Absoluutselt õige. Ma arvan, et lhv foorum ise siirdab n.n "halbu" kommentaare. Teatavasti eestlasele meeldib väga anonüümselt puristada teiste pihta, aga oma nime all ei tee seda keegi.
Ma juhtisin tähelepanu sellele, et lhv küll tahab piirata halbu kommentaare, aga ise laseb juhtuda kasvõi sellele, kuid üsnagi olulisel asjal, kasutajanime muutmisele mille peaks ära keelama.
Ja pange tähele - foorumis võiks saada ainult kommenteerida hoopiski oma päris õige nime all ja pilt muutub kindlasti! Nii lihtne see ongi.
Ja kes sellele vastu on, sellel on siis mida varjata!
Mina olen sellele vastu ja minul on paljutki varjata. Mina ei taha, et kunagi kauges tulevikus keegi kukuks miskis hoopis teises kontekstis siia minu pärisnime külge linkima. Sellised vestlusringid on paljuski võrreldavad hubase kõrtsinurgaga ja sellistes nurkades ajavad omad inimesed omi jutte, mis ei ole mõeldud laiale ringile. Avalikus veebifoorumis aitab seda sama saavutada mõningane anonüümsus - nimelt kujunevad sellistes foorumites paratamatult teatavad omavahelised suhted ja võõras neid alati ei mõista, peenematest inside joke'dest rääkimata. Seega võibki juhtuda, et kahe kõige parema foorumisõbra omavaheline lõtv lõõpimine võib hiljem väga kalliks maksma minna. Kas on ikka õige valida maksuameti peadirektoriks inimest, kes on vestluspartnerit LHV foorumis munajoodikuks tembeldanud, korduvalt muide, küsib Ajaleht? Avalik inf, igaüks võib klikkida ja veenduda kui ropu suuga kandidaadiga tegemist on. Mis sest, et mõlemad käivad koos harrastuspoksi trennis :-), seda ju keegi siit välja ei loe...
100% nõus priitp-ga. Pealegi, siinne anonüümsus nagu anonüümsus internetis on üldse illusoorne. LHV-le on minu nimi teada, seega kui ma neegrite tapmise või riigi kukutamise üleskutseid esitama hakkan, võtab tõenäoliselt kuskil 45 minutit aega, kui mehed tõnismäelt mu ukse taga on. Lisaks ISP-de logid jms.
Samas, paljud inimesed (kaasa arvatud mina) ei kirjutaks siin üldse või nii avameelselt, kui nad seda oma nime alt tegema peaksid. Laest nimesid, kelle suhtes see tõenäoliselt kehtib: Velikij, Vosko the Freight Forwarder, TNT the Magnificent ja kindlasti mitmeid teisi. Mingit läbi-ussi-emmi hindamist vms pole samuti vaja, süsteem läheb keeruliseks ja henryhenry regab lihtsalt uue kasutajanime.
Oma nime alt kirjutamise sügavam probleem on selles, et vahet pole kas nimi on näha või mitte, jutt stiilis "keegi saunas rääkis" või "mulle teada olevalt" võib vabalt täielik mäda olla. Jutu uskumine või mitte uskumine on igaühe isiklik asi. Küll aga võib tekkida probleem, kui jutt mida sa räägid, ei ole vale. Oma nime alt mõne konkreetse ettevõtte või poliitika teemadel rääkimine võimaldab vähegi piiratud ligipääsuga informatsiooni edastamise puhul Eesti suuruses riigis allika 99% tõenäosusega pinpointida. Ja siis, mida väiksem inimene on allikas ja vahendaja, seda suuremad repressioonid.
Süsteem töötab.
Samas, paljud inimesed (kaasa arvatud mina) ei kirjutaks siin üldse või nii avameelselt, kui nad seda oma nime alt tegema peaksid. Laest nimesid, kelle suhtes see tõenäoliselt kehtib: Velikij, Vosko the Freight Forwarder, TNT the Magnificent ja kindlasti mitmeid teisi. Mingit läbi-ussi-emmi hindamist vms pole samuti vaja, süsteem läheb keeruliseks ja henryhenry regab lihtsalt uue kasutajanime.
Oma nime alt kirjutamise sügavam probleem on selles, et vahet pole kas nimi on näha või mitte, jutt stiilis "keegi saunas rääkis" või "mulle teada olevalt" võib vabalt täielik mäda olla. Jutu uskumine või mitte uskumine on igaühe isiklik asi. Küll aga võib tekkida probleem, kui jutt mida sa räägid, ei ole vale. Oma nime alt mõne konkreetse ettevõtte või poliitika teemadel rääkimine võimaldab vähegi piiratud ligipääsuga informatsiooni edastamise puhul Eesti suuruses riigis allika 99% tõenäosusega pinpointida. Ja siis, mida väiksem inimene on allikas ja vahendaja, seda suuremad repressioonid.
Süsteem töötab.
Arvan et jalgratast pole mõtet leiutama hakata - Yahoo foorumites kasutatav filtreerimise variant on täiesti ok, kui mõne(de) postitaja(te) jutt ei meeldi paned filtri peale ja asi tahe. Nii saab iga mees omale sobiva tasemega foorumi. Kui vanematele olijatele ei meeldi uute tulijate rumala võitu küsimused või kommentaarid siis lisad aga nimesid filtrisse ja saadki viie aasta taguse tasemega foorumi.
- ehk eraldada visuaalselt 'külalised' ja 'LHV kasutajad'?
- anda sootsiumile võimalus isepuhastumiseks - kui kedagi on paljude poolt läbustajaks märgitud, läheb kustutamisele.
- anda võimalus enda jaoks konkreetseid kasutajaid bännida.
minu 2 eurosenti
- anda sootsiumile võimalus isepuhastumiseks - kui kedagi on paljude poolt läbustajaks märgitud, läheb kustutamisele.
- anda võimalus enda jaoks konkreetseid kasutajaid bännida.
minu 2 eurosenti
Mina tahaks saada RSS toidet iga teema kohta eraldi. Võimaldaks huvipakkuvatel teemadel paremini silma peal hoida.
Läbustajate filtreerimise võimaluse poolt olen ka.
Põhimõtteliselt võiks ju olla ka eraldi klientide foorum, mida lugeda saavad kõik, aga postitada ainult LHV kliendid.
Teemasiseselt võiks vestlused olla trepitud (kunagi mingil LHV alamsaidil vist oli ka, aga sellest lahendusest mingi hetk loobuti).
Läbustajate filtreerimise võimaluse poolt olen ka.
Põhimõtteliselt võiks ju olla ka eraldi klientide foorum, mida lugeda saavad kõik, aga postitada ainult LHV kliendid.
Teemasiseselt võiks vestlused olla trepitud (kunagi mingil LHV alamsaidil vist oli ka, aga sellest lahendusest mingi hetk loobuti).
Eks kõik ole kunagi alustajad. Mina olen alustaja ja kuna ma ei saa päevade viisi sellega tegeleda, siis ilmselt jään alustajaks veel pikka aega. Mulle on siin ka vist keegi kunagi mingi märkuse teinud mõttetu postituse kohta.(äkki aatom) Olen võtnud arvesse. Samas, vahel ikka tahaks üht-teist küsida, või ka mõnda asja kommenteerida.(kuigi olen algaja, siis ikkagi olen üht-teist õppinud ka) Olgu selleks kasvõi alustajate foorum. Samas, kui on mingi aktsia temaatiline foorum, siis tahaks sinna ka ligipääsu. Kas pole võimalik teha siis näiteks nii, et temaatilises foorumis saan möliseda, kui mul on vastav aktsia portfellis olemas?
Siin pakuti välja, et kui on madal reiting, siis teised su postitust ei näegi:) See tähendab ju et reitingut tõsta ei saa, sest keegi ei näe näiteks sinu "paranenud" postitusi. Ja kes see ikka hinnata viitsib. Teeb tegelane siin copy-paste kusagilt lehelt inglise keeles, ei tea kuidas seda siis hinnata? Muidugi, minu inglise keel pole ka nii hea et vahepeal möödaminnes mingi 10 lehekülge börsiülevaateid või kommentaare lugeda
Esimesena tuleks ikkagi eristada n.ö terad sõkaldest.
Olen ka enne pakkunud varianti, kus kommenteerida saavadki ainult kliendid. Praeguseks on POWERTRADER vähemalt sellele tasemele viidud.
Saad kliendiks, siis pääsed alustajate foorumisse kirjutama. Kui on tehtud mingi määratud arv tehinguid, pääseb level kõrgemale. Kui sul on LHV PRO, pääsed veel kõrgemale jne. See peaks ka puhastama veidi kogu foorumit.
CharlieF ei pea ennast kindlasti mitte kuhugi kõrgemasse levelisse kuulujaks:)
Siin pakuti välja, et kui on madal reiting, siis teised su postitust ei näegi:) See tähendab ju et reitingut tõsta ei saa, sest keegi ei näe näiteks sinu "paranenud" postitusi. Ja kes see ikka hinnata viitsib. Teeb tegelane siin copy-paste kusagilt lehelt inglise keeles, ei tea kuidas seda siis hinnata? Muidugi, minu inglise keel pole ka nii hea et vahepeal möödaminnes mingi 10 lehekülge börsiülevaateid või kommentaare lugeda
Esimesena tuleks ikkagi eristada n.ö terad sõkaldest.
Olen ka enne pakkunud varianti, kus kommenteerida saavadki ainult kliendid. Praeguseks on POWERTRADER vähemalt sellele tasemele viidud.
Saad kliendiks, siis pääsed alustajate foorumisse kirjutama. Kui on tehtud mingi määratud arv tehinguid, pääseb level kõrgemale. Kui sul on LHV PRO, pääsed veel kõrgemale jne. See peaks ka puhastama veidi kogu foorumit.
CharlieF ei pea ennast kindlasti mitte kuhugi kõrgemasse levelisse kuulujaks:)
http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=99027
Mida näiteks sellise foorumiga peale hakata, mis põhiliselt 1 mehe blogiks kujunenud?
Teise poole pealt ka: 1 positiivsemaid näiteid investeerimisteemalisest foorumist on stefani ja Vosko dialoog Tallinki foorumis.
Liigutada julmalt peateemade alt ära.
Henno, ilmselt Sa mõtled selle teema alla põhiliseks kirjutajaks mind ennast, nii vähemalt tundub. Aga võiks Sulle vastu niipalju öelda, et kui Sa tead, mis selle teema all sisaldub, siis ei ole ju vaja Sul seda lugedagi üldse, vaata kõrvale, pigista silm kinni..isiklikult ma ei näe küll midagi halba sellest kui keegi oma rida ajab. Nalja peab ka saama, ei anna ju suhtuda mingisse foorumisse nii tõsiselt üldse...niipalju kui on inimesi on ka arvamusi ja kasvõi teemasid
...henno, you have got to get some pussy man..:) ...some real issues to deal with! kamooon
...henno, you have got to get some pussy man..:) ...some real issues to deal with! kamooon
Alati lõbus ja eluterve nalja-, naiste- ja napsivend soovitab chillimiseks naine hankida. Klassikaline lõõgastuse soovitus. Eks tuleb seda jälgida, võibolla on peale seda ka LHV foorum roosam.
Aga pussyst saadud üleliigne energia valati siiski balzami ostusoovituseks. Ka palle võib ühte väravasse taguda.
Aga pussyst saadud üleliigne energia valati siiski balzami ostusoovituseks. Ka palle võib ühte väravasse taguda.
Sorry, ei lugenud küll kõiki arvamusi läbi, aga minu seisukohalt peaks LHV rakendama sellist piiratud demokraatiat - kõike võib küll rääkida, aga mõttetu ja tühine või kohatu kustutatakse "füüreri" poolt lihtsalt ära! Kui seda põhimõtet mingi aeg rakendada, hakkavad ka lugupeetud LHV kliendid oma kommentaare rohkem läbi mõtlema ja igasugust jura enam eetrisse ei paisata ehk?!
Pange nimele lisaks foto...ja vaevalt keegi enam mula ajab!
Nagu imeväel muutuvad postitused asjalikeks!
Nagu imeväel muutuvad postitused asjalikeks!
Enda foto? Või näiteks Paris Hiltoni või Edgar Savisaare foto?
Tekkis selline mõte, et minu arvates jagunevad postitused suures plaanis kaheks. On analüüsivad ja pikemad kommentaarid ja on nö päevasisesed kommentaarid - a la keegi viskas 500 pakki ette jne.
Võib-olla saaks need kaks asja kuidagi eraldada. Kui igapäevaselt ei loe foorumit siis ei viitsi ja ei ole ka mõtete lugeda aja möödudes kasutuid postitusi.
Ja saatmisel saab valida millisesse foorumisse enda postisuse paned.
Võib-olla saaks need kaks asja kuidagi eraldada. Kui igapäevaselt ei loe foorumit siis ei viitsi ja ei ole ka mõtete lugeda aja möödudes kasutuid postitusi.
Ja saatmisel saab valida millisesse foorumisse enda postisuse paned.
priitp
Just see siin häiribki, et mingid kaks tüüpi hakkavad omavahel käisin-eile-saunas teksti panema, mis teisi ei huvita. Omavahekiseks mulisemiseks on teised kanalid. Teiseks, kui midagi tarka öelda ei ole, siis ole vait (a-la "Oli see vast lahe päev jeee")
Just see siin häiribki, et mingid kaks tüüpi hakkavad omavahel käisin-eile-saunas teksti panema, mis teisi ei huvita. Omavahekiseks mulisemiseks on teised kanalid. Teiseks, kui midagi tarka öelda ei ole, siis ole vait (a-la "Oli see vast lahe päev jeee")
Kunagi , kui virtuaalportfell igavaks kiskus ja oli soov ka reaalse rahaga närve kõditada, pidi sõlmima LHV'ga vastava lepingu. Ei ole kursis, kuidas see nüüd käib, kuid selle järgi võiks anda õigusi ka algajate ja "edasijõudnute?" foorumis osalemiseks.
Erinevalt kasiinost ei ole just paljud nõus kohe raha aktsiate alla panema, ikka peetakse vajalikuks enne uurida ja virtuaalis kätt proovida, tekkivate küsimuste tarbeks olekski algajate foorum ideaalne.
Kui ikka oma raha mängus, ei teki erilist vajadust postitada aja sisustamiseks sisutühjasid kommentaare endale tundmatutel teemadel. Siis pigem tegeled oma asjadega ning üldise pildiga kursis hoidmiseks on teiste teemade lugemine lihtsalt värskendav.
Samas, kui natukene ringi vaadata, siis aktsia teemadel räägitakse viimasel ajal väga palju. Mõni kiilakas spordiklubis või töllmokk kassajärjekorras.
Tallinki emiteerimisel oli tore vaadata kuidas rahvas sukeldus börsidele, lehed kirjutasid ja raadio rääkis, nagu oleks tele2 tasuta telefone jaganud.
Võibolla on see läbustamine lihtsalt ajutine nähtus, kuni asjaosalised oma naljade saatel näpud kõrvetavad :)
Erinevalt kasiinost ei ole just paljud nõus kohe raha aktsiate alla panema, ikka peetakse vajalikuks enne uurida ja virtuaalis kätt proovida, tekkivate küsimuste tarbeks olekski algajate foorum ideaalne.
Kui ikka oma raha mängus, ei teki erilist vajadust postitada aja sisustamiseks sisutühjasid kommentaare endale tundmatutel teemadel. Siis pigem tegeled oma asjadega ning üldise pildiga kursis hoidmiseks on teiste teemade lugemine lihtsalt värskendav.
Samas, kui natukene ringi vaadata, siis aktsia teemadel räägitakse viimasel ajal väga palju. Mõni kiilakas spordiklubis või töllmokk kassajärjekorras.
Tallinki emiteerimisel oli tore vaadata kuidas rahvas sukeldus börsidele, lehed kirjutasid ja raadio rääkis, nagu oleks tele2 tasuta telefone jaganud.
Võibolla on see läbustamine lihtsalt ajutine nähtus, kuni asjaosalised oma naljade saatel näpud kõrvetavad :)
mutionu,
see oli vaid üks võimalikest näidetest. Ma võin veel ühe tuua. Mõni võib siin vabalt avaldada arvamust, et firma X on sitt firma. Just nimelt sitt, mitte halb, ja sitt investeerimise mõttes. Tehes seda oma nime alt on täiesti reaalne kunagi vastu näppe saada sellele firmale midagi müües. Pomo sattus lugema ja see ütleja "kellel midagi karta pole" kaotas y-millise diili lihtsalt inimliku solvumise tõttu. No kellel sellist jama vaja on? Kapitalistlik kord on väga hea suukorv.
see oli vaid üks võimalikest näidetest. Ma võin veel ühe tuua. Mõni võib siin vabalt avaldada arvamust, et firma X on sitt firma. Just nimelt sitt, mitte halb, ja sitt investeerimise mõttes. Tehes seda oma nime alt on täiesti reaalne kunagi vastu näppe saada sellele firmale midagi müües. Pomo sattus lugema ja see ütleja "kellel midagi karta pole" kaotas y-millise diili lihtsalt inimliku solvumise tõttu. No kellel sellist jama vaja on? Kapitalistlik kord on väga hea suukorv.
Ostan nädala..(kuu..,) pikkuse õiguse LHV foorumis kommenteerimiseks!
Juhul, kui teised foorumlased (ntx 90-100% postituse hindajatest) mind nn.ära bännivad (kaasfoorumlastel oleks võimalus ,kuid mitte kohustus hinnata postitust
-1..+5 punktiga) ,pean uue kommenterimisvõimaluse saamiseks ostma uue õiguse!(kahekordse hinnaga)
Mittebännitutel õigus kommenteerida pikeneb automaatselt edasi!
Pole ise rich ,kuid elu on õpetanud, et raha paneb asjad paika!
Delegeerides otsustamise modedele-adminnidele st. tähendab ka vastutuse neile delegeerimise.
Neil aga vist tegemisi niigi jagub!
Juhul, kui teised foorumlased (ntx 90-100% postituse hindajatest) mind nn.ära bännivad (kaasfoorumlastel oleks võimalus ,kuid mitte kohustus hinnata postitust
-1..+5 punktiga) ,pean uue kommenterimisvõimaluse saamiseks ostma uue õiguse!(kahekordse hinnaga)
Mittebännitutel õigus kommenteerida pikeneb automaatselt edasi!
Pole ise rich ,kuid elu on õpetanud, et raha paneb asjad paika!
Delegeerides otsustamise modedele-adminnidele st. tähendab ka vastutuse neile delegeerimise.
Neil aga vist tegemisi niigi jagub!
selliste "solvujate tyypidega" äri ajades kaotad in the long run enivei.
aga jah, see "julged öelda julged ka vastutada" on demagoogia.
ammu on teada etinimesed ei julge probleeme esile tuua,
ettev6tteses lausa promotakse anonyymsust et ainult saaks teada, milles kuhvel.
ja lopuks voiks kysida, mis on foorumi eesmärk? kui kvaliteeti tahad, siis pead maksma, sest väärtusliku kommentaari kirjutamine n6uab palju taustatööd.. aga niikaua kuni foorumites räägivad põhitöö korvalt tegijad, ei saagi suurt kvaliteeti loota. seega kus on foorumite mission statement?
ma ise arvan, et KOIK mu viimase 2 aasta kommentaarid on jama - ei mingit väärt infot, ainult arvamused. okei, nintendo ehk mitte.. aga samas ma ei viici seda tallinki threadi lugeda, kuna ma saan niigi aru, et sitta se aktsia hind soltub su taistatööst -eesti finantsinpekts on paskanmarjat (vabandan roppuse pärast aga no kamoon! kas eestis miski ametkond ka tööga hakkama saab?).
et siis, ma arvan et peaks olema hoopis teisel poolel - investeeritav mitte investeerija!
aga jah, see "julged öelda julged ka vastutada" on demagoogia.
ammu on teada etinimesed ei julge probleeme esile tuua,
ettev6tteses lausa promotakse anonyymsust et ainult saaks teada, milles kuhvel.
ja lopuks voiks kysida, mis on foorumi eesmärk? kui kvaliteeti tahad, siis pead maksma, sest väärtusliku kommentaari kirjutamine n6uab palju taustatööd.. aga niikaua kuni foorumites räägivad põhitöö korvalt tegijad, ei saagi suurt kvaliteeti loota. seega kus on foorumite mission statement?
ma ise arvan, et KOIK mu viimase 2 aasta kommentaarid on jama - ei mingit väärt infot, ainult arvamused. okei, nintendo ehk mitte.. aga samas ma ei viici seda tallinki threadi lugeda, kuna ma saan niigi aru, et sitta se aktsia hind soltub su taistatööst -eesti finantsinpekts on paskanmarjat (vabandan roppuse pärast aga no kamoon! kas eestis miski ametkond ka tööga hakkama saab?).
et siis, ma arvan et peaks olema hoopis teisel poolel - investeeritav mitte investeerija!