Ontore see ei ole alati nii et siin adrenaliini pumbatakse.Siin tehakse raha.
Ma ei tea kust sa selle DCN i leidsid aga nähtavasti peale langust jäi silma.Foorumis "Soovitage häid aktsiaid" oli sellest 27.01.2006 esimest korda.Ka enimkaubeldu LHV s mingil hetkel.
Ja nagu siin kuskil keegi kirjutas siis enamus oskas ikkagi lühikeseks müüa mitte pikaks minna.
Samal alal samas kohas arutati XSNX i ja paljud osakasin ilmselt sellega kaasa sõita.Muuseas uudiste mõjul,mitte lihtsalt kasiino moodi.
jep, kuigi pole vist õige rubriik, aga kerge suund ikka kuidas minu meelest saab börsidelt raha tegelikult teenida ehk suuri kaotuseid vältida. Teen iga päev keskeltläbi 10 - 20 tehingut USA turgudel ja alati valin hoolega suurte käivetega päevasiseselt hoogsalt liikuvate reeglina mitte kalliste (hinnavahemikus 2-5 USD)aktsiate vahel ja seda seetõttu, et saaks suuri pakke kiirelt soetada ja realiseerida. Siin ostes näiteks 10000 aktsiat, annab iga muutus 0,01 senti 100 USD-i . On üks väga oluline reegel - ööseks sularaha panka tagasi! Ideaalis asi töötab, kuna teatud summade juures teenib ka päevasisestelt kõikumistelt korduvalt 1-2 USD senti välja võttes päevas äraelamiseks piisavalt. Mõnel korral on vahendid jäänud ka järgmist kauplemispäeva ootama ja siit ka kõige suuremad kaotused (kunagi ei oska ette ennustada, millised negatiivsed uudised võivad aktsiat üleöö mõjutama saada) Üldiselt kauplen lihtsatele reeglitele tuginedes: mida lühemat aega on raha kontrolli alt väljas ehk avalikust tujust ja negatiivsest infost mõjutatud, seda kindlam, et midagi olulist kaduma ei lähe! Eriti üritan vältida üleöö aktsiate hoidmist nagu juba mainisin. Minu arust pole oluline see kui suured su võidud on, aga kuidas vältida igasuguseid kaotuseid. Selle süsteemi puhul küll suuri võite oluliselt ei eksisteeri, aga mis peamine minu tehingutest on olnud 90% kasumlikud ja kahjumid suht väikesed! Tavaliselt aktsia, mis hakkab langema, selle ka kohe realiseerin (suure käibega aktsia eelis)! Õige hetke tabamine niisiis kõige olulisem. Ja niisiis 100-200 USD haaval seda raha teenidki! Puhas raha tegemine ühesõnaga ja üsna rutiinne pealekauba (adrenaliini jagub siiski ka ikka piisavalt!) Edu proovimisel!
... ja oma kehtestatud reeglitest tuleb ka 100% kinni pidada, muidu süsteem veab alt! Olen järele proovinud.
ahnus on kõige suurem vaenlane!
Kas teenustasud ei söö lõviosa kasumist? Samas ka kui omal läheb hästi miks mitte jagada seda ka teistega.
päevasisene kauplemine on siiski üsna närviline ja kohati võiks öelda, et "maniakaalne" & edukalt, stabiilselt suudavad sellega teenida väga vähesed. Lisaks muidugi see piirang, et selleks on vaja vähemalt $25,000USD-i kontol. Filosoofia on muidugi väga õige, et suunaga tuleb kaasa minna ning püüda mõistliku ulatusega liikumisi, mitte ootusi liiga kõrgeks ajada ahnusest. 2-3 senti taga ajada pole siiski mõtet, kuna tõepoolest, teenustasudeks läheb juba 350+ aktsia puhul Traderis 4 senti aktsia kohta, seega jah.. matemaatikat me kõik oskame. Muidu hea taktika ning kindlasti töötab, kui sa selle enda jaoks oled sisse töötanud. Eks see ole igivana tõde, et kui reegleid pole või neist kinni ei pea ning planeeritult ei kauple, siis treid jookseb liiva tihemini, kui õnnestub, seega kaupled kahjumlikult. Aga gibonsilt väga asjalikud näpunäited ning mõtted ning võib-olla istub selline taktika ka mõnele teisele - eks siiski igaüks peab vastavalt isikuomadustele leidma süsteemi, mis talle kõige rohkem istub.
Gibonsi näpunäidetega 100% nõus, need ühtivad täielikult ka minu pisikeste kogemustega. Ent kõige kahjumlikuma tehingu küsimus jäi lahtiseks elik teema jutulõimes kipub seeläbi fookusest kaduma, ei muud.
Ontore'lt ikka tõsiselt hea lugu!
Ontore'lt ikka tõsiselt hea lugu!
gibons. kindlasti kasutad stoppe - kui kaugele need paned?
Gibonsi rahateenimine ei ole nii lihtne kui ta seda paista laseb. Näiteks, et teenida Traderi vahendusel 1 sent aktsia kohta (aktsiate hind vahemikus $2-5), peab hind muutuma vastavalt 2,5-1%.
Tallinki aktsia IPO'l osalemine kahtlemata. Tänase seisuga on miinuseks kujunenud 13.33%.
Õnneks ei ostnud eriti palju. Kuigi kaine mõistus ütleb, et tegelikult on just praegu õige aeg juurde
osta. Kuid...pettumus oli suur ja rohkem ma sellesse aktsiasse investeerida ei plaani.
Õnneks ei ostnud eriti palju. Kuigi kaine mõistus ütleb, et tegelikult on just praegu õige aeg juurde
osta. Kuid...pettumus oli suur ja rohkem ma sellesse aktsiasse investeerida ei plaani.
mccool, aktsiaid osta ikka isikliku analüüsi põhjal ;)
aga ristoX, btw plussi on võimalik jääda ka siis, kui üle poolte tehingutest on miinuses. Kuskil pool aastat tagasi lugesin intervjuud ühe hedge-fondi juhiga, kes väitis, et neil on pea 75% tehingutest kahjumlikud, aga nende strateegia on teha 2-3 suurt tehingut poolaasta jooksul, mis tooks pappi sisse, ülejäänud miinustest pidavat neil savi olema.
kui uuesti üles leian siis panen siia lingi ka
aga ristoX, btw plussi on võimalik jääda ka siis, kui üle poolte tehingutest on miinuses. Kuskil pool aastat tagasi lugesin intervjuud ühe hedge-fondi juhiga, kes väitis, et neil on pea 75% tehingutest kahjumlikud, aga nende strateegia on teha 2-3 suurt tehingut poolaasta jooksul, mis tooks pappi sisse, ülejäänud miinustest pidavat neil savi olema.
kui uuesti üles leian siis panen siia lingi ka
Pärin arglikult uuesti, et kas oskab keegi kogenu kosta, kuidas peaksin talitama DCNi aktsiatega?
Ma olen ses mõttes eriti arualge rahakulutaja, kes inglismannide keelt oluliselt mõistmata, loodab ameerikmannide maa börsidel kaubeldavate aktsiatega tulu teenida. :)
A juhindugem mõttest, et oma õnnestunud nali teeb tegijale kõige enam rõõmu ja teisestki mõttest - et raha pole sessinatses maailmas olulisim väärtus.
Ma olen ses mõttes eriti arualge rahakulutaja, kes inglismannide keelt oluliselt mõistmata, loodab ameerikmannide maa börsidel kaubeldavate aktsiatega tulu teenida. :)
A juhindugem mõttest, et oma õnnestunud nali teeb tegijale kõige enam rõõmu ja teisestki mõttest - et raha pole sessinatses maailmas olulisim väärtus.
Üldiselt... Expectancy = (Probability of Win * Average Win) - (Probability of Loss * Average Loss). Nagu näha ei pruugi kasumlike tehingute protsent määrav olla. Üldjuhul aga eelistavad inimesed süsteeme, mis annavad suurema arvu positiivselt lõppenud treide. Profit curve on võibolla tõesti siledam, kui süsteemidel, mille puhul on kasumid kaotustest tunduvalt suuremad.
Ontore, mul seisab selline aktsia (BWAY soetushind $2) juba 5 aastat pankrotistunult portfellis. Aktsiatega tehinguid kuni siiani aegajalt tehakse hinnaga $0,001.
Las seisab portfellis edasi. Kahjuks kuludesse kanda ei saa (või kuidagi ikka saab?) ja müüa ei tasu. Sel juhul peab peale maksma.
Las seisab portfellis edasi. Kahjuks kuludesse kanda ei saa (või kuidagi ikka saab?) ja müüa ei tasu. Sel juhul peab peale maksma.
to riskija.
Kas võib olla selline juhus, et see sama aktsia hakkab näiteks tõusma..
et kõik pannakse tööle ja asi käib edasi???
Kas võib olla selline juhus, et see sama aktsia hakkab näiteks tõusma..
et kõik pannakse tööle ja asi käib edasi???
Paistab sedamoodi et Ekranas lööb kammi kuklasse. Sai Philipsi ostujuttudest inspireerituna
soetatud mõned tuhanded ja vahepealsel ajal mõnel korral kasumitega müüdud-ostetud,
aga viimane tagasiost sattus nii et enne Eestist töö asjus nädalaks äraminekut ununes portfelli
ja tagasi tulles kae üllatust ..u. 150% miinust nagu naxti ! Portfelli õnneks ei suutnud miinusesse
viia, kuna osakaal ei olnud nii suur aga kui on saatusekaaslasi siis nutkem koos ja põhjalikult.
soetatud mõned tuhanded ja vahepealsel ajal mõnel korral kasumitega müüdud-ostetud,
aga viimane tagasiost sattus nii et enne Eestist töö asjus nädalaks äraminekut ununes portfelli
ja tagasi tulles kae üllatust ..u. 150% miinust nagu naxti ! Portfelli õnneks ei suutnud miinusesse
viia, kuna osakaal ei olnud nii suur aga kui on saatusekaaslasi siis nutkem koos ja põhjalikult.
to naxitrall
oleks huvitav teada millal oli see nädal mil ekranas 150% kukkus
oleks huvitav teada millal oli see nädal mil ekranas 150% kukkus
arvestasin umbkaudu ja viimase soetushinna järgi - vahet pole, kamm on kuklas.
Ma pole küll matemaatikas kõige tugevam, aga minu teada saab aktsia langeda maksimaalselt 100% (kukub nulli). Aga tõusta saab oi-oi kui palju.
Ups, ajud vaatavad praegu MTV3 -lt 24. Miinus u.60%