Tellin Minneapolisest raamatu. Maksab 6$ ja lisaks 2$ postitasu. Nädala pärast olen deklari täitnud ja korjan selle kohalikust Omniva automaadist välja.
Tellin Londonist raamatu. Maksab 6£ ja lisaks 2£ postitasu. Nädala pärast olen deklari täitnud ja korjan selle kohalikust Omniva automaadist välja.
Kas keegi teadja seletaks, kes siis ikkagi selle tarne kinni maksab?
Minneapolislane ostaks jpedrolt raamatu, 6€ + Omniva 8,45€ (maksikiri/std.pakk), UK ostja maksaks saatmise eest 7,50€... nagu ka näit. lätlane, kes palju lähemal. Ja ameeriklane ei pea vist deklareerima.
Nii ja naa. Võtsin võrdluseks Abebooksi lahti, et konkreetse raamatu teisi saatmistasusid siia tuua. Ise sain 2$ eest, eksju. Teised sarnase hinnaga sama raamatu pakkujad küsivad automaatselt Eestisse saatmise eest 18, 62, 86 või 128 dollarit. Igasugu nalja tehakse.
Samas on praegu natuke valus, sest võtsin eelnevalt mainitud 2$ müüjalt mitu raamatut. Eeldasin, et kõik pakitakse kokku ja pannakse nende jaoks soodsamalt ühe pakina korraga teele, aga ei, tilgub eraldi saadetistena ülepäeviti kohale. Vaene Omniva
Samas on praegu natuke valus, sest võtsin eelnevalt mainitud 2$ müüjalt mitu raamatut. Eeldasin, et kõik pakitakse kokku ja pannakse nende jaoks soodsamalt ühe pakina korraga teele, aga ei, tilgub eraldi saadetistena ülepäeviti kohale. Vaene Omniva
"jpedro"
Nii ja naa. Võtsin võrdluseks Abebooksi lahti, et konkreetse raamatu teisi saatmistasusid siia tuua. Ise sain 2$ eest, eksju. Teised sarnase hinnaga sama raamatu pakkujad küsivad automaatselt Eestisse saatmise eest 18, 62, 86 või 128 dollarit. Igasugu nalja tehakse.
Kuna Omniva saab põhikasumi just pakiärilt, siis kui Sinu saadetised võivad tuua kahjumit, siis mõne teise isiku saadetised toovad kasumit kuhjaga täis.
Ma tegelen hobi korras ka ühe e-poe arendamisega ning pakkide saatmiseks kasutan Omniva pakiautomaadi teenust.
Vaatasin huvi pärast, et olen saatnud aegade jooksul ca 1200 pakki ja mitte ükski pole kuskile uitama läinud, kõik on kenasti kohale jõudnud. Well done, Omniva!
Vaatasin huvi pärast, et olen saatnud aegade jooksul ca 1200 pakki ja mitte ükski pole kuskile uitama läinud, kõik on kenasti kohale jõudnud. Well done, Omniva!
"Edson"
Ma tegelen hobi korras ka ühe e-poe arendamisega ning pakkide saatmiseks kasutan Omniva pakiautomaadi teenust.
Löön üle, 2016 mai kuni tänaseni olen Omnivaga saatnud 8000+ pakki, 99% neist pakiautomaati. Üks kadu on olnud mis ka kompenseeriti, transpordi käigus purunenud asju ei ole ka olnud. Purunemiste ja vigastuste kohta ei saa muidugi nii positiivses toonis rääkida DPD ja Venipaki kullerteenuste osas. Need retsivad vahest pakke ikka räigelt.
Mulle on mulje jäänud, et ühe Omniva sees on tegelikult nagu kaks firmat - kogu see pakiautomaatide teema töötab sujuvalt, kiiresti ja usaldusväärselt, isegi rasketel hetkedel, nagu isolatsiooniaeg oli. Aga kohe kui teema läheb (rahvusvahelise) üldposti poole peale, on selline 1/4 võimalus, et keegi midagi ära käkib. Nende kahe firma vaheline kanal on pigem katki, näiteks ma olen vähemalt viis korda täitnud mingeid vorme iseteeninduses, et mulle välismaalt tulnud pakid postkontori asemel pakiautomaati läheks (ma oleks isegi nõus selle eest juurde maksma, pmst peab keegi lihtsalt minema teisele poole maja ja paki automaati pistma), aga ikka seisan sabas ja ootan, millal Ljudmila ära otsustab, mis värvi postkaarti ta ikka tegelikult osta soovib (ja see ei ole nali, nagu reaalselt on seal kontoris iga kord keegi vanema generatsiooni esindaja, kes nende kaartidega leti ääres jaurab). Või no kasvõi kui raske saab olla tekitada andmebaas stiilis aadress -> telefoninr, et selle napaka pakiteate postkasti tassimise asemel SMS saata? Aga ei, kui paki peal pole numbrit või teenindajal, kes peab selle numbri sealt kuhugi toksima, on halb päev, siis liigutatakse paberit.
Ühe arengu eest peab samas kiitust jagama, EMTA-Omniva kombinatsioonis on tollideklaratsiooni esitamine nüüd tõeliselt kiire ja valutu protsess. Huvitaval kombel, kui on vaja makse küsida (ja Omniva puhul seda jaburat teenustasu, kui ise ei deklareeri), on neil snäpp mu e-post ja telefoninumber teada.
Ühe arengu eest peab samas kiitust jagama, EMTA-Omniva kombinatsioonis on tollideklaratsiooni esitamine nüüd tõeliselt kiire ja valutu protsess. Huvitaval kombel, kui on vaja makse küsida (ja Omniva puhul seda jaburat teenustasu, kui ise ei deklareeri), on neil snäpp mu e-post ja telefoninumber teada.
jesper,
rahvusvaheliste pakkidega seotud hädadest valdav enamus juhtub juba enne Omniva kätte jõudmist (või pakk jõuab küll kohale aga sellega seotud saatmisinfo on pehmelt öeldes puudulik). Omnival on vähe teha, kui paki peal oleval kleepsul on küll sinu aadress aga ei ole sinu telefoni nr ega sinu nime. Kui on sinu nimi (õigesti kirjutatult!), siis on juba lootust, et Omniva leiab varasemate "samale aadressile samale nimele koos telefoninumbriga" pakkidelt sinu numbri ja võib (aga ei pruugi) sind ka telefoni teel teavitada. Ehk - Omniva juba paneb kokku aadress+nimi+telefoninr. Ilma nimeta ei saa, muidu võib sul naine kurjaks saada, kui tema pakke lähed võtma. Omnival pole aga peretülidesse sekkumiseks tõenäoliselt isu.
Kui on olnud probleeme pakiautomaatidesse suunamisel, siis ehk oled kasutanud vale kanalit? minu.omniva.ee oled proovinud?
rahvusvaheliste pakkidega seotud hädadest valdav enamus juhtub juba enne Omniva kätte jõudmist (või pakk jõuab küll kohale aga sellega seotud saatmisinfo on pehmelt öeldes puudulik). Omnival on vähe teha, kui paki peal oleval kleepsul on küll sinu aadress aga ei ole sinu telefoni nr ega sinu nime. Kui on sinu nimi (õigesti kirjutatult!), siis on juba lootust, et Omniva leiab varasemate "samale aadressile samale nimele koos telefoninumbriga" pakkidelt sinu numbri ja võib (aga ei pruugi) sind ka telefoni teel teavitada. Ehk - Omniva juba paneb kokku aadress+nimi+telefoninr. Ilma nimeta ei saa, muidu võib sul naine kurjaks saada, kui tema pakke lähed võtma. Omnival pole aga peretülidesse sekkumiseks tõenäoliselt isu.
Kui on olnud probleeme pakiautomaatidesse suunamisel, siis ehk oled kasutanud vale kanalit? minu.omniva.ee oled proovinud?
No ma just seda seletangi, et kui on teada, et paki peale kirjutatud info kvaliteet on puudulik, siis miks need kõik kolm asja klappima peavad? Miks mu "kodune aadress" ei või olla lihtsalt pakiautomaat, umbes nagu suur postkast, mis juhuslikult ei paikne mitte trepikojas, vaid kaubanduskeskuses? Las ma täiskasvanud inimesena lahendan selle probleemi iseseisvalt, kuidas suur jäme pruun dildo diskreetselt koju smugeldada, mitte Omniva ei tule siin "appi", rääkimata sellest, et millegi postkastist võtmisel ju mingit isikukontrolli pole, miks siis paki võtmisel on. Üks post kõik ju.
See peretüli argument on täpselt selline, mille on välja mõelnud inimesed, kes otsivad põhjusi, miks midagi ei saa teha, selle asemel, et otsida võimalusi, kuidas saaks. Ma oleks ükskord peaaegu Omniva kontoris selle peretüli korraldanud, sest kreeklane oli mu nime kolme tähe võrra valesti kirjutanud ja teenindaja hakkas jaurama, et "a kust me teame, et te olete õige isik". Ma olen täiesti valmis uskuma, et 80-90% Omnivast on täiesti mõistlik ja hästi korraldatud organisatsioon, aga paratamatus on, et need üksikud tõrvatilgad keeravad kogu mulje tuksi.
Ja päeva lõpuks, kuidas siis järsku võluväel kõik toimib ning peretülid ära jäävad, kui on lootus EMTA süsteemis kahe kliki tegemise eest 15€ teenida? Sest tollitava kauba puhul on see e-kiri mul postkastis nagu viis kopikat. Ainult siis on meeletu probleem, kui EL-i seest tollivabalt tuleb.
See suunamine on paar-kolm korda töötanud ka, seega probleem on ikka mujal kui vales kanalis. Samas näiteks Ali pakid satuvad miskipärast viimasel ajal Itella poolele, kes lihtsalt otsib aadressile lähima automaadi ja saadab SMS-i et jou, su pakk on kohal, mine too ära. Miskipärast seal neid peretülisid ei ole. Ali muidugi ei ole hea näide, sest hiinlane ei täida kunagi aadressi käsitsi ja välja printides ei ole vigu, Vana-Euroopas see on suht 50:50.
See peretüli argument on täpselt selline, mille on välja mõelnud inimesed, kes otsivad põhjusi, miks midagi ei saa teha, selle asemel, et otsida võimalusi, kuidas saaks. Ma oleks ükskord peaaegu Omniva kontoris selle peretüli korraldanud, sest kreeklane oli mu nime kolme tähe võrra valesti kirjutanud ja teenindaja hakkas jaurama, et "a kust me teame, et te olete õige isik". Ma olen täiesti valmis uskuma, et 80-90% Omnivast on täiesti mõistlik ja hästi korraldatud organisatsioon, aga paratamatus on, et need üksikud tõrvatilgad keeravad kogu mulje tuksi.
Ja päeva lõpuks, kuidas siis järsku võluväel kõik toimib ning peretülid ära jäävad, kui on lootus EMTA süsteemis kahe kliki tegemise eest 15€ teenida? Sest tollitava kauba puhul on see e-kiri mul postkastis nagu viis kopikat. Ainult siis on meeletu probleem, kui EL-i seest tollivabalt tuleb.
See suunamine on paar-kolm korda töötanud ka, seega probleem on ikka mujal kui vales kanalis. Samas näiteks Ali pakid satuvad miskipärast viimasel ajal Itella poolele, kes lihtsalt otsib aadressile lähima automaadi ja saadab SMS-i et jou, su pakk on kohal, mine too ära. Miskipärast seal neid peretülisid ei ole. Ali muidugi ei ole hea näide, sest hiinlane ei täida kunagi aadressi käsitsi ja välja printides ei ole vigu, Vana-Euroopas see on suht 50:50.
Ja ma igaks juhuks lisan, et üldjoontes ma olen siiski rahul, päris-pärisprobleeme on harva ja pakki on alati tore saada, isegi kui ta postkontorisse tuleb :) Lihtsalt arusaamatu on, kuidas kõik megakeerukad asjad, nagu näiteks nende sadade tuhandete Alist tellitud vidinate sorteerimine jms, on lahendatud, aga mingeid suhteliselt lihtsaid teekühme mitte. Lõppkokkuvõttes on see ju pall nende enda väravasse, kui kola kalanäoga pakiautomaati lükkamise asemel peab üks töötaja kõigepealt pakilehe postkasti tassima ja siis teine letitaga selle üle andma. Tallinna hipsteri teenindamisest kokku hoitud raha eest saaks ju mingeid Vana-Verioja postipunkte sulgemisest päästa vms missioonikriitilisi asju ajada.
jesper,
üldiselt on harva probleeme pakkidega, millel kõik nõutud atribuudid küljes ja vastavad nõuetele. Probleemid tekkivadki siis, kui saadetis ei vasta nõutud tingimustele.
Mina ei tea kes või kuidas võiks määrata "Kükametsa 2 aadressile tulevad pakid on kõik Taivole, sõltumata peale kirjutatud(mata) nimest - seega palun panna kohaliku õllepoe ukse kõrvale riiulisse". Kui selline norm eksisteerib, siis võiks seda Omnivale tutvustada ja nad tõenäoliselt hea meelega paneks pikema jututa kõik tulevased pakid sinna riiulisse.
"EMTA süsteemis kaks klikki" - see on päris hea nali. Kui päriselt ka piirduks asi kahe klikiga, siis ei makstaks ilmselt sellise teenuse eest. Ma küll kohe ei tea, millise teenuse eest 15EUR küsitakse.
Mis Ali pakke puutub, siis Ali saadab oma pakid IOSS süsteemi kaudu - korjab sult maksud ja deklareerib paki. Kuidas/kas nad seejuures suudavad kaupa TARIC vms klassifikaatoris õigesti määratleda, on kahtlemata põnev teema.
üldiselt on harva probleeme pakkidega, millel kõik nõutud atribuudid küljes ja vastavad nõuetele. Probleemid tekkivadki siis, kui saadetis ei vasta nõutud tingimustele.
Mina ei tea kes või kuidas võiks määrata "Kükametsa 2 aadressile tulevad pakid on kõik Taivole, sõltumata peale kirjutatud(mata) nimest - seega palun panna kohaliku õllepoe ukse kõrvale riiulisse". Kui selline norm eksisteerib, siis võiks seda Omnivale tutvustada ja nad tõenäoliselt hea meelega paneks pikema jututa kõik tulevased pakid sinna riiulisse.
"EMTA süsteemis kaks klikki" - see on päris hea nali. Kui päriselt ka piirduks asi kahe klikiga, siis ei makstaks ilmselt sellise teenuse eest. Ma küll kohe ei tea, millise teenuse eest 15EUR küsitakse.
Mis Ali pakke puutub, siis Ali saadab oma pakid IOSS süsteemi kaudu - korjab sult maksud ja deklareerib paki. Kuidas/kas nad seejuures suudavad kaupa TARIC vms klassifikaatoris õigesti määratleda, on kahtlemata põnev teema.
1 selline veider asi mida nad jätkuvalt teevad on igale saadetavale pakile saatmise maksumuse peale kirjutamine, markeriga, käsitsi. Küsisin kord 'Sirje' käest, et kas ilma ei saaks, vastus oli 'ei' ja põhjendus, et sisekontrollil on nii lihtsam kontrollida töötajaid. Kõik need pakid mis välismaalt mulle tulevad on ilma sellise infota AFAIK.
2korda2, ma ei näe nagu probleemi - kui minu nimel oleva autoga kaamerasse sõidetakse või valesti pargitakse, siis vaikimisi saan mina trahvi ja kui ma sellega ei nõustu, siis on minu asi tegelik süüdlane üles otsida. Miks siis minu nimel olevasse korterisse adresseeritud pakk ei või vaikimisi minu nimel olla? Mingid abikaasade- või muus vormis kooselanikevahelised asjad saaks ka vajadusel registrite ja nõusolekute abil kenasti ära klaarida, kuigi kahtlustan, et ühel aadressil elavad teineteise suhtes vaenulikud inimesed on totaalselt marginaalne probleem. Või siis vähemalt probleem, mida peaks lahendama mingi muu asutus, mitte Omniva.
See pakiautomaati suunamine ei ole nüüd maailma suurim õnnetus, aga see on hea näide, mille pärast inimesed Omniva peale turris on - üldjoontes kõik toimib, aga eesmärgi- ja kliendikeskse (inimene saaks minimaalse vaeva ja kuluga paki kätte, vbl oleks nõus isegi veidi peale maksma hea teenuse eest) lähenemise asemel tegeldakse mingite vanaaegsete reeglite õigustamisega organisatsiooni vaatenurgast. Fcuk, UPS ja DPD annavad (tihti suurusjärke kallima) paki kätte suvalisele tondile, kes kõne peale uksest välja tuiab ning midagi allkirjasarnast ekraanile kritseldab, samas taevas polegi nagu veel alla kukkunud. Väga inimlik lähenemine ja mugav näiteks siis, kui tellid midagi kontorisse, aga ise juhtud tol hetkel eemal olema kui pakk saabub. Mingi 0,0001% juhtude pärast, kui keegi seda usaldust kuritarvitab, ei pea kõik teised bürokraatia käes kannatama.
Deklaratsiooni puhul ei olnud rõhuasetus sellel, kas see teenuse hind on õigustatud või mitte, vaid sellel, et miks siis see vigaselt peale kirjutatud nime ja numbri probleem kuidagi võluväel laheneb (ja lausa nii hästi, et saadetakse e-kiri, mille aadressi paki peal kunagi pole), kui riigil/Omnival selle eest mingit seibi saada on? Mulle nagu tundub, et ühes osakonnas tehakse tööd nii nagu peab, teises mitte.
See pakiautomaati suunamine ei ole nüüd maailma suurim õnnetus, aga see on hea näide, mille pärast inimesed Omniva peale turris on - üldjoontes kõik toimib, aga eesmärgi- ja kliendikeskse (inimene saaks minimaalse vaeva ja kuluga paki kätte, vbl oleks nõus isegi veidi peale maksma hea teenuse eest) lähenemise asemel tegeldakse mingite vanaaegsete reeglite õigustamisega organisatsiooni vaatenurgast. Fcuk, UPS ja DPD annavad (tihti suurusjärke kallima) paki kätte suvalisele tondile, kes kõne peale uksest välja tuiab ning midagi allkirjasarnast ekraanile kritseldab, samas taevas polegi nagu veel alla kukkunud. Väga inimlik lähenemine ja mugav näiteks siis, kui tellid midagi kontorisse, aga ise juhtud tol hetkel eemal olema kui pakk saabub. Mingi 0,0001% juhtude pärast, kui keegi seda usaldust kuritarvitab, ei pea kõik teised bürokraatia käes kannatama.
Deklaratsiooni puhul ei olnud rõhuasetus sellel, kas see teenuse hind on õigustatud või mitte, vaid sellel, et miks siis see vigaselt peale kirjutatud nime ja numbri probleem kuidagi võluväel laheneb (ja lausa nii hästi, et saadetakse e-kiri, mille aadressi paki peal kunagi pole), kui riigil/Omnival selle eest mingit seibi saada on? Mulle nagu tundub, et ühes osakonnas tehakse tööd nii nagu peab, teises mitte.
Kusjuures see võrdlus näitab hästi, et pakiautomaatide ja üldposti vertikaalid on seal majas vaenujalal - kui sama firma teise osakonna hästitoimiv toode on "kükametsa külapoe riiul", siis järelikult tuleks vaadata ikkagi ettevõtte juhtkonna poole, mitte mind kui sõnumitoojat bashida.
jesper,
veelkord - pole Omniva asi selliseid norme kehtestada. Lihtsalt ei tohi. Postisaladus.
Kusjuures iga jumala kord, kui ma olen hakanud täpsustama, et mis selle pakiautomaati ümbersuunamisega siis täpsemalt probleem on, siis vaibub teema täpselt samamoodi nagu nüüd siin - ah ega tegelikult ei olegi ju midagi... sest tegelikult asi toimib. Lihtsalt kunagi unustati suunamine ära või tuli pakk, mida automaati panna ei saa või ...
Ma ei ütle, et kõik pakid ja alati õigesse kohta lähevad. Lihtsalt selline "muudkui suunan ja ikka ei toimi" on ilmselge liialdus.
Deklaratsiooni kohta - lahmid taas. Ei ole 15EUR teenust, ei ole kahe klikiga võimalik tegelikult olemasolevaid teenuseid asendada ja teavitused tulevad mööda kanalit, mille kontaktandmed on olemas.
Selle viimase kohta - mina ei ole kuskil vertikaalis, minu asi on kõike töös hoida ja kuniks pakiautomaadi äri on kasumlikum, lükkan hea meelega kliente ja lahendusi sinna suunas.
Ehk siis kokkuvõttes üleskutse: minge Omniva iseteeninduse lehele, kontrollige üle/lisage oma kontaktandmed ja suunake pakid endale sobivasse automaati. Tänan!
veelkord - pole Omniva asi selliseid norme kehtestada. Lihtsalt ei tohi. Postisaladus.
Kusjuures iga jumala kord, kui ma olen hakanud täpsustama, et mis selle pakiautomaati ümbersuunamisega siis täpsemalt probleem on, siis vaibub teema täpselt samamoodi nagu nüüd siin - ah ega tegelikult ei olegi ju midagi... sest tegelikult asi toimib. Lihtsalt kunagi unustati suunamine ära või tuli pakk, mida automaati panna ei saa või ...
Ma ei ütle, et kõik pakid ja alati õigesse kohta lähevad. Lihtsalt selline "muudkui suunan ja ikka ei toimi" on ilmselge liialdus.
Deklaratsiooni kohta - lahmid taas. Ei ole 15EUR teenust, ei ole kahe klikiga võimalik tegelikult olemasolevaid teenuseid asendada ja teavitused tulevad mööda kanalit, mille kontaktandmed on olemas.
Selle viimase kohta - mina ei ole kuskil vertikaalis, minu asi on kõike töös hoida ja kuniks pakiautomaadi äri on kasumlikum, lükkan hea meelega kliente ja lahendusi sinna suunas.
Ehk siis kokkuvõttes üleskutse: minge Omniva iseteeninduse lehele, kontrollige üle/lisage oma kontaktandmed ja suunake pakid endale sobivasse automaati. Tänan!
"2korda2"
Selle kohta on mul oma teooria.
Ma olen ka EMTA kodukal pakke deklareerinud. Esimesel korral nõuab natuke aega ja süvenemist, aga tegelikult mingi tuumafüüsika ei ole, kui ise tead mis paki (kaubaga) on tegemist ja mis väärtus on (kui need andmed pole juba eeltäidetud).
Samal ajal kullerfirma (Omniva, DHL, UPS või keegi kolmas) saadab sulle deklareerimise vajaduse kohta sellise kirja mille sõnastusest võiks järeldada, et tegemist on justkui PhD väärilisi eriteadmise nõudva tegevusega ja lahke kullerfirma on nõus sinu vaeva kõigest 15 EUR eest vähendama. Ehk siis - minu teooria ongi see, et inimesed ei tea, ei ole ise proovinud deklareerida, teadmatusest peavad seda ülikeeruliseks protsessiks (osa kindlasti arvavad et kui kogemata valesti andmeid sisestavad, saavad automaatselt trahvi) ja sellepärast maksavadki selle teavituskirja peale pigem 15 EURi ära.
Kullerfirmade jaoks on see täiendav äri. Nende huvides ei ole see, et riigiasutus teenuse muudkui lihtsamaks ja lihtsamaks teeks. Nii pole kliendil neid vaja.
"2korda2"
Kusjuures iga jumala kord, kui ma olen hakanud täpsustama, et mis selle pakiautomaati ümbersuunamisega siis täpsemalt probleem on, siis vaibub teema täpselt samamoodi nagu nüüd siin
No nagu ma ütlesin, on suunatud, aga kohe kui sakslane telefoninumbrit pakile ei kirjuta, siis ei suundu! Kuigi andmebaasis on ju ilmselgelt kirjas nelik nimi-aadress-telefon-epost, kust vajadusel saaks puuduva info kätte.
Ma tellin tavaliselt 31x31x3cm pakke. Peaks nagu vabalt igasse automaadi auku mahtuma.
Vabandan järjest postituste pärast, aga mis puudutab postisaladust, siis kuidas see tähtis postisaladus postkasti saadetud kirja puhul tagatud on? Selle võib ju igaüks kätte saada, kellel on kas võti, kruvikeeraja või pikad näpud? Või automaadi puhul, mille jaoks on lihtsalt koodi vaja? Et mingi valesti kirjutatud nime pärast postkontoris mokalaada pidamine on fine, sest peretüli oht, aga kui sama (abikaasa võtab mulle määratud posti välja) toimub postkastis või automaadis, siis pole kellegi asi, sest...?
Lisan siia ka Omniva tolliteenuste hinnakirja. Igaüks saab ise vaadata, kas on 15EUR teenust või mitte.
https://www.omniva.ee/public/files/failid/hinnakirjad/tolliteenuste_hinnakiri_era_ee_2022_alates_01.04.pdf
https://www.omniva.ee/public/files/failid/hinnakirjad/tolliteenuste_hinnakiri_era_ee_2022_alates_01.04.pdf