Maksud Eestis ja mujal maailmas

Noh, tunnistad nüüd isegi. Ka paremat pidamist lubavad rehvid (nagu muud turvaabid) võivad tekitada ülehinnatud turvatunnet ja panna liikluses käituma idioodina.
Lamellrehvi letihind on soodsam kui naast, aga kui inimene arvab, et neid peab tiheminei vahetama, siis arvutuslikult km kohta võivad nad subjektiivselt kallimaks osutuda. Aga ega kaks hooaega sõitnud naastrehvid ka kõige teravamad pliiatsid enam ei ole.
Selge see, et ükski rehv ei ole juba pärast esimest hooaega sama, mis ta oli uuena. Sama jutt ka suverehvi kohta. Siin ei ole midagi üles tunnistada.
"mutionu"
Kas sina; Pealik siis arvad, et sinu tippturvalisuse peaks kinni maksma ühiskond solidaarselt k.a need kellel autot üldse pole?

Kas sina; mutionu siis arvad, et sitema pidamisega rehvide tõttu risu pannute päästeteenuse ja raviarved peaks kinni maksma ühiskond solidaarselt k.a need kellel autot üldse pole?
Oh neid ennast rikkaks pidavaid autoomanikke ja seda arutelu automaksu üle, mis iga kuu rahakotist täiendavad 5-20€ eurot viib ja rikka autoomanikku sellega koheselt totaalsesse vaesusesse paiskab. Olgem ikka ausad, keskmist Eesti peret see automaks eriti ei mõjutagi, rikast ammugi mitte. Niikaua, kuni sul ei ole arvel kümneid fantoomautosid, on see lihtsalt üks vahu kloppimine.
kui automaks keskmist Eesti peret ei mõjuta - milleks siis seda peale eelarveaugu lappimist vaja on?
"karlsson25"
Oh neid ennast rikkaks pidavaid autoomanikke ja seda arutelu automaksu üle, mis iga kuu rahakotist täiendavad 5-20€ eurot viib ja rikka autoomanikku sellega koheselt totaalsesse vaesusesse paiskab.

...räägib tüüp, kes käib ennast töö juures pesemas, et kodus vee pealt kokku hoida. :D

Akudele tuleb raske aktsiis ja igakuine maks peale panna. Põhjus maksustamiseks: akud on väga ohtlikud ja loodustsaastavad objektid, nii nende tootmisel, utiliseerimisel jne.
Erandit maksudest võib teha ainult neile firmadele või isikutele, kes omavad spetsiaalset, vähemalt xx-MW -se võimsuisega akuparki, mille eesmärk on tasandada elektrihindade kõikumist. MW-te võetakse selle järgi, kui võimas igapäevane elektrivool läbib voolu mõõtepunkti avaliku elektrivõrgu ja akupanga vahel.
"ttrust"
Akudele tuleb raske aktsiis ja igakuine maks peale panna. Põhjus maksustamiseks: akud on väga ohtlikud ja loodustsaastavad objektid, nii nende tootmisel, utiliseerimisel jne.
Erandit maksudest võib teha ainult neile firmadele või isikutele, kes omavad spetsiaalset, vähemalt xx-MW -se võimsuisega akuparki, mille eesmärk on tasandada elektrihindade kõikumist. MW-te võetakse selle järgi, kui võimas igapäevane elektrivool läbib voolu mõõtepunkti avaliku elektrivõrgu ja akupanga vahel.

Super idee!! Kui palju aktsiisi 60Ah akule väänaksid? Ja patareidele? IROONIA
"anoogen"

No ikka nii et üksratta omamise peale kuluks vähemalt 1/2 keskmisest netopalgast. Rikaste asi.
"ttrust"
"anoogen"

No ikka nii et üksratta omamise peale kuluks vähemalt 1/2 keskmisest netopalgast. Rikaste asi.

Ma täheldan, et karlsson on oma ohjeldamatu rohetrollimisega inimesed ikka päris kurjaks ajanud. Igatahes, tubli töö karlsson25 -- sinu aktiivse kirjanikutegevuse tagajärjel on vähemalt siinses foorumis üksratas nihkunud "why?" ja "um, maby not" sataatusest "absolutely no way" staatusesse. Hoia sama joont.
Mul on täpselt sama emotsioon. Ma olen kindlasti keskmisest rohelisem, aga isegi mul tekitavad karlssoni postitused kohati soovi Dodge RAM osta. Selle ma surun muidugi kohe maha, aga eile nägin parklas ühte üksratturit, pläru suunurgas, ja siis tuli küll pähe mõte, et on ikka nõme tüüp! Ise nii roheline, aga käib teistele kergliiklusteel suitsu näkku puhumas!!! Läks paar hetke mööda ja sain aru, et äkki see polegi karlsson :D
"Offf"
"ttrust"
"anoogen"

Ma täheldan, et karlsson on oma ohjeldamatu rohetrollimisega inimesed ikka päris kurjaks ajanud. Igatahes, tubli töö karlsson25 -- sinu aktiivse kirjanikutegevuse tagajärjel on vähemalt siinses foorumis üksratas nihkunud "why?" ja "um, maby not" sataatusest "absolutely no way" staatusesse. Hoia sama joont.

Ma häbelikult arvan, et päris nii emotsionaalselt ülesköetud ei tasu ka olla :-). Karlsson ei meeldi. Karlsson sõidab üksrattaga. Järelikult üksratas ei meeldi. Vaatamata sellele, et tegemist võib olla päris lõbusa sõidumasinaga, millega ilusate ilmadega ringi lasta.

Karlsson, muuseas, sööb-joob, hingab ja kasutab tualettpaberit. Kas seesamune kuri foorumi audients tõmbab seepeale kopsud viimast korda õhku täis ja jääb oma lõppu ootama?
Teiega räägib edasi seltsimees Mauser!
ERRis räägiti sirge näoga, et Pärnu turismitajad lõid ausa maksukäitumise eeskujumärgise.

Mis mõttes - teed asju nii, nagu seadused nõuavad ja siis saad selle eest aumärgi? Kas saaksin ka äkki mingi boonuse selle eest, et ma juhuslikele inimestele linnas molli ei küta või kuidagi?

Took out the trash without being tolded, if I had not did it, I would have been scolded? Why is my impressiveness written off like as it was ofcourseness?

Suht tasuta "aumärk", lihtsalt kutsud tüübid endale auditit tegema ja saad kvaliteedimärgi külge. Lihtne. Varsti on kõigil Pärnu majutus- ja turismiettevõtetel sellised kleepsud peal, mis vahet siis on, kui see kõigil on.

Onju...? Eksju...?
Kleeps annab nende arust vast võimaluse min. 500€/öö küsida. Tava-uberikud oma 200+/öö hindade, kuid kah tühjade tubadega on nati kahvlis, ei tahaks ikka kõiki makse maksta ju. Häbistamisepõhine kaasamine vmt.
"jpedro"
ERRis räägiti sirge näoga, et Pärnu turismitajad lõid ausa maksukäitumise eeskujumärgise.

Mis mõttes - teed asju nii, nagu seadused nõuavad ja siis saad selle eest aumärgi? Kas saaksin ka äkki mingi boonuse selle eest, et ma juhuslikele inimestele linnas molli ei küta või kuidagi?

Took out the trash without being tolded, if I had not did it, I would have been scolded? Why is my impressiveness written off like as it was ofcourseness?

Suht tasuta "aumärk", lihtsalt kutsud tüübid endale auditit tegema ja saad kvaliteedimärgi külge. Lihtne. Varsti on kõigil Pärnu majutus- ja turismiettevõtetel sellised kleepsud peal, mis vahet siis on, kui see kõigil on.

Onju...? Eksju...?

See "suurimate maksumaksjate edetabel" on mingi sarnane autahvel, kus troonivad kütusemüüjad, alkoholitootjad ja tubakatoodete maaletoojad. Riik maksustab mingi pahe aktsiisiga, maksad selle maksu ära ja oled edetabelis ja seda vaadatakse nagu oleks ühiskonnale mingi meeletu heateo teinud? Ei tundu kuidagi põhjendatud tõlgendus.
Tegelikult on see aktsiis ju toodete hinnas selge komponendina sees ja kantakse tarbijale 1:1 edasi. Ettevõtja teenet pole siin mitte mingisugust.
Karlsson saab siin valimatut sõimu ja mõnitamist, aga kui samaga vastata, siis hakatakse ohkima, ähkima, puhkima ja silmi pööritama ning rääkima kuivõrd lubamatu on "täis peaga räuskamine." Kusjuures reegel on see, et mida suurem sõimaja (matitee, decibel, luarvik), seda suurem on inimese hingeline trauma kui neid ennast trollitakse. Nii on see ikka, et kõige suuremad bullyd on alati mentaalselt kõige suuremad pussyd ja seda koomilisem on see pivot enda äkilisel positsioneerimisel moraalse majakana. Eks seesama tendents lööb välja seda tugevamalt, mida sügavamalt MAGA narratiivi kaevunud ollakse
Või siis matitee, kes aastaid käib ja süstemaatiliselt mõnitab kuskil suva internetifoorumis endasarnaste suhtlemispuudulike klaviatuurisõdalaste seltskonnas naissoost meelelahutajaid, ise tõenäoliselt nendega päriselus kohtudes suu emmi täis tossikesena seina äärde hoides. Suht mage luuserlik käitumine
Automaksu valemi ettepanekud tehtud, märkimisvääriv mõte:

Võrklaev tõi eraldi välja, et seega on maksustatud isegi need sõidukid, mis on presidendi ja ministrite käsutuses. On nii esmane registreerimismaks kui iga-aastane maks.
"siretsch"
Automaksu valemi ettepanekud tehtud, märkimisvääriv mõte:

Võrklaev tõi eraldi välja, et seega on maksustatud isegi need sõidukid, mis on presidendi ja ministrite käsutuses. On nii esmane registreerimismaks kui iga-aastane maks.

Ei saa salata, demagoogiavõtteid kasutab valitsuspartei usinasti. Muidu tundus VTK üsna ok, aga see presidendi ametiauto jutt ajab iiveldama. Kui madalalaubalisele seltskonnale see pressikas mõeldud oli?

Velikij, mul endal oli täpselt sama emotsioon. Lugesin ja mõtlesin, et pagan, polegi nagu maailma kõige kehvem idee. Ja siis selline tore tsitaat :)