Lightyear

Ei leidnud, et oleks foorumis Lightyeari arutelu…
Sooviks kasutajate kogemust selle platvormiga? Endale viimasel ajal tundub, et seal on lubamatud anomaaliad, aga milline kogemus on teistel kasutajatel?

3 Likes

Mina kasutan 2023. aasta novembrist ja mingeid anomaaliaid ei ole täheldanud. Peamiselt olen panustanud rahaturufondidesse (Kasvufond Lightyearis). Paar korda on kasvufondi lisatud raha arusaamatul põhjusel ootele jäänud järgmise tööpäeva lõunani, aga enamasti ei ole sellega probleeme.
Mõned tehingud aktsiate ja võlakirjadega olen ka teinud. Raha sisse- ja väljamaksed on sujunud probleemideta. Minu summad muidugi ei ole ka väga suured.
Ei oska hetkel midagi negatiivset välja tuua. Võib-olla kasutajatugi on aeglane ja keeruline leida, kuidas nende poole pöörduda.

6 Likes

Minu kogemus on 2024.a. sügisest ja seni pole olnud mingit jama. Kasutanud üksikaktsiate ostuks-müügiks.

3 Likes

Kasutanud nende rahaturu fonde Eesti pankade hoiuste asemel. Väga rahul

5 Likes

Mina olen kasutanud alates 2023. a suvest - eeskätt ETFde ostuks. Seni on kõik ilusti toiminud.

3 Likes

Kas ETF-e saab ka tükki kaupa osta ja kuidas teenustasud?

ETF on minimaalne kogust 1 tk, tehingutasusid pole.

3 Likes

Milliseid lubamatuid anomaaliaid postitaja seal täheldanud on?
Ise kasutan praktiliselt turule tulemise algusest peale ja väga ei kurda. Kui siis selle üle, et erinevalt swedist ei täideta ostu/müügi ordereid osaliselt.Ainult kõik või mitte midagi,
Päris alguses olid mõned hangumised äpis, aga nendest saadi lahti.

2 Likes

Tere,

Mihkel siin Lightyearist. Esmaspäeval 27. Jaanuaril USA turu avanemisel oli meil tõesti süsteemis rike mis kestis ~30 minutit. Meil oli süsteemi jõudluse probleem, mis oli seotud hüppelise mahtude kasvamisega ja ka USA turu volatiilsusega nädala algul. Vabandame tekkinud ebamugavuse pärast.

Võtame seda tõsiselt ja tegime põhjaliku postmortemi, et vältida ja välistada tulevikus sarnaste probleemide teket. Tehnoloogia stabiilsus ja teenuse kvaliteet on meile väga oluline.

Toote osas tegeleme ka ETF-ide murdaktsiatena kättesaadavaks tegemisega 2025 esimesel poolaastal. Loodetavasti saame selles osas peagi rohkem uudiseid jagada.

16 Likes

Kas Lightyearis NVDA short instrument on?
Tundub, et see sodi saab kõvasti sisse :grin:

Näiteks võrdle AMD EPS Lightyeari ja Yahoo Finance andmeid:

Tere, Tundub et siin screenshotidel on võrdlus Basic/Diluted GAAP EPS ja Normalised EPS vahel. Analüütikud eelistavad kasumi prognoosimiseks “normaliseeritud” EPS-i millest on erakorralised kulud ja tulud välja võetud, et võrdlusandmed oleks paremini võrreldavad prognoosiga. Täpsem definitsioon on:

EPS Normalized Consensus Mean:
Earnings Per Share Excluding Exceptional Items. Most analysts define EPS Normalized as the adjusted EPS for pre-and after-tax unusual gains or losses (Exceptional Items) divided by the number of Diluted Weighted Average Shares Outstanding (WASO).

Yahoo finance-s on normaliseeritud EPS AMD “analysis” lehe all kus on näha ka võrdlust Estimate vs Actual EPS numbrite vahel mida me ka enda rakenduses kuvame:
https://finance.yahoo.com/quote/AMD/analysis/

Meie EPS ja muude fundamentaalandmete allikas on S&P Global Capital IQ teenus. Proovime ka EPS-i definitsiooni rakenduses selgemaks teha, et oleks paremini aru saada millise EPS-iga tegu on.

7 Likes

@mihkel2 kas on teada, millal Lightyearis avaneb investeerimiskonto aruande saatmine EMTA-sse?

1 Like

Tänud selgituse eest. Omalt poolt selgitan, et probleemi olemus kasutaja jaoks on selles, kui lehel kuvatakse EPS 1.13, aga viidatud kvartali andmetes 0.77+0.62+0.69+0.92=3, siis paraku tekib küsimus, et mis nende andmetega peale hakata, kui need kokku ei jookse.

3 Likes

@mihkel2 Mulle kangesti meeldivad aktsiad, milles on palju tähestiku esimesi tähti. Aga ma ei leidnud Lighyeari kaubeldavate väärtpaberite hulgast ei ABB-d ega SAAB-i. Proovisin igaks juhuks SWEDA-t ka.

Te küll kiitlete, et:
image

Aga Skandinaaviat teil vist veel kaubeldavate väärtpaberite nimekirjas pole?
Kui nii siis kas on lootust?