Otsin tööd

Pai riq, selgita mulle, vanainimesele ka, kes pole kunagi hollivuudis käinud, mis tähendab naist pikaplinega moosima? Ehk siis eriti see pikapline, misasi see on ja milllega seda süüakse (ilmselt väga magus asi, kui see on käibel moosiasendajana)!
Eriline inimene..... my ass
Kunagi kui ma esimese kursuse lõpetasin olin ma ikka palju - palju targem kui praegu. Igal juhul minu arvates siis oli ainuke sobilik töökoht miskitsorti direktor. Tõsi küll keegi mind muidugi direktoriks ei tahtnud, mis muidugi tegi kurvaks.....
Juhtus mõned aastad tagasi, et ma juhuslikult palkasin noor ja targa ja energilise ja erilise inimese. Ja mis siis juhtus? Selle asemel, et oma tööd (müük) teha tegeles ta kõige muuga : näiteks tegeles personaliküsimustega, arvutas investeeringute tasuvust ja tegeles üldjuhtimisega. Sinna vahele ja kaasa käis ka teema: omanikud on lollid.
Kuna ma väga loll ei ole siis kahjuks ma pidin talle kinga andma.
Vainu teemast niipalju, et käis üks kuradi müügikonsultant ja tahtis konsulteerida (noh et kirjutaks ikka väikse arve miskit 50 000 eeki?).
No mis sa ikka neist karvajalgadest arvad? Otsige lolle mujalt.....
TNT,

Eestis on küll palju ettevõtjaid, kuid 99% ulatuses on nad viisakalt öelduna väheste teadmistega. Saekaatrid, lilleputkad, kinnisvara, põllumajandus, kodulehekülgede tegemine, padjad, linad, moosi keetmine, arvutijuppide import, reklaamtahvlid - ühesõnaga anna andeks tegevused. Quite boring.
a) Normaalses ettevõttes (defineerime nii innovatiivset firmat) on keskmine palk 20-30K või rohkem, sest odavamalt lihtsalt kvaliteettööjõudu ei leia.
b) puhasrentaablus 20-30% või rohkem, tippinnovaatoritel enamasti üle 50%, kasvutempo väga kena.
c) paljud ettevõtjad teenivad Eestis vähemalt paar milli eekugi aastas?

Kui sa sattusid tõesti erilise inimese peale, siis on see väärt kaup. Tema ei pea sind motiveerima, vaid sina ettevõtjana teda, muidu kargab nagu linavästrik minema. Asjalikes firmades on minuteada rõhk ideedel ja kuulatakse rõõmsa näoga igasugused töötajate ideed ära (Nokias koguvad analoogse süsteemiga töötajad endale boonupunkte).

Läheb norinaks, aga mind on see teema ammu huvitanud - stressitaluvus. Mida too väljend siis tegelikult tähendab?

Minu tagasihoidlikus tõlgenduses tähendab see seda, et ei lase ennast stressist segada - st on stress, aga talun seda rõõmuga - tööd ei tee, istun rõõmsa näoga internetis ja muudkui talun stressi. Nii kaua talun kuni stress möödub, siis hakkan jälle tööle ja nii kuni järgmise stressini.

On veel tõlgendusvõimalusi?

PS! Vanad eestlased kirjutasid teie suure tõhh tähega :-)
He-hee
Viinamarjad on hapud, mis? Kas veel üks eriline inimene?
Väike vihje eluks: raha lolle inimesi ei armasta - seega rikkaid/jõukaid inimesi lollideks ära nimeta. Üldse arvatakse, et rikkad on lollid - see on imeline! Mis te arvate, kuidas nad on rikkaks saanud? Pärinud või?
Nimeta mulle mõned ew innovatiivsed ja nb! KASUMLIKUD ettevõtted?
Ja mis mind veel huvitab on see , et miks arvatakse et kinnisvaraga tegelevad/kinnisvara arendavad ettevõtjad on lollid või idioodid (harimatud, maitselagedad jne)? Mis see siis on, mingi kampsunite mäss või?

wert,

Mis normaalne ettevõte saab Eestis lubada *keskmist* palka 20..30K või *rohkem* ?? Veidike arvutades oleks sellise tüübi palgakulud siis nii 40K ja üles ja ta peaks tooma puhast raha sisse 3 x rohkem ehk 120K, aastas siis ca 1,5 milli ehk 20% kattega teeks käivet aastas 7,5 milli. Ja kuna sa rääkisid keskmisest, siis nii *iga* mats. Tead mõnda sellist ?

Vihjeks, et selle raha eest kvaliteettööjõudu siiski ei leia - too kvaliteet on endast heal arvamusel ja tegeleb põhiliselt oma firma tegemise mõlgutamisega. Eesti kvaliteetttööjõud saab palka 10..15K ja *mitte* rohkem :-)
TNT rääkis küll nüüd õige asja. Olen ise ka sellega kokku puutunud. Tuli noormees majanduskoolist ja hakkas kohe firmat juhtima, teades kõigest kõike ja toonitades, et tema on ainuke kes firmas üldse tööd teeb. Ülejäänud olevat kolhoosnikud kes igal sammul laisklevad ja viilivad. Õnnetuseks oli see noormees omaniku poeg. Aga leidus firmas ka üks suurema muskliga ja natuke lühema närviga mees kes tolle ennasttäis kollanoka paika pani. Sellistel on paras peale koolilõpetamist sõjaväes ära käia ja õppida kuidas koos asju teha ja teistega arvestada. Sellistel on kombeks küsida iga liigutuse eest raha, arvates et nemad oma hariduse tõttu on mingid eriline kvalifitseeritud tööjõud, endal reaalse äri kogemused puuduvad või on väga napid, aga palga osas lendavad ikka kohe mägedesse ära. Ja teine asi mis TNT ka hästi ütles, on see, et eks sissetulekud ja rikkus räägivad enda eest ehk võitjate üle kohut ei mõisteta.
Millega TNT tegeled? Tundud igati asjalik inimene olevat ehk õnnestub sinuga ka füüsiliselt paar sõna kuskil vahetada.
TNT,
Sorry, aga kuidas on võimalik minu postitusest välja lugeda, et rikkad on lollid? Vastupidi - peab ikka vägagi tark olema, et rikkaks saada. Nii öelda self-made mehed. Aga kuidas keegi defineerib rikkust, kas ta hakkab 50 millist või 100 millist eegust? SPETS kunagi kirjutas, et rikkus algab 10 miljonist dollarist. Ei tea teda ega tema tegemisi, kuid ütlus iseenesest mõtlemapanev. Isiklikult pean rikkaks seda ettevõtjat, kes on näiteks Eesti 1% rikkamate ettevõtjate hulgas (nendegi hulka sattunud mitmeid padjakudujaid).

priitp,
Kvaliteettööjõu all ei pea ma silmas kogemusega raamatupidajat või magistriga müügijukut, vaid teadlasi ja gurusid, turundus või tehno gurusid näiteks.

P.S. Ise vaene. Üldiselt võib teiega nõus olla (s.t. ei hakka enam teritama), kuid lahkarvamused tulenevad sellest, et vaatame ettevõtlusele või muule erinevatelt levelitelt, näiteks ambitsioonikuse tasandid või sisemised nõuded iseendale erinevad:)
Rikkus ja nagu ka sõna palju oleneb tavaliselt taustsüsteemist. 10 taalaga usas muidugi rikas sa just ei ole. Eriti Nykis. Tavalise jõmmi mõõdu annab selline 100ne number (NB! sulas). Siis sa saad lubada endale soliidset korterit ja ei pea paaniliselt muretsema homse pärast. st. raha on võimeline ennast ise taastootma. Sest, kingapaar maksab seal 2000 usdi.....
2000 usdiga võid sa Tallinnas osta paar kasti väga häid kingi.
Mis ma sellega öelda tahtsin... vist seda et ei ole võimalik nagu üheselt paika panna kust see rikkuse piir läheb.
Suurepärane, tundub, et ka selline teema nagu "Otsin tööd" pakub ikkagi asjaoslistele mõttelõngaveeretamiseks ainet! Mul on selle üle vaid siiras heameel.

Esimese ideeväljakäija kohta arvan tagasihoidlikult, et seda teie kindlasti kunagi Eestis käima ei pane, sest muidu oleksite seda juba teinud.

Sokiäri ei ole midagi uut, Eesti pinnal ei pruugi sellisele ideele veel aga piisavalt turgu leiduda. Arvestades, et enamus inimesi (sokitarbijaid teenivad vaid 3000 eek kuus) 100 eek 5 paari ühepäevaste sokkide peale välja käia oleks seega absurd. Kül aga võib antud ideele sügavamalt lähenedes leida iva ja turu. Siiski mitte mina, praegu, sest nagu mainisin soovin veidi rahulikumal järjel elu üle mõtiskleda.

Mulle väga meeldis priitp lihtne arvutus palkade kohta ja rikkuse kohapealt julgen öelda, et peale raha on olemas ka muud rikkused A- la õnn ja kindlasti sõprus. Kuigi jah mat rikkuse koha pealt olen nõus väitega, et siin foorumites sõna võtjatest võivad end rikkaks nimetada inimesed kell 10M usd juba välja teenitud. Ise aga ootan jätkuvalt ettepanekuid ja pakkumisi!

Erilisusest niipalju, et kahtlemata võivad kõik end mingitpidi eriliseks nimetada... intelligentsusel ei pruugi erilisusega midagi pistmist olla. Minu jaoks on eriline inimene, kel sära silmades ja tahe tegutsemiseks.

Ideed mida välja käiakse on väga inspireerivad. Argumenteerimise eest tänades ning jõudu jaksu soovides!

Märt
Viidates eelpooltoodud teemale, et kuidas defineerida rikkust. Lugesin hiljuti sellist raamatut nagu "Rich Dad, Poor Dad" (autor oli vist R. Kyosaki, aga võin sellega ka eksida). Seal oli rikkuse "mõõtmiseks" kasutusel järgmine põhimõte: et öelda kui rikas on inimene, tuleb vaadata, mitu päeva/kuud ta suudab ära elada ilma tööd tegemata, nii, et ta elukvbaliteet ei kannataks (elik ei pea hakkama koonerdama).

Mõni kellel on sääste nt. 25 tuhat, suudab sellega "vastu pidada" nt. 6 kuud (nt. elab maal oma väikeses majakeses ning mingeid rahalisi kohustusi tal ei ole). Samas mõni teine, kellel on 50 tuhat ei suuda sellega isegi 3 kuud vastu pidada (korterilaen, autoliising, laste õppemaksud, abikaasa "hobid" jms kohustused "söövad" selle säästu palju kiiremini

Kusjuures tõeliselt rikkaste inimeste puhul oleks selle definitsiooni järgi see päevade arv võrde lõpmatusega, st et nad ei peaks elu sees enam PALGAtööd tegema. Nad säästud/investeeringud (kinnisvara, osalused ettevõtetes/väärtpaberid) teenivad neile piisavalt nö passiivset tulu.
Lisamärkusena ka veel seda, et palgatöö all on mõeldud ka selliseid ettevõtjaid, kes küll palgatulu ei saa, aga on peavad oma ettevõtte käigus hoidmises siiski igapäevaselt mingi aja seal tööd tegema. (Et testida kas omanik on oma ettevõttes töötamises "vaba" - tuleb vastata küsimusele, mis juhtub ettevõttega kui see omanik, läheks näiteks 1 aastaks reisima. Kui see ei mõjuta ettevõtte majanduslikku tulemust, on omanik oma ettevõttest vaba)
Üks hea rikkuse mõõdupuu on raamatust "Rich Dad, Poor Dad" et sa oled nii rikas kui kaua sa saad edasi elada oluliselt oma eluviise muutmata pärast seda kui raha juurde enam ei tule. Kui sa tuled töölt ära ja natukese aja pärast hakkavad võlausaldajad sind väga aktiivselt taga otsima, siis pole sa kindlasti mitte rikas vaatamata sellele, et sul on uhke auto ja kena korter(laenude ja liisingutega).
Msr, Üritasin siin enda kohta kiiresti kokku lüüa praeguse hetkeseseisu (varad miinus kohustused, jagatune kuu kuludega), sain tulemuseks ca 28 kuud. Ehk kui tänasest alates edasise töötegemise lõpetaks, siis veaks 2 aastat 4 kuud välja, enne kui hambad varna peaks riputama
HM teeks veel teema MIDA UNES NÄGIN ! Mis arvate!?
Mõmmi, siis oled sa ju rikas nagu piprakott!
Kui saia ja piimaga hakkama saaks ja suvel veel rohelist näksiks vean ka ca 28 kuud välja.. :-)))
Kui saia ja piimaga hakkama saaks ja suvel veel rohelist näksiks vean ka ca 28 kuud välja.. :-)))
Ei ole rikas, 2 aasta pärast oleksind näljapajukil. Vasatvalt "Rich Dad, Poor Dad" teooriale suudaks tõeliselt rikas ilma tööta olla kuni surmani ning rikkust jääks üle lastelegi. Mis Lisaks ei ole mul veel suurt perekonda. Ma usun, et näiteks naisevõtt mõjutaks minu situatsiooni ikka väga kõvasti (ja ikka halvemuse poole)
Ära võta naist. See on kõva kokkuhoid.
...naistega on keerulised lood..,sest näiteks kui mees magab on mees väsinud kui naine magabon naine laisk jne.

No on ikka teemad...

Mis arvate mida homme SONS teeb. Ise loodan, et kukub ...muidu kukun mina.
Naist võiks võrrelda luksusesemega, mis nõuab suurt investeeringut. Tulusust on väga raske mõõta, kuid pakub siiski rahulolu, mida rahas mõõta ei saa!