Üks asi veel. Laulupeo ajal oli laulupeo mägi üleval parkimist keelavaid märke täis pandud, ja nii iga suursündmuse korral. Mis on selle mõte? Inimeste kiusamine? Seal üleval on hooldamata tühermaa.
Sellest olla hirmus probleem, et “haljasala (tühermaa) tallatakse ära”!
Ise ma muidugi ei üritanudki sinna autoga ronida, kohale ühistranspordiga, tagasi jalutasime keskerakonna kontori juurde ja sealt taksole.
Ma usun, et selle otsuse taga on korraldaja ja see on väga mõistlik ka. Kui sa ootad 40K külalist siis sa ei hakka üldse mingi mõnesaja parkimskohaga platsi välja reklaamima.
Kujutad ette seda pilti, kui see mass kõik sinna mäepeale ennast suruma hakkab?
Väiksematel üritustel on see veel kuidagi mõeldav…
Pooldan samuti suurürituste juures kiiruste täiendavat piiramist, eriti seal kus on oodata suuremat hulka kooliealiste osalemist. Võibolla oleks selle portatiivse kaamera asemel sama töö ära teinud ka seisev/lähipiirkonans ringi luusiv patrullauto, ei oska öelda. Küll aga olen nõus sellega, et nii patrullauto, kui portatiivne kaamera kui ka waze’i hoiatus, kõik nad avaldavad mõju liikumiskiirusele, lihtsalt riigikassale avaldab mõju ainult kaamera (trahvimine).
ps. minuarust võiks nö. püsivamate kiirusepiirangute mõjualas olla teedele joonistatud selle piirkonna piirkiiruse number - ma väidan, et teepeale joonistatud piirkiiruse numbri teadvustamine on kordades kõrgem kui posti otsa püstitatud märgiga fikseeritud number. Ehk siis märgi püstitamine on kohustuslik (tuleneb eeskirjadest) aga teekatte märgistuse lisamine võiks väljendada hoolivust - nii autojuhtide kui ka teiste osas st. autojuhid saaksid lisa teavituse ja sellest tulenevalt võibolla vähendaksid ka oma liikumiskiirust ning kui nad seda teeksid, siis sellest võidaksid ka teised liiklejad (jalakäijad/jalgratturi) + fosiilkütuseid kasutavate sõidukite mürafoon võiks ka veidike vaiksemaks kujuneda … ehk minuarust võiksid nö. teehooldamise eest hoolitsevad/vastutavad ametnikud selle peale mõelda (paljudes kohtades on ka mõeldud ja minu näitel see ka töötab/ toob soovitule lähema tulemi)
isonts, selle eest nad trügisid jalutuskäigu võrra kaugemal (näiteks jalgpallistaadioni ümbruses), aga näiteks maainimene tahaks ikka oma autoga, mitte mitmekordse ümberistumisega bussiga tulla.
Ma olen seal mäepeal seisnud ühel üritusel . Ei saa edasi ega tagasi, kui see plats täis saab.
Laulupeo korraldaja hoidis kogu selle ala sisuliselt autovabana.
Lauljad jalutasid kesklinnast laululaval juurde laupäeval. Mis imeloom see “maainimene” on, kes ei saa autot jätta jalutuskäigu kaugusele?
Lisaks pidi kusagile mahtuma need bussid, millega lauljaid laupäeval/pühapäeval äraviidi, kohale toodi ja uuesti ära viidi. Pühapäeval oli laulukaare all 32K inimest. Mitu bussi nende vedamiseks vaja oli?
“Maainimene” selle peale ei mõtle?
Kui oleks tahetud ohutust selle ajutise 30ne märgiga tagada siis oleks sellest pidanud eelnevalt avalikult informeerima et al’la käituge korralikult sest kaamerad ja värki ja lisama kaamera märgi. Aga kuna seda ei tehtud siis ohutusest savi ja lihtsalt täideti kassat.
Kas kiiruse maha tõmmamiseks poleks lihsam panna ajutised tõkised, et peaks S kujulist slaalomi sõitma???
Laulupeo liiklusskeem oli nädal enne kindlasti väljas, kui mitte varemgi…
Koos infoga et on võimalik paarikümne eurost selfit teha?
Kui s 30kmh liikudes seda harkjalga täiesti lagedal sirge peal ei näe siis ei peaks ehk üldse aktiivses liikluses osalema?
Kui eesmärk oli trahvi teha siis oli kõik ju korras. Kui eesmärgiks oli ohutuse tõstmine siis tehtud trahvide hulk näitab et eesmärk jäi täitmata.
Trahvide hulk näitab ainult seda, et rahval on ohutusest savi.
Off tõi hea tähelepaneku, et oleks pidanud hoopi sajutisi tõkiseid kasutama ja rahvas oleks virelenud ühest S`ist teise sõites.
See on küll väga rumal järeldus
Minule näitab see trahvide hulk, et sellega pidi mingi trikk olema. Näiteks mingi eriliselt kaval paigutus, mäest alla liikujaid tagantpoolt püüdmas või kuhugi liiga kaugele paigutatud siseneva märgi juures. Teine variant, et radar oli kalibreerimata.
sellega pidi mingi trikk olema
Trikk võib olla lihtsalt inimeste tähelepanu ja teiste järgi toimimine. Toon isikliku näite. Eelmisel suvel Augustibluusil Haapsalus oli pandud ajutine peatumiskeelu märk ühe kitsa ühesuunalise tänavalõigu ette kus niikuinii poleks parkida saanud ja kus ka keegi kunagi ei pargi kuna möödasõit on lihtsalt võimatu. Jah panin märki tähele ja imestasin, et lollidele pandud. Edasi läks tänav laiaks ja autod parkisid paremal pool kus maju ei ole ja mingit probleemi ei oleks mööda sõitmisega. Seal on alati pargitud ja olen isegi varasematel aastatel parkinud. Sõitsin tükk maad edasi kus oli vaba auk ja parkisin õndsas usus, et see on seaduslik. Kõik ju parkisid ja märk oli juba meelest läinud. Öösel leidsin muidugi parkimistrahvi kviitungi 45€ - kohe makstes 40€.
Oojah, keskmise kiiruse mõõtmine aitab muidugi tagurdades allaajamise vastu, samuti roogib halastamatult välja võltsitud lubade kasutajad.
Mäletan hästi, kuidas aktivistid arvasid, et peaks ikka kiirusepiiranguid alandama. Seda siis reaktsioonina sündmusele, kus silmini täis tegelane sooritas Vabaduse puiesteel säärase õhulennu, et auto tabas teeäärsel krundil olnud mändi 2 meetri kõrgusel.
Keskmist kiirust meil ei mõõdeta.
Aga portatiivne/automaatne kiiruse mõõtmine on minu meelest küll geniaalne leiutis. Seda just riigieelarve täitmise mõttes. Ma olen eelnevad aastad vist iga aasta korra või kaks nende kolmjalgade käest trahvi saanud. Õnneks küll miinimumi.
Asi on na mehhanistlikuks muutunud küll. Korrutad aga pluss-km/h-de arvu seitsemega ja paned cruise control abil taksomeetri tiksuma. Rahminn võiks siis juba ettemaksukonto avada - kannad eelmise aasta prognoosarve põhjal summa ette ära ja ei pea rohkem pead vaevama. Usinamatele riigkassa täitjatele võiks mingi kuldkaardi ka anda, mis töötaks nagu monopolimängu “Out of Jail” kaart (ega kuldmune munevat hane tohi tappa) - kui piisavalt madallennu miile kogud, võid vahel näiteks mõne vanamuti alla ajada.
Russian Chechen wedding in Grozny
kuna olen elanud selliste tegelaste, keskel siis,ma nn lumehebegele lausa soovitaks või ei soovita ka ))))
,