Omniva - autotäis ülbust ja saamatust

Omniva peaks äriettevõttena ise teadma, kuidas taolisel puhul toimida. Kuid antud juhul pidin mina neile pakkuma lahendusi, kuidas toimida. Postkontoris ju asi toimib- ei pea midagi seletama. Kuller on sisuliselt ju ratastel postkontor.

1 Like

Aga elad maal ja lähim postkontor on kaugel ja kuller tuleb tasuta koju kirja järele. Minu meelest see on müstiline teenindus. Tasuta saadud jandi üle oleks imelik kurta. Ma arvan rääkida siinjuures “äriettevõttest” ei ole päris kohane.

3 Likes

Omniva sulges mulle lähima postkontori, mis asus vaid 2,5 km kaugusel, selle aasta jaanuaris. Ju siis nende äriplaaniga sobib pakkuda antud juhul tasuta kullerteenust tähitud kirja saatmiseks.

Saksamaal on juba üle 20 aasta lisaks postkontorile võimalik internetis vormistada tähitud kirisaadetis ise: vormistad, maksad ja väljatrüki kleebid ümbrikule ning viid saadetise postkasti. Eks ole ju lihtne, ka teenusepakkujale säästlik lahendus. Ka mulle see sobiks, lähim postkast on ca 2,5 km kaugusel.

2 Likes

https://www.ria.ee/riigi-infosusteem/personaalriik/eesti-app

Eesti äpis dokumentide kasutamine on nii kasutajatele kui ka teenusepakkujatele vabatahtlik.

Kui seal olevat videot vaadata isikutuvastuse kohta, siis tõesti - ei piisa “ma näitan teile äpist oma andmeid”. On konkreetne protseduur mille tarvis peab ka teenusepakkujal olema kasutusel QR-koodi lugemisega võimekusega seade milles sama äpp. Selgelt lisainvesteering nii seadmete kui teenindajate koolituste näol. SIIN ei ole küll Omnivale midagi ette heita - OMANIK on ju andnud selge suunise, et joone alla peab pluss tulema.

Iseküsimus, miks PM-i tellitud pakk PK-s lõpetas. Vaat selles osas olen täitsa nõus - kui pakil just mõõtmetest vms omadustest tulenevalt tõrget ei olnud, siis olgu pakk tarnitud ette nähtud kohta/moel. Mina soovitan vastava teate saamisel kullerfirmale teatada, et sellist teenust pole tellitud ja nõuda tellitud teenuse osutamist.

2 Likes

Oot, what. Saab ju netis saadetise vormistada juba aastaid, kohe saad jälgimisnumbri ja märgid ära, kui tahad, et kuller tuleks. Pakisildi või aint ribakoodi saad välja printida, tulevad meilile kui eraisikuna vormistad või genereeritakse omniva.ee-s kui äriklient. 2 suurt nuppu eraisiku maailmas saatmise koha valikuks; Omniva asukoht (st automaat, postkontor) või kuller. Ärikliendina kah valik korje osas.

Palun saada mulle link, mille kaudu saab tähitud standardkirja !!! (mitte pakki) Omnivas ise vormistada. Et niimoodi pakki saab saata, tean isegi.
Kogu teave kirjasaatmisest on Omniva kodulehel siin https://www.omniva.ee/rahvusvaheliste-kirjade-saatmine/

Aa, OK. Tähtkiri 7.70 Eestis ja 8.- kaugele (näit NZ, AUS, ARG), taking the piss ütleks inglased selle Eesti hinna kohta. Ja sama kerge (<250g) tähitud maksikiri on u. sama hinnaga kui saadetis mille saab vormistada iseteeninduses. Nati imelik jah.

Seega Omnival arenguruumi veel küll. Tõttöelda on Omniva postitariifid väga kõrged. Tähitud kiri välismaale 8 eur ja lihtkiri 3,50 eur (Saksamaalt Eestisse vastavalt 4,95 eur ja 1,25 eur). Pakihinnad on ka väga kirved …

Vahele positiivset: Omniva sulgeb venekeelse klienditeeninduse

Omniva klienditugi, kodulehekülg, iseteenindus, mobiiliäpp ja pakiautomaadid on alates novembrist saadaval kahes keeles – eesti ja inglise.

Tasapisi asjad ikkagi liiguvad paremuse suunas - ka riigiäpp tuli lõpuks ikkagi kremlivaba. Omniva on nüüd jällegi mu esimene paki- ja kullerteenuse valik. Kutsun ka teisi üles olema kliendina ja aktsionärina aktiivsed ja nõudlikud, hääletades oma rahakoti ja aktsiapakiga maha neid värdjaid, kes Eesti Vabariigis jätkuvalt Russkij Miri kultiveerivad.

9 Likes

Eesti Posti juhatuse esimees Martti Kuldma ütles, et erastamine looks ettevõttele uusi võimalusi kasvuks ja postivaldkonna jätkusuutlikkuse tagamiseks. „Postiturg muutub kiiresti – kirjade maht väheneb ja pakiäri kasvab. Erakapitali kaasamine võimaldaks investeerida uutesse tehnoloogiatesse ja tõsta teenuse kvaliteeti edukaks konkureerimiseks teiste pakiettevõtetega koduturul, aga ka rahvusvahelist laienemist,“ lausus Kuldma.

Mõnus kahvel: ühelt poolt vaja välja peksta UPT hinnatõusu aga teisalt tahaks erastamisel kosilasele ennast ikka võimalikult edukana näidata.
Ühtlasi tervitame stabiilset valitsust, kus omaniku esindaja vist napp aasta tagasi välistas erastamise.

1 Like

Oh Island. Keegi sõge veebirundaja lasti lühikese keti otsast lahti ja see valas kogu oma marutõve ühele lehele. Paneme ikka KÕIK mida me teame ja oskame ja mis on meie meelest “äge” ühele lehele kokku… aga kasutaja? Einoh, tühja sest kasutajast, kes tost hoolib…

Tulevast börsile tulijast ilmus täna 1 huvitav artikkel, mis annab selgelt märku, kuhu Omniva tüürib, lugeda saab siit

Kusjuures see “tule postkontorisse järgi” on tegelikult huvitavam küsimus. Kui ma tellin veebikaubamajast miskit ja annan seal kullertarneks oma aadressi (mitte pakiautomaadi), siis millisel hetkel ja kuidas ostjat teavitatakse sellest, et tegelikult ei telli ma asja mitte näidatud aadressile vaid lähimasse postkontorisse? Mina julgeks tõstatada küsimuse lepingu rikkumisest.

Tahaks ka teada. Palun tõstata ja anna kirjuta meile ka tulemustest.

Minul on Omnivaga lepinguline suhe mille järgi vaikimisi tarnitakse kõik konkreetsesse kolme pakiautomaati.

Kiruks vahepeal sellist asutust nagu Unisend. Pakid vedelevad neil kusagil juba mitmendat päeva staatusega “Label created”
Krt kleepike see silt mingi päev juba pakkidele ja saatke laost välja!!

Miks sa Unisendi kirud. Label created tähendab, et kauba saatja on pakisildi loonud, aga ei ole pakki teele pannud.

1 Like

Ega ma ei teagi keda ma siis pean kiruma? Pakk pandi teele ca nädal aega tagasi - pakk koosati, pandi lenukile, võeti lennukilt, läbis tolli ca 3 päevaga. Peael seda tuli ifo Unisendi trackingu kohta. Eeldan, et siis jõudis Unisendi kätte. Seisab jaotus keskuses ja tracking näitab “Label created” . Selle järgneb 3 viimast sammu: “Accepted” - “Submitted for delivery”-“Delivered”

Nonäedsa, sul ju on esimeses postituses olulisem osa jutust puudu. Aga ikkagi - label created tähendab seda, et paki edastaja on loonud Unisendi süsteemis pakisildi, kuid see ei tähenda seda, et pakk oleks füüsiliselt pakisildi kleepija juurde jõudnud.

Niisamuti käib see teema peakangelakseks oleva Omnivaga. Süsteemis luuakse kuskilt aasiast saadetud paki pakisilt enne kui pakk füüsiliselt kleepijani jõuab. Mõnikord isegi nädal enne.

1 Like