LHV foorumid paremaks

Iseasi, mis foorumi kui nähtuse tulevik üldse laiemas perspektiivis on? LHV foorumi suunitlus on küll veidi teistlaadi, aga mina nt IT-küsimustes Stack Overflow-d üldse enam ei kasuta. Selle asemel on ChatGPT. Vastused saabuvad kiirest ja sõimata ei saa ka, kui küsimus juhtub liiga rumal olema.

1 Like

Uus tase - internetipangast välja logides ütleb server error ja ei saagi välja logida.

Sisse logides ja “finantsportaali” kolides logis justkui enne ise välja, siis jälle olin teine hetk sisse logitud… kas keegi on LHV internetilehe ära kaaperdanud? Mis toimub?

2 Likes

Ma ei usu, et keegi siin minust liiga palju puudust tunneb, kuid see siin jääb mõneks ajaks siin küll minu viimaseks postituseks. Andke mulle andeks, kuid ma ei saa, taha ega oska orienteeruda mitte-intuitiivses ja loogikavabas kasutajaliideses. Ma saan aru, et tuusad testivad laivis, kuid siin on nüüd küll mingi sellise mastaabiga aps juhtunud, mille kohta põhjanaabrid vist ütleks emämunaus.

Soovin kõigile edu ning loodan, et kui asi on ära parandatud, siis kuulen seda kuskilt. Seniks - CIAO!

27 Likes

Kas LHV-l on kõik muud süsteemid ja rakendused nii heas korras, et on aega lõhkuda olemasolevaid töötavaid rakendusi? Keda huvitavad need värvilised mummud iga nime juures? Mida need peale ruumi raiskamise juurde annavad?
Mõned vastused on toodud teiste inimeste vastuste all, mõned aga kirjutavad nagu vanasti - tehes uue postituse - kuidas ma hakkan nägema ainult uusi postitusi, kui ma homme tagasi tulen?
Lühidalt - iga IT-inimene peaks teadma - kui asi töötab, siis ära torgi. Kas selle uue foorumiga nppd LHV aktisa hind tõuseb? Kas kasum kasvab? Ma kahtlen väga selles.

7 Likes

Härib just see, et ta teemades ei pea järge, kuhu maani su mingi post loetud on.

4 Likes

Hea küll. Vana tech stack enam ei pädanud, oli vaja jne. LHV arendajad - palun mõelge sellele, kes teie keskmine kasutaja on. Julgen arvata, et keskmine kasutaja soovib näha suhteliselt palju infot igal ekraanil, mitte liiga palju vikerkaarevärve, ning mitte liiga palju udupeeneid scrollbare jms konrolle.

Ühesõnaga, palun otsige oma kontori tagapingist või linnapealt üks kõige vanem graafiline disainer ja las ta proovib seda asja siin nüüd niimoodi konfida, et Karum6mm tagasi julgeks tulla. Muidu peab teda Twitterisse (vabandust, Xi) otsima minema, a seal näidatakse igasugust muud roppust ka.

Tänud ette.

9 Likes

Mis käkk see nüüd siis on!? Muutke tagasi endiseks.

5 Likes

Seal need peened oranzid jooned ja numbritega mummud teemade juures. See vist alles areneb kuidagi.
666666666

On, postituse kirjutamise akna kõrval, paremal pool.

Täitsa lõpp! Kas tegite kujunduse paremaks? Kahtlen.
Kus on kasutamise õpetus?

1 Like

Midagi positiivset kah. OMX BBM +1,31%, ilmselgelt algas tõus peale LHV foorumi muutmist seega saab tuvastada otsese seose. Sm/hr/pr/prl Investorid - kui kommenteerimise asemel tööd teha siis saavutate ka tulemuse.

1 Like

LHV enshitification 2.0… Esiteks võiks vähe kiirema purgi kui t2.nano peal käia see foorum.

Aga et seda halba UI-d vähegi paremaks keerata siis:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/styl-us/
Write syle for: forum.fp.lhv.ee

th.posts, th:has(span.sr-only),
th.views, td.views, td.posts-map,td.posters,
div.topic-avatar, a.badge-category__wrapper,
span.badge-notification {display: none !important}
div.cooked a {color: blue}
div.cooked a:hover {text-decoration: underline}
div.cooked a:visited {color: #551a8b}
1 Like

Mul pigem tekib küsimus, et mis asjad seal pangas veel ei tööta.

5 Likes

Müüjad LHV-st on shokis kuna Turud-Hinnad pole nähtav ja sellest johtuv turuülevaade puudub!

Omalt poolt lisaks: lehel baltic-market info nagu pudru ja kapsad ega vasta hetkeolukorrale!

See slider külje peal meenutab seda antipatterni:

https://goulartnogueira.github.io/BadUI/Phone-Slider-Selector/BadUIPhone.html

1 Like

Parandusettepanek: LHV foorumi link võiks avaneda uues brauseri tab-s mitte samas tab-s. Nagu vanas foorumis oli. Ka vanas foorumis oli kunagi selline viga asjal küljes, mis ära parandati.

Edit: see kommentaar oli mõeldud vastusena Raulir kommentaarile, aga kuna Discourse paistab olevat selle koha pealt vigane, siis tekkis see kui päris uus kommentaar.

3 Likes

Tänud ettepaneku eest! Muude tööde käigus sai see parandatud. Kui avab endiselt samal tab’il, siis pärast hard refresh’i (Ctrl+F5) võiks minna korda.

Kas Discourse-l selline omadus tootega kaasa pandud valikus ka on, et ta paigutab X arvu kommentaare ühele veebileheküljele ja järgmised kommentaarid paigutab järgmisele leheküljele, eesmärgiga, et see ei scrolliks? Et saaks liikuda leheküljelt-leheküljele edasi tagasi kui tahad lehitseda foorumi teemat.
See scrollimine on tarbetu fäntsi featuur, mis minu arust pigem segab, kui lahendab probleemi. See on ebamugav mitte mugav lahendus.

See “X” võiks olla arvuliselt sama suur nagu see vanas kommentaariumis oli. (Või suurem.) Vanas kommentaariumis oli ka lisavõimalus paigaldada 1000 (või 2000?) kommentaari ühele leheküljele.

3 Likes

Tere!
Mulle enamasti meeldivad uued asjad. Samas saan aru neist, kes puudusi märkavad.
Mind häirib kõige enam see, et minu kasutajanimi on uuenduse käigus muutunud ja ma ei saa seda tagasi muuta. Olin varem krista ilma numbrita ja tahaks seda tagasi. Seadete ja eelistuste alt ma seda muuta ei saa, sest süsteem ei näita kasutajanime juures pliiatsi ikooni.

Siin on tableti kasutaja jaoks päris meeldivaid muudatusi.
Kirja font on loetav. Meeldib see, et teksti sisestuse kasti suurust saab kohandada ekraanile suuremaks. Pole midagi selle vastu, et küljel on kerimisriba. Ikoonid on esteetilised.
Tõenäoliselt leian kasutamise käigus muudki toredat ja mugavat.
Aga on ka sellist, mida muudaksin.
Segadust tekitab, et pole aru saada, mitu uut kommentaari on mul veel lugemata ja millal lisati viimane kommentaar.
Värvilised mummud on küll toredad, aga sooviksin näha viimase kommenteerija nime (*2).
Sooviksin näha viimase kommentaari lisamise kuupäeva ja kellaaega (*3).
Ja võiks olla võimalik seadetest muuta, kas info on esitatud kompaktsemalt, või on reavahed laiad. (*1). Ma eelistaksin kompaktsemat vaadet, et tableti ekraanil silm suudaks ilma kerimata haarata kõik uuemad teemad, ning eristada, mis teema on mul lugemata.
Ning reavahetus võiks tekkida Enter klahvi puudutusega, sest seda kaldkriipsu siin tableti ekraaniklaveril taga otsida ei ole üldse mugav.

Lisan kuvatõmmised

2 Likes

Tehniline puudus: Kui süsteemis on võimalik, siis palun unustada ära igasugused märgendid “1h tagasi”, “2h tagasi”, “35 min tagasi” ja asendada need konkreetsete kellaaegadega või konkreetsete kellaaegade ja kuupäevadega. See mida praegu kasutatakse on minu arust tobe ja ebavajalik.
Ruumi ju selleks tarbeks on veebilehel laialt, sest seal on tohutult palju valgeid lagedaid alasid kus pole tilkagi infot.

8 Likes