Kristlipp (TTT) ;)

WISH - kui mu mälu mind ei peta, siis mul oli mingi rahaga tehtud 50% trade IPO ajal, mille algused ja lõpud isegi kirja panin. Alates 2021 augustist olin selles selgelt negatiivne.
ASTS osas jätkan endiselt arvamusega, et telkod ei saa sealt ise eriti raha ning seda enam ei soovi nad seda jagada.
WISH-i teemas leidsin su oma aktsiasoovituse, mis on 2021 aastast nii $12000 kandist tänaseks $0,12 https://finance.yahoo.com/quote/QVCGA/

Ja ma ei sõimanud sind, ma konstanteerisin fakti, täpsustaks selle osa ka ära.

Ymera sa ei konstateerinud fakti vaid kuvasid siia mingit uudiste edastamist ja siis nimetad seda callimiseks.
S.ttagi pole ma callinud ja pole siin mingitest short positsioonidest rääkinud.

Erinevalt mõnest teisest mehest kes räägib meile täpselt kus turg ringi keerab ja kuidas ta seda shordib.

Ei huvita mind see Usa turg ja raha sinna panna ei plaani.
Minu fookus on Euroopas.

Vales kohas kargad mulle turja.

1 Like

Turja kargad esimesel võimalusel ikka sina. Kas ei ole nii?
Fokuseerigi ennast nüüd 100% euroopale, nii saaksid teised rahulikumalt hingata.

2 Likes

Kui Trump paneb Euroopale 120% tollid peale, siis tasub hakata häid ostukohti otsima,

1 Like

emotsioonide kõrvale ka fakte, SP500 tõusis täna juba 5900-st läbi ja hirmuindeks 69+
Prognoosijad peaksid oma graafikuid ja prognoose üle vaatama.

1 Like

Hetkel ei ole võimalik midagi prognoosida, kuna Trumpi tujud on ettearvamatud.

2 Likes

No jaa, paistab, et turul on kavatsus võimalikult paljudel nahk üle kõrvade tõmmata. See mainitud SP5900 on ka korralik vastupanu, vaatame, mis sellega tehakse. Esialgu üks sündmus korraga. Ise ma pikaks üle läinud ei ole, sest ei taha võtta seda riski, et võibolla oleme üleöö 200-300 punkti madalamal.

Samas pole sul olnud probleemi võtta kolmveerandi “pikema vaate short” portfelliga riski, et oleme üleöö 200-300p kõrgemal. Go figure.

4 Likes

Kas AKF kristlipp oleks nii kena ja kirjeldaks mõne lausega oma teh. analüüsi. Millal on plaan lõpuks pikaks minna? Kas 5600, 5300 või ootad ikka veel 3800-t ?
P.S. Turul ei ole mitte kunagi mingit teist eesmärki olnudki. Lipsudega poisid Seina Tänavalt saavad palka selle eest.

1 Like

Palka saavad meist paljud, aga teine asi on, kas ollakse see ka välja teenitud. Eriti ettevaatlikuks muutun ma siis, kui ilmuvad sellelaadsed loosungid nagu “Oleme sisenenud pulliturule, et siia jääda” ja “Siit saame vaid üles minna”.
Minu tuleviku plaanidest. Arvan, et edasiseks tõusuks hakkavad võimalused vaikselt otsa saama ning kui tuleb järgmine langus, siis hindan selle iseloomu. Kui tuleb väga jõuline langus, siis pikaks minna nii pea ei kavatse. Kui, aga tuleb leebe ja aeglane langus, siis SP5000 ja SP5400 vahelt võiks pikaks minna küll.

1 Like
  • Sa pole omal nahal kogenud mis asi on hüperinflatsioon. Seetõttu sa sedasi diletantlikult siin lahmidki.
  • Tamming tõi oma “ennustustes” rahandussüsteemi kollapsi põhjusteks hoopis muud põhjused, kui need, mis hiljutist kõrget inflatsiooni põhjustasid. Rahandussüsteem on, õnneks, ikka veel elus.
1 Like

Ja tunnistan, et turg lasi mind korralikult üle. Ei tulnud pöördepunkti SP 5600-5700 vahelt kuigi selles piirkonnas turg mõtles üksjagu pikalt, mis edasi saab. Nüüdseks oleme käinud juba ka SP5900-6000 vahel ära, mis on samuti väga tugev vastupanu koht ja oleme sealt langenud umb. 150 punkti. Kui nüüd reedest liikumist arvesse võtta, siis ma arvan, et suurem langus on alguse saanud, paljud teised muidugi nii ei arva, sest tõusime päeva lõpuks taas peaaegu nulli. See on minu väide ja vaatame, kas see saab ka tõestatud.

2 Likes

Ok, eelmise ennustuse õppetund oli, aga millele see uus väide siis ikkagi tugineb, “suurem langus alanud”? Tehniline analüüs, mõni graafik, mingi kaalutlus? Praegu see väide ilma argumendita - ongi pigem “Timmeri call” - taimeauru või kuuli peegelduse pealt :slight_smile:

5 Likes

Lasin teha tehisintellektil “tehnilise analüüsi” kristlipp-st tema postituste põhjal:

“1.Ta kipub oma tasemeid ja vaateid jooksvalt kohandama. Näiteks enne ütles, et SP5450+ ületus on piiratud 300 punktiga (ehk kuni SP5750), aga kui liikusime edasi, nihutas selle SP5900–6000 piirkonda. Pidev fookus “põrge siit, põrge sealt”, “võib minna nii, aga võib ka naa” jätab mulje, et ta on alati „õigel poolel“.
2. Tagantjärele seletused ja “oleks-poleks” jutud. Pärast iga suurt liikumist näib ta seletavat, miks ta nii või naa käitus, rõhutades, et “ta oli valmis mõlemaks” või “kasutas vaid veerand potist”. See võib mõjuda kaitsemehhanismina, mitte selge turuvaate omamisena.
3. Kui prognoos ei lähe täppi, muudab ta suunda ja seletab, miks see oli loogiline. Samas, kui mingid asjad juhtuvad nagu ta ütles, toob ta need esile kui “täpse tabamuse”.
4. Kuigi tal on justkui alati kõige kohta midagi öelda, ei saa temalt tugevat ja järjekindlat investeerimisraamistikku. Ta kipub muutma oma vaadet iga 100 punkti tagant.
5. Tema lähenemine on üsna kauplejakeskne (trader), mitte pikaajalise investori vaatevinklist. Ennustused pole põhjalikult kvantitatiivsed ega tugine süstemaatilistele mudelitele, vaid rohkem kogemusele ja turu dünaamika tunnetusele.”

9 Likes

Mul on aegajalt tunne, et Kristlipp kommentaare kirjutab puusalt häppeningi korras mingi seltskond. A la, kes bändiproovi hiljaks jääb, see peab kirjutama.

3 Likes

Kuna reedeks olime langenud läbi mitme olulise toetustaseme.

No ei nihutanud oma prognoosi SP5900–6000 piirkonda. Nagu ma kirjutasin, sõitis turg minust üle.

1 Like

Sellega on kõik väga täpselt öeldud. No ei lähe ühegi analüütiku kõik ennustused täppi.
Kasiinos ruleti ja black jackis on kah maja statistiline edu väga väike, aga sellest piisab, et nad väga hästi elavad.

Ma kuskilt lugesin, et Blackjackis on statistline eelis mängijal aga enamus ei oska seda kasutada, lisaks ahnus, hirm jmt.

Väitel oleks jumet, kui lisaksid ka need olulised tasemed, toetused või “langemised”. Praktikas on turg hoopis mitu nädalat järjest tõusnud ning SP500 senised olulised tasemed 5500 ja 6000 punkti vahel sõideti ülespoole kiirelt läbi. OK, 6000p pealt põrkas tagasi, täna liigume ilmselt uuesti sinnakanti. Aga - las vastus siis jääda… tunnete lõim nagu see siin on.

1 Like