Tundub, et lähiajal on huvi Hansa vastu suurem kui Norma vastu.
ok voibolla olin natuke närviline, kuid egas kunagi ei tea.
ise istun ka hansas sees ja oleks tore kui järgmise aasta deklaratsioonis oleks taas midagi deklareerida 8)
ise istun ka hansas sees ja oleks tore kui järgmise aasta deklaratsioonis oleks taas midagi deklareerida 8)
ok voibolla olin natuke närviline, kuid egas kunagi ei tea.
Normal täitsa normaalsed tulemused.
Eriti tasub tähelepanu pöörata lääne suunalise müügi (küll väikese)pideval kasvul.
Juba 1,5 aastat ennustavad analüütikud Norma kasumlikkuse vähenemist!!! Kuid seda pole juhtunud. Pigem vastupidi. Ja minu arvamise kohalt seda ka ei juhtu!
Edu NORMA optimistidele.
Eriti tasub tähelepanu pöörata lääne suunalise müügi (küll väikese)pideval kasvul.
Juba 1,5 aastat ennustavad analüütikud Norma kasumlikkuse vähenemist!!! Kuid seda pole juhtunud. Pigem vastupidi. Ja minu arvamise kohalt seda ka ei juhtu!
Edu NORMA optimistidele.
Norma äriidee on munade asetamine ühte korvi printsiibil high risk, high profit. Ja hetkel see toimib. Sarnase mõtteviisiga investorid ostavad/hoiavad ja kiidavad normat. Edu teile!
Mina küll müüsin norma portfellist välja.
Mina küll müüsin norma portfellist välja.
no meie (kui vanade aktsiaturu toetusgrupi liikmete) arvates on Norma pigem loobumas liigsetest riskidest ja hajutamas oma senist toote- ja ostjate portfelli.
siga: ja isegi hoolimata tänastest riskidest ning oodatavast marginaalilangusest näib asi olevat sigaodav.
meil target endiselt 60.
kristjan, vana norma-pessimist, mis siis sa ka tänapäeval arvad asjast?
siga: ja isegi hoolimata tänastest riskidest ning oodatavast marginaalilangusest näib asi olevat sigaodav.
meil target endiselt 60.
kristjan, vana norma-pessimist, mis siis sa ka tänapäeval arvad asjast?
VD: long Norma. 45 juures hakkaksin tõenäoliselt jälle ostma.
minu arvates on 60-ne target väga konservatiivne, pigem pessimistlik lähenemine. Isegi 70 oleks suhteliselt konservatiivne hinnang.
Aga see muidugi ei tähenda, et ainult tulemustele spekuleerijad ei võiks lähipäevil hinda tibakene allapoole lükata.
Aga see muidugi ei tähenda, et ainult tulemustele spekuleerijad ei võiks lähipäevil hinda tibakene allapoole lükata.
noh norma fännid kas ikka pooldate ?
Langes ju teine kohe mõnuga ma näen . . .
Langes ju teine kohe mõnuga ma näen . . .
Kui Eesti aktsiaturul Normat portfellis mitte omada, siis ei ole üldse midagi sinna portfelli panna. Teine jutt on hinnatase. Norma fänne on vähemaks jäänud. Optsioonistatistikas on liider Hansa ja Hansa fänne ongi kuuldavasti juurde tulnud. Ise ka. Kui investorid saavutaks konsensuse, et aktsia hind peab olema 20% kõrgem, pakkumine sulab ja saabki teoks tõus. Mõtted 97. aastale, aga mis selles halba.
Tundub, et Eesti investorid on oma olemuselt närvilised, tundlikud ja spekulatiivsed - headele ettevõtte tulemustele reageerivad negatiivselt ja halbadele samuti.Kuidas saab investeerijaid juurde tulla, kui te tõmblete kogu aeg?
Külma närvi säilitamiseks võib öelda, et hea (ka halb) aktsia leiab varem või hiljem oma õige hinna. Aeg on hea ettevõtte sõber ning halva vaenlane. Pikaajaliselt ei saa ettevõtte tegevusedukus aktsiahinna edukusest lahku minna.
to maller: spekulatiivne investor teenib rohkem, kui investor.
ma küll ei tahaks rene2 väidet uskuda, et "spekulatiivne investor teenib rohkem, kui investor". Kindlasti on väga edukaid spekuleerijaid, kes suudavadki plussi jääda ja märkimisväärselt teenida. Aga kui võrrelda keskmise tasemega investoreid, siis on pikaajaliste võit kindlasti keskmiselt suurem kui sahmijate oma.
Spekulatiivne investor teenib (või kaotab ) alati rohkem kui konservatiivne investor.
Ja nüüd Elcoteq näidet kasutades (kel olid munad kahes väga kindlas eurokorvis ja üks korv ikka puru) maksaks investoril mõelda Norma "ülikindla" vene korvihoidja võimalikele ettearvamatutele otsustele.
Ja nüüd Elcoteq näidet kasutades (kel olid munad kahes väga kindlas eurokorvis ja üks korv ikka puru) maksaks investoril mõelda Norma "ülikindla" vene korvihoidja võimalikele ettearvamatutele otsustele.
Norma dividendid läbi aastate:
1996 1EEK
1997 8EEK
1998 3EEK
1999 3EEK
2000 5EEK
1996 1EEK
1997 8EEK
1998 3EEK
1999 3EEK
2000 5EEK
Kas tänane 2%-line tõus ei toimunud mitte vanast rasvast s.t. Autolivi tootmise laiendamise plaanid Eestis peaks juba hinda sisse olema arvestatud.
Teistsuguse turusentimenti juures võiks aktsiahind loomulikult kõrgem olla.
Teistsuguse turusentimenti juures võiks aktsiahind loomulikult kõrgem olla.
Norma puhul millegi pärast ei olda eriti valmis "häid uudiseid uskuma", aga seda varmamad ollaks "uskuma halbu uudiseid". Uskumatud lihtsalt said täna natuke kinnitust.
Vaatama Norma munakorvile, on aktsia maailma aktsiaturgude tõmbetuules hästi vastu pidanud. See on ilmselt üks odavuse näitaja. Madalamal hinnatasemel kaob pakkumine peaaegu täiesti ära. Tänu suurtele dividendidele võib aktsiat osta ka nii, et aktsia hinna tõusule üldse ei looda. See vist ongi turu põhi? Kui korvis rohkem mune hakkab olema, Buffett ilmselt ostaks seda.