Ma veel lisaks niipalju, et kui see hinnakirjas olev automaatika on sama, mida ma ise EMTA lehel eeltäidetuna näen, siis korrektselt on vormistatud olnud ainult Amazoni tellimus, milles olnud kauba müüjaks on Amazon ise. Tavaliselt, mingite väiksemate müüjate puhul, on seal mingi vabas vormis jura, mis tuleb ära kustutada ja korrektse reaga asendada. Ehk praktikas on see 2.35+km suht helesinine unistus.
Anoh kordan veelkord, minu kriitika ei olnud mitte teenuse hinna osas, vaid selle osas, et miskipärast ei ole tolliosakonna jaoks nime-aadressi ja telefoninr-e-posti aadressi ühendamine eriline probleem, samas pakiautomaati suunamise osakonna jaoks on see ületamatu probleem.
"jesper"
Vabandan järjest postituste pärast, aga mis puudutab postisaladust, siis kuidas see tähtis postisaladus postkasti saadetud kirja puhul tagatud on? Selle võib ju igaüks kätte saada, kellel on kas võti, kruvikeeraja või pikad näpud? Või automaadi puhul, mille jaoks on lihtsalt koodi vaja? Et mingi valesti kirjutatud nime pärast postkontoris mokalaada pidamine on fine, sest peretüli oht, aga kui sama (abikaasa võtab mulle määratud posti välja) toimub postkastis või automaadis, siis pole kellegi asi, sest...?
Selle kohta on sobiv hiljutine koomiks olemas
"ttrust""jpedro"
Nii ja naa. Võtsin võrdluseks Abebooksi lahti, et konkreetse raamatu teisi saatmistasusid siia tuua. Ise sain 2$ eest, eksju. Teised sarnase hinnaga sama raamatu pakkujad küsivad automaatselt Eestisse saatmise eest 18, 62, 86 või 128 dollarit. Igasugu nalja tehakse.
Samas on praegu natuke valus, sest võtsin eelnevalt mainitud 2$ müüjalt mitu raamatut. Eeldasin, et kõik pakitakse kokku ja pannakse nende jaoks soodsamalt ühe pakina korraga teele, aga ei, tilgub eraldi saadetistena ülepäeviti kohale. Vaene Omniva
Kuna Omniva saab põhikasumi just pakiärilt, siis kui Sinu saadetised võivad tuua kahjumit, siis mõne teise isiku saadetised toovad kasumit kuhjaga täis.
...ja hommikul tuli ülejäänud saadetis ühte pakituna kohale. S.t. Omniva onu tuli ukse taha, sest sel korral oli saatja telefoninumbriks suvalise jada pannud.
Ette ei oska kujutada, täitsa tumba olen sel alal, kuidas Omniva välismaalt raha saab - kas üldse? Kujutaks ju ette, et osa saatetasust läheb raudselt kohaliku tarnija kätte, mille saatja on minult kasseerinud, aga? Ja kui ujuv see olla saab - kas saatja ütleb Omnivale, et jou, sel korral võtsime ainult 2€ postitasu, seega sa ikka midagi ei saa? Võõras maa
jpedro, võis ka juhtuda et osa postitasust sisaldus juba raamatu hinnas, mille sa rõõmsalt kinni maksid, sest saatmine oli ju niiiii odav.
"mercury"
jpedro, võis ka juhtuda et osa postitasust sisaldus juba raamatu hinnas, mille sa rõõmsalt kinni maksid, sest saatmine oli ju niiiii odav.
Olen sellise veebihinnastamisega selgelt tuttav, siin polnud asi nõnda. Usun end piisavalt ihne ning rott ja kasutatud raamatute ülipaindlike hindadega (mis vahel sõltuvad seisukorrast, vahel mitte) tuttav olevat, et korralikult erinevaid poode kammida. Et käärid selgelt näitlikustada: konkreetse raamatu sain enda jaoks rahuldavas seisus 6$+2$ eest, ent saaks teise kaupmehe käest ka 74$+44$ eest.
Aga ehk maksid siis teised kliendid kokkuvõttes selle rõõmsalt kinni, sest ma ei oska ette kujutada, et isegi konkreetse ostu kogusumma kedagi osapooltest peale minu rõõmustaks. Või siis naeratas eilne kuller suuremas osas siiski mu maksude eest
6 dolarit siis ilmselt paarisaja grammi vanapaberi eest küsituna, mhm, kõlab nagu mütsi pähetõmbamisena : )
Viimati se-ha poodi külastades on meelde jäänud, et igas mõõdus raamatute eest võeti 0.30 eurosenti. Vaevalt jänkimaal tooja kulul poodi sattunud makulatuur kallim on. Ei eita, et sel moel on joppamise korral võimalik päris head kirjandust hankida, kuigi ise eelistan raamatukogu - kulu on null ja ei pea elamispinna arvelt raamaturiiuleid juurde ehitama. Tean inimest, kes ainult sellise pärlite otsimise ja müümisega tegelebki. Aga ta ongi vähe imelik.
Antud juhul ei mõista kindlasti kohut, kui sind huvitab võõras keeles kirjutatu ja palju siit seesugust kraami ikka leiab.
74+44 pakkumine meenutab kahtlaselt aliexpressi ülemist hinnariiulit, kus kaupade hinnad on nagu meelega 10-1000x kõrgemaks pandud, et ehk mõni uimane ostab. Jääb tüütu võimlemine ülejäänud 9-999 kliendiga ära.
Viimati se-ha poodi külastades on meelde jäänud, et igas mõõdus raamatute eest võeti 0.30 eurosenti. Vaevalt jänkimaal tooja kulul poodi sattunud makulatuur kallim on. Ei eita, et sel moel on joppamise korral võimalik päris head kirjandust hankida, kuigi ise eelistan raamatukogu - kulu on null ja ei pea elamispinna arvelt raamaturiiuleid juurde ehitama. Tean inimest, kes ainult sellise pärlite otsimise ja müümisega tegelebki. Aga ta ongi vähe imelik.
Antud juhul ei mõista kindlasti kohut, kui sind huvitab võõras keeles kirjutatu ja palju siit seesugust kraami ikka leiab.
74+44 pakkumine meenutab kahtlaselt aliexpressi ülemist hinnariiulit, kus kaupade hinnad on nagu meelega 10-1000x kõrgemaks pandud, et ehk mõni uimane ostab. Jääb tüütu võimlemine ülejäänud 9-999 kliendiga ära.
Natuke teine ilm, natuke teised žanrid; isendid, mida meie raamatukogudes pole - ja siin on mängus sama teema nagu ühes teises jadas jutustatud asjade omamise ja orjuse küsimus. Kauba õiglane ja sobiv hind kujuneb ju ihaldatuse ning pakkumiste (Ebay, Amazon, Abebooks (Amazoni oma...), kohati lähiriikide kohalikud analoogid, mille kerge läbi kammimise järel "uimaste püünised" välja saavad praagitud) ristkombost.
Kohalikud poed on ka toredad, mõni tundub vahel kaugemalt pakke saavat - mõne nädala eest noppisin sealt huvipakkuva teose universaalse 1€ eest, millele veebis pakkumised 50€ kandis on. Mõni käib kalal, mõni demonstreerib lõigatud sumpaga öises linnas oma pisikest peenist, mõni teeb mõne hobina midagi muud
Aga kogumise ja raha kohta on see artikkel tore.
/OT
Kohalikud poed on ka toredad, mõni tundub vahel kaugemalt pakke saavat - mõne nädala eest noppisin sealt huvipakkuva teose universaalse 1€ eest, millele veebis pakkumised 50€ kandis on. Mõni käib kalal, mõni demonstreerib lõigatud sumpaga öises linnas oma pisikest peenist, mõni teeb mõne hobina midagi muud
Aga kogumise ja raha kohta on see artikkel tore.
/OT
Postiteenuse kohta üldiselt -- saatja tasub postikulu, mis jääb siis kontserni (nt kui Saksamaal läheb pakk DHLi kätte siis minu koduukseni tuleb see DHLi teenusena ning raha jääb DHLile) või kui kasutatakse tavaposti, siis on selle jaoks lepingud kas riiklike või kommertsteenuse pakkujatega (ehk et Omniva esitab Royal Mailile arve).
Nüüd aga mis puutub igasugu müüjate kehtestatud postikuludesse, siis need küll kuidagi postiteenuse hinda ei väljenda. BookDepository näiteks toimetab täiesti ilma postikuluta -- kas jpedro arvab siis, et nemad ei peagi paki saatmise eest kellelegi maksma...? Tegelikult on see postikulu lihtsalt ärikulude sisse arvestatud. Games Workshop toob mulle ka üle 50 eurosed tellimused ilma postikulu ja tollimaksudeta kohale, aga see ei tähenda, et GW ise neid tasuma ei peaks.
Nüüd aga mis puutub igasugu müüjate kehtestatud postikuludesse, siis need küll kuidagi postiteenuse hinda ei väljenda. BookDepository näiteks toimetab täiesti ilma postikuluta -- kas jpedro arvab siis, et nemad ei peagi paki saatmise eest kellelegi maksma...? Tegelikult on see postikulu lihtsalt ärikulude sisse arvestatud. Games Workshop toob mulle ka üle 50 eurosed tellimused ilma postikulu ja tollimaksudeta kohale, aga see ei tähenda, et GW ise neid tasuma ei peaks.
Nagu tänastest lehtedest lugeda võib, on Itella vähemalt ühel alal Omnivast ette rebinud.
Vau, need uuendatud postkontorid. Töölaudade asemel on nüüd miskid kuubik- postamendid üle mille töötajaga suhtlus toimub. Tööpinda on neil min. u. 50% vähem kui vana mööbliga kohtades. Kõrgus vist nati kõrgem kui laual oli a mitte piisavalt, et mugav püstiseistes erinevaid blankette täita või töötajal klaviatuuri-hiirt kasutada oleks.
Nüüd siis klient küürutab ühel pool kirjutada, sest tooli pole talle enam ette nähtud, töötaja küürutab teisel pool lauda oma tööd teha, sest tallegi pole tooli antud, on antud baaripukk mis liiga kõrge tööpinna suhtes ja kasutu.
Lisaks on leitud valgustid mis ajavad koodiskännerid hulluks nii, et töötaja peab proovima varjuda valgusti eest postamendi ääre taha skänner ühes, pakk teises käes. Ergonoomiline clusterfck. Form over function.
Kuidas kurat tänapäeval sellist paska tehakse, üldse ei testita kasutuskogemust vaid lennatakse idioodist disaineri debiilset 'visiooni' hurraaga ellu viima.
Nüüd siis klient küürutab ühel pool kirjutada, sest tooli pole talle enam ette nähtud, töötaja küürutab teisel pool lauda oma tööd teha, sest tallegi pole tooli antud, on antud baaripukk mis liiga kõrge tööpinna suhtes ja kasutu.
Lisaks on leitud valgustid mis ajavad koodiskännerid hulluks nii, et töötaja peab proovima varjuda valgusti eest postamendi ääre taha skänner ühes, pakk teises käes. Ergonoomiline clusterfck. Form over function.
Kuidas kurat tänapäeval sellist paska tehakse, üldse ei testita kasutuskogemust vaid lennatakse idioodist disaineri debiilset 'visiooni' hurraaga ellu viima.
Ükspäev just käisin Nõmme postkontoris pakki toomas ja selline mõnus tunne oli sinna sisse minna - vana hea rohmakas mööbel, toredad tädid, selline vanakooli lõhngi oli toas sees. Umbes nagu oleks lapsepõlve astunud, heas mõttes! Ilma irooniata, võikski jääda selliseks, ei taha neid valgeid kuubikuid.
Helistasin Omnivale. Imeline, et isegi praegusel pühadeajal pole seal ootejärjekorda! Sõbralik onu rääkis kassetilt, et praegu on kõik klienditeenindajad hõivatud - ja kõne katkestati
Ma sain ükspäe üllatusega teada, et Omniva on otsustanud postipakid saata füüsiliselt lähimasse postiautomaati, arvestamata senist ajalugu või teedevõrku. Seega määrati mulle koduautomaadiks masin, mis asub metsa taga linnulennult 5 km kaugusel ühe sellise külapoe seina küljes, kuhu satub tõesti ainult siis, kui sinna mööda talvel haljas jääs olevat teed spetsiaalselt minna. No ma saan aru - kutid võtsid ArcGISi või PostGISi, tõmbasid aadresspunktist kaugused automaatideni, valisid lähima ja määrasid selle mulle vaikimisi automaadiks. Nii saab, aga ei ole arukas, sest inimesed ei liigu sedasi. Oleks päringusse pandud sisse ka kaugus lähima maanteeni ning pandud teepikkustesse kaaluks ka aeg, oleks päring andnud sisulist väärtust omava tulemuse. Nüüd aga oli tulemuseks jaburus.
Jah, Minu Omnivas saab enesele ise lemmikautomaadi valida, kuid et Omniva on alati olnud minu logistikavalikutes viimane, ei olnud see mul tehtud. Nüüd on.
Jah, Minu Omnivas saab enesele ise lemmikautomaadi valida, kuid et Omniva on alati olnud minu logistikavalikutes viimane, ei olnud see mul tehtud. Nüüd on.
"Marvin"
Oohh.. kuidas ma seda funktsionaalsust paar aastat tagasi Omnivalt küsisin kui nad järjepidevalt saatsid mu pakke postkontorisse mis ei olnud mugavas kohas ega ka sobivatel kellaaegadel avatud.
Üks väike plusspunkt seekord Omnivale. Kui samale saajale saabub samaaegselt mitu erinevat saadetist, siis nad panevad need pakiautomaadi ruumi efektiivsemaks kasutamiseks ühte kappi kokku (kui mahub).
Vs. Smartposti lahendus veel u. 1 aasta tagasi oli panna kappide juurde istuma inimene koos transpordikastidega (praegu ei tea, kuna pole ammu nende kaudu pakke saanud)
Vs. Smartposti lahendus veel u. 1 aasta tagasi oli panna kappide juurde istuma inimene koos transpordikastidega (praegu ei tea, kuna pole ammu nende kaudu pakke saanud)
Eile (11. aprill) üllatas Omniva uute kõrgete postitariifidega, mis hakkavad kehtima alates 10. maist.
Väljavõte uudisest:
Riigisisese standardkirja saatmine hakkab maksma 1,30 eurot ja rahvusvahelise standardkirja saatmine 2,60 eurot. Siseriiklike täht- ja väärtsaadetiste saatmine hakkab maksma 6 eurot. Samuti muutuvad suurema kaaluga liht- ja maksikirjade saatmise hinnad. Täispikk uudis https://www.omniva.ee/meie/uudised/koik_uudised/news/universaalsele-postiteenusele-hakkavad-kehtima-uued-hinnad-alates-10-maist
Kui sisemaise lihtkirja (näiteks postkaart ümbrikus) saatmine maksis 4 aastat tagasi 0,65 eur, alates 31.05.2020- 0,90 eur ja siis nüüd alates 10.05.2023 juba 1,30 eur.
Väljavõte uudisest:
Riigisisese standardkirja saatmine hakkab maksma 1,30 eurot ja rahvusvahelise standardkirja saatmine 2,60 eurot. Siseriiklike täht- ja väärtsaadetiste saatmine hakkab maksma 6 eurot. Samuti muutuvad suurema kaaluga liht- ja maksikirjade saatmise hinnad. Täispikk uudis https://www.omniva.ee/meie/uudised/koik_uudised/news/universaalsele-postiteenusele-hakkavad-kehtima-uued-hinnad-alates-10-maist
Kui sisemaise lihtkirja (näiteks postkaart ümbrikus) saatmine maksis 4 aastat tagasi 0,65 eur, alates 31.05.2020- 0,90 eur ja siis nüüd alates 10.05.2023 juba 1,30 eur.
"277025"
Eile (11. aprill) üllatas Omniva uute kõrgete postitariifidega, mis hakkavad kehtima alates 10. maist.
Kõik tariifid on juba aastast 2009 taskukohased. Palutakse edasisest väärinfo levitamisest hoiduda.
Oi nad täisvärdjad, ennegi teiste riikidega võrreldes haigetele hindadele on kohati 1/3 juurde pandud.
"opex"
Oi nad täisvärdjad, ennegi teiste riikidega võrreldes haigetele hindadele on kohati 1/3 juurde pandud.
Ikka rohkem on juurde pumbatud, keskmiselt vast 40 %.
Näide ka Saksa posti hindadest: lihtkiri Eestisse. 1,10 eur, vastupidises suunas aga 2,60 eur. Sama sisemaa lihtkiri:Saksas 0,85 / meil 1,30 eur.
Eriti mega on tulemus väärtkirja puhul ja seda juba ammu: meil väärtustasu 10%, Saksas 2%.
Kõik on "taskukohane" ...
Eks meil ongi kõik kallim. Postivedu mõjutab ka aktsiis.
https://www.err.ee/1608945761/kutuseaktsiis-hakkab-tuleva-aasta-maist-tousma
https://www.err.ee/1608945761/kutuseaktsiis-hakkab-tuleva-aasta-maist-tousma