Merko Ehitus (MRK1T)

Mõned väikeaktsionärid müüsid oma tuhande-mõnetuhandelisi pakke üksteise alla, et järjest kahanev roheline number äkki punaseks ei pööraks. Sellel 6€-sel langusel polnud ju ka otsest põhjust. Nüüd on “nõrgad käed” ilmselt väljas ja Merko on samal ajal terve aasta kasumit teeninud, mida varsti jagama asutakse. See muster, et peale dividende aktsiahind kõvasti alla müüakse, kordub igal aastal. Küsisin kunagi, Merko ei taha 2 x aastas dividende maksta lisakulude tõttu.

8 Likes

ilmselt on aktsia ostjakel usku, samas firma saab tellimusi…

Divika prrosa ei ennusta, pigem tuleb alla kui õle 6% tootluse saavautab. isiklik arvamus.

1 Like

Kas hind on ootamatult palju tõusnud või langenud on perspektiivi küsiumus:

7 Likes

Merko valmistub ka Kaunases korteriarenduseks.

1 Like

EMTA järgi (kuulise nihkega) Q4 käive -26% YoY ja +11% QoQ

4 Likes

"Leedu kaitseministeerium teatas, et riigihanke “Rudninkai, parimaks pakkujaks tunnistati AS Merko Ehitus kontserni kuuluv UAB Merko Statyba…”
Mis tõi kaasa aktsia paariprotsendilise tõusu.

1 Like

Äripäeva artikkel väidab, et “Merko võitis Leedus enam kui poole miljardi eest lepiguid”, mis on samas suurusjärgus on MRK1T aasta käibega. Kust ÄP selle numbri võtab - ametlikku summat ju pole avaldatud, hakatakse alles lepingut sõlmima.

Kiiranalüüs AI-ga, et asi perspektiivi panna:

Realistic Estimate: For a €600 million state procurement (construction only), a net profit between €25m and €45m (4–7.5% net margin) is a more standard industry expectation, although Merko has recently proven it can push these boundaries toward 10%+ through scale and vertical integration.

As Merko Ehitus has a strategic objective to pay out 50–70% of its annual net profit as dividends. To provide a conservative and a target estimate, we calculate for both ends of this range:

Lower bound (50%):
45,000,000×0.50=22,500,000

Upper bound (70%):
45,000,000×0.70=31,500,000

Dividend Per Share (DPS):
At 50% payout:
22,500,000/17,700,000≈1.27

At 70% payout:
31,500,000/17,700,000~1.78

Based on a net profit of €45 million from these projects, investors could expect a dividend yield between €1.27 and €1.78 per share.

Note: This calculation assumes the profit is realized within a single financial year and represents the contribution of only these projects to the total dividend. In practice, Merko’s total dividend would likely be higher as it would also include profits from their residential real estate developments.

4 Likes

Sellest on Leedu meedias palju juttu olnud. Juba detsembris avaldati teade Merko võidust, mille ettevõte pidi börsiteatega ümber lükkama, kuna ametlikku kinnitust ei olnud. Kokku oli tegemist ca 1 miljardi hankega millest Merko võitis 2/3.

3 Likes

Täna siis lepingu börsiteade ka väjas.

Olenevalt eelkõige investori ajahorisondist on seal nii + kui ka - aspekte.

Tsitaat
Vastavalt avaliku ja erasektori partnerluse (PPP) tingimustele kuulub lepingujärgne hind tasumisele annuiteetmaksetena mitte enam kui 13,5 aasta jooksul alates taristu üleandmisest ning hind sisaldab halduse, hoolduse ja finantskulusid. Hinna haldus- ja hoolduskulude komponendid on indekseeritavad.

Tsitaat
Lepingute täielikuks jõustumiseks tuleb 2026. aasta juuni keskpaigaks täita täiendavad eeltingimused, eelkõige lepingute rahastamise tagamine.

2 Likes

Börsiteate järgi loen ma välja, et Merko hakkab põhimõtteliselt pangaks, 700M vaja juuni keskel ette näidata ja siis 13,5 aasta jooksul hakkab tagasi tiksuma. Dividendi kallale, ma loodan, et ikka ei minda. Aga noh, 5. veebr. ilmselt hõigatakse see koos aruandega välja.

3 Likes

Kõik siin ainult kiidavad,aga mina nt kardan riske.
Vägagi suured summad pannakse mängu…

1 Like

Kasumlikkus ju ei ole garanteeritud. Mis siis,et AI suudab seda juba täpselt :smiley: prognoosida.
Tean üht N tähega börsi nimekirjas,kelle suurprojektid sugugi ei lõppe suure kasumiga.

3 Likes

Tean ka ühte suurt tegijat, kes Leedukatega suht hädas, need hullemad kui juudid ja materjali hinnad kallimad kui meil- ala betoon 2x. Aga Merko näidanud, saab igas olukorras hakkama, sisuliselt kuni Annus ees, liigub nagu Buffeti raha vanker edasi.

11 Likes

saatus, mõnel lihtsalt ei vea, kindlasti ei ole probleem inimeses endas

Kas Merkol Leedus ehitamise kogemust ja kohalikke partnereid on?

No mõni asi tekitab piinlikust või sa trollid siin niisama?
https://group.merko.ee/merko-ajalugu/

8 Likes

Kui see terav küsimus oli mulle, siis Merkost väheteadjana ma vabandan solvamise pärast. Mulle jääb pahameel minu küsimuse pärast küll arusaamatuks, aga ega ma kõige teravam pliiats polegi.

P.S. Mul ei ole ei Merko ega Nordeconi aktsiaid ja ei ole plaanis hankida ka. Samuti ei ole mul neis ettevõtetes tuttavaid.

Ilma tõttu on osad objektid graafikust maha jäämas.

Q4 käive 69M, kasum 3,2M, dividend 1,25€
Ikka maksavad dividendi, väike hirm oli, et suurprojektide rahavajaduse valguses ei maksta mõni aeg. Lepinguportfell on tänaseks kasvanud ligi kahekordeks, 800+M.

2 Likes