LHV Group (LHV1T)

Millest see töötundide fetišeerimine tuleb?

Edukas ei ole tingimata see, kes töötab palju (või pühapäeva õhtuti) vaid see, kes teeb õigeid asju (isegi juhul, kui need mahuvad mugavalt 40h sisse ära).

Ja see on tõesti, nagu eespool öeldi, juhtimise ja suuna seadmise küsimus.

6 Likes

No kultuuri tähenduses pigem ikka oli.

Selliseid hetki, kus projekti tähtaja või toote lansseerimise juures tuleb mõned nädalad rohkem pingutada, ikka tuleb aeg-ajalt ette. Aga iga teine nädalavahetus päris selline ei peaks olema, muidu tuleb tunnistada, et seal taga on mingid süsteemsed juhtimisprobleemid.

2 Likes

No aga alati on võimalus teha oma ettevõte, keelata töö tegemine väljaspool E - R, 8.00 - 17.00 ja probleem lahendatud. Milleks vinguda Lõhmuse kallal?

1 Like

Hea marginaal kliendile on kehv marginaal pangale.

1 Like

Ei pruugi olla, kui klient toob kogu portfelli üle ja lisatööd suuresti enam tegema ei pea.

Kui haldur saavutab selle kõrgema marginaaliga, siis panga/aktsionäri vaates on ta parem haldur

Jah, sest saamata jäänud laenumaht halva kogemuse pärast jääb ju tegelikult KPI-desse kirja panemata, sest seda on raske arvutada.

Tarmo Karotam ilmselt pingutas ka eelkõige hea kliendikogemuse nimel.

5 Likes

Vaadates tekkinud sotsiaaltormi, paistab et Harju keskmine inimene tõlgendas öeldut nõnda, justnagu Lõhmuse arvates peakski iga inimene hirmsasti tahtma igal pühapäeval tööd teha. Mina seevastu tõlgendaks Lõhmuse öeldut pisut teistmoodi: sain tema jutust aru sedasi, et ta tahaks näha ettevõttes inimesi, kellele meeldib selle konkreetse töö sisu niivõrd, et ta aeg-ajalt täiesti vabatahtlikult otsibki innovaatilisi lahendusi ettevõtte väljakutsetele, tõstes sedasi ettevõtte efektiivsust ja konkurentsivõimet. Näiteks tahaks näha pangas inimesi, kellele meeldibki finants- ja krediiditeenuste alaseid väljakutseid lahendada (nt. ära tunda protsessides ja/või tehnilistes lahendustes ebaefektiivsusi ning leida vastavaid parendusi varem kui konkurendid). Kui Lõhmusel on valida kahe kandidaadi vahel - üks teeb tööd sellepärast, et tal on raha vaja ning teine teeb sellel konkreetsel erialal tööd sellepärast, et talle pakub siirast huvi selle konkreetse erialase töö sisu - kas saab siis midagi etteheita, kui ta eelistab teist liiki kandidaate? Igal tööotsijal on ju vabadus valida endale sobiva töökultuuriga tööandjat ning igal tööandjal olgu vastavalt ka vabadus otsida endale sobiva töökultuuriga töötajaid. Vabadused ja õigused saavad eksisteerida ainult tasakaalus ja mõlemapoolse vabast tahtest sündinud nõusoleku tingimustes, eksju! Siin on lausa teatav paralleel tulevase Nõusolekuseadusega, kas ei? :stuck_out_tongue: Ei lähe ju nõnda, et anname töötajatele vabadused ja õigused, aga tööandjatele näed ei anna…

15 Likes

Eestis kehtib töö-ja puhkeaja seadus.

Ei ole vaja eraldi midagi erilist “tasakaalu ja vabatahet” kokkuleppida

2 Likes

Optimism on tore, aga Merko aktsia tõus ei toimunud sõnavahu ja ähmaste tulevikukavatsuste toel, vaid ikkagi vägagi konkreetsete, majandusaruannetes kasvanud numbrite baasilt. Ma ei ütle, et LHV-s need numbrid kunagi kasvama ei võiks hakata, aga see ei toimu lihtsalt üleöö, sõrmenipsust, ühe aktivistinvestori paugutamise peale.

Kui ettevõtlus nii lihtne olekski, et marsid kohale, paned käed puusa ning kamandad, et homme hakkame asju hoopis teistmoodi tegema ja juba järgmine kvartal saabubki õnn õuele, mis siis elul viga oleks.

5 Likes

LHV krediidipoliitikaga vastuolus olevad tegevused ja tehingud

• Toodetega kauplemine või tegevustes osalemine, mis on Eesti Vabariigi, Ühendkuningriigi seaduste ja määruste või rahvusvaheliste konventsioonide ja lepingute kohaselt ebaseaduslikud.
  1. Huvitav, kus see (sinu peas) “arvamuse avaldamise” ja “vingumise” piir läheb? Kas iga kriitiline arvamus on automaatselt “vingumine” või on mingi muu aspekt ka?
  2. Ma olen LHV aktsionär, loomulikult on mul õigus oma arvamust avaldada.
  3. Olen LHV klient, loomulikult on mul põhjust oma arvamust avaldada, eriti kui minu vaates (sic!) ei tulene probleemid sellest, et tööd tehakse peamiselt tööajal (vaid pigem sellest, et tehakse valesid otsuseid ja seatakse valesid prioriteete).
2 Likes

Tänapäeval start-upide ajastul see E-R 9-17.00 mudel hästi enam ei tööta. Hea näide on Google. 2017. aastal oli Google absoluutne tipp AI vallas, kirjutati valmis Transformer arhitektuur ja mindi õhtul 17.00 koju telekat vaatama. Mingil hetkel korjas OpenAI selle üles ja ülejäänud on ajalugu. Google leidis ennast äkki 2022. aastal viimaste seas olevat. Nüüd on siis suurte ponnistustega ennast jälle üles töötatud.

Keegi ei keela arvamust avaldada. Seega aktsepteeri ka seda kui keegi sinu “arvamuse” kohta enda arvamust avaldab.

1 Like

Lõhmuse kritiseerimisest ma saan aru, aga ei pea seda asjakohaseks. Igaühel on õigus töötada seal, mis tema enda väärtustega ja eluvajadustega kõige paremini kokku klapib. Vähemalt ma ei tea, et kedagi sunnitaks LHV-s töötama.
Mis aga puudutab LHV-d investeeringuna, siis ootasin mitu head aastat seda aktsiahinna tõusu, aga enam ei jõua oodata ja müüsin kogu portsu maha. Minu tees oli ikka see, et nüüd hakkab kasum kasvama, aga praeguseid väljaütlemisi vaadates tundub, et siin alles hakatakse laeva pöörama, millega läheb ikka kaua aega. Mul väikeinvestorina ei ole aega oodata veel aastaid ja korjata väikest dividendi. Eks aeg näitab, kas müüsin nüüd just enne uut tõusulainet või siiski väljusin veel aastaid külgsuunas liikuvast ettevõttest.

2 Likes

+1 Rain tahab, et LHV-sse oleks asja ainult “Silicon Valley/Big Tech” kaliibriga talendid, aga maksta kavatseb keskmist Eesti turu IT arendaja palka. Lühidalt viskasin pilgu peale ühele LHV arendaja tööpakkumisele ja näiteks ettevõtte aktsiaoptsioonidest või boonustest pole ühtegi sõna küll aga on palju sellist “Fantastic offices and great working environment” mudru. Ükski tõsiseltvõetav talent ei tule selliste “hüvede” peale kohale, veel enam pingutama ka nädalavahetuseti.

11 Likes

Nojah, sõltumatult sellest intervjuust hakkasin omi aktsiaid lhv-st välja viima just nüüd neil päevil.

Ei ole rahul teenusega, mitmeid kirju kirjutanud klienditoele näteks nüüdseks juba üle viie korra olen Tartus Ülikooli kontori 24h ATM ukse taga tala saanud, sest see uks lihtsalt ei avane.

Klienditoe vastuse sain sellise

"Virtuaalkaardi kasutamine ukse avamiseks kahjuks võimalik ei ole.

Omalt poolt tegime muudatuse, millega pikendasime ukse avatuna püsimise aega – varasema 5 sekundi asemel on see nüüd 10 sekundit. Võimalik, et pikendame seda aega tulevikus veelgi."

nagu vihjati, et ma ei olnud võimeline 5 sek ust avama, see uks lihtsalt ei avanenud kulla lhv, mitte esimest korda!

Lisaks veel viimasel ajal suht sagedased netiprobleemid, viimati oli paar päeva tagasi, kui välkmakse ei töödanud, pidin mingi screenshottidega jandama, et kinnitada makse sooritust ja hoolimata sellest et on olnud tugevat nurinat uue äpi kasutusmugavuse üle, pole midagi ette võetud parandamiseks.

Loodan väga Coop v Bigbanki peale, kui seal neil hakkab looma siis panen kogu täiega minema Lhv-st.

Minuarust Rain saabki aru, et asi on juba pekki minemas ja selles mõttes ärge tulistage sõnumitoojat aga tõsi ta on et suht tavaline klient nagu mina läheb ära.

5 Likes

Ma siin kuulasin ka Raini intervjuud ja võtsin sõna sabast kinni!
Siin ta on uus turundus kampaania:

8 Likes

Ma arvan aus oleks, et selle segaduse peale veel aktsia hind peaks 10 senti langema, võtaks kõik need koondamise ja maine kulud arvesse, ühekordsed maha kirjutamised. Eks q2 kulurida näitab.