"Jate" Omada kuni saabub laiem mõistmine, et Tesla ei suuda kogu premium segmendi autoturgu endale haarata. Sellest ka üha odavamad säästukad, et müüginumbrite kasvu jätkuvalt ülal hoida, iga MB, VW, Audi, Jaguari jne.jne uue EV mudeliga tekib üha suurem surve hinnale. Ei ole juba praegu iseenesest mõistetav, et kui EV, siis kindlasti Tesla. Veel mõnibaeg tagasi pold Tesla mudeleid isegi võrrelda kellegagi, nüüd on netis reviewd, kus Tesla on üks viiest või üks kaheksast, kellega teda võrreldakse, kui võrdne võrdsega.
Jah, aga kui suudad sellis absurdse hinna pealt aktsiaid emiteerida ja ära müüa, siis tekib palju cashi ei millestki, millega saab palju ära teha.
SHANGHAI, China, March 26, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- NIO Inc. (“NIO” or the “Company”) (NYSE: NIO), a pioneer in China’s premium smart electric vehicle market, today announces that the Company decides to temporarily suspend the vehicle production activity in the JAC-NIO manufacturing plant in Hefei for five working days starting from March 29, 2021 due to semiconductor shortage.
Sellised uudised https://ir.nio.com/news-events/news-releases/news-release-details/nio-inc-announces-temporary-suspension-production
xmikelaurix, tänud. Kammin küll pr lehti läbi, aga sellel oli õnnetus välja tulla peale turgude avamist 4:10, siis ma enam ei vaadanud ning avastasin asja siit. Seega 4:20 oli igavesti ilus aeg veel. Praegu tiksub kasumit nii NIO-st kui teistest, LI/XPEV-st, sest need joonduvad NIO järgi niikuinii.
Langetab nädalapäevad enne delivery lukkuminemist kvartali numbreid, et siis "beatida". Ilma hoiatuseta oleks delivery tulnud guido alumisse äärde ning lisaks veel semi laks, mis Q2 delivery ootusi alla toob.
"kindsigo" Ma üritasin Teslat aasta tagasi lühikeseks müüa ja sain korralikult vastu näppe ja õppetunni, et mullitavat sektorit ära shordi. Seepärast ma ei taha enam hiina elektrikaid ega solarit ka lühikeseks müüa. Kõik saavad aru, et mull on mingi hetk lõhkemas ja võib tulla ilus korrektsioon. Aga enne seda võib tulla veel 100% kasvu ja kes suudaks seda tippu seal ajastada. Tehnilised kauplejad ilmselt saavad hakkama, ma pole ennast väga viitsinud harida selles vallas, kuigi plaanis on küll tegelikult. Kui fundamentaaliga pole turul enam midagi teha, sest rahatrükk jne, siis peab leidma uued meetodid. Kas nuusutad tuult ja loodad, et näkkab, vaatad graafikuid ja leiad sealt mustreid või midagi muud, leiad mingi startupi mis läheb lendu, leiad uue kuuma sektori vms. Ma pean ennast ise ikka veel algajaks, loen huviga teiste mõtteid ja vaatan seda hullust turgudel kerge hämminguga pealt. Kas ongi uus reaalsus või see "õudus", kus aktsiad teevad mitusada % tõusu aastas, saab ükskord läbi ka. Kui USA-s rahatrükk läbi saab, võiks ju tõesti karuseks minna aktsiates. Koroona saab ka läbi, majandus peaks tõusma hakkama, mingit korrektsiooni 2021 ei pruugigi üldse tulla veel. Pigem siis pullide leeris edasi olla esialgu. Minul mingit kristallkuuli pole ja olen ikka palju raha laualt ära võtmata jätnud oma vigade tõttu. NIO ja teiste elektriautode selle aasta tippu ma ennustada küll ei oska.
See ei ole "uus" reaalsus turul, sest ei ole midagi uut päikese all! 20 saj alguses tõusis autoaktsia Fiat Itaalia börsil autobuumi ajal paari aasta jooksul 25 liirilt 1885 liirini ehk 7440%!! Seega ei ole Tesla ja Nio selle kõrval midagi enneolematut ega erakordset...
Täna jäi üks Hiina uudis näppu mis enda teooriat toetab. Valitsusel viisaastaku plaan swap tehnoloogia osas. Diagonaalis lugedes tahetakse arendada, laiendada, levitada ja võimalusel siduda small gridi või muu taastuvenergiaga. Kui seekõik tõsi siis tõestab et kõrgemal tasandil nähtakse potensiaali ja võimaliku probleemi lahendajat haja või väga tiheda asutustega alades. https://xw.qq.com/cmsid/20210427A0EGD300?f=newdc NIO tulemused ka tulemas. Ei tea mida arvata. Istun long ja müün premiumit edasi
Tulemused natuke isegi üllatasid positiivse poole pealt. AH turg ei ütle justkui midagi, aga eks homme näis. Novembris oleks lennanud ilmselt raketina, aga hetkel vist pohmakas turul vindub veel pikemalt ;)
On June 11, NIO announced that it received European Whole Vehicle Type Approval for the #NIOES8, marking an essential foundation for NIO's entry into Norway and the European market at large.
In June, we delivered 8,083 units of smart EVs, +116.1% YoY and 20.4% QoQ. A total of Q2 21,896 vehicles, up 111.9% YoY and the fifth positive QoQ growth in a row. In the first half of 2021, we delivered 41,959 vehicles, 95.9% of the delivery for the whole year of 2020.
Viimase 2 nädala jooksul kaks surmajuhtumit Nio autodes Hiinas. Tundub et samad lastehaigused nagu Teslalgi - ei tunta ära teetöid ja statsionaarseid objekte teel. Halb PR kogu elektriautode tööstusele. Lõpuks muidugi unustatakse ja elu läheb edasi.
NIO paneb müüki läbi pankade 2 miljardi eest oma ADS-e. Eilne afteka uudis https://ir.nio.com/news-events/news-releases/news-release-details/nio-inc-announces-market-offering-american Viimane müük oli DEC2020 39 USD hinnaga umbes samalt tasemelt.
Ehk õnnestub üks päevasisese bounce mängida või mõned put alla müüa. Mineviku andmetel terav müük seda kaasa on toonud