Tere.
See vist kõige sobivam koht sellise mure jaoks. Ei hakka siin väga täpselt ideed lahti seletama. Kui kellelgi konkreetne huvi asja vastu siis saan ka lähemalt tutvustada äriplaani.
Soov on siis luua uus interneti portaal mille sarnast Eesti ja lähinaabrite turul veel ei ole. Lühidalt aga seisneb asi teenuste ja toodete hangete vahendamises. Eestis oleks ehk kõige lähem konkurent Hange.ee ,aga sellest on minu süsteem tavatarbija jaoks tunduvalt informatiivsem ja lihtsam ja firmade jaoks kordades soodsam. Olen portaali arendamisega juba mitu kuud tegelenud ja sobiva investori korral oleks lootus portaal üles seada juuni kuu jooksul.
Investeeringu suurus oleks ca. 200000-300000 krooni + esialgsed reklaami kulud.
Loodan et ei hakata siin küsimust kohe maha tegema nagu enamuste selliste ettepanekutega siin foorumis vist juhtub.
Igaljuhul igasugune vastukaja oodatud ja loodan et leian sobiva partneri siit.
Lugupidamisega: Madis
Info meili kaudu: eesnimi@marcel.ee (Eesnime asmele meili aadressis pange siis minu nimi mis meili lõpus.)
inkubaator.microlink.ee
Esialgu tundub, et tahad korraga kogemusteta liiga suurt tükki hammustada. Omafinantseering peaks sul vähemalt 50% olema, et tõsiseltvõetavust säilitada. See su lähim konkurent hange.ee tuli küll märgatava turundusega, aga tulemus nõrk ja tõonäoliselt tuntavas kahjumis. Lisaks lansseeriti äsja sarnane portaal rent24.info, mille arendajaks Eesti kvaliteetseim veebikirjutaja webmedia. Kas sul on ainulaadse ideega portaal? Kui mitte, siis kas su lahendus on nii unikaalne, et meelitada kasutajaid? Et projekti lansseerimise suunas edasi tegutseda peab ühele neist küsimustest olema su vastus raudkindel jah.
Esialgu tundub, et tahad korraga kogemusteta liiga suurt tükki hammustada. Omafinantseering peaks sul vähemalt 50% olema, et tõsiseltvõetavust säilitada. See su lähim konkurent hange.ee tuli küll märgatava turundusega, aga tulemus nõrk ja tõonäoliselt tuntavas kahjumis. Lisaks lansseeriti äsja sarnane portaal rent24.info, mille arendajaks Eesti kvaliteetseim veebikirjutaja webmedia. Kas sul on ainulaadse ideega portaal? Kui mitte, siis kas su lahendus on nii unikaalne, et meelitada kasutajaid? Et projekti lansseerimise suunas edasi tegutseda peab ühele neist küsimustest olema su vastus raudkindel jah.
Kas turu-uuringud on tehtud ? Kui on, siis millised on seda turgu iseloomustavad parameetrid, mis peaks portaalile raha sisse tooma?
Hange.ee -ga tegelikult ei saa minu ideed võrrelda. Tõin selle lihtsalt sellepärast välja et see ehk kõige lähem konkurent. Idee on unikaalne ja ainulaadne antud valdkonnas. Ja rent24-ga pole mingit seost asi ülesehitatud natuke teise idee ja põhimõttega mis on kasutaja jaoks oluliselt lihtsam ja aega/kulusid kokkuhoidev.
Ei ole plaanis hammustada liiga suurt tükki. Selge on see et ükski tulemus ei tule ilma tööta ja vahenditeta. Põhjus miks otsin investorit ongi eelkõige see , et portaal teha konkurentsi võimeliseks. Kui tahaksin lihtsalt midagi ära teha oleksin mõnekümne tuhande eest lihtsalt lasknud webi programeerida põlve otsas ja vaatanud siis sellest mis saab.
Ei ole plaanis hammustada liiga suurt tükki. Selge on see et ükski tulemus ei tule ilma tööta ja vahenditeta. Põhjus miks otsin investorit ongi eelkõige see , et portaal teha konkurentsi võimeliseks. Kui tahaksin lihtsalt midagi ära teha oleksin mõnekümne tuhande eest lihtsalt lasknud webi programeerida põlve otsas ja vaatanud siis sellest mis saab.
Lisaks võin veel öelda et ka Tallinna ettevõtlus amet kiitis idee heaks. Aga nende toetus jäi sellepärast saamata , et ei olnud Tallinna linna registreeritud. Sealt saadav summa oleks olnud 100000 ja kuna sellest oleks jäänud väheks ei hakkanud sellega edasi tegelema. Nii tekkis mõte , et otsida investor kellel oleks asjasse usku ja kes oleks nõus investeerima.
Mitte ühtegi halba sõna, aga lihtsalt selgitus, mis signaali sa välja annad. Sul oli 100 Keeksi laual, aga sa ei sirutanud kätt välja, et seda ära korjata. See on vilets signaal.
Sellega oleks mul tekkinud kohustused ettevõtlus ameti ees. Ma oleksin selle rahaga pidanud projekti käivitama ja edukalt tööle saama, aga selles ma ei olnud veendunud. Probleemid oleks võinud tekkima hakata seoses sellega kui mul 100000 käes ja projekt ikka poolik.
suffixiga 100% nõus.Ükski sissetulev kroon tihedas konkurentsis oleks kuritegelik mitte vatsu võtta
Jah ma oleks hea meelega selle raha ka lihtsalt vastu võtnud kui sellega ei kaasneks kohustusi. Ettevõtlus ameti nõudeks on see et antud summaga pead tekitama uusi töökohti jne. Aga mina poleks suutnud garanteerida et käivitan edukalt projekti nende pakutud rahaga. Ärge saage minust valesti aru kui tuleks keegi lahke inimene ja pakuks lihtsalt 100000 siis loomulikult ma võtaks selle vastu, aga ettevõtlusameti puhul on sellega seoses väga palju agasid...
Okei, ja see kes sulle 200000...300000....400000 annab, et selle isiku eest mingeid kohustusi nagu pole?
Loomulikult on kohustused. Aga vahe ongi selles et sellest summast piisab et asi käivitada ja panna edukalt kasumit teenima. Aga 100000 ei ole selline summa millega seda saab garanteerida. Ma ei ürita kohustusi vältida lihtsalt summadel on vahe millega teeb ära ja millega mitte.
Ja ei ole kellelgilt lihtsalt laenu palunud. Otsin inimest kes saaks ettevõttest väga suure protsendi ja kellel oleks asja vastu huvi.
Jõuan taas selle sama punktini, mis enne välja tõin. Kui räägid, et saab väga suure protsendi, siis tore, aga kui sa ise ei suuda/julge 51%, sisse panna siis saadetakse sind suure kaarega pikalt.
Sellised mehed, et a'la teeks igast projekte ja lahedaid netiportaale jne., aga oma raha sisse ei julge panna on igasugu riskikapitalistide seas suhteliselt põlatud.
Sellised mehed, et a'la teeks igast projekte ja lahedaid netiportaale jne., aga oma raha sisse ei julge panna on igasugu riskikapitalistide seas suhteliselt põlatud.
ilmselt sujub siit rahakaasamise asi paremini, kui selle ev.ameti 100k ikkagi sisse võtad ja ise vähemalt samapalju lisad. Need nõudmised pole ju seal midagi üle mõistuse, igati asjakohased. Kui Sa aga ise juba oma äriplaanis juba kahtled, kuidas siis vabade miljonitega mehi veenda suudaksid? Hea oleks, kui teeksid selgeks, keda otsid - kas enamusosaluse ülesostjat-rahastajat (kes idee arendamisse suurt ei sekku) , koostööpartnerit (kes ka rahaliselt pooleks panustab) või kedagi kolmandat?
Natuke selle ettevõtlusameti kohta. Mida tähendab see, et ettevõtlusamet kiitis idee heaks? Lihtsalt käisid seal ideest rääkimas ja nemad ütlesid, et tore projekt? Seda nad muide ütlevad kõigile;)
Ettevõtlusamet korraldab 3 korda aastas stardiabi projektikonkursi, kus alustavad firmad saavad kuni 100k toetust taotleda, taotlejatest keskmiselt 20% saab positiivse rahastamisotsuse, seega hindamiskriteeriumite alusel ainult parimatest parimad saavad toetust. Saan aru, et sina isegi ei ole seal konkursil kandideerinud, seega väide, et 100k jäi ainult sellepärast saamata, et pole Tallinnas registreeritud, on jama. Lisaks on ju olemas EAS kasvutoetus, mis on mõeldud väljaspool Tallinna firmadele ja kus toetussumma on kuni 200k, see summa sobiks ju? Pigem tundub, et asi jääb sul nõutud omafinantseeringu taha.
Ja veel, minu teada toetab ettevõtlusamet ainult seadmete ja masinate soetamist, sain aru, et kuluartiklid on ikka programmeerimine+reklaam ja nende jaoks poleks kuidagi seda 100k saanud kulutada...
Ettevõtlusamet korraldab 3 korda aastas stardiabi projektikonkursi, kus alustavad firmad saavad kuni 100k toetust taotleda, taotlejatest keskmiselt 20% saab positiivse rahastamisotsuse, seega hindamiskriteeriumite alusel ainult parimatest parimad saavad toetust. Saan aru, et sina isegi ei ole seal konkursil kandideerinud, seega väide, et 100k jäi ainult sellepärast saamata, et pole Tallinnas registreeritud, on jama. Lisaks on ju olemas EAS kasvutoetus, mis on mõeldud väljaspool Tallinna firmadele ja kus toetussumma on kuni 200k, see summa sobiks ju? Pigem tundub, et asi jääb sul nõutud omafinantseeringu taha.
Ja veel, minu teada toetab ettevõtlusamet ainult seadmete ja masinate soetamist, sain aru, et kuluartiklid on ikka programmeerimine+reklaam ja nende jaoks poleks kuidagi seda 100k saanud kulutada...
... et siit siis küsimus, kas oled valmis võtma oma projekti tegemiseks laenu 150 tuhat 3 aastaks ja 20% intressiga. Et see raha panna omafinantseeringuna.
Ülejäänu tuleks siis juba lihtsamalt.
Ülejäänu tuleks siis juba lihtsamalt.
See pole siin vasr parim koht, Madiss. Esiteks-kui on hea idee, siis läheb lihtsalt vasakule. Meelitavad välja. Ja kui ei ole, kas arvad, et teised kirjutavad?! Et kõik siin viskvad nutsu lauale jne...?
to: Hunt
See äriidee varastamine on kõige totram müüt pärast pärast Romulust ja Remust. Mitte keegi ei hakka mitte kellegi toorest ideed vuukima. Maailmas pole juba aastakümneid olnud ühtegi lihtsalt teostatavat ja ressurssi vähe nõudvat ideed, mis oleks väärt varastamist.
See äriidee varastamine on kõige totram müüt pärast pärast Romulust ja Remust. Mitte keegi ei hakka mitte kellegi toorest ideed vuukima. Maailmas pole juba aastakümneid olnud ühtegi lihtsalt teostatavat ja ressurssi vähe nõudvat ideed, mis oleks väärt varastamist.
Eelpool kirjutatust võib välja lugeda, et ideeautorist noorhärra on küll valmis kirjutanud ja nähtavasti ka korralikult läbi mõelnud projekti, kuid ei ole veel hästi aru saanud kuidas selle jaoks vajalik kapital hankida. iseenesest on ju tööde järjekod õige - idee, äriplaan, kapitali hankimine ning teostus. Kui noormees on suutnud asja nii kaugele ajada, et ainult finantseerimise taga asi seisab, siis olen kindel, et Ta suudab leida selle käivitamiseks (kui asi ikka seda väärt on) ka vajaminevad ressursid. Nagu aru olen saanud, siis siiani on kulunud enamus aega idee arendamise peale (paar kuud, mis on tegelikult suhteliselt lühikene aeg) ning finantseerimise peale ei ole veel korralikult mõeldud. Siit sii ka minu soovitused:
1) selgita välja kui palju sul täpselt kapitali vaja on (tee seda detailselt, st pane kirja kõik käimitamiseks vajaminevad kulud eraldi);
2) kui summa teada, siis vaata üle oma säästud, et näha kui palju puudu jääb;
3) kui puudujääk teada, siis võta appi kõik oma tutvused ja "müü" oma plaani igale potentsiaalsele investorile - see ei ole kindlasti kerge, sest olen enam kui kindel, et 90% neist saadavad su kuu peale (või viisakalt väljendades lubavad mõelda selle peale), kuid pead olema järjekindel (olen ise pealt näinud kuidas need asjad päris elus käivad - paar aastat tagasi oli üks 20-dates aastates noormees, kes otsis lühiajalise tehingu jaoks paari miljonit krooni, mis oleks teeninud tema sõnul vähemalt 10 kordse kasumi ja seda suhteliselt lühikese ajaga. Enamus teda tõsiselt ei võtnud ning noormees pidi taluma kuude viisi vanemate härrasmeeste tögamist ning targutamist (mis võib mõjuda vägagi frustatiivselt ning võtta inimeselt igasuguse tegutsemistahte). Lõpplahendusena suutis too noormees oma ideele siiski finantseeria leida ning vähem kui poole aastaga teeniti kasumit ca 60mln EEK. Eelnev näide on muidugi erakordne, sest enamus sellistest "diilidest" ei tooda peale kahjumi midagi, kuid õpetlik on see sellepoolest, et järjepidevus viib lõpuks sihile - finantsserimise kohapealt siis);
4) samuti võiksid läbi käia erinevad pangad ja uurida, mis tingimustel ja kas üldse või kas tulevikus sul nende poolset finantseerimist võimalik saada on;
5) erinevad riigipoolsed toetused ... neist juba eespool räägitud siin;
6) kindlasti suudad veel ka ise midagi minu poolt pakutule lisada - rakenda ka neid võimalusi.
Eelpool toodud soovitused eeldavad muidugi juba valmis äriplaani, mis sisaldab nii turu- ja riskianalüüsi, prognoositavat käivet ning kasumit, tegevuskulusid jms.
Jõudu
1) selgita välja kui palju sul täpselt kapitali vaja on (tee seda detailselt, st pane kirja kõik käimitamiseks vajaminevad kulud eraldi);
2) kui summa teada, siis vaata üle oma säästud, et näha kui palju puudu jääb;
3) kui puudujääk teada, siis võta appi kõik oma tutvused ja "müü" oma plaani igale potentsiaalsele investorile - see ei ole kindlasti kerge, sest olen enam kui kindel, et 90% neist saadavad su kuu peale (või viisakalt väljendades lubavad mõelda selle peale), kuid pead olema järjekindel (olen ise pealt näinud kuidas need asjad päris elus käivad - paar aastat tagasi oli üks 20-dates aastates noormees, kes otsis lühiajalise tehingu jaoks paari miljonit krooni, mis oleks teeninud tema sõnul vähemalt 10 kordse kasumi ja seda suhteliselt lühikese ajaga. Enamus teda tõsiselt ei võtnud ning noormees pidi taluma kuude viisi vanemate härrasmeeste tögamist ning targutamist (mis võib mõjuda vägagi frustatiivselt ning võtta inimeselt igasuguse tegutsemistahte). Lõpplahendusena suutis too noormees oma ideele siiski finantseeria leida ning vähem kui poole aastaga teeniti kasumit ca 60mln EEK. Eelnev näide on muidugi erakordne, sest enamus sellistest "diilidest" ei tooda peale kahjumi midagi, kuid õpetlik on see sellepoolest, et järjepidevus viib lõpuks sihile - finantsserimise kohapealt siis);
4) samuti võiksid läbi käia erinevad pangad ja uurida, mis tingimustel ja kas üldse või kas tulevikus sul nende poolset finantseerimist võimalik saada on;
5) erinevad riigipoolsed toetused ... neist juba eespool räägitud siin;
6) kindlasti suudad veel ka ise midagi minu poolt pakutule lisada - rakenda ka neid võimalusi.
Eelpool toodud soovitused eeldavad muidugi juba valmis äriplaani, mis sisaldab nii turu- ja riskianalüüsi, prognoositavat käivet ning kasumit, tegevuskulusid jms.
Jõudu
to Madiss
Palun anna selgitusi, mil määral plaanid ise osaleda projektis; kui palju oled turu-uuringut, projekti eeltööd teinud; millised on sinu fin.võimalused; kas omad IT-kompetentsi ka ise; kas omad/tunned IT-kompetentsi omavaid isikuid, kes projektist huvitatud jne.
Sinu projekti kulgemise prognoositav ajagraafik ja fin.määr muidugi paneb vaikselt muigama- kas oled üldse teadlik oma plaanide realiseerumise tõenäosuses ja kui suur on sul tahe.
Anna nendele küsimustele vastus ja jäta oma kontakt elektronposti näol. Tänan
Palun anna selgitusi, mil määral plaanid ise osaleda projektis; kui palju oled turu-uuringut, projekti eeltööd teinud; millised on sinu fin.võimalused; kas omad IT-kompetentsi ka ise; kas omad/tunned IT-kompetentsi omavaid isikuid, kes projektist huvitatud jne.
Sinu projekti kulgemise prognoositav ajagraafik ja fin.määr muidugi paneb vaikselt muigama- kas oled üldse teadlik oma plaanide realiseerumise tõenäosuses ja kui suur on sul tahe.
Anna nendele küsimustele vastus ja jäta oma kontakt elektronposti näol. Tänan