Tere! Küsimus järgmine:
Saatsin Lhv'st päringu EMTA'sse ja see jõudis ka ilusti kohale. Deklaratsioonis punkti 6.5 all kuvab andmed ilusti klikates "Näita Maksu- ja Tolliameti andmeid".
Kui need andmed on seal ilusti kuvatud, kas need arvestatakse juba deklaratsioonis? Või peaksin need kuidagi oma deklaratsiooni importima?
Ühtlasi ei ole Emta automaatselt minu investeerimiskontot Osa II's registreerinud.
Pärast sisselogimist mine sinna vaatesse, kus oma andmetega tutvuda ja sealt vali, et saadad andmed oma deklaratsioonile. Siis annab valida, mis osa saata tahad ja sealt vali see 6.5. Pärast seda tekivad need sulle sinna deklarile.
Aitäh Valdek.
Ka minul erinev LHV päring mõnevõrra Emta'sse jõutavast. Erinevus tuleb sellest, et LHV päring ei arvesta müüdud aktsiate tehingutasusid. Emta süsteem aga arvutab need ilusti sisse.
Ka minul erinev LHV päring mõnevõrra Emta'sse jõutavast. Erinevus tuleb sellest, et LHV päring ei arvesta müüdud aktsiate tehingutasusid. Emta süsteem aga arvutab need ilusti sisse.
Kui LHV raportisse kirjutada kasti Eelmiste aastate jääk sama number, mis on EMTA-s eelmisest aastatest üles jäänud, siis peavad olema saadetud andmed samad EMTA poolt vastuvõetud andmetega. Väärtpaberite soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid saab sissemaksetena kuvada ainult juhul kui eelnevatel perioodidel on teenuitud kasumit ja seda tehakse kasumi arvelt, seda ei tea ei LHV ega EMTA.
Kokkuvõttes ei saa tekkida olukorda, kus LHV-st saadetud andmed on ühed ja maksuametisse jõudnud anmded teised, kui see tõesti nii on siis on tegemist tõsise veaga ja paluks mulle sellest teada anda alo@ lhv.ee
Kokkuvõttes ei saa tekkida olukorda, kus LHV-st saadetud andmed on ühed ja maksuametisse jõudnud anmded teised, kui see tõesti nii on siis on tegemist tõsise veaga ja paluks mulle sellest teada anda alo@ lhv.ee
Väärtpaberite soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid saab sissemaksetena kuvada ainult juhul kui eelnevatel perioodidel on teenuitud kasumit ja seda tehakse kasumi arvelt, seda ei tea ei LHV ega EMTA.
Ehk siis EMTAsse saadetud andmed ei sisalda (erinevalt LHV raportist) teenustasusid ja sellepärast ei saagi need kunagi klappida? Ja see on okei, et need ei klapi?
Kui LHV raportisse kirjutada kasti Eelmiste aastate jääk sama number, mis on EMTA-s eelmisest aastatest üles jäänud, siis peavad olema saadetud andmed samad EMTA poolt vastuvõetud andmetega.
LHV raportisse saab sisestada ainult kasti "4. Sissemakse summa". Miks ei võiks eelneva aasta viimane seis (mitte see, mis EMTA-s on, vaid see, mis on eelneva aasta raporti viimase rea viimases tulbas) olla selle aasta raporti esimesel real tulbas "3. Konto sissemakse jääk enne tehingut"?
LHV andmed sisaldavad neid numbreid kui teha vastav märge "Väärtpaberi soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasud". Kui seda märget mitte teha, siis need andmed ei tohi jõuda EMTA-sse (sinna peavad jõudma ainult linnukesega märgistatud read). Seega välja saadetud andmed peavad klappima EMTA-sse jõudnud andmetega.
LHV ei saa EMTA-st kliendi kohta andmeid, inimesel võib olla piiramatu arv Investeerimsikontosid (ka rteistes pankades) ja seetõttu ei saa eeltäita kasti "Eelmiste aastate jääk", selle peab täitma ikka igaüks ise.
LHV ei saa EMTA-st kliendi kohta andmeid, inimesel võib olla piiramatu arv Investeerimsikontosid (ka rteistes pankades) ja seetõttu ei saa eeltäita kasti "Eelmiste aastate jääk", selle peab täitma ikka igaüks ise.
LHV raportis tuleb peale iga muudatust vajutada nuppu "Arvuta", siis toimub numbrite ümberarvutus. Saadetakse aga andmed ikka ainult selle järgi, mis linnuksed on raportis sisse lülitatud.
Kuidas ma saan teada Linas Agro kinnipeetud tulumaksu, et see deklaratsiooni kanda? Praegu näen ainult saadud dividendi.
Välismaised dividendid on toodud maksuaruandes punktides 8.1 Dividendid ja intressid - välismaalt saadud tulu ja 8.8 Dividendid - välismaalt saadud tulu, mida Eestis tulumaksuga ei maksustata.
Eelmisel aastal sain emtalt kirja, et Linas Agro kandmata ja et ma kannaksin selle tabelisse 8.8 . saatsid nii summa kui makstud tulumaksu numbri mulle ise. Kui tahtsin praegu samamoodi teha, siis tulumaksu summat, mis seal vaja märkida, ei leia.
Kas sa LHV Maksuaruandest punkt 8.8 all tulbas "8. Kinnipeetud või tasutud tulumaks" seda numbrit ei näe?
Ma ei kandnud sel aastal midagi 8.8 alla, ei mäleta, kas eelmine aasta kandsin või mitte. Samuti sain dividende Linas Agrolt mõlemal aastal.
Ma ei kandnud sel aastal midagi 8.8 alla, ei mäleta, kas eelmine aasta kandsin või mitte. Samuti sain dividende Linas Agrolt mõlemal aastal.
Investeerimiskonto süsteemi kasutades ei ole vaja vaadata Maksuaruannet ja ka dividende ei ole sellisel juhul vaja deklareerida. Ma ei tea kumba süsteemi Te kasutate.
AloV
Väärtpaberite soetamise ja võõrandamisega seotud teenustasusid saab sissemaksetena kuvada ainult juhul kui eelnevatel perioodidel on teenuitud kasumit ja seda tehakse kasumi arvelt, seda ei tea ei LHV ega EMTA.
Alo, ega sa ei tea kas soetamise ja võõrandamise teenustasude sissemaksetena kuvamiseks piisab sellest, et positsioonid on plussis või peab olema mõni positsioon suletud kasumlikult?
To harry: päris hea küsimus. Juhendist: "Finantsvara soetamise ja võõrandamisega otseselt seotud dokumentaalselt tõendatud kulu käsitatakse investeerimiskonto sissemaksena, kui seda kulu ei ole tehtud sissemakse arvel."
Pigem kaldun arvama, et positsioon peab olema ikkagi ka suletud kasumlikult. Vast kõige korrektsem oleks postitada küsimus sinna: http://foorum.emta.ee/
Pigem kaldun arvama, et positsioon peab olema ikkagi ka suletud kasumlikult. Vast kõige korrektsem oleks postitada küsimus sinna: http://foorum.emta.ee/
AloV
Investeerimiskonto süsteemi kasutades ei ole vaja vaadata Maksuaruannet ja ka dividende ei ole sellisel juhul vaja deklareerida. Ma ei tea kumba süsteemi Te kasutate.
Kasutan investeerimiskonto süsteemi ja ei kandnud ise midagi tabelisse 8.8 , kuni sain maksuametilt kõne suvel, et nad avasid parandamiseks minu deklaratsiooni ja ma pean kandma Linas Agro dividendide makse sinna. Kas maksuamet on siis vea teinud ja sellel korral peaksin selle täitmata jätma?
Pean tunnistama, et siin on juba tõesti vaja ametlikku seisukohta - ühelt poolt peab kõik välismaalt saadud tulu deklareerima, teiselt poolt läheks see vastuollu Investeerimiskonto loogikaga. Samas kuna see punkt 8.8 ei tohi tuua lisa maksukoormust ja peaks ka Investeerimiskonto süsteemi jaoks olema neutraalse mõjuga, siis võiks selle ikkagi deklareerida. Detailse info kinnipeetud tulumaksu kohta saab antud juhul siis LHV maksuaruandest.
Kuidas tuleks TEO1L muudatus kajastada deklaratsioonil (tavakonto)?
See küsimus tuleb paraku küsida maksuameti foorumis - antud juhul ei saa LHV võtta enda peale spetsiifilise maksunõu andmist, ettevõte selle kohta eraldi juhtnööre pole välja toonud, mida saaksime vahendada.
AloV
See küsimus tuleb paraku küsida maksuameti foorumis - antud juhul ei saa LHV võtta enda peale spetsiifilise maksunõu andmist, ettevõte selle kohta eraldi juhtnööre pole välja toonud, mida saaksime vahendada.
EMTA foorumis on teema: http://foorum.emta.ee/viewtopic.php?f=114&t=66503&p=82518
MTA vastas seal: "...Kui füüsilisel isikul maksukohustus tekib, siis on väljamakse summa tabelis 6.4 väljamakse summa eeltäidetud andmetes olemas..."
Minul puudusid tabelis 6.4 eeltäidetud andmed. Seega maksukohustust ei tekkinud ning mingit muud kohta peale tabeli 6.4, kus saaks seda deklareerida ju pole. Seega pole vaja vist midagi ka lisada?
Variant 2. See äärmiselt segase sõnastusega MTA vastus sisaldab loogikaviga.
AloV
To harry: päris hea küsimus. Juhendist: "Finantsvara soetamise ja võõrandamisega otseselt seotud dokumentaalselt tõendatud kulu käsitatakse investeerimiskonto sissemaksena, kui seda kulu ei ole tehtud sissemakse arvel."
Postitasin küsimuse emta foorumisse ja sain alloleva vastuse:
Tehingutasu võib deklareerida sissemaksena ajaperioodil, kui sissemaksete jääk tuludeklaratsiooni tabel 6.5 I osa lahtris 3 on null, st tehingutasu ei tehta sissemakse osa arvel. http://foorum.emta.ee/viewtopic.php?f=114&t=66487