Siin kumab kena põhjendus korralikult tulemustasusid maksta
Noori ja lolle jääb järjest vähemaks ja vanad enam ei jaksa ja ei viitsi. Samal põhjusel on ka vanglad pooltühjad.
Eila olin siis tunnistajaks sellisele toredale situatsioonile, kus tiira-taara, ühest kõnnitee servast teise kulges see punane elektrimopeed, sangas jõruja, kelle nägu oli (muidugi Heast Tervisest, mitte Laua Viinast, kus sa sellega) sama punane kui tema sõiduriist.
Vöötraja juures pidurdades (vist soovis teed ületada) kaotas tasakaalu ja oleks äärepealt külje maha pannud. Seda ikka juhtub, kui koomasena hoo maha võtad, siis tekib raskusi tasakaalu hoidmisega.
Ma olen täitsa nõus, et eks need joodikad ole ka ühed jumala loomakesed ja tahaks ka kergema jalavaevaga koju saada jms. aga… kurja! Kusagil (no nii umbes 1,5 juures?) võiks ikka piirid olla. Selle “massipiirangu” ja “kiirusepiirangu” ja “võimsusepiirangu” asemel võiks regulgaatorid äkki mingi lihtsama alkoluku peale mõtelda. Ma võin seal “ei tohi aga võib kui väga vaja” parteis olla, aga 3.5 promilliga mitte ainult EI tohi vaid kohe kindlasti ka EI VÕI. Vähemalt mitte linnas, liikluses, kõnniteel…
Täiesti nõus, et hoiatusmärke viimase aasta jooksul pole olnud ja kaamerad on ka pandud teest eemale, kas varjulisse või muud moodi halvasti nähtavasse kohta. Samuti pole ka ühtegi autot enam lähedal seismas, mis tähelepanelikumaks teeks.
täna kogukonna FBs selline teade üleval:
Homme, 3. septembril mõõdavad politseinikud ja abipolitseinikud taas kiirust!
Pirita kogukond on politseile märku andnud, et Ranniku, Randvere, Merivälja ja E. Bornhöre teel kiputakse kiirustama. Võtsime need mured arvesse ning pöörame homme kell 8-12 tähelepanu just nendele tänavatele.
Meie eesmärk on ennetada ohtlikku käitumist liikluses – eelkõige sekkuda sinna, kus tagajärjed võivad olla kõige raskemad. Kergemate kiirusületuste korral vestleme esmalt juhiga ja analüüsime koos tema tegu, selle võimalikke tagajärgi ja mõju liiklusohutusele. Raskemate rikkumiste puhul tuleb siiski arvestada ka võimaliku karistusega.
Pea kinni piirkiirusest ning arvesta ka teiste liiklejatega!
Piirkonnapolitseinik
Mis semutsemine see nüüd on? Omasid hoiatatakse ja võõrad kotitakse, täpselt nagu mingi Hollywoodi 3. kategooria filmi kohalik higise kaabuga sheriff kuskil suvalisel kiirteel.
Nüüd siis võib kastirattad liikluses ametlikult ohtlikuks liigitada.
Aga kui ilma irooniata seda artiklit lugeda, siis rattaõnnetused moodustavad ikka päris suure osa sellest politseikroonikast, mis meediasse jõuab. Neli inimest haiglas ja mitte sellepärast, et auto oleks ratturi alla ajanud, vaid ise kukkumised või jalakäijale otsasõidud.
Tuleb kehtestada jargratturittele kiirusepiirangud. Kui nähtavuse ulatuses jalakäia, siis tohib liikuda ainult jalakäia kiirusega.
Kiiruse piiramine on ju selline universaalne abinõu, mis alati aitab.
Mõnda aega päevaseid liiklusraporteid lugenuna võin kinnitada, et see artikkel eiole millegipoolest erand. Kui ainult, siis et siin oli seekord rohkem jalgrattaõnnetusi, kui tavaline menüü on rohkem nagu 4-5 tõuksiõnnetust, 2-3 rattaõnnetust ja 1 mootorrattur.
netcat
Jaga viidet, kust saaks lugeda värskeid liiklusraporteid.
Aegu tagasi tahtsin huvi pärast vaadata, mis ilmas toimub, kuid parim koht mille leidsin, kajastas mitu päeva tagasi toimunud sündmusi, pealegi tundus, et kuidagi üleliia rehitsetult. Ei mäleta isegi, mis lehega oli tegemist.
Plekimõlkimised on enamuses kindlustuste teema ja kuidas see info võiks operatiivselt kuhugi “andmebaasi” jõuda, ei oskagi arvata. Kindlasti juhtub päevas kümneid teisigi liiklusintseste, mis kuhugi kirja ei lähe. Ratturid omavahel, m.h. kastiratturid, tõuksitajad jne. Kui õnnestub pimedas purjus rattur alla ajada, vaipa keerata ja kuhugi kaugemale ära viia, ei kajastu see ka kuskil. Seega, kui on mõni avalik leht, kus värskem inf liigub, võiks rahvaga antud teadmist jagada.
Plekimõlkimiste kohta peab LKF andmebaasi. Politseiga nad seda küll jagavad, aga kusagilt operatiivselt seda avalikkusele ei kuvata.
Sealtkaudu tulevad ka need “kõige ohtlikuma ristmiku” pingeread.
https://kaart.lkf.ee/ näitab ju ära kõik plekimõlkimised jms? Lisaks saab andmeid alla laadida. Operatiivsust ma muidugi ei tea.
Mitte midagi muud peale kiiruse ja kiiruse (loe: kodanike) jälgimise ei suuda Transpordiamet välja mõelda.
https://www.err.ee/1609796964/transpordiamet-plaanib-madalamat-piirkiirust-ja-keskmise-kiiruse-kaameraid
Ma olen see aasta spetsiaalselt jälginud eriti hoolega liiklusõnnetuste kroonikat ja minu mulje järgi moodustavad puhtalt kiiruseületamise tagajärjel toimunud rasked liiklusõnnetused vaid tühise osa koguhulgast, kui mitte pea olematu osa.
Paralleelselt ketrab riigiasutuste suust narratiiv, et “liikluskultuur on kohutavalt halb”, samal ajal kui LKF ütleb, et liiklusõnnetuste arv on 9% väiksem kui eelmisel aastal.
Seal tahetakse ka kergliiklusteedele piirang 20kmh - st jalgratturid maanteele tagasi
See ei ole otseselt rumal plaan.
20 km/h on võib-olla natuke madal, aga 25 km/h ma pean väga mõistlikuks.
Kergliiklustee ei ole spordi tegemise koht. Kergliiklustee, kus on jalakäijad, jooksjad, koeraga jalutajad, lapsevankrid, lapsed ratastel, parkivad tõuksid ja ristuvad tänavad ja väljasõidud pimedate nurkadega ei ole see koht, kus oleks mõistlik maanteerattaga 30-35 km/h sõita.
Ma ise ei ole rattasportlane, aga ma ei saa aru autojuhtidest kes kiruvad, et miks need “kileviinerid” sõiduteel on, kui kergliiklustee on olemas. Sellepärast, et kergliiklustee ei ole sellel sõidukiirusel ohutu.
Kui sa kruiisid oma kastirattaga või linnarattaga tööle-koju, on kergliiklustee õige lahendus. Kui sa aga tahad trenni teha, siis mitte.
keskpiirdeta maanteedel 80 kilomeetrile tunnis
Ma olen poolt, et talvel oleks piirkiirus keskpiirdeta teedel piiratud 80 km/h. Lihtsalt olud ei ole võrreldavad suvega.
Defineeri “talvel”.
Kui kalendri järgi, siis enamus aastatest on üle poole talveperioodist põhimaanteedel asfalt puhas.
alates 15. oktoober (see on see moment, kui umbes pooled tallinnlased panevad igaks juhuks naastrehvid alla) kuni 1 mai.
miks 80, pane ikka kohe 60. Päris lolliks pole ka mõtet minna. Liikluses tuleb valida oludele sobiv kiirus. OK, kui “talvel” on 80, siis suvel on 100?