Ei, ma ei ole juut, aga ma ei näe, et see midagi muudaks, kui ma ka oleks.
Gaza võib ju vastu Egiptuse piiri olla, aga siiani kuulub ta Iisraeli suveräniteedi alla ja seega on mingil määral vaja ikkagi Iisrael territoriaalvetesse tungida, et Gazas matsheeted kaldale visata.
raulir, kui keegi taob sulle kurikaga pähe ja sul on juhuslikult püstolkuulipilduja käes, mis sa teeks?
pbattery, mida sa mõistad? Mõistad konflikti, mille algus ulatub ligi nelja tuhande aasta taguse müüdini sellest, kuidas ühel kõval tegijal oli kaks naist ja kaks poega, üks õige, teine vale? Mõistad seda, kuidas see ajalooline konflikt on kootud teatud rahvuste kultuuri ja iseteadvusse? Mõistad, Koraani ja Vana Testamendi nüansse? Mõistad orienteeruda aastakümneid kestnud segases propagandameres?
Sellisel juhul oled sa ilmselt kõige targem inimene, keda ma kohanud olen ning võtan oma teravmeelsused tagasi. Aga selgita siis teistelegi, palun.
Sellisel juhul oled sa ilmselt kõige targem inimene, keda ma kohanud olen ning võtan oma teravmeelsused tagasi. Aga selgita siis teistelegi, palun.
Väikese vahepalana, kas britid selle teema kohta midagi köhinud on? Kui on, siis võiks keegi neile jälle nina peale visata, et see on kõik kokkuvõttes nende süü, nagu 70% maailma hädadest :)
SideKick,
Sa laskud jälle üksikinimese situatsioonilisse konteksti. Küsimus on ju selles, miks Iisraeli sõjaväe helikopteri pealt alla lastud sõjaväelane üldse oli teise riigi territooriumil, kus selle riigi legaalsed asukad teda ebasõbralikult vastu võtsid? Normaalne üksikisik ei lähe püstolkuulipildujaga teise inimese koju ja ei hakka seal nõudma ei tea mida. Sa hetkel õigustad kõiki relvastatud röövi käigus inimese tapnud kurjategijaid.
Sa laskud jälle üksikinimese situatsioonilisse konteksti. Küsimus on ju selles, miks Iisraeli sõjaväe helikopteri pealt alla lastud sõjaväelane üldse oli teise riigi territooriumil, kus selle riigi legaalsed asukad teda ebasõbralikult vastu võtsid? Normaalne üksikisik ei lähe püstolkuulipildujaga teise inimese koju ja ei hakka seal nõudma ei tea mida. Sa hetkel õigustad kõiki relvastatud röövi käigus inimese tapnud kurjategijaid.
wow, hold your horses, ma ütlesin, et su teravmeelsus on tasemel ja mõistan seda (teravmeelsust), kuidas sa jõudsid sealt usuni on huvitav muidugi, sest ma ei jaga sellest kõige vähimatki - sõge värk on selle nimel teineteist tappa.
Usk tavaliselt ei põhjusta tapmisi ega sõdu, isegi keskmine moslem (nii palju, kui ma neid näinud olen) on selleks liiga ratsionaalne olend. Usk on vaid ettekäändeks, kuid samamoodi võib olla ettekäändeks ka näiteks kellelegi Ferdinandile tehtud atendaat.
Ma ei hakka vaidlema teemal "Rahvusvaheliste vete õigus." Vaevalt ka sina selles väga pädev oled.
mykoloog, ära nüüd tule oma rassismi jutuga, eksju? Ma saan aru, et poliitkorrektsuse preestritel on enda meelest mingid "võlusõnad," millega vaidlust hoobilt lõpetada, kuid - you are better than that, right? Koraanist lähtudes on moslemitel kaks eesmärki - kas "pöörata" inimene islamiusku või maksustada/orjastada ta alandaval viisil nii, et ta tunnistaks igal tasandil islami ülimuslikkust. Nende eesmärkide täitmise käigus aga "laastud lendavad." See agenda on globaalne ning sealse regiooni religioossed liidrid on seda korduvalt ja selgelt väljendanud. Niiet - first we take Manhattan... then we take Berlin.
Ja kui me juba rassismini jõudsime, siis kas kellegile (meile sinuga, muide!) diagnoosi "ahvi järeltulija" andmine ei ole ka äkki natukene rassistlik? Aga tõesti - kummalgi poolel puudub tõesti tahe seda maatükki jagama hakata. Juudid peavad seda osaks oma ajaloolisest kodumaast - araablastel aga puudub nende pühakirja arvestades sisuliselt õigus juutidega siduvaid kokkuleppeid sõlmida. Ei tasuks alahinnata seda KUI jõuliselt religioossed faktorid antud protsesse mõjutavad.
Ja kui me juba rassismini jõudsime, siis kas kellegile (meile sinuga, muide!) diagnoosi "ahvi järeltulija" andmine ei ole ka äkki natukene rassistlik? Aga tõesti - kummalgi poolel puudub tõesti tahe seda maatükki jagama hakata. Juudid peavad seda osaks oma ajaloolisest kodumaast - araablastel aga puudub nende pühakirja arvestades sisuliselt õigus juutidega siduvaid kokkuleppeid sõlmida. Ei tasuks alahinnata seda KUI jõuliselt religioossed faktorid antud protsesse mõjutavad.
Karum6mm, juutidel on oma usu poolt kuuldavasti umbes sarnased põhimõtted peale pandud või ma eksin?
raulir, vastab tõele. Mõningane vahe on selles, et Vana Testament on selles mõttes tegelikult suhteliselt soft. Koraan on aga juba väga hardcore. Samas Vana Testamendi pehmust tehakse Talmudis kohati oluliselt tasa.
Dziisus, mehed, küll te alles kütate.
Artikli http://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_flotilla_clash
lõpus on ilusasti poolte peamised seisukohad välja toodud:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_flotilla_clash#Legality_of_raid
Iisraeli peamine argument on et laeva võib peatada ka rahvusvahelistes vetes enne blokeeritud territooriumi, kui sel on kindel kavatsus blokaadi rikkuda, hoiatades eelnevalt. Seda viimast nad ka tegid, mitu korda. Millele Mavi Marmara kapten vastas: "Negative, negative. Our destination is Gaza".
Fakt on see, et ülejäänud viis laeva võeti Iisraeli sõdurite poolt üle rahulikult. Kedagi ei pekstud kummaltki poolelt. Probleem oli just Mavi Marmaras, mille pardal olnute eesmärk oli igal juhul konflikt tekitada.
Artikli http://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_flotilla_clash
lõpus on ilusasti poolte peamised seisukohad välja toodud:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_flotilla_clash#Legality_of_raid
Iisraeli peamine argument on et laeva võib peatada ka rahvusvahelistes vetes enne blokeeritud territooriumi, kui sel on kindel kavatsus blokaadi rikkuda, hoiatades eelnevalt. Seda viimast nad ka tegid, mitu korda. Millele Mavi Marmara kapten vastas: "Negative, negative. Our destination is Gaza".
Fakt on see, et ülejäänud viis laeva võeti Iisraeli sõdurite poolt üle rahulikult. Kedagi ei pekstud kummaltki poolelt. Probleem oli just Mavi Marmaras, mille pardal olnute eesmärk oli igal juhul konflikt tekitada.
Kusjuures, lugu võis olla hoopis selline, et sellel konvoil polnudki plaanis tegelikult Gaza rannikul maabuda, vaid oli olemas mingi kokkulepe Egiptusega, et kui Iisrael ei lase laevu Gaza sadamatesse, siis kasutatakse nende humanitaarabi kanaleid. Samas Iisrael ei saanud lasta sellel abil kohale jõuda.
Kui nüüd Iisrael oleks sundinud konvoil lihtsalt otsa Palestiina riigi (Gaza on selle osa) territoriaalvetes ümber pöörama, siis oleks see läinud kuhugi Egiptuse sadamasse ja humanitaarabi oleks sealtkaudu kohale toimetatud. Kuna sellist asja ei tahetud mingil põhjusel lubada, siis järgmine valik oligi teha rünnak enne territoriaalvetesse jõudmist ja konvoi organiseerijate ametlikke teadaandeid.
Kui nüüd Iisrael oleks sundinud konvoil lihtsalt otsa Palestiina riigi (Gaza on selle osa) territoriaalvetes ümber pöörama, siis oleks see läinud kuhugi Egiptuse sadamasse ja humanitaarabi oleks sealtkaudu kohale toimetatud. Kuna sellist asja ei tahetud mingil põhjusel lubada, siis järgmine valik oligi teha rünnak enne territoriaalvetesse jõudmist ja konvoi organiseerijate ametlikke teadaandeid.
raulir, Palestiina riik? Misasi see on?
http://en.wikipedia.org/wiki/State_of_Palestine
Oled sa selle ikka läbi ka lugenud? Rahvusvahelise õiguse kontekstis sellist moodustist siiski ei eksisteeri hetkel.
Karumomm kui sa ytled, et ara tule oma rassismijutuga ja mind poliitkorrektsuses syydistad, siis talu ka seda, kui sind juutluses syydistatakse (kui ma oigesti maletan, siis seda on siin juhtunud) ja ara nimeta seda rahvustevahelise vaenu ohutamiseks. Mojub usutavamalt, vastupidisel juhul, saab ka sind hambutus poliitkorrektsuses syydistada. Rassism ja rahvustevahelise vaenu ohutamine on yhe ja sama myndi kaks poolt. Koraanist lahtuvate moslemite eesmarkide tolgendamine sellisel viisil vastab taielikult hiievana tolgendustele Vanast Testamendist. Hiievana teaduparast siin kunagi raakis, et juutidel on lubatud lapsi pilastada, kuna Vana Testament nii ytleb. Nende pyhakirjade tolgendamistega tuleb aarmiselt ettevaatlik olla, eriti neil kes pole neid sygavuti uurinud. Fakt on see, et nii enamus kristlaseid, juute kui ka moslemeid on rahumeelsed inimesed, kes ei soovi kedagi poorata ega orjastada ja kogu tyli sai alguse sellest, et yks poolt tundist - nagu ikka, et tema suhtes oldi ebaoiglane. Islami religioossete liidrite maailmavallutamise agenda sarnaneb sajaprotsendiliselt kristlaste agendale (ja siin ei kai jutt minevikust kui meenutame hiljutisi paavsti sonavotte ja pyrgimusi katoliiklust levitada) ja paljude arvates ka juutide agendale. See on tyypiline vandenouteooria, toesti yllatav et sina sellist juttu raagid.
Usun, et haridustaseme ja materiaalse heaolu tousuga, mis kyll visalt aga siiski toimub, vaheneb ka radikaalne religioossus ja yhel hetkel saab kriitiline mass inimestest aru, et ei ole teist teed kui kahepoolne kokkulepe ja kompromiss.
Usun, et haridustaseme ja materiaalse heaolu tousuga, mis kyll visalt aga siiski toimub, vaheneb ka radikaalne religioossus ja yhel hetkel saab kriitiline mass inimestest aru, et ei ole teist teed kui kahepoolne kokkulepe ja kompromiss.
Lõpus on selle kohta analüüs. Mõned jah arvavad, et ei eksisteeri, samas enamus riike on seda riiki ametlikult tunnustanud ja omavad ka diplomaatilisi suhteid.
Lisaks on sellel riigil olemas neli rahvusvahelise õiguse järgi riiki defineerivat omadust: elanikkond, territoorium, valitsus ja välispoliitika.
Kui sul on inglise keelega raskusi (nagu siin foorumis ikka ette tuleb), siis ma võin aidata tõlkida.
Lisaks on sellel riigil olemas neli rahvusvahelise õiguse järgi riiki defineerivat omadust: elanikkond, territoorium, valitsus ja välispoliitika.
Kui sul on inglise keelega raskusi (nagu siin foorumis ikka ette tuleb), siis ma võin aidata tõlkida.
Koraan, mingi vana või uus testament. Kas tõesti peab mingi raamatu järgi elama. Mõned targad võtsid kätte ja kirjutasid targa raamatu ja ütlesid siis et selle järgi peab elama kuna see on püha. Või kes teab mis ?
Me elame aastas 2010 ?!!!!!
Me elame aastas 2010 ?!!!!!
mykoloog,
kas ma saan aru, et sinu sõnum 30'l Saksamaa juutidele oleks olnud: Fakt on see, et enamus sakslasi on rahumeelsed inimesed, kes ei soovi kedagi ahju ajada. Usun, et Saksamaa haridustaseme ja materiaalse heaolu tousuga sab yhel hetkel saab kriitiline mass inimestest aru, et ei ole teist teed kui kahepoolne kokkulepe ja kompromiss.
kas ma saan aru, et sinu sõnum 30'l Saksamaa juutidele oleks olnud: Fakt on see, et enamus sakslasi on rahumeelsed inimesed, kes ei soovi kedagi ahju ajada. Usun, et Saksamaa haridustaseme ja materiaalse heaolu tousuga sab yhel hetkel saab kriitiline mass inimestest aru, et ei ole teist teed kui kahepoolne kokkulepe ja kompromiss.