Merko Ehitus on viimase kuu ajaga teinud tugeva tõusu, tea kas 300 piir saadakse kätte??
muidugi saadakse! :) aga kas just see aasta...?
tea millal splitteima hakkavad?
Ma usun küll, et võib isegi see aasta ... .
Mina ei näe põhjust splittimiseks.
Ja täna ületati 300 piir:)
jah, suurte blokkidega järelturul, see sulgemishinna arvestusse ei lähe, nii et mine võta kinni, :)
tänasest saab LHV vahendusel kaubelda ka Merko optsioonidega.
kas need merko juuni optsioonide hinnad peavadki sellised olema?
aktsia on 226/231
samas 230 call maksab 12,04/13,54
245 put aga mis on ligi 15 eeki rahas 2,32/-
aktsia on 226/231
samas 230 call maksab 12,04/13,54
245 put aga mis on ligi 15 eeki rahas 2,32/-
LHV pakub aeg-ajalt tehniliste viperuste tõttu arbitraazi võimalusi klientidele :]
Praegu peaks kõik töötama ja optsioonide hinnad õiged olema.
Praegu peaks kõik töötama ja optsioonide hinnad õiged olema.
Ridgepole celebration
20.06.2005
On June 20 Arena holds the ridgepole celebration.
www.arenariga.com/kamera
20.06.2005
On June 20 Arena holds the ridgepole celebration.
www.arenariga.com/kamera
www.nams24.lv teatab et veel on saadaval 10 korterit Merko projektis http://www.viesturdarzamajas.lv. Märtsis oli, kui öigesti mäletan, umbes 45. Järelikult tundub et müük on hästi läinud. Ma arvan et müüakse kokku seal umbes 7000 m2 ja ruutmeetrihind on 31 000 - 42 000. Seetöttu mainimisväärne, kuna nendelt numbrid vöib eeldada et kasum on päris hea sellelt projektilt.
Müük Tornimäel peaks ka kulgema hästi. Ma ei kuulnud midagi selle oksjoni (27korrust, neli korterit) tulemustest, mis pidi toimuma möned nädalat tagasi. Tundub et Tallinna korteriturg oli tugev kuni maini. Äkki keegi foorumlane on midagi kuulnud.
Rävala maja oli juba Q1 enam-vähem välja müüdud, ehk projekti kasum on stabiliseerunud, mina arvan 6-8 meek kvartalis Q2 ja Q3.
Muidu kaldun arvama et Merko käibetrend on allapoole. Suurprojektid löpevad (Wendre, Kunstimuuseum, Rävala maja) ja uued pole eriti "sexy". Loomulikult nende oma kinnisvaraarendus Tallinnas (viru väljak, maakri) ja Riias on oodata head kasumid kunagi tulevikus (aga ebaselge kas aastal 2006 vöi hoopis 2010-2015).
Hoolimata tulumaksukuludest Q2 ja väike vöi negatiivne käibetöus usun mina et tänu korterimüügile Tallinnas ja Riias vöiks Merko kasum aktsia kohta olla 7-8 eek esimesel poolaastal.
Kasum tuleb aga kinnisvaraarendusest, mitte ehitusest, ja kinnisvaraarendajatel pole enam lihtne saada kätte odavaid krunte, kuna konkureerivad kapitaliga igalt poolt Euroopast.
Merko aktsiakursi ennustuseks ütleksin et se läheb samamoodi nagu Baltimaade kinnisvaraturu eksklusiivsegmendi tervikuna. Ise arvan allapoole.
jaaniöösel LHV-s???
eesmärgikindlad inimesed on ka jaaniöösel LHV portaalis
:-) olin välismaal, aga ei usu et eesti Jaaniöö on 22 ja 23 juuni vahel. Äkki möned juba jöid :-)
... ja polnud kommenteerimise ajaks veel kaineks saaud :)))
A ma üritan praegu aru saada, mis suunas stefan'i alko tarbimine/mitte tarbimine MKO1T hinda mõjutab - et kas võtta sisse täiendavaid positsioone või likvideerida olemasolevaid ... ;)
Lisaks:
Täna info Tornimäe Apartments müügist www.city24.ee uudistes.
Täna info Tornimäe Apartments müügist www.city24.ee uudistes.
kommenteeriksin positiivselt suunast et Merko kasumiosa peaks olema väga hea. Tundub mulle et nad maksid Eke Investile päris vähe selles projektis osalemiseks (50%). Kokku 180 korterit ehitatakse + mitu korrust äripinnad.
negatiivselt suunast vöib öelda et oli vaid neli korterit müügil, ja aeg oli vöib-olla kinnisvarabuumi köige hullem aeg.
negatiivselt suunast vöib öelda et oli vaid neli korterit müügil, ja aeg oli vöib-olla kinnisvarabuumi köige hullem aeg.
Kas mulle ainult tundub, aga loodetud vedurit/turuliidrit selle ettevõtte paberist ei tulnud.
Mullivee müümise kõrghetked hakkavad vist läbi saama.
Mullivee müümise kõrghetked hakkavad vist läbi saama.