Mida te metallimehed ja molübdeenimehed GMO-st arvate? Võtsin seda eile enne 8% tõusu näputäie. Tegelikult oleks pidanud vist juba varem võtma, oleks, schmoleks.
Nikli hind tõusis täna kõige rohkem kolme nädala jooksul, praegu on üleval 4,5%, $22.2 tasemetel. Uut tugevnemist on põhjustanud teated, et Hiina niklitarbimine tõuseb see aasta 20%, Macquarie arvates isegi 29%, eelmine nädal lisas hirmu võimalik CVRD-Inco Sudbury operatsiooni juhtivöötajate streik. See streik lõppes küll sama kiiresti kui oli alanud. Täna teatas Austraalia Jubilee, et nende tootmine võib see aasta saada kuni 500 tonnise tagasilöögi ja levivad kuuldused, nagu oleks viimasest avatud superkaevandusest, Voisey Bayst streiki oodata. Probleeme ei ole niisiis mitte ainult uute projektide käivitamisega. Praegused hinnad, mis ületavad ka kõige optimistlikemate pullide ootusi ei ole ikka suutnud nõudlust vähendada ja laotasemed londonis jäävad siiani alla ühe päeva tarbimist. Kõik viitab sellele, et on uut tõusuperioodi oodata. Nüüd ennustatakse tugevate hindade jätkumist juba kümnendi lõpuni, kuivõrd 2008-2009 valmivate Ravenstorpe'ide-Gorode-Onca Pumade täisvõimsusele jõudmiseks kulub kaks aastat ja ei ole ka kindel, et nad üldse selleks ajaks valmivad. Ise olen nikli suhtes samuti veelgi pullisem kui varem ja jätkuvalt pikk.
Schlagbaumm, sõltub kui pikka perspektiivi silmas pead. Kui pead lühikest aega silmas, arvan, et kuu-kahega peaksid 10-20% puhtalt fundamentaalide pealt juurde saama küll, emotsioonid võivad veel teise samapalju lisada, kuid pead kasumivõtmiseks valmis olema. Aktsia on ikkagi lühikese aja jooksul tõusnud üle 50%. Kui kavatsed kaevanduse avamiseni hoida siis pead endale looma mingi ettekujutuse sellest kus moly hind kolme aasta pärast on. Mitte vähem tähtis ei ole see, kas firma üldse kaevandusloa kätte saab. Selleks peaksid sa uurima selle piirkonna kaevandusi, kas need on oma load kätte saanud, ega seal piirkonnas looduskaitseala, indiaanlasi ja muud taolist rohelist jama ees ei ole. Selle firma puhul ei tasu võrrelda maas oleva maagi väärtust teistega, kuna kavandatava kaevanduse eluiga on >50 aastat. Niisiis ei hinda turg seda maaki kindlasti sama väärtuslikuks kui seda mis kaevandatakse kaheksa aastaga ja kui seda, mis kaevandatakse 20 aastaga. Rohkem tasub teiste moly kaevandustega võrrelda tootmismahte ja tootmise alguse kaugust, samuti kaevandamise maksumust, milles on Idahol selga eelis. Kui luba saadakse, kaevandamise hetkel ennustatakase veel mitmeks aastaks hindu üle $25, saad oma raha tagasi viie kuni kümne kordselt. Kui firma lisab oluliselt aktsiaid juurde, siis muidugi vähem; kui aga molübdeniumi hind püsib tugev, saavad nad tõenäoliselt projekti kogu maksumuse tasutud võla eest. Kindlasti pead ka vaatama, mis tingimustel laen antakse, kui suur osa tootmisest ette ära müüakse ja mis tasemetelt. Kuna lähiajal molü hind tõuseb veelgi, on võimalik, et müügilepingus olevad tasemed ületavad kaevandamise hetkel olevat turuhinda.
Loodan, et sain abiks olla
Schlagbaumm, sõltub kui pikka perspektiivi silmas pead. Kui pead lühikest aega silmas, arvan, et kuu-kahega peaksid 10-20% puhtalt fundamentaalide pealt juurde saama küll, emotsioonid võivad veel teise samapalju lisada, kuid pead kasumivõtmiseks valmis olema. Aktsia on ikkagi lühikese aja jooksul tõusnud üle 50%. Kui kavatsed kaevanduse avamiseni hoida siis pead endale looma mingi ettekujutuse sellest kus moly hind kolme aasta pärast on. Mitte vähem tähtis ei ole see, kas firma üldse kaevandusloa kätte saab. Selleks peaksid sa uurima selle piirkonna kaevandusi, kas need on oma load kätte saanud, ega seal piirkonnas looduskaitseala, indiaanlasi ja muud taolist rohelist jama ees ei ole. Selle firma puhul ei tasu võrrelda maas oleva maagi väärtust teistega, kuna kavandatava kaevanduse eluiga on >50 aastat. Niisiis ei hinda turg seda maaki kindlasti sama väärtuslikuks kui seda mis kaevandatakse kaheksa aastaga ja kui seda, mis kaevandatakse 20 aastaga. Rohkem tasub teiste moly kaevandustega võrrelda tootmismahte ja tootmise alguse kaugust, samuti kaevandamise maksumust, milles on Idahol selga eelis. Kui luba saadakse, kaevandamise hetkel ennustatakase veel mitmeks aastaks hindu üle $25, saad oma raha tagasi viie kuni kümne kordselt. Kui firma lisab oluliselt aktsiaid juurde, siis muidugi vähem; kui aga molübdeniumi hind püsib tugev, saavad nad tõenäoliselt projekti kogu maksumuse tasutud võla eest. Kindlasti pead ka vaatama, mis tingimustel laen antakse, kui suur osa tootmisest ette ära müüakse ja mis tasemetelt. Kuna lähiajal molü hind tõuseb veelgi, on võimalik, et müügilepingus olevad tasemed ületavad kaevandamise hetkel olevat turuhinda.
Loodan, et sain abiks olla
Abiks olid kõvasti. Ausalt öelda mõtlesin ise samuti kiirelt kasumi võtta, aga plaanis oli firma juurde hiljem naasta. Saan nende infost nii aru, et kaevandamine ei alga mitte enne 2009, pigem 2010, seega on vahepeal aega emotsioonidel jahtuda ning aktsial kukkuda küll.
Schlagbaumm, üks võimalus on väiksema posiga projekti loa saamise kuupäeval sees olla. Teha Dendreoni. Tõus küll nii võimas ei tule, vast 20-50%. Kahjuks ei ole see kuupäev nii lihtsalt kindlaks määratav ja arvatavasti peab sees istuma kuid. Peaks GMOst teatama DNDN teemas, vaadates kui agarad on kohalikud lotot mängima, saaksid sa oma juba 14% kasumile veel 10% juurde:) See võikski olla Lhv väikeinvestorite järgmine rahvuspordiala:)
Kui veidi tõsisemalt rääkida, siis ise mängin praegu ühe positsiooniga sama stsenaariumi, ühega ootan veel madalamat ostukohta, et mõne aja pärast sama teha. Mõlemaid olen mõnda aega juba jälginud, mõlemad on vägagi väikse riskiga, mõlemal on kohalike tugev toetus, ühel on juba metsaameti ok ja toetus ka senaatoritelt ja kongresmenidelt, teisel on projekt vanas kaevanduspiirkonnas ja sel on provintsi nõusolek, millele riiklik tasand reeglina vastu ei astu. Kaevandusjuuniore on praegu nii palju, et tegelikult saaks iga kuu Dendreoni teha:)
Kui veidi tõsisemalt rääkida, siis ise mängin praegu ühe positsiooniga sama stsenaariumi, ühega ootan veel madalamat ostukohta, et mõne aja pärast sama teha. Mõlemaid olen mõnda aega juba jälginud, mõlemad on vägagi väikse riskiga, mõlemal on kohalike tugev toetus, ühel on juba metsaameti ok ja toetus ka senaatoritelt ja kongresmenidelt, teisel on projekt vanas kaevanduspiirkonnas ja sel on provintsi nõusolek, millele riiklik tasand reeglina vastu ei astu. Kaevandusjuuniore on praegu nii palju, et tegelikult saaks iga kuu Dendreoni teha:)
Olen ka hakanud viimasel ajal vaatama, et kaevandused, isegi alles rajamisjärgus olevad, on enam-vähem ainus asi siin ebakindlas maailmas, millele kindel saab olla :)
Usun, et kaevandamisega alustamine ei võta neil pooltki seda aega, mis lubade ja vajaliku cashi kokkukühveldamine. Ja kui ma nende viimasest aruandest õigesti aru saan, on neil vaja 600-700 milli. Seega võib neil aktsiate emiteerimisi veel tulla, kas üks või isegi kaks. Sellest järeldan, et loa võiksid nad saada mitte varem kui 2008. lõpus, ja selleks ajaks võib supp vabalt lahjem olla või võib see ootamine olla kärsitumad kutid ära tüüdanud. Mis ei tähenda, et ma oleks selle projekti suhtes negatiivselt meelestatud, oh ei, kus sa sellega. Ka kõige tagasihoidlikumate arvestuste kohaselt (1/2 molü hinna langust jne) on seal vähemalt 25% tulu tulemas. Aga ma arvan, et soodsaid sisenemiskohti pakutakse sinna projekti veel ja veel. Seega müün nüüd soodsa hetke tulles igasuguse kahetsuseta.
Aga ma pole mäeinsener, olen diletant, seega ei pruugi mu arutelu paika pidada ;)
Usun, et kaevandamisega alustamine ei võta neil pooltki seda aega, mis lubade ja vajaliku cashi kokkukühveldamine. Ja kui ma nende viimasest aruandest õigesti aru saan, on neil vaja 600-700 milli. Seega võib neil aktsiate emiteerimisi veel tulla, kas üks või isegi kaks. Sellest järeldan, et loa võiksid nad saada mitte varem kui 2008. lõpus, ja selleks ajaks võib supp vabalt lahjem olla või võib see ootamine olla kärsitumad kutid ära tüüdanud. Mis ei tähenda, et ma oleks selle projekti suhtes negatiivselt meelestatud, oh ei, kus sa sellega. Ka kõige tagasihoidlikumate arvestuste kohaselt (1/2 molü hinna langust jne) on seal vähemalt 25% tulu tulemas. Aga ma arvan, et soodsaid sisenemiskohti pakutakse sinna projekti veel ja veel. Seega müün nüüd soodsa hetke tulles igasuguse kahetsuseta.
Aga ma pole mäeinsener, olen diletant, seega ei pruugi mu arutelu paika pidada ;)
GMO on minu jaoks liiga riskantne/spekulatiivne (muidugi viimati uurisin seda ligi aasta tagasi, sellest ajast pole pilku GMO poole tagasi põõranud, nii et võib-olla on midagi muutnud). Pole kaevandamisluba, ja nii väiksele firmale 600-700milli kokku ajada on keeruline. Võib arvata, et kui neil on tõsi taga, siis tuleb võimas stock dilution. Pealegi, kaevandamiseni on kõige optimistlikuma arvamuse järgi vähemalt 4-5 aastat (hilinemine on selles biznesis standardiks), keegi ei tea, mis siis moly hind on (võib-olla 1/2 sellest, mis täna). Täna on moly hind üsna soodne kaevandamiseks, seega tuleks vaadata ettevõtteid, mis juba kaevandavad, või hakkavad seda kohe tegema. Sest nemad on need, kes võidavad enim. Kui tahad GMO-d pikemaks ajaks võtta, siis oota, selle aktsia hind tuleb alla tagasi (küsimus on pigem, kui kõrgele ta praegu võib minna, enne kui tagasi tuleb). Kui tahad kindlamat, siis tuleks võtta ROK või BLE. ROK peaks plaanide järgi kaevandama hakkama 3mil lbs aastas ja tulevikus veelgi mahtu suurendama, ja see tooks praeguse moly hinna juures ettevõttele väga korraliku kasumi selle market capi juures.
Need ettevõtted peaksid olema suurimad võitjad moly praegusest hinnast. Suurem osa kaevandusaktsiaid (eriti juuniorid) on tegelikult rämps (80% ligi), nii et ole ettevaatlik (kuigi rämpsaktsiad pakuvad ka võimalusi, sest ka nemad tõusevad/langevad, aga investeerimiseks ei ole nad sobilikud). Ja kui see, mida sa teed, on investeerimine, siis kuldreegel kaevandussektoris on, et ühegi ettevõtte alla ei tohiks panna üle 10% varadest.
Need ettevõtted peaksid olema suurimad võitjad moly praegusest hinnast. Suurem osa kaevandusaktsiaid (eriti juuniorid) on tegelikult rämps (80% ligi), nii et ole ettevaatlik (kuigi rämpsaktsiad pakuvad ka võimalusi, sest ka nemad tõusevad/langevad, aga investeerimiseks ei ole nad sobilikud). Ja kui see, mida sa teed, on investeerimine, siis kuldreegel kaevandussektoris on, et ühegi ettevõtte alla ei tohiks panna üle 10% varadest.
Ma ei nõustuks sinuga, jpy, et tootjad teenivad tõusude pealt enim. Enamjaolt on just vastupidi. Aga jah, nende puhul, mille kaevandamisaeg jõuab kätte alles 4-5 aasta pärast on see tõus puhtalt spekulatiivne, emotsionaalne. Ise ka nende poole ei vaata. Ise keskendun juunioritele, mille kaevandamisaeg jääb maksimaaleslt aasta-pooleteise kaugusele või juba toodavad ja kavandavad suuremat võimsuse kasvu ja mille puhul võin metalli hinna sobivas tasemes kindel olla. Need on minu jaoks kõige sobivama risk/reward suhtega. Muidugi ma jälgin neid igapäevaselt ja teen põhjaliku DD enne ära.
Ja veel, jpy, kaevanduses aeg-ajalt ikka leidub aktsiaid, millesse võib panna üle 10% ja mida ma nimetaksin ikka investeerimiseks. Näiteks Quadrasse ma julgeks panna üle viiendiku oma portfellist ka siis kui portfelli suurus oleks sada korda suurem kui praegu ja ma nimetaksin seda ikkagi investeerimiseks. Quadrat ostmist alla C$8 taseme ma aga ei nimetaks investeerimiseks, vaid lausa varguseks. Ja aktsiaid mille ostmist ma nimetaksin varguseks on kaevandussektoris ka veel.
Ja veel, jpy, kaevanduses aeg-ajalt ikka leidub aktsiaid, millesse võib panna üle 10% ja mida ma nimetaksin ikka investeerimiseks. Näiteks Quadrasse ma julgeks panna üle viiendiku oma portfellist ka siis kui portfelli suurus oleks sada korda suurem kui praegu ja ma nimetaksin seda ikkagi investeerimiseks. Quadrat ostmist alla C$8 taseme ma aga ei nimetaks investeerimiseks, vaid lausa varguseks. Ja aktsiaid mille ostmist ma nimetaksin varguseks on kaevandussektoris ka veel.
RNO puhul ülevõtt vist toimumas. Igatahes RNO-ga panid päris täppi (on hästi tõusnud). Vask käis juba $3.30/lbs peal täna, kõrgest vase hinnast peaks enim võitma kõrge tootmishinnaga kaevandajad, nagu Taseko, mis tõusis eile 9%. Neile on kõrge hinna püsimine väga hea, aga kui hind hakkab langema, sattuvad nende kasumid tugeva löögi alla. Taseko puhul on olulisem tegelikult Prosperity projekt, mis on hoopis kuld.
GMO täna +14% juba, huvi Sproti moly fondi vastu pidi olema väga suur, aga minu arust on need fondid rohkem rikastele suunatud, või ma eksin? Nii et ise selles osaleda ei saa, isegi kui tahaks.
Ei pannud ma täppi midagi, ma eeldasin seda hinda USA dollarites. RNO toodab sama palju või isegi rohkem niklit kui FNX ja lisaks on neil valmimas kullakaevandus, aga mcap on on neil ligi kaks korda väiksem, kui välja arvata kullakaevanduse väärtus, mis kavatsetakse müüa RBI-le, isegi kolm korda väiksem. See on selge röövimine. Lundin ei anna mingit preemiat aktsionäridele. Eelmine aasta tegid sama asja Eurozinciga. LIMi puhul olen ma veendunud, et nõukogu liikmed said suuri preemiaid Xilt et müüa firma maha ja ise jätkata soojadel kohtadel. See oli lausa naeruväärne, kuidas CEO Steyn enne ja pärast tehingut õigustas tehingu hinda kohe-kohe langema hakkavate niklihindadega. RNO nõukogu on igatahes ka aktsionäride viha juba endale saanud.
Samas teisest küljest on see ainult kasulik ülejaäänud kaevandajate aktsiatele, enamik väiksemaid ongi täna 5-10% plussis. Võimalusi niklisse investeerida jääb järjest vähemaks, mis annab lootust nikliaktsiate edasiseks tõusuks. Tõepoolest, kahe nädalaga kaks ülevõtmispakkumist, see näitab, et tulevik tume just ei ole.
Eelmine aasta hoidsin ka paar kuud Tasekot, aga siis oli neil tootmisega probleeme, ei suutnud eesmärke täita. Sellepärast ka tulin väikese kahjumiga välja, ei tahtnud enam oodata. Vahepeal ei ole neid jälginud, on nad ome aastakümnete vanust varustust uuendanud ka? Ise jälgisin seda pigem samuti kui growth storyt, Prosperity ja Harmony ei kajastu kumbki veel aktsiahinnas. Kui TGB on kasvuraskustest üle saanud, vaataksin isegi selle poole. Muidu arvan, et on ka paremaid kasvuaktsiaid vase sektoris, mis pealegi nii palju ei kõigu Cu hinnaliikumiste peale. NAK näiteks, mis hakkab arendama maailma suurimat kaevandust Pebble't (vask + kuld), Northern Orion oma Alumbrera'ga (samuti miljoneid tonne vaske + 1,7B naela molyt), Londonis kauplev Nikanor (vask + koobalt) ja ka Ivanhoe, kui vaid mõnda suurema projekti arendajat nimetada.
Samas teisest küljest on see ainult kasulik ülejaäänud kaevandajate aktsiatele, enamik väiksemaid ongi täna 5-10% plussis. Võimalusi niklisse investeerida jääb järjest vähemaks, mis annab lootust nikliaktsiate edasiseks tõusuks. Tõepoolest, kahe nädalaga kaks ülevõtmispakkumist, see näitab, et tulevik tume just ei ole.
Eelmine aasta hoidsin ka paar kuud Tasekot, aga siis oli neil tootmisega probleeme, ei suutnud eesmärke täita. Sellepärast ka tulin väikese kahjumiga välja, ei tahtnud enam oodata. Vahepeal ei ole neid jälginud, on nad ome aastakümnete vanust varustust uuendanud ka? Ise jälgisin seda pigem samuti kui growth storyt, Prosperity ja Harmony ei kajastu kumbki veel aktsiahinnas. Kui TGB on kasvuraskustest üle saanud, vaataksin isegi selle poole. Muidu arvan, et on ka paremaid kasvuaktsiaid vase sektoris, mis pealegi nii palju ei kõigu Cu hinnaliikumiste peale. NAK näiteks, mis hakkab arendama maailma suurimat kaevandust Pebble't (vask + kuld), Northern Orion oma Alumbrera'ga (samuti miljoneid tonne vaske + 1,7B naela molyt), Londonis kauplev Nikanor (vask + koobalt) ja ka Ivanhoe, kui vaid mõnda suurema projekti arendajat nimetada.
Sprotti ametlikku prospekti ei ole näinud, see pole veel vist valmiski, kuulujutte ja sosinaid ei ole ka sattunud kuulma/lugema.
Huvitav, kas mõni kohalik DNDNi mees ka GMOd võttis? miks see muidu nii palju tõusis?:) Schlagbaumm, õnnitlen eduka tehingu puhul. Läks hammas verele ka?:)
Ausalt õeldes arvansingi, et sulle selline ülevõtt ei meeldi. Heade aktsiate puhul on alati see oht, et neid ettevõtteid üritatakse liiga odavalt üle võtta ja omanikele sellega külma teha. Tuleb meelde ABX-i katse NG ära varastada.
Noh, mis seal ikka verele minna, mul nii väike poss... nagunii olen väikeste summadega ja vaid aeg-ajalt enda lõbuks kaupleja. Aga hea meel on küll kui mõni asi täppi läheb. Üldiselt jalutan sealt vist varsti välja ka, sest eks ta pisut liiga äkiliselt läheb, võib sama äkiliselt alla sadada.
Nikkel jälle rekordeid tegemas, kolme kuu nikkel tegi eile uue tipu ja täna kauples juba $50 000 piiri peal.
GGL, teemantite avastaja, on võibolla sattunud uue suurema nikli piirkonna peale. Kui nii, siis on tegu esimese suurema leiuga Kanadas peale Voisey Bayd 1993 aastal. Asi veel värske, esialgne info tuli eile välja, mille peale aktsia hind tegi päevasisese tipu üle 1000% avamishinnast kõrgemal ja lõpetas ligi 550% avamishinnast kõrgemal. Päevaga vahetas käsi üle 53 miljoni aktsia! Kindlasti võimalus kauplejatele, ise võtsin päeva alguses samuti näpuotsaga, et edaisisi tegevusi põnevam jälgida oleks.
GGL, teemantite avastaja, on võibolla sattunud uue suurema nikli piirkonna peale. Kui nii, siis on tegu esimese suurema leiuga Kanadas peale Voisey Bayd 1993 aastal. Asi veel värske, esialgne info tuli eile välja, mille peale aktsia hind tegi päevasisese tipu üle 1000% avamishinnast kõrgemal ja lõpetas ligi 550% avamishinnast kõrgemal. Päevaga vahetas käsi üle 53 miljoni aktsia! Kindlasti võimalus kauplejatele, ise võtsin päeva alguses samuti näpuotsaga, et edaisisi tegevusi põnevam jälgida oleks.
to madis,
kas ticker vale pole mitte? GGL annab Yahoo põhjal Goodman Global Inc. , kes tegeleb hoopis millegi muuga....
kas ticker vale pole mitte? GGL annab Yahoo põhjal Goodman Global Inc. , kes tegeleb hoopis millegi muuga....
Toronto Venture sümbol, yahoos kasuta lõppu .v Kuna põhiliselt räägimegi siin Kanada aktsiatest, siis olen loobunud lõppude lisamisest. Kanada aktsiaid soovitan järgi vaadata Stockhousest, seal nii USA kui Ca aktsiad.
selge, madis - viimased kümned postid on olnud juttu tõesti Kanada aktsiatest...
Quadralt täna siis Q1 kaevandusmahtude update, mille peale praegu aktsia 6% üleval. Madis43, on Sul enda jaoks mingi target ka valmis vaadatud? Mis on Quadra EPS-ile praegu suurimad ohud (peale metallide hinna languse)?
Minu kullake tõepoolest lendab. Ise usun, et jõuab siit ilam tagasilöökideta nädala-kahe jooksul C$13 juurde. Peale Q1 tulemuste avaldamist tuleb üpris tõenäoliselt väike tagasilangus kuni viis protsenti, kuna maagi rikastamise protsess on pikk ja osa eelmise kvartali hedge'st tuleb üle sellese kvartalisse. Mis mahus täpselt, ei tea, aga mitte väga olulises. See peaks osad nõrgemad käed välja raputama ja kindlasti kasutan seda ise ostukohana. Langus, usun, et ei kesta üle päeva-paari ja ostetakse taas üles. Heade aktsiate lõimes juba mainisin, et mu konservatiivne target aasta lõpuks on C$18 vase hinna juures $2.75, järgmise aasta lõpuks, kui Sierra Gorda'le leitakse vee lahendus ja Carlota saab valmis, ei tohiks hind C$30 kättesaamatu olla. EPSile peale nimetatud hedge võib liiga teha võimalikud katkestused tootmises, mis on alustajate puhul sagedased (Taseko eelmine aasta), aga Quadra on end minu jaoks juba paari aasta stabiilse tootmisega end selles suhtes tõestanud. Samuti võivad varieeruda maagi vasesisaldusprotsendid, ja maagist vase kätesaamise protsendid, mida suurt ette ennustada ei saa. Nagu märgata võis, kaevandasid nad selles kvartalis kõige vähem maaki, aga vaske tootsid nad kaevanduse enda valduses oleku aja rekordi ja kulda all-time rekordi. Kõik need numbrid võivad kõikuda, aga mänedzment on Quadral tugev ja ma usun et selle aasta eesmärke suudetakse ületada. Pealegi, kuivõrd sulatustasud on sõltuvuses vase/kulla hinnast, on nende selle aasta tootmiskulud väiksemad.
Siin üks artikkel seoses nikliga, mis pärast nädalavahetusel Svejki lugemist pakkus meeldivat äratundmisrõõmu ja kutsus esile nii viieminutilise naerupahvaku.
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fr&u=http://www.lnc.nc/&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DLes%2BNouvelles%2BCaledoniennes%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DG
(see mis kirjutab 300 tonni maagi saatusest)
Siin üks artikkel seoses nikliga, mis pärast nädalavahetusel Svejki lugemist pakkus meeldivat äratundmisrõõmu ja kutsus esile nii viieminutilise naerupahvaku.
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fr&u=http://www.lnc.nc/&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DLes%2BNouvelles%2BCaledoniennes%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DG
(see mis kirjutab 300 tonni maagi saatusest)