Liiklusseadus

Sügavalt kahtlen, et selline vastus ametlikule teabenõudele saadetakse. Jääks ilmselt viimaseks tööpäevaks ka sellele ametnikule

Sõnastus võib ju teine olla, mõte sellest ei muutu.

1 Like

Täiesti nõus, et hoiatusmärke viimase aasta jooksul pole olnud ja kaamerad on ka pandud teest eemale, kas varjulisse või muud moodi halvasti nähtavasse kohta. Samuti pole ka ühtegi autot enam lähedal seismas, mis tähelepanelikumaks teeks.

2 Likes

Mind ajab marru, kui on kiirusepiirang, sest tee kõrval tehakse mingit (tee)tööd, aga on nädalavahetus või riigipühad ja keegi pole ajutist märki maha võtnud või vahetanud.

2 Likes

Siiski. On ka selles osas paremaks läinud. Nende kohtade peal kus teetööde masinate väljasõidud maanteele väga sageli ikkagi keeratakse piirangu märgid nädalavahetuseks ära.

Mulle endale meenuvad mõned olukorrad, kus kiirusepiirangu ala võiks olla palju lühem kui märkidega tähistatud, sest tegelikku tööd (niitmist vms.) tehakse palju lühemal lõigul korraga ja ei näe otseselt põhjust miks peaks selleks 5km lõigule terveks päevaks piirangu panema, aga siiski tundub, et mingi kaine mõistus ja planeerimissuutlikkus paistab ka sageli välja.

Ajab marru? Teee palun rahunemispeatus. Ajutiselt võiks ka load ära anda ja läbida kursus viha taltsutamisest liikluses.

1 Like

Mine sõida näiteks Laagris Veskimöldre ja Maksimarketi vahelist suhteliselt uut lõiku. Vaata, kas kõik märgid on väga põhjendatud või oleks ehk ilma mõneta ka tegelikult sama ohutu? Hea klassikaline näide kuidas märkidega üle pannakse uutel teedel- mis vähendab usaldusväärsust nende vastu.
Ma saan aru küll, et tegelikult on asi maailmavaates. Osad tahaks elada ohutult ja teised aktsepteerivad mõninga ohu elamise juures. Osadele meeldib olla kontrollitud kõrgmalt poolt ja teistele mitte. Osadele meeldib rohkem privaatsust teistel on kama kaks. jne Mina kellegi maailmavaadet maha ei tee. Küsiks , et miks meil juba ei ole autosid, millega ei saagi kiirust ületada või igal tänavanurgal keskmise kiiruse kaamerat ? Võiks nende meetoditega alustada ja siis kui need ka ei aita ja keegi ikka veel liikluses viga saab alles siis hakkaks autode keelustamise või “total controli” peale mõtlema.

2 Likes

Eks ole neid kiirusepiirajaga rekkade 2 km ja 2 minutit kestvaid üksteisest möödasõite nähtud küll, kus üks venib teosammul teisest mööda ainult seetõttu, et rehvid on terakese vähem kulunud.

3 Likes

Aga siin teatud seltsimeeste kommentaaridest võiks välja lugeda siiski suhtumist sellise olukorra kohta, et seadust on siiski rikutud, märk on märk ja autojuht ei ole võimeline kiirelt hindama asju mida maanteeameti helgemad pead on välja haudunud ning politseil on alati õigus sest kavatsused on ju head :slight_smile:

3 Likes

Mis riigis te elate ja mis rahvusest te olete? Meie siin peaksime olema valdavalt “põhjamaised”. Seega – mistahes muu emutsiooni, peale viha ja masenduse, välja näitamine ei ole “põhjamaa pojale” kohane. Seega on “ajab marru”, p3rklep4skav0iv1ttutyr4maiv6iraiskkuratkyll igati sobiv reaktsioon.
Õige eestlane ei näita välja armastust, heakskiitu, lugupidamist, hellust… ta vahib kas surnud tursa pilguga silmapiiri või siis “haarab kirve”.
Teiste riike ja rahvuste seas on see jälle teistmoodi. Ole uhke, kui oled eestlane ja järgi korrektselt oma “rahvuslikku stereotüüpi”.

Tekib juba selline tunne, et täitsa sportlikust huvist võiks seda põhjuste kogumist uudiste põhjal jätkata.
Eile siis kahe hukkunuga õnnetus, mille sisu lühidalt selline, et eakas autojuht ei märganud liikuma hakates rekkat ja keeras lihtsalt talle maanteel ette.

Päris arvestatava osa traagilistest õnnetustest tunduvad ikkagi olevat sellised rumalad juhused või tähelepanematused, millel pole mingit olulist seost kiiruse ületamisega põhimaanteedel. Aga huvitav ikkagi kuulata, kuidas aasta lõpus ametnik räägib, et meil on 70 liiklussurma aastas just täpselt sellepärast, et keegi sõidab +5-10 km/h üle lubatud kiirusepiirangu.

5 Likes

Sa Leedus oled autoga ringi sõitnud? Mina olen. Seal on terve riik keskmist kiirust mõõtvaid kaameraid täis ja on selgelt näha, et kiirused nende mõõtmisalal võetakse alla. Ohtlike möödasõite nende mõõtmisalal praktiliselt ei tehtagi. See ei ole sugugi halb.

2 Likes

jutt siis sellest, kuidas laulupeo ajal pandi oru mäele üles ajutised piirangud, sätiti võpsikusse portatiivsed kiiruskaamerad ja trahviti eesti rahva pidupäeval 60% sellest veidi kiiremini möödunud juhtidest hoogtöö korras ära.

ise käitun roolis üldjuhul alati korralikult, ei oma juba paarkümmend aastat ühtegi liiklustrahvi ja ei salli liikluses rõvetsemist, aga selline käitumine ja karistamine riigi poolt tundub vägisi oma kodanike tarbetu kiusamisena. ja teiseks. kui loete selle feissari postituse all olevaid autori kommentaare … sotside ja natside ideoloogiline analoogia mind imestama ei pane, aga maksumaksjana on üsna jahmatav näha, kuidas võib mõni märgade kõrvatagustega poliitik sedavõrd ära tõusta, et kukub ülemuse toonil sellisttüüpi politseiaktsiooni kahtluse alla seadvate kodanike kallal ülbtsedes ja mõnitades patroniseerima.

6 Likes

Tavaliselt kasutan autoroolis olles Waze, mis on seadistatud lõigul kehtivat piirkiirust näitama ja kiiruseületamise korral hoiatama. Teiseks sätin autol kiirusepiiraja alati lõigul kehtiva kiirusepiirangu järgi paika. Kiirendan foori tagant mõnuga(elektrimootor võimaldab seda) aga ei pea praktiliselt kunagi muretsema, et ületaksin kogemata kehivat piirkiirust, varasemalt paika pandud kiirusepiiraja ei lase minna üle lubatu. Nii sõites on elu palju pingevabam, selle asemel, et kogu aeg kiirust ületades muretseda, kas kusagil on politsei või kiirusekaamerad(Waze hoiatab ka nende eest). Vahel ajab mõni kiirustületav ülbik, kes tingimata peab mööda pääsema, muigama, vahel vanduma, kuid mina eelistan kulgeda pingevabalt.

Ja mis see aitaks viimaste hukunutega õnnetuste puhul?

2 Likes

Kas ma saan õigesti aru, et kuna Leedus on massiliselt kasutusel sõidukite keskmist kiirust mõõtvad kaamerad, siis on viimastel aastatel olnud seal liikluses hukkunute arv 0?

4 Likes

Rohkem ma sellel teemal sõna võtma ei hakka. Torisejaid leiab alati ja kevadiste vasikatega võidu joosta mõtet ei ole. Mina kiirusepiiranguid ei ületa, kulutan selle raha mujale. Kohe teen näiteks igakuise aktsiainvesteeringu ära.

1 Like

Ammu oleks olnud aeg need portatiivsed kaamerad välja panna. Igal suuremal üritusel, kui laululaval mingi üritus toimub ja kiirus 30 peale tõmmatakse. Enamus juhte ei huvita see 30 piirang. Kusjuures mind ennast samuti…

2 Likes

Mida vähem sa sõna võtad, seda targema mulje ehk jätad.

6 Likes

juva, ära nori! Kas sa aru ei saanud, et see oli ilukirjanduslik liialdus.
Kokkuvõtteks see vähendab usaldust igasuguste keelavate märkide vastu.