LHV Group (LHV1T)

Eesti Pank: Ettevõtete laenude ja liisingute maht kasvas aprillis aasta võrdluses 7%

Eesti ettevõtete ja majapidamiste laenude ja liisingute kasv jätkus aprillis samas tempos nagu eelmistel kuudel. Portfelli kogumaht kasvas aprillis aastataguse ajaga võrreldes 6%. Kuuga suurenes laenude ja liisingute kogumaht 56 miljoni euro võrra, 16,3 miljardi euroni.

Ettevõtete laenude ja liisingute mahu kasv aasta esimestel kuudel kiirenes ja jäi ka aprillis suhteliselt suureks (7%). Aasta esimese nelja kuuga väljastati ettevõtetele uusi pikaajalisi laene ligikaudu 880 miljoni euro väärtuses ehk enam kui neljandiku võrra rohkem kui aasta tagasi, kuigi osa neist on ka varasemate laenude refinantseerimine. Suurim osa uutest pikaajalistest laenudest anti kinnisvara- ja tööstusettevõtetele.

Eluasemelaenude maht kasvas aprillis aasta võrdluses 4% ehk samas tempos nagu eelmistelgi kuudel. Eluasemelaenuturu aktiivsus on aga mõnevõrra kahanenud. Märtsis ja aprillis väljastati uusi eluasemelaene arvuliselt ligikaudu 10% vähem kui aasta tagasi. Majapidamiste muude laenude maht suurenes autoliisingu hoogsa kasvu tõttu endiselt kiiremini kui eluasemelaenude maht, aprillis aasta võrdluses 7%.

Ettevõtetele väljastatud laenude keskmine intressimäär on sel aastal langenud, kui mitte arvestada üksikutest tehingutest tingitud järsku hüpet märtsis. Ettevõtetele aprillis välja antud laenude keskmine intressimäär oli 2,1%. Aprillis väljastatud eluasemelaenude keskmiseks intressimääraks kujunes 2,3%.

Pikemat aega viivises olevate laenude maht püsis endiselt väike. Üle 60 päeva maksetähtaega ületavate laenude maht aprillis pisut vähenes ja moodustas kuu lõpus 1,3% laenuportfellist.

Eesti ettevõtete ja majapidamiste hoiuste tugev kasv jätkus aprillis. Hoiuste kogumaht suurenes aasta võrdluses 8%, 10,8 miljardi euroni. Ettevõtete hoiused on alates eelmise aasta teisest poolest kasvanud kiiremini kui majapidamiste hoiused. Nii ettevõtete kui ka majapidamiste puhul kasvavad hoiused aga endiselt kiiremini kui laenud ja liisingud.

nov3lty
http://ec.europa.eu/estonia/news/2016/160524_eif_lhv_tagatisleping_et.htm

Tegu on ilmselt lähes 100% EIF poolt tagatud laenudega (täpsustagu määra, kes on uurinud). Ja ilmselt lähevad taotlused läbi poolautomaatse skooringumudeli, kus intressimäär on keskmiselt üle 10% ja määravaks on isiklik käendus. Toode on tore ja nõudlust ilmselt palju tänu suhteliselt vabadele taotlustingimustele, kuid pakun, et deafult ratio on üüratu, mis toob tagatubadesse halbade laenudega kõvasti toimetamist. Sest laenu saavad need, kes on kuidagi hammasrataste vahele jäänud. Samas, tegu on tagatud laenudega ning otseselt risk puudub.

European Progress Microfinance Facility
* want to become self-employed or set up/develop a microenterprise (fewer than ten employees), particularly a social enterprise
* are unemployed
* have taken time out of the labour market
* have difficulty getting conventional credit (because you're: female, considered too young or too old, a member of a minority group, or you have a disability, etc.).
Nüüd siis võimalik näha muutused aktsionäride raamatus esimesel kauplemispäeval.
Täpsustaksin, et muudatused on näha siiski alles homse päeva esimestel minutitel.
Vabandust, mingit muutust oli siiski näha võrreldes esimese avaldatud nimekirjaga.
Reedel sai juba makse vastu ja makseta tehinguid teha. Ilmselt kajastuvad siis need.
Minu meelest siiski täna 20.00.
Jah, esmaspäevaseid muutusi aktsiaraamatus näeb täna õhtul.
Emaettevõtte aktsionäride osa kasumist (MEUR):
15Q2: 2,8
15Q3: 3,2
15Q4: 2,8
16Q1: 3,0

Kui niimoodi jätkub, siis dividendipoliitika järgi 11-12 sent/aktsia dividend. Ma ise küll prognoosiksin pigem 15-20.

Üldiselt on pankade kasumid maailmas surve all, aga tõsi LHV puhul võiks arvata, et 2016 on tugevam kui Q215-Q116. Aga 7,2 aktsiahinna sees peaks olema suured ootused.
Danske Capital AS ost näitab kuidas LHV võib väärtusi luua aktsionäridele, ja ehk samamoodi osta teiste tegijate laenu/varahaldusportfellid. Aga omal jõul lihtsalt orgaaniliselt, võiks olla raske näidata tulemused praeguse aktsiahinna vastavalt. Tõenäoliselt on väga palju tööd selles osas juba tehtud.
decibel ja Rinja - tänan täpsustamast.
Muudkui ronib ja ronib :)

Hoian :)
Ikka on põhjust siin hoiatada praeguse hinna eest. Oleks täiesti võimalik vaielda kas 4 EUR on õigustatud hind, ma ei tea kas ma ise ostaksin, samas jah, optimist võib kindlasti motiveerida 8 EUR hinda. Õudusunenägu praegustele ostjatele oleks, kui LHV varsti peetaks lihtsalt nagu tavaliseks stabiilseks pangaks, kuna siis on aktsia päris kallis.
Ma olen siin ise ka mõelnud pisut varasemate postituste najal, kuidas ikkagi saaks võrrelda üht panka mingite super-hype-innovatiivsete ettevõtetega. Mida põrgut peaks üks pank tegema, et tekiks tõesti tohutu huvi perspektiivi osta vaatamata P/E tasemele. Pensionifondid ja jaepangandus pole nagu sellekskohane rida. Ole sa nii uudse sentimendiga kui tahad ja pane endale nimeks midagi lennukat - ikka oled pensionifond. (nimi on küll Tuleva aga sisu on ikka Jooksva).
jahe
Ootan LHV-lt esimese asjana finantstulemuste avaldamise kalendri üllitamist. Siin on vastsel börsiliikmel võimalus seada uus tase: mitte ainult näidata aruannete avaldamise kuupäeva, vaid ka kellaaega.

LHV Group - börsifirma, mis lubas teistele teed näidata -, juba kolm päeva möödas, ikka pole suutnud kalendrit paika panna. Halva mulje jätab!
Ja jah, LHV, ärge jamage jahega, jahe on hirmus, kui ta vihastab.
Parafraseerides legendaarse Ivo Linna ütlust :

Teeme nii, nagu naine (jahe) tahab, siis on kõigil parem
jahe
jahe
Ootan LHV-lt esimese asjana finantstulemuste avaldamise kalendri üllitamist. Siin on vastsel börsiliikmel võimalus seada uus tase: mitte ainult näidata aruannete avaldamise kuupäeva, vaid ka kellaaega.

LHV Group, juba kolm päeva möödas, ikka pole suutnud kalendrit paika panna. Halva mulje jätab!

Siin lehel kohe paremal ju täitsa olemas.
Väga hea, et Q2 tuleb juba 19 juuli.
stefan
Ikka on põhjust siin hoiatada praeguse hinna eest. Oleks täiesti võimalik vaielda kas 4 EUR on õigustatud hind, ma ei tea kas ma ise ostaksin, samas jah, optimist võib kindlasti motiveerida 8 EUR hinda. Õudusunenägu praegustele ostjatele oleks, kui LHV varsti peetaks lihtsalt nagu tavaliseks stabiilseks pangaks, kuna siis on aktsia päris kallis.

Stefan, tahaksin selle postituse juures küsida kas sul on mingi mudel mille järgi aktsia õiglast väärtust hindad. Sest 4 euro juures oleks LHV p/e alla 10ne, arvuta kuidas tahad (mitte, et see oleks ainus suhtarv mida arvesse võtta aga midagi viitab ikka :)). Ehk siis, kas kavuettevõtet mis kaupleb p/e <10 ja mille ROE on ca 20% ja kasumikasvu perspektiiv suhteliselt hea, võib pidada kalliks?
Sander Pikkel
jahe
jahe

LHV Group, juba kolm päeva möödas, ikka pole suutnud kalendrit paika panna. Halva mulje jätab!

Siin lehel kohe paremal ju täitsa olemas.

Sander, teemegi edaspidi nii, et ma küsin Sinu käest ja siis Sa ütled, kust lehelt ma parasjagu infot leian. (:

No päris nii need asjad börsil küll ei käi! Kes teil investorsuhetega tegeleb? Kui on abi vaja, siis ma võin aidata.