LHV foorumid paremaks

On, postituse kirjutamise akna kõrval, paremal pool.

Täitsa lõpp! Kas tegite kujunduse paremaks? Kahtlen.
Kus on kasutamise õpetus?

1 Like

Midagi positiivset kah. OMX BBM +1,31%, ilmselgelt algas tõus peale LHV foorumi muutmist seega saab tuvastada otsese seose. Sm/hr/pr/prl Investorid - kui kommenteerimise asemel tööd teha siis saavutate ka tulemuse.

1 Like

LHV enshitification 2.0… Esiteks võiks vähe kiirema purgi kui t2.nano peal käia see foorum.

Aga et seda halba UI-d vähegi paremaks keerata siis:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/styl-us/
Write syle for: forum.fp.lhv.ee

th.posts, th:has(span.sr-only),
th.views, td.views, td.posts-map,td.posters,
div.topic-avatar, a.badge-category__wrapper,
span.badge-notification {display: none !important}
div.cooked a {color: blue}
div.cooked a:hover {text-decoration: underline}
div.cooked a:visited {color: #551a8b}
1 Like

Mul pigem tekib küsimus, et mis asjad seal pangas veel ei tööta.

5 Likes

Müüjad LHV-st on shokis kuna Turud-Hinnad pole nähtav ja sellest johtuv turuülevaade puudub!

Omalt poolt lisaks: lehel baltic-market info nagu pudru ja kapsad ega vasta hetkeolukorrale!

See slider külje peal meenutab seda antipatterni:

https://goulartnogueira.github.io/BadUI/Phone-Slider-Selector/BadUIPhone.html

1 Like

Parandusettepanek: LHV foorumi link võiks avaneda uues brauseri tab-s mitte samas tab-s. Nagu vanas foorumis oli. Ka vanas foorumis oli kunagi selline viga asjal küljes, mis ära parandati.

Edit: see kommentaar oli mõeldud vastusena Raulir kommentaarile, aga kuna Discourse paistab olevat selle koha pealt vigane, siis tekkis see kui päris uus kommentaar.

3 Likes

Tänud ettepaneku eest! Muude tööde käigus sai see parandatud. Kui avab endiselt samal tab’il, siis pärast hard refresh’i (Ctrl+F5) võiks minna korda.

Kas Discourse-l selline omadus tootega kaasa pandud valikus ka on, et ta paigutab X arvu kommentaare ühele veebileheküljele ja järgmised kommentaarid paigutab järgmisele leheküljele, eesmärgiga, et see ei scrolliks? Et saaks liikuda leheküljelt-leheküljele edasi tagasi kui tahad lehitseda foorumi teemat.
See scrollimine on tarbetu fäntsi featuur, mis minu arust pigem segab, kui lahendab probleemi. See on ebamugav mitte mugav lahendus.

See “X” võiks olla arvuliselt sama suur nagu see vanas kommentaariumis oli. (Või suurem.) Vanas kommentaariumis oli ka lisavõimalus paigaldada 1000 (või 2000?) kommentaari ühele leheküljele.

3 Likes

Tere!
Mulle enamasti meeldivad uued asjad. Samas saan aru neist, kes puudusi märkavad.
Mind häirib kõige enam see, et minu kasutajanimi on uuenduse käigus muutunud ja ma ei saa seda tagasi muuta. Olin varem krista ilma numbrita ja tahaks seda tagasi. Seadete ja eelistuste alt ma seda muuta ei saa, sest süsteem ei näita kasutajanime juures pliiatsi ikooni.

Siin on tableti kasutaja jaoks päris meeldivaid muudatusi.
Kirja font on loetav. Meeldib see, et teksti sisestuse kasti suurust saab kohandada ekraanile suuremaks. Pole midagi selle vastu, et küljel on kerimisriba. Ikoonid on esteetilised.
Tõenäoliselt leian kasutamise käigus muudki toredat ja mugavat.
Aga on ka sellist, mida muudaksin.
Segadust tekitab, et pole aru saada, mitu uut kommentaari on mul veel lugemata ja millal lisati viimane kommentaar.
Värvilised mummud on küll toredad, aga sooviksin näha viimase kommenteerija nime (*2).
Sooviksin näha viimase kommentaari lisamise kuupäeva ja kellaaega (*3).
Ja võiks olla võimalik seadetest muuta, kas info on esitatud kompaktsemalt, või on reavahed laiad. (*1). Ma eelistaksin kompaktsemat vaadet, et tableti ekraanil silm suudaks ilma kerimata haarata kõik uuemad teemad, ning eristada, mis teema on mul lugemata.
Ning reavahetus võiks tekkida Enter klahvi puudutusega, sest seda kaldkriipsu siin tableti ekraaniklaveril taga otsida ei ole üldse mugav.

Lisan kuvatõmmised

2 Likes

Tehniline puudus: Kui süsteemis on võimalik, siis palun unustada ära igasugused märgendid “1h tagasi”, “2h tagasi”, “35 min tagasi” ja asendada need konkreetsete kellaaegadega või konkreetsete kellaaegade ja kuupäevadega. See mida praegu kasutatakse on minu arust tobe ja ebavajalik.
Ruumi ju selleks tarbeks on veebilehel laialt, sest seal on tohutult palju valgeid lagedaid alasid kus pole tilkagi infot.

8 Likes

Jeesus. Kui tahta uut kommi lisada pikka teemasse, olles värskeima kommi juures teema lõpus, ja mitte soovida mõnele eelnevale kommile vastata, siis peab liikuma lehel üles, kus tänu infinite scrollile jutumull millele uue ‘puhta’ kommi lisamiseks tuleb vajutada, pidevalt eest põgeneb.

EDIT: Aitas Brave brauseris Shield’i välja lülitamine, äkki on kellelegi abiks.

2 Likes

Üks soovitus veel, kommentaaridele vastamiste ja tsiteerimiste kuvamiseks.
Vaikimisi võiks olla kommentaaride vastused avatud, taandega - see on ilus ja selge.
Palun ärge kuvage kommentaare millele on vastatud, või reply -kommentaare voos veelkord eraldi kommentaarina. See tekitab palju segadust, mitmeid kordusi ja tekitab tunde, nagu oleksid vanavanaema juures, kes kordab sulle sama mõtet taas ja taas ja taas, arvates, et sa ei kuule või ei saa aru. Väga, väga tüütu!

4 Likes

LHV foorumi arendajad on tegelikult ise vastanud küsimusele “mis paremaks läks”. Selleks vastuseks on “foorumi kasutamise õpetus” nimeline post. Vana foorumi kasutajaliides ja kasutajakogemus olid nii intuitiivsed, et mingit “õpetust” kellelegi vaja polnud (v.a. ehk Kalev Jaik, aga tema oli ka vana ja põikpäine). Lihtne järeldus - kui uus kasutajaliides vajab spetsiaalset juhendit kasutamiseks, siis kohe kindlasti ei läinud asi intuitviisemaks, paremaks, loogilisemaks, self-eksplanatoorsemaks…

10 Likes

See on nagu Eesti Vabariik paremaks praeguste kommuniste valitsuse all, mõte oleks nagu selle äralõpetamine, igaüks võib põhjenduse ise välja mõelda. Natuke kahju ka, aga samas hea, aeg jääb olulisemate asjade jaoks,

7 Likes

Kuidas hetkel lood on, kas foorum kui selline on surnud?

2 Likes

loomulikult on surnud, kui taoline feces täiesti tühja koha pealt ja ette hoiatamata maha pannakse. nagu näha, siis keegi peale mõne igavleva aktivisti, karlssoni ja stagna siin enam mitte halligi ei postita. aga noh - pealkirjad on nüüd poliitkorrektsed, foorum uuenduslik, miinustega kedagi ei solvata … perussavolane või minusugune lihtne võll ütleb, et kogu see uus foorum on tasapaksu poron paska, aga eks meie ida-euroopa innovatiivne pank ja tema z-generatsiooni projektijuhid teavad paremini. … moodne, sotsialistlik ja kõikidele vastuvõetav, ilus maailm. aitäh sulle lhv … lussuliiva, mõnus, kena, tore ja tervitused kalaranda! juhhuu! tehtud! palju õnne ja nägemist :slight_smile:

teen vana foorumi fännidele ettepaneku kohtuda aasta lõpus või uue alguses mõnes suuremas tallinna lokaalis, rebida paar caipirinhat, tantsida neegrinaistega lambadat ja arutada plaane, millises inimsõbralikus foorumis me oma asju edasi arutame ja kuhu enda miljardid eurod sellise käki oma klientidele kokku keeranud pangast viime :slight_smile:

18 Likes

Tahtsin viga raporteerida, aga ei lase 2,6 MB ekraanisalvestust siia lisada, ütleb, et maksimum suurus on 100 MB.

Pmst näitavad need pallikestes numbrid aiateibaid, samuti viimane visiit joon.

Ma ei saa ikka aru, kuidas selline hunnik kakat nagu see foorumisoft, saab olla kümneid miljoneid väärt, ning ma ei saa ikka aru, miks LHV seda kasutab?

4 Likes

Teate, ÜKS asi on siiski kindlalt paremaks läinud. Otse image copy-paste. Üks väheseid featuure, mis on tõesti asja eest, saad mõnda pilti jagada 1000x vähema vaevaga kui “salvesta-laeüles-lisa” töövoog. Viis pluss selle eest.

1 Like