Võtaksin ka 3mln eest ühe tehisintellekti arenduse.
Olen rahaboss.Eesti Nokia.
http://www.youtube.com/watch?v=a5z0DMNJv4I
http://www.youtube.com/watch?v=a5z0DMNJv4I
Ma ei tea, kes siin see kürokijõmm on, aga meil ilmselt pole tõesti mõtet sel teemal vaielda. Meie vaated on ilmselgelt erinevad. Ma tõepoolest ei ole 3 MEEKist "projekti juhtinud", küll olen ma tõenäliselt sarnase funktsionaalsusega (tõsi LAMPi, mitte Microsofti arendusvahendeid kasutades) asja umbes 5-6 aastat tagasi valmis treinud, sans ID-kaardi/mobiil-id tugi loomulikult. Aega võttis ca kuu-poolteist ja suurem osa sellest kulus keskmisest vähemteadliku (või siis äkki hariliku?) tellija soovide sobitamisele reaalsusega. Asi võttis nii kaua aega seetõttu, et ma olen ilgelt sitt ja laisk progeja.
Kokkuvõttes - ilmselgelt loll pole see kes küsib vaid see kes maksab nii et tõega, puudub mõte teemal edasi vaielda. Niigi on algse küsimuse püstitaja teema kaaperdatud.
Kokkuvõttes - ilmselgelt loll pole see kes küsib vaid see kes maksab nii et tõega, puudub mõte teemal edasi vaielda. Niigi on algse küsimuse püstitaja teema kaaperdatud.
Mille eest siis webmedia palka maxab?
Senior programmer,projektijuht -50kneto+sots maks
tavaline progreja 20k+
Lisada sinna veel silesäärega sekretär ,müügimehed ja muud asjapulgad jne
3 milli läheb nagu niuhti:)
Senior programmer,projektijuht -50kneto+sots maks
tavaline progreja 20k+
Lisada sinna veel silesäärega sekretär ,müügimehed ja muud asjapulgad jne
3 milli läheb nagu niuhti:)
Kust kohast pärineb üldse info rent24.info süsteemiarenduskulude 3M eek kohta? See, kuidas ja milliste kuludega keegi oma raamatupidamises arenduskulusid "näitab" on juba teine teema. Isiklikult tean sms-laenu pakkujat, kellel IT-süsteemi arenduskulud on bilansis ümmargune 10M eek. Tihti arvatakse fin.määra sisse ka reklaamikulud, kaudkulud, haldamine, riist- ja tarkavarakulud jne...
http://www.rent24.info/Pages/Content/NewsList.aspx?NewsId=11
Dotcomi definitsiooni järgi "kui ise analoogilist projekti juhtinud pole, siis ärplema ei hakka" on ilmselt piisavalt võimalust antud teemal jätkata, kuna samasuguse ja suurema mahuga tarkvaraarendusprojekte on juhitud paar tükki.
3740h on võimalik antud projektile kulutada ilmselt ainult juhul kui progejad alustasid programmeerimise õppimist A-st ja B-st ning kirjutasid lahenduse ilma ühegi abivahendita ning lisaks pidasid täispäevaga sekretäri, kes tegeles küünte värvimisega. Nojah ja muidugi siis ka kui klient arenduse käigus 8 korda ümber mõtles, mida ta siis ikkagi tahab ja kõike tuli jälle algusest alustada.
Mina pigem ka arvan, et siin on mingid muud põhjused, miks süsteemi arenduskuludeks just 3 mio kirjutati.
3740h on võimalik antud projektile kulutada ilmselt ainult juhul kui progejad alustasid programmeerimise õppimist A-st ja B-st ning kirjutasid lahenduse ilma ühegi abivahendita ning lisaks pidasid täispäevaga sekretäri, kes tegeles küünte värvimisega. Nojah ja muidugi siis ka kui klient arenduse käigus 8 korda ümber mõtles, mida ta siis ikkagi tahab ja kõike tuli jälle algusest alustada.
Mina pigem ka arvan, et siin on mingid muud põhjused, miks süsteemi arenduskuludeks just 3 mio kirjutati.
Ei tasu sellest mainitud rent24.info-st nii palju ärrituda. Tegu selgelt projektiga, kus teisel elualal edukas mees on interneti edulugusid nähes läinud esimese toore ideega ilma igasuguse risk managemendita Webmediasse ja põikpäiselt dollarid silme ees idee läbi surunud. Eks sellisel juhul võtabki Webmedia endale korraliku premiumi. Alustuseks oleks pidanud webmedialt 100 000 eest analüüsi tellima, et saaks õigel ajal pidurit tõmmata.
dotcom,
Jah, minu viga. Tänan, et tähelepanu juhtisid. Lahmisin tõesti. Rent24.info on tugevam arendus kui rent24.ee.
Kusjuures olen 3 milj EEK tarkvaraprojekti juhtinud/arendanud ja rent24.info eelarve võib tõesti enam-vähem sinna suurusjärku panna. See on aga kogu eelarve, mitte ainult arendus. Arvatavasti on taga Oracle'i baas ja selle litsents on juba suht kobe. Ilmselt laristati ka riistvara peal ja telliti eriti kirves majutus Microlingist.
Niiet, ei saa seda teisendada arendustundideks nagu eespool tehti.
Aga kuna see portaalike on siin teenimatult reklaami saanud, siis rohkem sel teemal ei heieta.
Jah, minu viga. Tänan, et tähelepanu juhtisid. Lahmisin tõesti. Rent24.info on tugevam arendus kui rent24.ee.
Kusjuures olen 3 milj EEK tarkvaraprojekti juhtinud/arendanud ja rent24.info eelarve võib tõesti enam-vähem sinna suurusjärku panna. See on aga kogu eelarve, mitte ainult arendus. Arvatavasti on taga Oracle'i baas ja selle litsents on juba suht kobe. Ilmselt laristati ka riistvara peal ja telliti eriti kirves majutus Microlingist.
Niiet, ei saa seda teisendada arendustundideks nagu eespool tehti.
Aga kuna see portaalike on siin teenimatult reklaami saanud, siis rohkem sel teemal ei heieta.
Kuulutustelehele Oracle baas?
AHHAHAAAAAAAHAAHAAHAHAHAHAHAHAHAAAA!
What next, kosmosesüstikuga Tallinnast Raplasse ja tagasi? Freedom of the Seas'ga kahekesi kalale?
Prooviks ikka projektijuhi-huumorit antud teemal mitte teha.
AHHAHAAAAAAAHAAHAAHAHAHAHAHAHAHAAAA!
What next, kosmosesüstikuga Tallinnast Raplasse ja tagasi? Freedom of the Seas'ga kahekesi kalale?
Prooviks ikka projektijuhi-huumorit antud teemal mitte teha.
Võib lõdvalt olla. Webmedia müüb selle lõdvalt. Ostja viga. Ma ei kahtle Kotka ja Alamäe müügioskuses grammigi. Lisaks on nad suutnud maha ärida samad teegid, millega nad EMT-i iseteeninduse tegid.
Need, kes väidavad, et see 3 milli Eesti portaalile reaalne pole päris kindlalt asjaga kokku puutunud. Juhul kui see summa õige, siis see sisaldab endas kogu projekti lansseerimist Eestis, Lätis ja Leedus ning lisaks veel 3 riigi 1. aasta turunduseelarve. (sealhulgas juristi, raamatupidaja, liisingu, kütuse jne tasud)
Et kujundada selgem pilt IT-arenduste maksumustest (sh laristamisest), soovitan sirvida riigihangete registrit. Silmitsege näiteks PRIA ja Rahandusministeeriumi süsteemide tellimusi. Peale seda ei tohiks eelmainitud portaali eelarve tunduda nii üllatav.
Võtke võrdluseks kasvõi seesama Riigihangete register ise. Selle registri arendusmaht on olnud läbi aegade ca 3.5 miljonit + käibemaks. Ja võimaldab sooritada otsingut kaheksa tunnuse järgi! Mõelda vaid milline tase. Peaaegu nagu Google. Kusjuures selle raha eest ei suudetud isegi vana registri hankeid uude ümber tõsta. Selleks kulutatakse ilmselt veel 3 miljonit.
Võtke võrdluseks kasvõi seesama Riigihangete register ise. Selle registri arendusmaht on olnud läbi aegade ca 3.5 miljonit + käibemaks. Ja võimaldab sooritada otsingut kaheksa tunnuse järgi! Mõelda vaid milline tase. Peaaegu nagu Google. Kusjuures selle raha eest ei suudetud isegi vana registri hankeid uude ümber tõsta. Selleks kulutatakse ilmselt veel 3 miljonit.
Ma ei oska konkreetseid asju kommenteerida, aga kui tegemist on kellegi tehniliselt küündimatu "säravate ideede generaatori ja projektijuhi" poolt välja mõeldud asja realiseerimisega, siis üldiselt teeb iga terve mõistusega programmeerija peas tehte: järgmise kuu reaalpalk = (see mida lubatakse * tõenäosus et selle kätte saab) - (viivis iga maksega hilinenud kuu eest * keskmine hilinetud kuude arv). Ja nii need miljonid tulevad.
Ma ei saa pihta, miks näiteks haigla või piimafarmi asutamise juures ei räägi keegi juttu stiilis "mul on idee, nüüd on ainult vaja raha et kõik vajalikud spetsialistid palgata" :)
Ma ei saa pihta, miks näiteks haigla või piimafarmi asutamise juures ei räägi keegi juttu stiilis "mul on idee, nüüd on ainult vaja raha et kõik vajalikud spetsialistid palgata" :)
"Võtke võrdluseks kasvõi seesama Riigihangete register ise. Selle registri arendusmaht on olnud läbi aegade ca 3.5 miljonit + käibemaks."
See on talumistasu. Tasu selle eest et sa pead taluma suhtlust riigiametnikega (=klient) projekti arendamise eri faasides.
See on talumistasu. Tasu selle eest et sa pead taluma suhtlust riigiametnikega (=klient) projekti arendamise eri faasides.
ToivoE > See on talumistasu. Tasu selle eest et sa pead taluma suhtlust riigiametnikega (=klient) projekti arendamise eri faasides.
Sa, lollpea, ei kujuta ettegi mis hinnaga ma su fraasi maha müün. Edu ka kõigile teistele.
Sa, lollpea, ei kujuta ettegi mis hinnaga ma su fraasi maha müün. Edu ka kõigile teistele.
Just, küll maksumaksja asja kinni maksab.Eksperdid ajavad asja...
http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=46ad02c8-3ec4-44d8-827b-e913c25728d6
http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=46ad02c8-3ec4-44d8-827b-e913c25728d6
Tore, et Madise algatatud arutelu nii laiaulatuslikuks on kujunenud, www.rent24.info portaaliga seostunud ning hiiglama palju toredaid kommentaare kogunud. Ei tea kas Madis üldse abi leidiski? Olles mõnda aega vestlusringi kõrvalt vadanud pean asjasse segatuna vajalikuks ka ise mõned kommentaarid lisada.
Nagu kommentaaridest lugeda võib on enamik õiged ja valesd vastuseid juba esitatud. See on tore. Kurb on aga tõdeda, et enamustes kommentaarides jääb kõlama ehteestlaslik kadedus ja "mina olen kõige targem" mõttelend. Tehke ise midagi ära ja siis tulge rääkima, kas keegi maskab midagi üleliia või kes on kellele mütsi pähe tõmmanud või kes on lausidioot või kas asjadel üldse migid hinnalipikud küljes on. Ma pakun, et üsna pea on paljud arvajad www.rent24.info lehe tihedad külastajad otsimaks endale rendilennukit perega soojale maale lendamiseks (kui nad on juhuslikult targad olnud) või siis vastupidi, otsivad lisakopika teenimiseks oma vanaisa pärandatud Volgale (koos juhiga ;-) mõnd tööotsa.
Portaali arenduses sai kõik tehtud nagu peab - eelnevad analüüsid, prototüübid, otsused edasiliikumiseks etappide kaupa jne. ning kes ütles, et kogu investeerig portaali arendusse on tasu patsiga poistele, kes tuhendeid tunde ju mittemidagit progesid. Ega kõik ei peagi kohe arusaadav olema, kui keegi juhuslikut ettevõtte juhtimisega kokku puutunud luuakse väärtuseid mitte raha ühest kotist teise veeretades vaid tehes midagi teistmoodi, kui teised. Olgu see siis misiganes.
Ärge virelege - tehke midagi kasulikku! Näiteks logige sisse, sisestage kuulutused (teilt ei küsita pennigi) ning pange oma vara või siis antudjuhul suuvärk teemina!
Nagu kommentaaridest lugeda võib on enamik õiged ja valesd vastuseid juba esitatud. See on tore. Kurb on aga tõdeda, et enamustes kommentaarides jääb kõlama ehteestlaslik kadedus ja "mina olen kõige targem" mõttelend. Tehke ise midagi ära ja siis tulge rääkima, kas keegi maskab midagi üleliia või kes on kellele mütsi pähe tõmmanud või kes on lausidioot või kas asjadel üldse migid hinnalipikud küljes on. Ma pakun, et üsna pea on paljud arvajad www.rent24.info lehe tihedad külastajad otsimaks endale rendilennukit perega soojale maale lendamiseks (kui nad on juhuslikult targad olnud) või siis vastupidi, otsivad lisakopika teenimiseks oma vanaisa pärandatud Volgale (koos juhiga ;-) mõnd tööotsa.
Portaali arenduses sai kõik tehtud nagu peab - eelnevad analüüsid, prototüübid, otsused edasiliikumiseks etappide kaupa jne. ning kes ütles, et kogu investeerig portaali arendusse on tasu patsiga poistele, kes tuhendeid tunde ju mittemidagit progesid. Ega kõik ei peagi kohe arusaadav olema, kui keegi juhuslikut ettevõtte juhtimisega kokku puutunud luuakse väärtuseid mitte raha ühest kotist teise veeretades vaid tehes midagi teistmoodi, kui teised. Olgu see siis misiganes.
Ärge virelege - tehke midagi kasulikku! Näiteks logige sisse, sisestage kuulutused (teilt ei küsita pennigi) ning pange oma vara või siis antudjuhul suuvärk teemina!
ja kui keegi tahab midagi asjalikku öelda või teada, siis võib seda teha ka otse aadressil raivo@rent24.info
Ma teadsin kohe, et Madis algatas teema ainult selleks, et kõikseemees siin LHV foorumis rent24.info lehel käiks, asjaga tutvuks, reklaami ja liiklust teeks. Ja seda ma teadsin ka, et Madis ja Raivo kokku mängivad! SL-Õhtuleht ei ole kahjuks asja veel üles võtnud ja uuriva ajakirjaniku sulest tulistanud artiklit "Kinnisvarakrahhis* raha kaotanud, võlgades ärimees püüab LHV investorite kulul ratsa rikkaks saada". Saaks veel sellele rendilehele klikke ja reklaami. Sisuks võiks siis pritsida arvutimälust miski teksti kuidas ärimees investorite raha välja pressis ja ise Hispaaniasse elama kolis. Kuidas selle rent24.info sinna sisse panna, sellele ma küll ei ole mõelnud aga las ajakirjanikule jääb ka midagi nuputada!
* - võib ka asendada nt Kasiinos
PS. Eelpool olev tekst on kolekirjanduslik väljamõeldis ja müstifikatsioon millel puudub igasugune seos reaalsusega. Madis ja Raivo on väljamõeldud tegelased!
* - võib ka asendada nt Kasiinos
PS. Eelpool olev tekst on kolekirjanduslik väljamõeldis ja müstifikatsioon millel puudub igasugune seos reaalsusega. Madis ja Raivo on väljamõeldud tegelased!