mida sa silmas pead kahjumi/Kasumi all Riia linnale?
jah, see oli ilmselt valesti kirjutatud "müük Riia linnale" toob "kasum/kahjum Merkole"
stefan ;) seda minagi!
Kuidas ennustate MKO1T liikumisi lähikuudel? Kus võiks olla alumine vastupanu?
Merko aktsia kukkub juba mitmendat päeva järjest. Mingit otsest põhjust küll kuskilt välja lugeda ei oska ...
Vaata senist graafikut - talle omane käitumine. Ja siis suured lepingud või head aastatulemused viivad jõuga üles.
Merko on olnud suurepärane firma suurepärasel turul. Varsti ta on suurepärane firma vähem suurepärasel turul, ma arvan. Omakapital/aktsia ikka kuskil 55 eek.
Ma arvan et jaanuaris näeme kas korteriturg hakkab tösiseid probleeme saama. Ameerikas head ehitusnumbrid eile, ikkagi tundub et kinnisvarahinnad nüüd pööravad allapoole.
Merko sönastus viimases raportis oli erakordselt karm, minu meelest. Varem Merko ei ole teinud prognoose, seekord aga mingil määral oli. Hea küll, vöimalik et nad on konservatiivsed, ja et hoiatus oli tugevam kui vaja. Ikkagi, langev kinnisvaraturg omab sama dünaamikat kui töusev - aga vastases suunas.
Ma arvan et jaanuaris näeme kas korteriturg hakkab tösiseid probleeme saama. Ameerikas head ehitusnumbrid eile, ikkagi tundub et kinnisvarahinnad nüüd pööravad allapoole.
Merko sönastus viimases raportis oli erakordselt karm, minu meelest. Varem Merko ei ole teinud prognoose, seekord aga mingil määral oli. Hea küll, vöimalik et nad on konservatiivsed, ja et hoiatus oli tugevam kui vaja. Ikkagi, langev kinnisvaraturg omab sama dünaamikat kui töusev - aga vastases suunas.
Hansa vastas sellele raportile hinnasihi tõstmisega... Pigem usun, et lähiaastal tuleb aktsial tõus, ent mitte senise dünaamikaga - Eesti kasvu ei tohiks oluliselt tulla, sõltub kui palju suudavad Läti-Leedu mahte kasvatada - nende osakaal ei suuda siiski veel olulist lisa genereerida.
Balti turgudel tundub aga PTR oluliselt huvitavam investeerimisobjekt olema. Muidugi ka mingil määral kõrgema riskitasemega firma väiksust arvestades, kuid Balti majanduskasvu tingimustes ei tohiks neil siiski erilisi probleeme tekkida enda tellimustega varustamise osas.
rick12
Põhjustasid oma tähelepanekuga taksojuhtide seas väikese paanika,muidu kõik laevafirmaga ametis.
Minu arvamus: Hea aktsia 10-aastases perspektiivis, halb aktsia 2-aastases perspektiivis.
(Tavaliselt ma ei mötleks nii, ma unustaks äre 2-aastane spek, kui usuksin et 10-aastaselt läheks hästi. Seekord ma arvan aga, et hirm kui kinnisvaraturg langeb, tuleb nii suur et isegi mitte Merko peab vastu. Ühesönaga Merko vöib olla hea ost näiteks 2007)
(Tavaliselt ma ei mötleks nii, ma unustaks äre 2-aastane spek, kui usuksin et 10-aastaselt läheks hästi. Seekord ma arvan aga, et hirm kui kinnisvaraturg langeb, tuleb nii suur et isegi mitte Merko peab vastu. Ühesönaga Merko vöib olla hea ost näiteks 2007)
Jagan seda arvamust vaatamata mullusele rapiidsele kasvule, nii väikeste mahtude juures lage veel küll ei paista ja P/E 18 on küllalt söödav.
Mullusele :) Sry, siiski veel käesolevat aastat mõtlesin.
Mina saan Merko P/E suhteks viimase nelja kvartali põhjal 13, mitte 18.
Oore, rääkisin PTR P/E numbrist, Merkol peaks ta olema praegu vast tõesti 12 ringis
Orwell
ära unusta et Merko kasumis on ka varade väärtuse töus. P/E ei ole päris adekvaatne, kui sa ei usu et kinnisvarahinnad töusevad edaspidi, nii nagu nad on siiani töusnud. Merko marginalid olid kaua umbes 6-7% käibest (puhaskasum/käive), ja oletada vöib et EHITUStööde marginalid on kuskil 5% Eestis. Seda et Merko kasum on lendanud üle 10% söltub sellest et kinnisvaraturg nende ümber on nende varade väärtuse töstnud. Maa, töös olevad projekte jne on töusnud väärtuses.
(Irooniliselt vöib öelda et "Kahju et Merko on korterid müünud. Oleks olnud parem aastatel 1999-2004 ainult ehitada, ja siis alles 2005 köik maha müüa" :-))
ära unusta et Merko kasumis on ka varade väärtuse töus. P/E ei ole päris adekvaatne, kui sa ei usu et kinnisvarahinnad töusevad edaspidi, nii nagu nad on siiani töusnud. Merko marginalid olid kaua umbes 6-7% käibest (puhaskasum/käive), ja oletada vöib et EHITUStööde marginalid on kuskil 5% Eestis. Seda et Merko kasum on lendanud üle 10% söltub sellest et kinnisvaraturg nende ümber on nende varade väärtuse töstnud. Maa, töös olevad projekte jne on töusnud väärtuses.
(Irooniliselt vöib öelda et "Kahju et Merko on korterid müünud. Oleks olnud parem aastatel 1999-2004 ainult ehitada, ja siis alles 2005 köik maha müüa" :-))
Samas Merko omandas Leedus kinnisvarararendaja, eksole.
Kuna eesti investorite ebajumal ometi tõtsab Merko hinnasihti. Aktsia tulnud paari kuuga 325-lt 270-ni. Ilmselt on põhjus selles Merko Ehituse kommentaaris 9 kuu tulemuste kohta.
"Vaatamata heale nõudlusele ja stabiilsele majanduskeskkonnale võib hetkel
tööjõu- ja ehitusmaterjaliturul valitsev alapakkumine ning sellega kaasnev
kiire hinnatõus oluliselt pidurdada ehitusturu arengut lähitulevikus."
Samas võrreldes 2004-ga on marginalid paranenud.(2005, 2006)
Puhaskasumi marginaal 10,7 % 7,9 % - koos erakorraliste tuludega
Ärikasumi marginaal 12,2 % 8,4 %
Omakapitali puhastootlus aastas 48,1 % 46,4 %
Tööjõukulud müügitulust 6,6 % 6,2 % - polegi nii suur kasv ju?
Lisaks veel uudis 50% osaluse saamisest firmas SIA Zakusala Estates. Ja kui ma ei eksi on Merko grupp(omanik) suurendanud osalust varasemalt 70% 72%-ni. Varem on Merko P/E olnud ikka nii 15 ja enamgi , praegu 11-12 ringis. MIKS AKTSIA JUBA EI TÕUSE? - KÜLL TA VARSTI KA TÕUSMA HAKKAB 8=)
"Vaatamata heale nõudlusele ja stabiilsele majanduskeskkonnale võib hetkel
tööjõu- ja ehitusmaterjaliturul valitsev alapakkumine ning sellega kaasnev
kiire hinnatõus oluliselt pidurdada ehitusturu arengut lähitulevikus."
Samas võrreldes 2004-ga on marginalid paranenud.(2005, 2006)
Puhaskasumi marginaal 10,7 % 7,9 % - koos erakorraliste tuludega
Ärikasumi marginaal 12,2 % 8,4 %
Omakapitali puhastootlus aastas 48,1 % 46,4 %
Tööjõukulud müügitulust 6,6 % 6,2 % - polegi nii suur kasv ju?
Lisaks veel uudis 50% osaluse saamisest firmas SIA Zakusala Estates. Ja kui ma ei eksi on Merko grupp(omanik) suurendanud osalust varasemalt 70% 72%-ni. Varem on Merko P/E olnud ikka nii 15 ja enamgi , praegu 11-12 ringis. MIKS AKTSIA JUBA EI TÕUSE? - KÜLL TA VARSTI KA TÕUSMA HAKKAB 8=)
(2005, 2006) - päris tulevikku ikka ei ennusta 2005, 2004 peaks olema ja ebajumalaks Hansapank Markets.
kala23
Merko Gruppi osalus on olnud sama 2-3 aastat. Kui õigesti mäletan müüs viimati Merko Grupp kunagi 2002 või 2003 umbes 1% Merko Ehituse aktsiatest fondidesse (hind oli umbes 70 eek, ehk, emisioonijärgselt 35 eek)
Merko on olnud/on fantastiliselt edukas ettevõte - aga aktsia on olnud VEEL fantastilisem :-) Seetõttu jätkuvalt suur langusrisk minu hinnangul.
Merko Gruppi osalus on olnud sama 2-3 aastat. Kui õigesti mäletan müüs viimati Merko Grupp kunagi 2002 või 2003 umbes 1% Merko Ehituse aktsiatest fondidesse (hind oli umbes 70 eek, ehk, emisioonijärgselt 35 eek)
Merko on olnud/on fantastiliselt edukas ettevõte - aga aktsia on olnud VEEL fantastilisem :-) Seetõttu jätkuvalt suur langusrisk minu hinnangul.