma ei saa aru mille üle sa vaidled? Mul oli 40K palka 120K sisse, sul 50K palka 100K sisse. Vahe pole drastiliselt suur. Oluline on ehk see, et sul ei ole mingit puhvrit ( haigus, motivatsiooni puudus, tootearendus jms) sees, mul on. Saab muidugi ka Sinu pakutud väikese kattega, aga öösel on paha omanikuna magada... 3x on turvalisem kui 2x... A propos! Oled sa kindel, et üldkulude 10K'ga saab kõik neukkarid, backoffice tibid, assistendid jms kinni makstud? Palju sul selles näiteks toodud firmas see raha sissetoojate ja raha sööjate suhe on?
Märt, istu pinki mitterahuldsv
a) saiju po saiu
b) kartul ei ole klassikaline talupojasöök (sa kindlasti mõtlesid naerist)
c) Eestlane po eestlane
:-)
a) saiju po saiu
b) kartul ei ole klassikaline talupojasöök (sa kindlasti mõtlesid naerist)
c) Eestlane po eestlane
:-)
tööjala v6ib kirjutada kyll - kui su tööae pole 9-17 vaid tunnip6hine. ytle mulle kes jaksab 8h järjest m6elda?? palk on suhteline, tyyp kes 1000000 sisse toob kuus v6ib vabalt poole sellest endale saada, tyyp kes ainult damaget teeb peaks peale maksma ety teda hoitakse..
minuarust pole lhv mingi ärimeeste foorum . pigem investeerimisest HUVITUNEILE. ei pea isegi portfelli olema :) portfellita abiinvestor ;)
minu uus moto:
don't innovate, integrate!
minuarust pole lhv mingi ärimeeste foorum . pigem investeerimisest HUVITUNEILE. ei pea isegi portfelli olema :) portfellita abiinvestor ;)
minu uus moto:
don't innovate, integrate!
Ok, läheme teema alla ja algusesse.
Annan kah paarile inimesele tööd.
Üks värbamiskonkurss praegu käimas.
Märt, kas Sul mõni kutse või amet ka on?
Võõrkeeles lobiseda oskavale positiivselt meelestatud probleemide lahendamisele altile ininmesele raske küll midagi pakkuda.
Vahest oled ka mõne kooli ära lõpetanud või lihtsalt muidu lihtsalt vahva sell.
Sellest tavaliselt alustatakse, kui tööd otsitakse.
Annan kah paarile inimesele tööd.
Üks värbamiskonkurss praegu käimas.
Märt, kas Sul mõni kutse või amet ka on?
Võõrkeeles lobiseda oskavale positiivselt meelestatud probleemide lahendamisele altile ininmesele raske küll midagi pakkuda.
Vahest oled ka mõne kooli ära lõpetanud või lihtsalt muidu lihtsalt vahva sell.
Sellest tavaliselt alustatakse, kui tööd otsitakse.
Aga miks inimesed otsivad üldse tööd kellegi alluvuses?
Kui ma olen tegelt ka tubli ja midagi oskan, siis on ju äärmiselt lihtne ja sugugi mitte kallis ise oma äri teha. Sellest vajadusest sain ma aru pärast seda kui ma viimase etapina oma äri alustamisel läksin müügiagendiks (ükskõik kui hea idee sul iganes on, pead sa seda ka müüa oskama). Müügiagendina tajusin ma äärmiselt valusalt kuidas mina saan oma tööst vaid ainult kindla protsendi ja ülejäänu saavad need, kes rekkasid ära firma.
See oli asja üks külg. Nüüd, olles mütanud rõõmsalt oma firmaga, kus ma teen seda, mida ma naudin, ajal, millal mul selleks tuju on ja saades vastavalt kahele eelmisele 100% papi enda taskusse, on mul tekkinud järgmine unelm. Võiks võtta tööle inimesed kes teeks tööd ja saaksid selle eest X%. Kusjuures X% = täpselt niipalju kui viitsin, täpselt seda mida naudin. Ja mina kui firma asutaja saaks jätkuvalt jalgu diivani serval hoida. Mis aga selgub - eesti inimene ei tahagi töötada nii, et oma asi millal ja kui palju. Eesti inimene vajab esiteks kuupalka ja mis kõige koledam, ta tahab, et keegi talle ranged reeglid ette kirjutaks a la "võta see asi Y ja pane punkti x".
Niipalju peateema alt. Äkki nüüd vähe hollikast ka. See on mumeelest täitsa mõtetu koht, et suhteid leida. Esiteks on seal muusika, mis on mõeldud tantsimiseks, mitte rääkimiseks, nii et 1 kõik kui sisutihe su jutt on, läheb ikka pool kaduma, niiet ruulib ainult välimus. (riq teab, mis räägib ;))
Teiseks Tallinna baarid ja ööklubid on täis nii palju mõttetuid eesti mehi, kelle umbes 3. küsimus on: kas sa pidu panna ka tahad, mis tõlkes tähendab "hullult paneks sulle peale", et suurem jagu naisi lülitavad automaatselt eesti keelt rääkiva tüübi välja - sorry boys, ma räägin nendest, kes baarides ja klubides käivad, mitte eesti meestest üldiselt - olen täiesti kindel, et eesti mees on parim.
Vaielge vastu kui tahate.
Kui ma olen tegelt ka tubli ja midagi oskan, siis on ju äärmiselt lihtne ja sugugi mitte kallis ise oma äri teha. Sellest vajadusest sain ma aru pärast seda kui ma viimase etapina oma äri alustamisel läksin müügiagendiks (ükskõik kui hea idee sul iganes on, pead sa seda ka müüa oskama). Müügiagendina tajusin ma äärmiselt valusalt kuidas mina saan oma tööst vaid ainult kindla protsendi ja ülejäänu saavad need, kes rekkasid ära firma.
See oli asja üks külg. Nüüd, olles mütanud rõõmsalt oma firmaga, kus ma teen seda, mida ma naudin, ajal, millal mul selleks tuju on ja saades vastavalt kahele eelmisele 100% papi enda taskusse, on mul tekkinud järgmine unelm. Võiks võtta tööle inimesed kes teeks tööd ja saaksid selle eest X%. Kusjuures X% = täpselt niipalju kui viitsin, täpselt seda mida naudin. Ja mina kui firma asutaja saaks jätkuvalt jalgu diivani serval hoida. Mis aga selgub - eesti inimene ei tahagi töötada nii, et oma asi millal ja kui palju. Eesti inimene vajab esiteks kuupalka ja mis kõige koledam, ta tahab, et keegi talle ranged reeglid ette kirjutaks a la "võta see asi Y ja pane punkti x".
Niipalju peateema alt. Äkki nüüd vähe hollikast ka. See on mumeelest täitsa mõtetu koht, et suhteid leida. Esiteks on seal muusika, mis on mõeldud tantsimiseks, mitte rääkimiseks, nii et 1 kõik kui sisutihe su jutt on, läheb ikka pool kaduma, niiet ruulib ainult välimus. (riq teab, mis räägib ;))
Teiseks Tallinna baarid ja ööklubid on täis nii palju mõttetuid eesti mehi, kelle umbes 3. küsimus on: kas sa pidu panna ka tahad, mis tõlkes tähendab "hullult paneks sulle peale", et suurem jagu naisi lülitavad automaatselt eesti keelt rääkiva tüübi välja - sorry boys, ma räägin nendest, kes baarides ja klubides käivad, mitte eesti meestest üldiselt - olen täiesti kindel, et eesti mees on parim.
Vaielge vastu kui tahate.
Sinu eelmine teema oli :INNOVATIIVNE ÄRIIDEE... (koos sponsor Madis Habakukega). Kas idee ei hakanudki tööle?