Täna indeksil taaskord väga tubli kukkumine. Mis arvad, kas lähiajal langeme 8. aprilli tasemest läbi?
Mulle paistab, et 4900-5150 vahemikust peaks siiski korralikum põrge üles tulema. Ilmselt isegi 5450 teistkordne test. Ise läksin juba ka poolenisti pikaks.
Tuli meil siis põrge veidi alla SP5100 pealt ja nagu prognoositud oleme jälle testimas SP5450 taset, mida ületasime teistkordselt mingi 15-20 punktiga. Nüüd oleme hingetõmbeks veidi tagasi tulnud, aga üsna tõenäoliselt läheme SP5450 veel testima ja siis juba parema sooritusega.
Nüüdseks on SP5450 tase saanud murtud. Kui ma enne prognoosisin, et ületame seda taset kuni 300 punkti, siis hetkel võiks juba täpsemaks muutuda ja pöördekoht alla võiks tulla vahemikus SP5600-5700.
Mõned vastused on. Varasemast, see 3/4 laiem short on võetud jutu järgi juba mõnda aega tagasi. Kas tänaseks need postitsioonid nullis või veel vee all, ei tea. Ja see 1/4 kauplemiseks, muidu arusaadav, aga neid väljahõigatud SPX murdetasemeid võiks ju ikkagi mingi TA metoodika või tasemetega põhjendada? SPX teeb siin juba nädala sees 300-400p üles-alla, püsimegi sellises 600-700p koridoris. Mis mõtet neid 100p kaupa liikumisi välja tuua, kuid just päevakauplemist silmas ei pea? Ja nüüd viimane väide, miks just 5600-5700 vahelt tuleks pöördekoht? Sup-res tasemeid on enne ja pärastki.
Meie tänane liikumine SP5431 tsooni oli meie peaproov, aga esietenduse algus nõuab vähemalt SP5600+ katsumist. Seega pisut tuleb veel kannatada.
MIda sa arvad siis, läheb suuremaks languseks lähiajal?
Jepp, seda see SP graafik mulle ütleb.
Kas sa hirmuindeksit kah jälgid? Seal kõik veel päris extreme pole.
Eks ma jälgin ikka, aga ta sindrinahk reageerib alles siis, kui asi juba töös on
Kas sel ütleval graafikul on miski ajatelg ka? Või on lihtsalt sik-sak joon seal…
Ikka ajateljega. Midagi teistsugust ju raske ette kujutadagi.
Ok, heaküll. Lihtsalt, võiks neile prognoosidele miski ajahinnangu kah juurde anda, muidu pole mõtet. Nt nädal, 2 nädalat või … 2 aastat. Nagu siin varem juba tõdeti, et “ka seisev kell näitab 2x päevas õiget aega”.
Mu 2 senti.
Selle aja määramisega on kitsaskohti. Kord tuleb Donald oma tembutamisega kulgu kiirendama, kord miski muu sündmus. Võtame näiteks eelseisev langus, mida ma hetkel ootan. Ma ei oska hetkel ütelda, kas suuna muutuseks on vaja triggerit või hakkame ilma uudiseta alla poole vajuma. Seega ma ei tea, kas viibime SP5600-5700 piirkonnas päev kaks või nädal.
Muuseas täna on hea näide, et ainult Hirmuindeksi peale lootma jääda ei saa. Kirjutamise hetkel on SP 0,65 % miinuses, aga hirmuindeks võrreldes eilse sulgumisega läinud 56 pealt 57-me peale (Greed). Kui nüüd edasi vajume ja hirmuindeks ikka kinnitab, et on Greed, siis ma ei saa aru, milleks teda üldse vaja on.
Aga kas niipidi pole nt mõelnud, et hirmuindeks näitab siiski praegu õigesti ja lähipäevil “edasi ei vajugi”?
Eilne Powelli kõne turgu eriti ei raputanud. Ilmselt pressib SP 5700st läbi ja 5200 me enam ei näe.
Ei läinudki palju aega mööda, et näha kuidas contrarian indicator töötas jälle.
Aga mind huvitab kust leida selliseid shorte mis nii pikka vaadet kannatavad? Ilmselt mingi letialune kaup!
Kirsti Timmer call-is just S&P 500 (6100) jaanipäevaks
Tõesti, ei läinudki palju aega mööda, et näha, kuidas contrarian inicator töötas jälle.
Kasutaja harley postitused aprilli algusest:
- aprill: Sellistest kohtadest kus on kaks päeva on tuimalt -5% laotud
kipub järgnema väga kole esmaspäev. A la must esmaspäev.
7, aprill: Hiinlased kordineerivad kogu sealse regiooni vastumeetmeid.
China is seeking to coordinate its response to U.S. tariffs with Japan and South Korea.
7, aprill: Elon Musk võib rääkida mida tahab ja pigem üritab oma aktsiat päästa!
Trumpi sõnul on ta valmis ainult siis läbi rääkima kui laual on tema jaoks fenomenaalne pakkumine.
Vietnam pakkus Usale 0%tariife ja Trump ütles et pole piisav!
https://www.youtube.com/watch?v=J5emyBoghRk
Trump: Tariffs Are Here to Stay
7, aprill: S&P500 puhul 10% ettevõtete kasumi langust tooks S&P500 4400 kanti siis oleks P/E kuskil 19 kandis. (pole odav)
JPM ennustab, et kasumid kukuvad 20% mis tooks S&P500 4000 kanti.
Enne kui number ei hakka S&P500 puhul 3-ga pole seal midagi odavat.
7, aprill: Soome Ettevõtjate Liidu peaökonomist Juhana Brotherus hoiatab, et Donald Trumpi algatatud tollisõda võib vallandada ülemaailmse finantskriisi, sarnaselt 2008. aasta krahhile.
- aprill: Huvitav jahh, et käes on see aeg kus üritatakse vale uudistega turgu kõrgemale saada!
Tariffs storm rocks markets after false report of White House pause.
7, aprill: Raskekahurvägi annab tuld!
Kõik hakkab alati Usast pihta.
BlackRock’s Fink says stocks could extend fall by 20% as CEOs see recession
-
aprill: Natukene päris elust ka!
Kas Ameeriklased ise ikka said aru mille peale nad eile rallisid? -
aprill: Kusjuures eile oli huvitav päev, müüdi nii aktsiaid kui kavõlakirju.
Ja kukkus ka USD. See on erakordne, et kõik 3 asja kukuvad.
2 varjanti, kas tulemas on midagi suuremat või kapital põgeneb lihtsalt USA turult ja seeläbi nõrgeneb ka USD.
Kui keegi ei viitsi vaadata ise, kus harley hävingut ja edasist kukkumist callis, siis oligi see just turu põhjas, 7. aprillil. 365 päevalst just see 1 valida… Ma rohkem midagi ei lisakski, sest milleks.
ymeramees, näita mulle seda kohta kus ma olen hävingut callinud?
Või rääkinud,et ma ilgelt short siin turul?
Sousti pole mõtet ajada.
Euroopa turul on väga huvitav ja fookus on seal!
Usa turg on bullshit ja kogu mott.
Nii mööda nagu sina ASTS panid või isegi WISH-s pole siin veel keegi pannud.
Wish-i teemas rääkisid muinasjuttu kui asi maksis 12 USD
Täna on vist Wish juba pankrotis.
Kui julgesin sulle öelda, et oled saabas siis sõimasid mind i.ioodiks.
Kohe näha, et terav pliiats oled
Ära võta oma kaotusi südamesse, võta õlgadesse siis lähevad õlad laiemaks!