Merko Ehitus (MRK1T)

Merko eesti koduleheküljel on üles pandud uuendatud projektide nimekiri. Tundub muuhulgas et Tallinki SPA-hotell on tulemas. Huvitav oleks teada kas Leedus asjad liiguvad plaanikohaselt. Lätis arvatavasti hea aasta kuigi jäähokihalliprojekti risk/tulu-suhe on raske siitpoolt hinnata. Ikka veel usun et Q2 oli päris hea, Q3 veidi halvem ja Q4 jätkuvalt küsimärgiks. Kokkuvõttes lõpeb aga aasta kindlasti umbes 15 eek/aktsia puhaskasumiga. 2006 sõltub kinnisvaraturust, mis minu arvamusel peaks langema.

no näed, ma tykk aega otsisin. imestasin et nende majade kohta ei ole korralikku müügisaiti kokku pandud. on ikka.

http://www.merko.ee/hoburaua/
Head tulemused, aga arvan, et enne tõusu kasutavad paljud kahjumis olevad aktsionärid võimalust väiksema kahjumiga väljumist kui veel eile võimalik oli...
Hea "bottom line" arvestades makstud tulumakse. Ma spekuleeriksin et Riia korteriprojekt (vt mu kommentaar: 23/06/05 01:05) oli suurim kasumiallikas (väheneb Q3). Rävala maja andis ka Q2 suurepärast kasumipanuse ma arvan. Sidusettevõtted (Tornimäe Apartments) aga natuke vähem kui Q1. Tallinna Teedel ka suur käive.

Edaspidi tundub et korteriprojektid, eelkõige Riias on "key". Rävala maja, Kunstimuuseum ja Wendre nüüd enam-vähem lõppenud. Uued "high-margin" projektid Eestis pole veel teada - äkki korteriprojekt Viru Väljaku-Mere puiesteel-Rotermmanni vahel.

Aktsia on endiselt kiiga kallis kuigi firma teenib tänavu 15 eek/aktsia. Kinnisvaraturu langus, tulgu mil tuleb, on liiga suur oht Merko aktsiale praegu, ma arvan.

Kuna USD laenamise tingimused ei ole enam nii soodsad kui 6-12 kuud tagasi ja Ida-Euroopa aktsiad on tugevalt ekstenditud ning sügisene korrektsioon allapoole iga hetk algamas ei suuda lihtsalt head tulemused erinevalt varasemast ajast mingit suurt poppi hinnas tekitada.
MKO tehniline pilt üldiselt üle keskmise.Paarikuine langus on olnud küllalt väikese käibega seega suuremat distributsiooni pole olnud.Olulised tasemed 14,76 ja 15,22 ning tänast kauplemist vaadates tundub,et müüjad kontrollivad viimast taset lihtsalt.
Tunduvalt paranenud info Merko leedu projektide kohta nende leedu koduleheküljel. Ilmselt domineerib kaks suurprojekti ELL kinnisvara-le. Võiks arvata et kontsernisiseste ehitustööd oleksid väiksemate marginalidega (Merko Grupp omab 100% ELLst ja 72% Merko Ehitusest), ent varem ei tundu mulle et nii oleks olnud.

www.merko.lt

Korralik käive on olnud viimasel ajal. Nordea ja Bank Austria on müünud - Danske Bank ja JP Morgan on ostnud. Kurs veidi tõusnud. Bilanss paisub koos Riia jäähokihalli ehitamisega. Riia "kõrgmarginaliprojkt" Viesturdarzamajase koduleheküljel võib nüüd lugeda "Dzīvokļu tirdzniecība ir pārtraukta līdz 2006.gada maijam" mis võiks tähendada et müük on edasi lükatud kuni maini 2006 (???) Varem oli objekt müügil, nii et võimalik et Merko on juba müünud, aga keegi teine müüb edasi 2006 (puhas spekulatsioon minu poolt).

Eestis peaks Tornimäe olema ainukene "kõrgmarginalprojekt" praegu kui Rävala maja on lõppenud. Üldiselt vähe suurprojekte Eestis. Tundub ka et terve eesti ehitussektor on oma ajagraafikutest maha - tööjõud ja materjal kallineb. Kuigi rauahinnad langesid on betoonihindades suur osa ka kütusekulu. Leedus paar suurprojekte ELL-le.

Q3 tulumaksueelne kasum peaks vähenema võrreldes Q2-ga. Puhaskasum äkki sama suurusjärgus ma prognoosin.
Kas tõusust võib saaada mingil ajal lagus? või jätkub tõus?
äkki oskab keegi kommenteerida seda.
Tõesti, Merko jälle rekordtasemel. Mina ei leia mingit põhjust. Võimalik et mõned investorid jälle käisid Merko juures pärast Q2-raporti ja olid imponeerinud. Tornimäe oksjonid pidid septembris jätkama suuremas mahus, pole midagi kuulnud. Kuna tehniline analüüsi "doble peak" teooria oli päris õige aprillis, pakun jälle samasugust mõtteainet: ""

Volume is important in determining whether a true Double Top formation is being created or if it is going to be a fake. Look at the volumes associated with both of the peaks.

If the volume associated with the first peak is greater than that associated with the second peak, this suggests that prices are unlikely to go higher - confirming the Double Top formation.

If the volume accompanying the second rise is the same as that accompanying the first, or even greater, it is likely that the uptrend will continue.
The time span taken to create the Double Top formation can also help determine the likely progression of the price data.

If the two tops are fairly close together in terms of time, it may well be a consolidation period, a pause for breath, before the rally continues.

If the peaks are separated over a longer period and the valley between the two peaks is deep it is more likely to turn into a genuine Double Top.
ja Merko hind - all time high. vaatame kui kaua see kestab
Merko näeb kasvuvõimalusi energiasüsteemi renoveerimises
Ehituskontsern Merko kavatseb laiendada tegevust energeetikasüsteemide ehituse alal ning on asutanud selleks eraldi osakonna.

"Energiasüsteem on küllalt amortiseerunud ja rahasummad, mis rekonstrueerimisse suunatakse, on suured," ütles Merko ehitusdirektor Jaan Mäe Eesti Päevalehe väljaandele Eesti Parimad Ettevõtted 2005.

"Me tahame suurtele tegijatele, kes sellel turul laiutavad, pakkuda tugevat konkurentsi," rääkis Mäe. "Praegu me veel ei suuda kaasa rääkida selliste suurte projektide nagu Eesti ja Soome vahelise merekaabli ehituses, kuid eks tulevikus vaata."

Merko eesmärgiks on tema sõnul saada tugevaks kaabelliinide ja alajaamade arenduses-ehituses, praegu on ettevõttel pooleli Tõnismäe alajaama 110-kilovoldi kaabelliinide rajamine ja paar väiksemat objekti.

Elamuehituse kõrval loodab Merko kasvu jätkumist näha ka insenerehituse vallas, lisas Mäe.
Tean, et kui midagi kiita, kas Tallinki, Baltikat, Hansapanka või Merkot, siis mõningad grfomaanid saavad sügelised. Aga see on nende probleem. Taevas maapeale ei kuku, lõplik krahhini on ka veel aega. Mõistliku tegevuse juures asjad arenevad ja hinnad ka.
Nõus!krahhini on veel aega,kauplemispäeva alguses on ostuorderid enamuses-seega ei näe põhjust miks peaks tõusvat aktsiat äkitselt müüa tahetama!Nii et varsti näeme 300 piiri ületamist!
smart move, see elektrisuuna arendamine

http://market.ee.omxgroup.com/?pg=news&news_id=202466

tehniliste analüütikutele:

Merko tegi täna läbi ilusa "key reversal day".

stefan
aga võib olla see oli lihtsalt korrektsioon?
MENACE

võib küll. Ise arvan pigem teistel (fundamentaalsetel) põhjustel et Merko langeb.
Küsimus suurele ringile.Kas 19,45 EUR-i(eilne sulgemishind) on kohalikus rahas 304,32 või 304,33?Börs arvab,et 304,32 mulle meeldiks rohkem viimane number kusjuures tihti ümardavad nad 5-ga lõppeva kolmanda arvu peale koma ülespoole.
Et see nüüd mingi suur probleem oleks,kuid selline kaootiline aritmeetika tekitab natuke imestust.
Merkol käis just 40000 order hinnaga 20.40 läbi ja kadus väga ruttu...mis see siis nüüd oli?