First in Last out.. see on nagu teesi kinnitus.. väga kaalukas lähenemine, tunnustan kõrgelt.. FIFO ja keskmine pole päris need tõenäoliselt, kuid tees millal sisse millal välja töötas väga kenasti
Ma isegi ei tea mis see keskmine tootlus oli mul, lõviosa positsioonist oli 3,5 kandist ostetud ja müüma hakkasin alles novembris, siis ostsin pea samapalju detsembris tagasi altpoolt. FIFO meetodit ma ei kasuta arvutamisel. Viimati ostetud positsioon läheb esimesena maha, kuna ma vahel teen spekulatiivseid oste, mis ongi plaanis kiirelt tagasi maha müüa, niiet päeva lõpus pos number sama suur. Pangad jah kasutavad kõik FIFO meetodit, ma eitea miks.
Ei olnud naise kontol, kõik oli minu enda kontol. Lihtsalt oli tees selline, et mida rohkem tõuseb, seda rohkem kinnitab see minu teesi ja nagu Tesla kohta mingi analüütik just ütles, et mida rohkem tõuseb seda suurem on potentsiaal, et tõuseb veelgi enam. Ja teine asi, mis teesi toetas - jälgisin koguaeg TSLA liikumist. Kuna see tõusis, siis magasin rahulikult teadmisega, et NIO ei kuku üksinda kuskile auku. 10 kuud pole tegelikult minu jaoks pikk aeg, ma omal ajal hoidsin TSLA-t mitu aastat, ostsin juurdegi. Teisigi aktsiaid üle aasta hoitud, kuigi jah, pigem meeldib tuult nuusutada ja kui õhus on ärevust, siis rahasse põgeneda. Praegu ärevust pole ja ma võib-olla veel kahetsen müüki, kui peaks siit 80 kanti põrutama. Lihtsalt ahnuse soolikas sai täis Nio puhul. Teisi hoian hetkel edasi.
Ei olnud naise kontol, kõik oli minu enda kontol. Lihtsalt oli tees selline, et mida rohkem tõuseb, seda rohkem kinnitab see minu teesi ja nagu Tesla kohta mingi analüütik just ütles, et mida rohkem tõuseb seda suurem on potentsiaal, et tõuseb veelgi enam. Ja teine asi, mis teesi toetas - jälgisin koguaeg TSLA liikumist. Kuna see tõusis, siis magasin rahulikult teadmisega, et NIO ei kuku üksinda kuskile auku. 10 kuud pole tegelikult minu jaoks pikk aeg, ma omal ajal hoidsin TSLA-t mitu aastat, ostsin juurdegi. Teisigi aktsiaid üle aasta hoitud, kuigi jah, pigem meeldib tuult nuusutada ja kui õhus on ärevust, siis rahasse põgeneda. Praegu ärevust pole ja ma võib-olla veel kahetsen müüki, kui peaks siit 80 kanti põrutama. Lihtsalt ahnuse soolikas sai täis Nio puhul. Teisi hoian hetkel edasi.
Muidu poleks küsinud, aga päikses sul närv ei pidanud et nii oodata, SEDG vast 15 pealt paari aastaga 350.
"Visahing"
Muidu poleks küsinud, aga päikses sul närv ei pidanud et nii oodata, SEDG vast 15 pealt paari aastaga 350.
Jah, päikse sektori volatiilsus läks liiga rajuks ja hakkasin rapsima. Hiina poliitika ajas ka seda sektorit kord siia kord sinna. Offtopic, aga märtsis lasin naisel JKS osta 15 kandist ja ta müüs kuskil 75 pealt sügisel, oli päris rahul. Ma lõin jälle vedelaks ja müüsin palju varem.
Eks ma ka jälgin neid teemasid ja tõmban paralleele ja lugedes Põhimõtete raamatut, siis imestasingi, et sul Hiinakate NIO sse nii usku. Auto kena ja puha, aga ega reaalsed väärtustega kuskil kasvuaktsiates taevast enamm piiriks pole. Ise ei julge näppida, ei lühikest ega pikka poolt sellistelt tasemetelt. Sa vist ka ei mõtle, et kui tõusu ei usu, siis lühikeseks ka ei julgeks müüa?
Ma üritasin Teslat aasta tagasi lühikeseks müüa ja sain korralikult vastu näppe ja õppetunni, et mullitavat sektorit ära shordi. Seepärast ma ei taha enam hiina elektrikaid ega solarit ka lühikeseks müüa. Kõik saavad aru, et mull on mingi hetk lõhkemas ja võib tulla ilus korrektsioon. Aga enne seda võib tulla veel 100% kasvu ja kes suudaks seda tippu seal ajastada. Tehnilised kauplejad ilmselt saavad hakkama, ma pole ennast väga viitsinud harida selles vallas, kuigi plaanis on küll tegelikult. Kui fundamentaaliga pole turul enam midagi teha, sest rahatrükk jne, siis peab leidma uued meetodid. Kas nuusutad tuult ja loodad, et näkkab, vaatad graafikuid ja leiad sealt mustreid või midagi muud, leiad mingi startupi mis läheb lendu, leiad uue kuuma sektori vms. Ma pean ennast ise ikka veel algajaks, loen huviga teiste mõtteid ja vaatan seda hullust turgudel kerge hämminguga pealt. Kas ongi uus reaalsus või see "õudus", kus aktsiad teevad mitusada % tõusu aastas, saab ükskord läbi ka. Kui USA-s rahatrükk läbi saab, võiks ju tõesti karuseks minna aktsiates. Koroona saab ka läbi, majandus peaks tõusma hakkama, mingit korrektsiooni 2021 ei pruugigi üldse tulla veel. Pigem siis pullide leeris edasi olla esialgu. Minul mingit kristallkuuli pole ja olen ikka palju raha laualt ära võtmata jätnud oma vigade tõttu. NIO ja teiste elektriautode selle aasta tippu ma ennustada küll ei oska.
Citi downgrade NIO
$1.3b convertible offering
2021 China EV100 Forum presidendi esinemine https://cnevpost.com/2021/01/17/full-speech-of-nio-president-at-china-ev100/
Plaan 2021 aktiivselt välisturgudele laieneda. Tekkis paar küsimust. Mis saab tulevikus NIO ja JAC koostööst? Kas aja jooksul akuvahetus jaamad iganevad ja jäävad vaid vahelüliks tehnoloogias? Kõnes mainiti ka seaduslünka laadimisjaamade infrastruktuuris
Plaan 2021 aktiivselt välisturgudele laieneda. Tekkis paar küsimust. Mis saab tulevikus NIO ja JAC koostööst? Kas aja jooksul akuvahetus jaamad iganevad ja jäävad vaid vahelüliks tehnoloogias? Kõnes mainiti ka seaduslünka laadimisjaamade infrastruktuuris
Mingid kuulujutud Nio 2 tehasest liikvele läinud
https://evhui.com/111988.html
https://evhui.com/111988.html
Q3 aruande confcallil räägiti, et koostööga JAC-ga ollakse rahul ja omaenda tehase ehitus pole päevalkorras. Sahistatakse tõesti uue tehase ehitusest koos JAC-ga ja eks see ongi suht ainus tee Tesla tootmismahtudelt kinni püüdmiseks ja oma market cap õigustamiseks.
Solid state akude laadimiskiirus on suurem kui praegustel akudel, võib arvata küll, et akuvahetusjaamad tulevikus iganevad. Samas jääb püsima akude rent. Pikema reisu jaoks võid ajutiselt pardale võtta suurema aku ja igapäevaselt tööle sõidad väikesega. Kuskil tuleb seda akut ju siis vahetada. Kuna Hiina jagab toetusi akuvahetusjaamade rajamiseks, siis Nio sellest väga ei kaota, kui need tulevikus enam niivõrd kasutust ei leia. Ja eks see koostöö JAC-ga on samuti kaudselt toetus. Ma pole kuulnud, kui suured on Nio kulud olnud tootmisliinide käivitamisel. Võib-olla JAC ise ehitas ja kandis suurema osa kulusid. Riigi tugi on Nio jaoks väga tähtis olnud ja on ka tulevikus. Ja nagu oleme hiljuti näha saanud, partei soosing või ebasoosing on suur asi.
Solid state akude laadimiskiirus on suurem kui praegustel akudel, võib arvata küll, et akuvahetusjaamad tulevikus iganevad. Samas jääb püsima akude rent. Pikema reisu jaoks võid ajutiselt pardale võtta suurema aku ja igapäevaselt tööle sõidad väikesega. Kuskil tuleb seda akut ju siis vahetada. Kuna Hiina jagab toetusi akuvahetusjaamade rajamiseks, siis Nio sellest väga ei kaota, kui need tulevikus enam niivõrd kasutust ei leia. Ja eks see koostöö JAC-ga on samuti kaudselt toetus. Ma pole kuulnud, kui suured on Nio kulud olnud tootmisliinide käivitamisel. Võib-olla JAC ise ehitas ja kandis suurema osa kulusid. Riigi tugi on Nio jaoks väga tähtis olnud ja on ka tulevikus. Ja nagu oleme hiljuti näha saanud, partei soosing või ebasoosing on suur asi.
NIO initiated with a Buy at Nomura, PT $80.3.
jaaa ongi tee lahti mölemal so nio ja xpev 80ni.. :)
eksole..
eksole..
Kindsigo, Hiinas on NIO riigi tugi. Laienemisel see eelis aga puudub ja NIO idee - valin mis akut täna tahan ja rendin seda võib takistuseks saada välja laienemisel. Infra tuleb üles ehitada ja oma rahaga.
Hefei on toetamas ka Leap Motorsit - uus tehas sinna?
Üldse tundub et EV tootmine kujuneb selliseks et tehnoloogiat omav ettevõtte pöördub tootmisettevõttesse ja seda paistab Hiina valitsus või omavalitsus soosivat läbi toetuste.
Uutele tulijatele väga mugav ja kui tehnoloogia huvipakkuv hea ka üle võtta. See VW osalus JAC-is tekitab ka küsimusi et kas võiks oodata VW-NIO koostööd või pigem saab NIO-le takistuseks ja peab oma tehase otsima.
Hefei on toetamas ka Leap Motorsit - uus tehas sinna?
Üldse tundub et EV tootmine kujuneb selliseks et tehnoloogiat omav ettevõtte pöördub tootmisettevõttesse ja seda paistab Hiina valitsus või omavalitsus soosivat läbi toetuste.
Uutele tulijatele väga mugav ja kui tehnoloogia huvipakkuv hea ka üle võtta. See VW osalus JAC-is tekitab ka küsimusi et kas võiks oodata VW-NIO koostööd või pigem saab NIO-le takistuseks ja peab oma tehase otsima.
William Li, NIO CEO andis Geekpark inteka
Silma jäi et EV turg hinnaga alla 300000 yuani käib üle jõu või fookusest välja ja võiks arvata et keskendutakse vaid luksusautodele. Apples nähakse konkurenti koos BMW ja muude luksusmasinate tootjatega. Samas varasemalt on spekulatsioone entry level odavamate akudega auto turule toomisest. Pakun et seda võiks swap stationi ärimudel toetada.
Tundub et kerge NIO ei saa olema tulevikus ja paljuski sõltub edu auto ja aku eraldamise mudeli edukusest mis suuresti toetub Hiina valitsuse kaudsele või otsesele toele. Ka annab swap tehnoloogia võimaluse sellise hinnaklassi autode puhul riikliku toetust kasutada. Plaanitud +1,1k swap stationit 2020 aastaks on tänaseks tehtud 179.Nüüd pakutakse 500 keskust 2021 aastaks. Elame näeme. Käidi välja ka uus swap station 2.0
See swap stationi asi tundub hetkel ikka täielik Hiina teema olema et lihtsalt laiendada EV kasutusele võttu, kasutaja mugavust ja harjumust ning ligipääsetavus ka sinna kus võrku raske üles ehitada. Ala Lasnamäe laadsed linnakud, kinni ehitatud elurajoonid ja Kõrgõztani laadne tühermaa. Ise enesest oleks sellist lahendust Hiina tiigril hea ka väljapoole pakkuda.
Niikaua kui Hiina valitsus seda ideed toetab ja ka NIO-t võiks aktsias turvaliselt tunda.
https://www.nasdaq.com/articles/nio-motors-nyse%3A-nio-has-chinese-government-support%3A-but-do-the-risks-outweigh-the Tuult alla saaks ka siis kui toimuks akude standardiseerimine. Võimalik et ka riiklike toetuste kadumise puhul selline aku rentimine annaks eelise kuna aitab hinda alla tuua. Samas viimane downsaid toetuste kadumisel polnud hea katse https://fortune.com/2021/01/05/china-electric-vehicle-subsidies-sales-tesla/
Faktor mis ka huvitav on aku eluiga. See vahetamise asi aitab väärtust hoida ja auto järelturgu ehk tekitada
Väike uurimus sellest masina ja auto eraldamisest
https://www.mdpi.com/2071-1050/12/5/2042/pdf
Järgmine nädal siis deliverys oodata. Q3 vist visati number 7500 õhku
Silma jäi et EV turg hinnaga alla 300000 yuani käib üle jõu või fookusest välja ja võiks arvata et keskendutakse vaid luksusautodele. Apples nähakse konkurenti koos BMW ja muude luksusmasinate tootjatega. Samas varasemalt on spekulatsioone entry level odavamate akudega auto turule toomisest. Pakun et seda võiks swap stationi ärimudel toetada.
Tundub et kerge NIO ei saa olema tulevikus ja paljuski sõltub edu auto ja aku eraldamise mudeli edukusest mis suuresti toetub Hiina valitsuse kaudsele või otsesele toele. Ka annab swap tehnoloogia võimaluse sellise hinnaklassi autode puhul riikliku toetust kasutada. Plaanitud +1,1k swap stationit 2020 aastaks on tänaseks tehtud 179.Nüüd pakutakse 500 keskust 2021 aastaks. Elame näeme. Käidi välja ka uus swap station 2.0
See swap stationi asi tundub hetkel ikka täielik Hiina teema olema et lihtsalt laiendada EV kasutusele võttu, kasutaja mugavust ja harjumust ning ligipääsetavus ka sinna kus võrku raske üles ehitada. Ala Lasnamäe laadsed linnakud, kinni ehitatud elurajoonid ja Kõrgõztani laadne tühermaa. Ise enesest oleks sellist lahendust Hiina tiigril hea ka väljapoole pakkuda.
Niikaua kui Hiina valitsus seda ideed toetab ja ka NIO-t võiks aktsias turvaliselt tunda.
https://www.nasdaq.com/articles/nio-motors-nyse%3A-nio-has-chinese-government-support%3A-but-do-the-risks-outweigh-the Tuult alla saaks ka siis kui toimuks akude standardiseerimine. Võimalik et ka riiklike toetuste kadumise puhul selline aku rentimine annaks eelise kuna aitab hinda alla tuua. Samas viimane downsaid toetuste kadumisel polnud hea katse https://fortune.com/2021/01/05/china-electric-vehicle-subsidies-sales-tesla/
Faktor mis ka huvitav on aku eluiga. See vahetamise asi aitab väärtust hoida ja auto järelturgu ehk tekitada
Väike uurimus sellest masina ja auto eraldamisest
https://www.mdpi.com/2071-1050/12/5/2042/pdf
Järgmine nädal siis deliverys oodata. Q3 vist visati number 7500 õhku
https://www.youtube.com/watch?v=tCp3KK7kqHs&ab_channel=ValueInvestingwithSvenCarlin%2CPh.D.
Niosse investeerijale oleks mu arvates selle analüüsi läbi vaatamine täielik must(!) ja eriti 23:30 ajast edasi räägitav osa, mis puudutab Hiina valitsuse rolli.
Ma teeks ka ühe täiesti pealiskaudse analüüsi siia kõrvale. Nio väärtus on poole suurem Daimleri väärtusest ja Daimler toodab busse, veoautosid, kaubikuid, tavaautosid jnejne vs Nio potensiaalselt müüdavad luksautod&elustiiliäri. Mersu on eduka inimese auto, ning seda on juurutatud inimestele pähe aastakümneid üle maakera ja nemad ka ei maga elektriautode turul.
Arvate, et brändi tugevus ei mängi rolli? Mängib ikka väga palju. Võtame võrdluseks näiteks Kia Stinger auto, mida kõik autoajakirjanikud kiidavad taevani + kaasa tuleb 7 aastane garantii. Aga mida teevad selliseid hinnaklassi autosid ostvad inimesed? Nad lähevad ikka ja ostavad bmw, audi või mersu, maksavad 10-30k euri rohkem auto eest ja rahulduvad palju lühema garantiiajaga. Stingeri müük on jäänud mu teada suht lahjaks. Ehk ma ei näe, et Nio hakkaks globaalselt turgu vallutama, rääkimata domineerimisest.
Kui ma ise oleks Nio tõusu kaasa teinud, siis ma kaaluks profiti võtmist väga tugevalt.
Niosse investeerijale oleks mu arvates selle analüüsi läbi vaatamine täielik must(!) ja eriti 23:30 ajast edasi räägitav osa, mis puudutab Hiina valitsuse rolli.
Ma teeks ka ühe täiesti pealiskaudse analüüsi siia kõrvale. Nio väärtus on poole suurem Daimleri väärtusest ja Daimler toodab busse, veoautosid, kaubikuid, tavaautosid jnejne vs Nio potensiaalselt müüdavad luksautod&elustiiliäri. Mersu on eduka inimese auto, ning seda on juurutatud inimestele pähe aastakümneid üle maakera ja nemad ka ei maga elektriautode turul.
Arvate, et brändi tugevus ei mängi rolli? Mängib ikka väga palju. Võtame võrdluseks näiteks Kia Stinger auto, mida kõik autoajakirjanikud kiidavad taevani + kaasa tuleb 7 aastane garantii. Aga mida teevad selliseid hinnaklassi autosid ostvad inimesed? Nad lähevad ikka ja ostavad bmw, audi või mersu, maksavad 10-30k euri rohkem auto eest ja rahulduvad palju lühema garantiiajaga. Stingeri müük on jäänud mu teada suht lahjaks. Ehk ma ei näe, et Nio hakkaks globaalselt turgu vallutama, rääkimata domineerimisest.
Kui ma ise oleks Nio tõusu kaasa teinud, siis ma kaaluks profiti võtmist väga tugevalt.
"teretore"
Ma teeks ka ühe täiesti pealiskaudse analüüsi siia kõrvale. Nio väärtus on poole suurem Daimleri väärtusest ja Daimler toodab busse, veoautosid, kaubikuid, tavaautosid jnejne vs Nio potensiaalselt müüdavad luksautod&elustiiliäri.
Ja kuidas Teslaga on? Tesla väärtus ju Daimler + veel 10 suuremat autotootjat. Teslast peaks kiiresti profiti välja võtma? Sõber küsib...
"Tohohtont"
Ja kuidas Teslaga on? Tesla väärtus ju Daimler + veel 10 suuremat autotootjat. Teslast peaks kiiresti profiti välja võtma? Sõber küsib...
Ma ise muidugi ehk liiga ratsionaalne inimene, et oskaks seda asja täitsa süviti mõista. Terve mõistus muidugi ütleks, et on selgelt üle hinnatud, aga Elon Musk/Tesla haip faktor tundub, et on globaalselt laes(Niol väga pikk tee sinna). Näen seda ise ka suhteliselt lähedalt kuidas see mõjub inimestele. Mu töökaaslane, kelle netokuupalk on veidi üle 2000euri, otsustas endale osta umbkaudu 55000eurise Tesla. Minu silmis veidike liiga yolo elustiil panna pool palgast auto alla, aga näed, inimesed teevad seda.
Samuti ei oska hinnata kuidas Tesla muud ärisuunad võivad lendu minna. Kunagi mõtlesin, et Musk on liiga riskantne juht ja keerab oma ütlemistega asju pekki. Samas hakkasin mõtlema selle videolõigu peale, kus kosmosesse saadetud rakett maandus maale tagasi mingi kandeplatvormi peale.
Igast saasta kosmosesse lennutada oskaksid paljud, aga suht kindlalt peab olema mingitlaadi geenius, et oskasid sellist projekti vedada mis selle ka tervelt tagasi maale tooks.
Praegu selle analüüsi pealt tema vastu panustada ei julgeks, aga poolt kah mitte sellistelt hinnatasemetelt.
Tesla võib kasvada, kuni muutub lugu. Ühes raamatus oli, kaua omada kasvajat, vastus oli, et niikaua kuni story muutub. Alati saabub punkt, kus enam nii palju ei suudeta kasvada, mida suurem, seda raskem. Jääd korra alla, saad litaka, eksid veel- pole kasvu aktsia ja saabub süstik maale tagasi. Time will tell.
Omada kuni saabub laiem mõistmine, et Tesla ei suuda kogu premium segmendi autoturgu endale haarata. Sellest ka üha odavamad säästukad, et müüginumbrite kasvu jätkuvalt ülal hoida, iga MB, VW, Audi, Jaguari jne.jne uue EV mudeliga tekib üha suurem surve hinnale. Ei ole juba praegu iseenesest mõistetav, et kui EV, siis kindlasti Tesla. Veel mõnibaeg tagasi pold Tesla mudeleid isegi võrrelda kellegagi, nüüd on netis reviewd, kus Tesla on üks viiest või üks kaheksast, kellega teda võrreldakse, kui võrdne võrdsega.