Lightyear

LY: ärge oma masintõlke masinat muutke. See, mis sealt praegu tuleb, on auhinnavääriline burlesk

kuldpulls

25 Likes

Galaxy a56-ga QR koodi alusel arvutis autentides läheb automaatsel play store, kuigi äpp on olemas ja värskendatud. Sisse saab ainult kasutaja nime ja parooli kasutades (+mobiili autentimine). Mingi nädal / 2 see pull nüüd kestnud.

Tere – astun korraks Lightyeari poolt vestlusesse. Eile esines tõesti USA turu avamisel rakenduses tõrkeid, mis said kiirelt parandatud ning platvormi töö jätkus tavapäraselt. Küsimuste osas meie klienditoe kohta, siis hoiame ikka LHV foorumil silma peal, et vastata suurimatele siin tekkinud küsimustele - avalik vastus võib abiks olla rohkem kui ühele inimesele - kuid parim koht, kust abi ning infot saada on alati meie klienditugi, emailil support@lightyear.com.

12 Likes

Kust saaks postmortemit lugeda intsidendi kohta?

1 Like

Tere Karolina,
Aitäh et vestlusringi valgustasid :slight_smile:.
Mul on suur palve, palun andke tagasi portfellis või lemmikute nimekirjas olevatele tegelaste parema hiireklõpsu alt “Open in new tab” võimalus.
Võib-olla ma olen ainuke aga mul pole kunagi olnud tahtmist portfellist lisada nimetusi lemmikute nimekirja. Selline on mul parem hiire klikk praegu.
image

Lemmikute nimekirjas, see on igati kohane ja super, et ma ei pea nimetusi ekstra selleks lahti tegema, et neid nimekirjast eemaldada.
image

Erinevate uute arenduste juures palun ärge laske oma kooditajatel ja graafilistel disainijatel üle sõita kõige tähtsamast, kiire tehingute vahendamine või kuidas iganes seda protsessi nimetada. Ootaja aeg on pikk ja sügisest alates tiirleb see Lightyeari logo liiga kaua mul silme ees. Pluss paar närvilist perioodi, kui mitte miskit ei toimi. Arusaadav, kõik ei sõltu ainult teist jne. Tegijal juhtub.

Kui midagi siis ma tunnen puudust, et saaksin reastada “tickerite” baasil, firma nimede asemel, sest need on igalpool omamoodi.

Suur aitäh ja edu

4 Likes

Tere. Kiirelt ei leidnud, aga tulu rapordid tuleb käsitsi e-maksuametisse sisse toksida? Või on kuskil mingi maagiline nupp ka kes seda automaatselt teeks

Kas on investeerimiskonto? Mina võtsin seaded - konto - maksude deklareerimine. Seal lihtsalt kontroll ja sai edastada automaatselt MTAsse.

1 Like

kas sellelt kontolt, kust olen teinud sissemakseid, kas see on siis nn “investeerimiskonto”, mitte tavakonto?

Investeerimiskonto on tavaline konto, milllele on juurde tehtud märgis (linnuke), et see on investeerimiskonto.

Sissemakseid investeerimiskontole saab teha tavaliselt kontolt.
Kui makse on investeerimiskontolt tavalisele kontole, siis see on väljamakse.
Kui teha makse kahe investeerimiskonto vahel, siis seda ei loeta investeerimiskonto süsteemis sisse- ega väljamakseks, vaid tehinguks finantsvaraga.

2 Likes

Kas kusagil on olnud juttu FOP kandega paberite peale või maha kandmisest? On see keelatud või peaks mingi “fake” rahakande tegema?

Kui ma vaatan Lightyear-i EMTA -le aruande koostamist, siis seal on linnukesed, kus saab ara markida investeerimiskontod, millelt on tulnud sissemaksed ja jatta markimata tavakontod.
Kui sarnase investeerimiskonto aruande teen LHV-s, siis seal on samad kanded linnutatud (investeerimiskontolt lightyeari).
Kas ma peaksin LHV-s need linnukesed ara votma? samas seal on kirjas, et ka investeerimiskontode vahelised maksed peaks deklareerima, voi ei peaks Lightyearis yldse linnutama investeerimiskontosid ja lahevadki koik nagu sisse ja valjamaksed kirja? see tundub lihtsam, kui hakata iga yksikut kannet LHV aruannes yle vaatama ja linnukest maha votma ja samas pole kindel kas peaks.
Oskab keegi oelda, kellel samasugune olukord, kuidas tema lahendas voi kuidas oigem oleks?

Olin sama valiku ees. Oluline on kannete jaoks teha sama valik lightyearis ja kõigis pankades. Minul inv.kontode vahelisi kandeid oli ainult loetud arv, nii et sain nad väikese vaevaga eraldi ära märgitud.

Kui deklareerid inv. konto vahelisi kandeid, siis tuleb kajastada ühe konto sissemakse ja teise konto väljamakse (summa on 0). Või siis mõlemad ära jätta. Kogu lugu. Kui näitad ainult sissemakseid, oled maksupettur. Kui näitad ainult väljamakseid, saad kahju :slight_smile:
Ma ise ei näe mõtet, miks peaks selliseid kandeid üldse deklaratsioonile panema.

2 Likes

image

Aitäh.

Tere,
tekkis küsimus, et kuidas siinne seltksond on toiminud tuludeklaratsioonis NYSE ADR-de poolt makstavate dividendidega (Näiteks NVO, TSM jne.) kui opereeritakse investeerimiskonto alt. Hetkel tundub et LY raportis neid ei kajastata ning seega ei lähe need kuidagi arvesse investeerimiskonto sissemaksetena. Ometigi jääb arusaam et ADR-i poolt makstava dividendi puhul peaks maksud olema tasutud ettevõtte registreerimisriigis ning kontole laekuvad juba neto dividendid. Kui neid investeerimiskontol sissemaksena ei näidata, siis jääb mulje, et dividendest saadav tulu läheb lõpuks täies ulatuses ka meie kohaliku tulumaksuga maksutamisele. Kas te täiendate manuaalselt oma deklaratsiooni ADR dividendide osas või jäävadki need dividendid sissemaksetena kajastamata?

Lisaks P/E suhtarvule võiks instrumendi juures olla mõõdikute all ka forward P/E.