Merko Ehitus (MRK1T)

Võiks spekuleerida et jälle on tegemist käibega, mis aktsionäride nimekirjas pole näha. Mulle tundub et nimekiri on olnud stabiilne viimasel ajal, mõni E NORTHERN TRUST COMPANY/ ROYAL BANK OF SCOTLAND AS DEPOSITARY OF LG GEM SMALL COMPANIES FUND on küll 35 000 ostnud. Ise suhtuksin ettevaatlikult näidatud käibenumbritesse.
uued oksjonid www.merko.ee/tornimae

25 korrusel hinnad 36-43 tuhat/m2.
On teinud 2 eurose järeleandmise, tundub et õige aeg ostuks.
Q3-raport võiks tulla järgmise nädala reedel.

Eestis peaks teenimine Tornimäelt jätkuvalt olema 6-7 meek kvartalis. Peale selle aga vähe kõrgmarginaalprojekte jäänud ma arvan. Kunstimuuseum ja Rävala maja lõppenud.

Lätis tuleb nendel ilmselt lõpetada jäähalli (nullkasum) enne veebruari. Kuivõrd teised elamuprojektid arenevad, ma ei tea. Arvata võib et on tööjõuresursside puudus, Tartus Merko vist loobus ühest võidetud projektist kuna tööjõud polnud.

Arvan et Q1-Q3-kasum on 12-13 eek/aktsia.
Võimalik et Merko traditsiooniliselt avalikustab oma Q3-numbreid täna. Merko kaevanduse müük ilmselt teeb 5-6 meek erakorralist kasumi Q3s. Arvatavasti uus rekordkvartal, aga võimalik et tõusvad ehituskulud hakkavad ka Merkole mõjuma.
Kas P/E tuleb aasta peale nüüd kusagile 13 kanti?
Esmaspäval peaks minema ralli lahti
http://merko-corp.1kdigital.com/dump.php?id=225
Ongi väike ralli juba, 4% tõusu ja PE jälle juba üle 13-ne. Q3 tulemused olid head aga Q2 oli ju kehvapoolne... käive ja kasum kandusid venimiste tõttu Q3-e? Muidu head tulemused küll...
Tundub, et tulemuste kommentaar, et on oodata kasvu aeglustumist, painab kurssi.

Äkki agaramad Merko jälgijad jagavad kommentaare, kas paistab peagi soodne ostukoht olema või millised on prognoosid ja targetid peale tulemusi? Mis suhtarvudelt ka Merko kallis on? Kõik muu peale P/E? :)
Suht kurvaks tahab kiskuda. Oleks oodanud teistsugust reageeringud peale reedet.
Ma arvan et oluline oleks aru saada kuidas Riia jäähokihall müük võiks Merko tulemusi mõjutada järgmisel aastal (mina ei saa sellest aru).

Baltic Business News märts 2005:
Construction company Merks is ready to sell its planned icehockey hall for half the price of LVL 30 million. “The term of payment could be up to 10 years,” says Ivars Geidans, CEO of Merks, but added that Merks would not suffer from the deal.

Arena Riga Newsletter juuni 2005, intervjuu Riia linnapeaga:

Q: What are you expecting from the Riga Arena

The main thing is for it to continue to work after the hockey championships. The local government has invested a great deal of money, and I hope that it will not be the case that someone else decides to earn a profit from the territory. God forbid that anyone might think about tearing the hall down.
Turg on väga negatiivselt meelestatud, enamus tekitavad raha ilmselt Tallinki ostmiseks.
Ega see lõpmatuselt ei sa ka ju kesta.
Hind merkol on praegu päris hea.
Selline uudis hakkas silma: "TALLINN, 22. november, BNS - AS Merko Ehitus sõlmis möödunud reedel OÜ-ga Veeilu Nordic Hotell Postimaja projekteerimise ja ehituse töövõtulepingu. "Töövõtulepingu maksumuseks 237,651 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks. Tööde teostamise tähtajaks on 2007. aasta maikuu," teatas Merko Ehitus börsile. OÜ Veeilu osanik on äriregistri andmetel AS E.L.L. Kinnisvara, mis on Merko Grupi kinnisvaraarendusega tegelev tütarfirma."

Kas keegi teadjam selgitaks Merko, Merko Grupi ja E.L.L. Kinnisvara struktuuri ja omavahelisi sidemeid? Minu teada pole Merkol ja Merko Grupil (seega ka E.L.L. Kinnisvaral) mitte midagi ühist peale sarnase nime ja ühiste omanike (kes ei ole väikeaktsionärid). Kas nimetatud leping on kasulik Merkole, Merko Grupile või mõlemale?
Jah, nad on "õed"

Mõtlesin et see krunt oli Merko oma, aga ilmselt mitte. Suvel olid uudised korterid+hotelli ehitamisest - nüüd ilmselt vaid hotell. Kui Merko "vaid" ehitab, siis on ilmselt kasumiosa piiratud äkki 20 meek-le.

Teine uudis tänases postimehes oli mul, et suur osa Tornimäe korteritest olevat müüdud Merko ja EKE-ga seotud inimesi. Pole küll kindel mis see võiks tähendada.

....seotud inimesTELE....
inimesed tahavad ka palgalisa teenida... visatakse hiljem pinnad kindlasti kallimalt turgu.
stefan, ei leia kuidagi seda Tornimäe-Merko uudist postimehest, saad äkki lingi panna? tänud
Lisaleht "Kinnisvara" lk 1 (23 nov)

(ei leidnud ka kohe Internetist, äkki lisalehte seal pole)

Almar Otter Merkolt intervjueeriti, näiteks siis:
(kirjutan ajalehest)
"....Samasugune tendents paistab olevat ka 180 korteriga Tornimäe kõrghoones, kus küll mõned välismaalased seal tõenäolised korteri ostavad, kuid põhiliselt on tegemist Merko ja EKE Investi partnerfirmadega seotud inimestega..."
Mida võiks arvata Merko käekäigust seni ning edaspidi?
Mind huvitaks hetkel eelkõige kuidas lõpeb lugu Riia jäähokihalliga. Mis kasum/kahjum toob selle müük Riia linnale, või kas mittemüümine on ka alternatiiviks. Halli raamatupidamislik väärtus peaks olema samas suurusjärgus kui Merko 2005 aasta puhaskasum.

Merko aktsia võiks olla väga halb investeering 2-aastases, ja väga hea 10-aastases perspektiivis, ma arvan.