To: kahtlane
Ehk täpsustaksid, mida muuta tuleks ja milliseks?
Brave’l peavad PC-s shields down olema. Mul vähemalt töötab kõik Bravega.
väga paluks tagasi viimase postitaja nime kuvamist teemade nimekirjas, lihtsalt üks lisatulp või hiirega ülelibistades vastuste tulbas postitaja nimi… ma ei ole siiamaani olnud blokkija-mees, aga pärast seda kui tee foorumisse on leidnud erinevatesse põnevatesse sotsiaalsetesse kihtidesse kuuluvad saripostitajad ja muud närilised, kes kasutavad siinset ruumi oma ühelauseliste või -sõnaliste kraaksatustega, nagu istuks enda sõpsidest jõmmide ja piffidega messengeri chatis, toksivad iga asja kohta sisutühje, kolmanda klassi tasemel loogika, primitiivse sõnakasutuse ja lauseehitusega, otseöeldes rumalaid kommentaare, vastavad persenärvi pealt igale postitusele jne, aitaks viimase postitaja nime kuvamine üksjagu aega kokku hoida, vaimset tervist säästa ja usku inimkonna arukusse natukenegi säilitada … aitäh ![]()
To: AGM
Soovitan Eesti energeetika teemas oma energeetika-mõtteid avaldada, mitte aga sinna teemasse toppida infot palju sind on bännitud ja kui arvuliselt vähe kurjategijaid on siin foorumis, kes on selle foorumi “üle võtnud”. Milleks aga Sa üldse selliste asjade kohta kirjutad? See ei aita Sind. Sama hästi võid ju minna talvel katuseräästa alla ja kõrgel asuvate jääpurikate peale karjuda.
Kui su kommentaar kustub, ju siis see kommentaar oli teemaväline või kedagi ahistav või ründav. Keegi sind bänninud ei ole.
kle, taevast alla lastu, pmst on sul võimalik viimast postitajat tuvastada selle värvilise mummukese järgi vasakul. Selle sees on üks täht. Vihjeks võin öelda, et sinu oma on kollane ja sees on trükitäht emM. Tõenäoliselt persenärvi pealt seda välja ei nuputa vist jah. Ja tegelikult on foorumis võimalus ka liputada. Täitsa legaalselt võid ennast ärritava närilise kohta musta lipuga märku anda.
Telefonis on mul need mummud täiesti olemas, vaata telefoni.
Ma ei ole telefonis sisse logitud, et hoiduda kiusatusest ![]()
Pmst ma tean seda, aga k[simus on, et miks mummud uue mootori algusfaasis desktopilt ära kaotati?
Ma küll ei arva, et selle foorumi pidamine tuhandeid maksaks LHV-le (vaadates töö hulka mis nad siia panevad). Lisaks on natuke controversy-t reklaami mõttes ju hea.
Nuvat, ma pole läpakat kodus pikka aega avanud ja tööl ma tegelen pisut muu kui foorumdamisega, seega arvutivaate jään hetkel võlgu. Minu mobiilis on täiesti võimalik tuvastada, kes viimati teemas midagi arvas.
nägin täna öösel kaht sarnast, samas ootamatute süžeemuutustega erinevat unenägu. naissõbra sõnul oli une esimeses faasis näol lihtsameelne naeratus ja mis seal salata, väidetavalt teki all ka kerge erektsioon, järgmises unetsüklis läks näoilme vaevatult krampi, toimus väike närviline sonimine, jalg tõmbles. kui proovisin hommikul meenutada, siis … ühesõnaga. olin lhv foorumis, aga see justkui ei olnud abstraktne virtuaalruum, vaid päris maailm, ja …
… une algus oli aasta 2010 või midagi sinnakanti. hästilõhnastatud ja puhaste kingadega härrasmehed istuvad swissoteli 30ndal, õhkkond väljapeetud, näod naerul, persoonid enda väärtust teadvustavad … vestlus on rahulik, pikitud maitsekate vaimukustega. kes teab head aednikku soovitada, kus on järgmine tõuhobuste oksjon, millal tellida iraanist super negrin safranit, kas osta veneno või chiron, kas zegna butiiki on uus partii vicuña ülikonnariiet kohale jõudnud, kellel oleks mõni pudel château mouton-rothschildi jagada, mida huvitavat räägiti viimase berkshire hathaway aastakoosoleku kuluaarides, kas exuma cays kandis on mõni saar müügiks, kas osta grandmaster chime või paul newman daytona, naisel on sünnipäev tulemas, mis võiks olla beyoncé honorar etc.
… une lõpp oli talvel 2026. mornide nägudega cargopükstes onud ja barettidega tädid olerexi kohvikus, meeleolu teiseeestilikult pessimistlik, õhkkond revolutsiooniline nagu prolede punanurgas. elu eestis on täielik hädaorg, aktsiatesse investeerinud pensionärid tuleks näljapajukile tõmmata, soovitan oma plikadel nii siva kui võimalik eestist jeehat lasta, selveri pensionäride kolmapäeval ei ole piisavalt soodushinnaga kartulisalatit, nõudepesumasina tableti hinnaga kurnatakse rahvast, ainult üksikud miljonärid saavad oma lastele elamisväärset elu võimaldada, väljas söömas, pidutsemas ja reisimas käivad ainult töörahva kurnajad, keegi parasiit foorumis teeb rsk iga kuu kolm tonni miinust, meie pere sebib kõik ostud temust, sovjetiajal olid asjad ilusti paigas ja hinnad õiglased, mehe mõõdupuu on ikea mööbli kokkupanek, poiss käib koolis vanaisa pükstega, ükspäev lasin oma naispoolel prooviks tsemendikotti tõsta jne.
![]()
Ma nägin sama unenägu
Vaadates muureku profesionaalset tööd teksti ja narratiiviga, pakun et muurek oli enne rikastumist copy, ainult et copyd ei rikastu, nii et ma võin ka eksida.
Samas, tänapäeval pole tehniliselt mingi probleem kunagisi tegelasi “ellu äratada”, nii et võibolla on nad varsti rahva tungival soovil tagasi. Zuck igatahes juba mõtleb selle peale.
Jep, minu kaastunne. Poisikeseaastad on möödas ja selles vanuses pole enam niigi ülearu palju pikki häid ööunesid ja nüüd sellised õudukad? Räägitakse, et palju varjul mälestusi, eriti lapsepõlvest, tõuseb pinnale just unenägudes…
Aga head fantaasiat tuleb tunnustada! Loe nagu Gogolit, ainult tapeedimustrid ja aknatagused põõsad jäid kirjeldamata.
Mind häirivad need isiklikud kibestumised ja sõnasõjad aga samas saan aru, et see on ruum, kuhu igaüks võib pääseda. Sõnasõdasid ja kibestumusi on suurte egode vahel alati olnud aga tuleb tunnistada, et seaga mudas maadlemine annab eelise seale, kuna ta naudib seda. Sajandivahetuse paiku sai veel eristada meediaväljannete kommentaariume kasutajate intelligentsuse ja argumentatsiooni kvaliteedist lähtuvalt, nüüd pigem mitte.
Igasugune netiruum peegeldab seda.
Käin siin sõelumas välja asjalikke analüüse ja kommentaare majanduse ja (päeva)poliitika osas. Möödas on ajad, kus foorumid olid väga kitsa huvirühma kooskäimiskohad. Aga hea, et see koht koos oma kõigi vigadega siiski alles on ja arvatavasti aitab siiski investeerimishuvilisi juurde tuua. Need viimased on pigem inimesed, kes ei kirjuta aga loevad ja sõeluvad.
Foorumi mädapaiseks on üks suhteliselt väikesearvuline ning tundub, et üpriski vanemaealine elus kibestunud seltskond, kes käivad siin lihtsalt oma olmestressi ja tähelepanupuudust välja elamas: Need on tegelased, kellel investeerimisteemadel pole midagi kaasa rääkida; kelle jaoks on Eesti üks lõputu hädade org; klaas alati pooltühi; kelle maailmas eksisteerivad ainult probleemid, mitte võimalused. Oma päevast-päeva, aastast-aastasse jätkuva masohhistliku hädaldamise sees püherdamine on ainus rõõm, mida elu neile pakub.
Nad omavad (pahatihti juba kuskile vene okupatsiooni elukorralduse aega) kivistunud arusaamu, hangivad igasuguse kriitikameeleta infot obskuursetest allikatest ning usuvad ise, et google ja nüüd ka AI-le küsimuste toksimise oskus teeb nad 5 minutiga eksperdiks mistahes teemal, solvudes, kui nende primitiivsete ja diletantlike mõttekäikude vastuolulisust naeruvääristatakse. Nende poliitiline maailmavaade järgib isikukultusliku hardusega nende poliitilisi iidoleid, kelle öeldus kahtlemine on mõeldamatu ning põhiline aur kulub neil kommunaal- ja maksuteemades päevakajaliste ajaleheartiklite üle jauramisele.
Muus osas on siinne foorum endiselt täiesti ok.
See on see kasutaja “aivo1” needus, karistuseks selle eest et ta kunagi foorumist ära bänniti, ma ütlen…
Aga, märgi siis see tüütu kommentaar “spämmiks” või “sobimatuks” või mõne muu lipuga. Küll see mõne aja pärast ära kustub, kui neid märkijaid saab piisavalt palju. Puhtust tuleb hoida. Ainus kes siin majas korda hoidis, oli Kalev Jaik, kes püsis oma teemas. Teised seda ei tee.
“Hädaorg” kõlab hea nimena Offfi personaalsele teemale ![]()
Vaata raulir, kõik ei saa, ja mõned jällegi ei taha käia päevad otsa ringi kas nina jahune või soones tuksumas amf. Kunstlik lõvikonserv+kunstlikult üles pumbatud energia ja optimism. Võib muidugi olla, et mõnel puhul on tegemist lihsameelse ullikesega a la Pepik Hop.
Mõned jällegi käivad ringi lahtiste silmadega ja näevad, et pigikarva päke tõuseb solgipangest, teeb tiiru üle porikarva taeva (vaevu natuke mustadest pilvedest läbi paistes) ja loojub välipeldikuauku. Silmapiirini laiub hallide kividega kaetud porine põld ja tulevikulootusi on 2 tk. must nagu tökatitops või kokku varisenud nagu must auk.
Mõned inimesed on realistid. Kuigi jah, kindlasti oleks õndsam olla vaimust vaene, niristada õnnelikult sülge suunurgast ja uskuda, et kõik on ilus, hea ja tore ka veel takkapihta.
sest eelmine aednik keeras kõik p…sse ja tõuhobune, kes pidi olema kiire kui tuul, tegi totalisaatoril kõigepealt 100k vastu pükse ja siis õgis ära raudnaela ja kärvas, veel 400k vastu taevast. Kindlustus keeldub purjuspäi puu otsa keeratud Chironi välja maksmast ja pööbel, raibe, on ülbeks läinud…
Aga üldiselt on elu muidugi lill, olgem optimistid, milku lossi sisse võtta ei tee tõelisele mehele midagi. Teeme ühe kerge triibu ja oleme Mehed edasi.
Pöördugem tagasi selle õndsa aja juurde, millest unistab muurek, kus “Mehed olid Tõelised Džentelmenid”.
Ei maksaks kahe silma vahele jätta, et lisaks tõuhobustele ja konjakile olid Tõelisel Mehel ka mõned kohustused. Ta hoolitses parclelli eest, sest häbi oleks lastelastele laokil ja räämas maaomandit pärandada. Lisaks pidi teenima veel Riiki nt. “salanõunikuna” või töötama kohaliku asevalitsejana. Pidi oskama ratsutada, rusikavõitlust pidada, tulirelvast lasta ja väeüksust juhtida. Füüsiliselt pidi heas vormis ja vastupidav olema. Senjööri (kuninga, keisri) kutsel tuli minna sõtta ja vajadusel ka elu anda. Ja selle kõige juures veel abielluda selle näitsikuga, kelle vanemad “sidemete” ja “mõjukuse” ja “perekonna” järgi välja valisid ja tollega 12-16 last treida. Ja selle kõige juures jääda viisakaks, vaoshoituks ja soliidseks.
Noblesse on muureku unistustes täiesti olemas, mis seal salata. Aga kuidas jääb oblige osaga???