Kristlipp (TTT) ;)

SP oli üsna tehniline klassika.

3 Likes

Tänud huvitava teema ja graafikute jagamise eest! Kuna oled sellel tasemel, et pead lausa oma foorumiteemat “TTT” ehk edasijõudnutele, siis oleks mul (ja arvatavasti ka paljudel teistel) suur huvi näha sinu mõttekäikude tagamaid natuke põhjalikumalt lahti kirjutatuna.

Hetkel jäävad paljud postitused stiili “üks lause + graafik” tasemele, aga siin foorumis liigub ka palju algajaid ja kesktaseme investoreid, kes tahaksid rohkem mõista, kuidas sa järeldusteni jõuad. Ära alahinda oma mõju – sinu postitustest võiks õppida palju rohkem, kui oleks veidi rohkem sisu ja selgitusi juures. See ei tähenda mingit mahukat analüüsi, lihtsalt mõned lisaread aitaksid väga kaasa!

Loodan, et võtad seda sõbralikult – sinu panus on väärtuslik, aga natuke rohkem lahti kirjutatuna oleks see väärtus veelgi suurem. :blush:

7 Likes

Sa oled siin 3 aastat kukkumist ennustanud jutti.
Ei jaksa sinuga vaielda enam.
Pealik tegi isegi kunagi hea graafiku sinu call-ide kohta. Siin:
https://forum.fp.lhv.ee/t/borsikrahh-2024/32047/452

Igaüks saab ise vaadata ja kontrollida sinu teravust!

3 Likes

Kuidas te siis aru ei saa? ‘kristlipp’ näol on ju tegemist tuntud soolapuhuja Kirsti Timmeriga.

1 Like

Kristlipp - mis plaanid hetkel on?
Saan aru, et ajaloos oled (väidetavalt) ennustustega puusse pannud, aga viimaste nädalate ennustused on sul minu hinnangul küll pihta läinud. Ei otsi spekukeerimiseks otseselt mõtteid (kuigi neid pakud), aga meelelahutuslik huvi on olemas :rofl:.

3 Likes

Meelelahutust tasub otsida Tallinna börsilt.

Ega ma nii väga puusse pannud ei olegi. See, mis Harley pidevalt välja toob (ja oma hambus hoiab) on see, et hakkasin langusele mõtlema liiga vara, aga praeguseks hetkeks on see langus täiesti päevakorras.
Ütlen ausalt, et lühemas vaates mul endal ka täit selgust hetkel ei ole. Oman hetkel nii pikki kui lühikesi positsioone. Hetkel tuleb lihtsalt jälgida, mida turg räägib. Pikemas vaates on seisukoht, et liigume edasi alla.
Minu jaoks jällegi on meelelahutuseks majandusuudiste jälgimine. Kui soov midagi turgudelt ka teenida ja võitjate poolel olla, siis tuleb teisiti läheneda.

1 Like

Kristlipp 2024.a. ennustuste perfomance:

16 Likes

selle languse tulemine oli ‘normaalne inimene’ loogikas selgelt ette näha varakult. aga turu käitumine on nii, et veenda teid, et eksite ja kaote oma raha varakult, enne kui loogiline tulemus realiseerub.

3 Likes

Pidevalt langust ette ennustades kipub see lõpuks täide minema.

Suurematest krahhi ennustajates meenub mulle Tamming. Juba 15 aastat on meid kohe-kohe tabamas hüperinflatsioon. Kui see peaks kunagi tulema, siis saab ta öelda, ma ju ütlesin.

6 Likes

jah, täpne aega ennustamine on sügav filosoofiline küsimus, mille vastus on “täpselt mitte keegi elav siin maalt ei tea”, sest kõik on muutuv ja “liblikase effekt” võib need ajavahemikud nihutada oluliselt.

1 Like

Isegi katkine kell näitab kaks korda ööpäevas õiget kellaaega.

7 Likes

Vaimukas kahtlemata

Kasutaja303 mind mingi aeg tagasi kiitis, tsitaat: Kindlasti oled sa väga tark inimene. Sellepärast on end raske tagasi hoida ja läbustan pisut. Tõsi, midagi oli veel kirjutatud, aga oli nagu oli. Igatahes -mitte et mind börsivärk väga huvitaks ja see tehn.analüüs või mis ta oli veel vähem- aga TTT küll. Üldinimlikus plaanis. Mis kannustab inimesi kedagi teist maha tegema ? Sul on hea periood -lähebki nii nagu ennustasid- arusaadav, et tahad pisut püünel särada. Loomulikult oled edev, aga kõik, kes midagi toksivad, on edevad. Kui sinu edevus häiriks, siis lihtsalt ei vaata siia. See peab ikkagi kadedus olema, kuigi mitte otseselt rahaline, sest keegi ei tea ju kas sa oled võitnud või mitte. Kuulun nende hulka, kellele sa meeldid ! Keegi küll ei küsinud, aga minu poolt + (mängin praegu just laua-mastercheffi)

3 Likes

Tänud sulle :slight_smile:

Nii palju tahaks teadmatuse kohta lisada, et üle viimaste piiride- laias laastus SP4850-5450 piirkond, ei tohiks me sirge seljaga üle 200 punkti SP-d liikuda ilma, et kõvemat tagasilööki sellele ei järgneks.

Paistab, et jääme enam-vähem keskele pidama kuni onu Donald annab stardipaugu. Pole ka midagi imestada, viimase aja liikumised on paljud võhmale võtnud.

1 Like

tundub, et nii long kui shortid oli palju likvideeritud ja nüüd on vaja aja uude reisijate pardale võttmiseks, siis saab sõidu jätkata nende rahakoti tühjendamiseks. place your bets, gentlemen.

1 Like

Nüüd on skalbi tõmbajate pidu, kuniks nad pole unustanud stopplosse panna. Kõik peavad ju söönuks saama, eks ole ju.

Kas keegi on leidnud põhjust tänasele tõusule?
Ilmselt tuleb see sellest, et liiga paljud arvavad, et turg peaks hetkel hoopis alla liikuma:)