Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad

Tegelikult ei ole rahu Lähis-Idas mitte kellegi huvides, ei juutide, araablaste ega Euroopa. Seepärast ka loobitakse konfliktile aegajalt hagu alla. Võibolla ainult USA tõesti soovib mingit rahu seal.
Humanitaarabi
Rahumeelne missioon
Härrased, juhin tähelepanu, et tegemist on foorumiga "Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad", kus on miksitud kokku faktid&oletused - seega siit ei leia absoluutset tõde. Pole andnud hinnanguid - see jääb igaühe enda otsustada.

Mattias Gardell on järgmiste raamatute autor, mis vabalt amazone-s saadaval:
Gods of the Blood: The Pagan Revival and White Separatism
/http://www.amazon.com/Gods-Blood-Pagan-Revival-Separatism/dp/0822330717/ref=ntt_at_ep_dpt_1/188-3615172-4522534/

In the Name of Elijah Muhammad: Louis Farrakhan and The Nation of Islam (The C. Eric Lincoln Series on the Black Experience)
/http://www.amazon.com/Name-Elijah-Muhammad-Farrakhan-Experience/dp/0822318458/ref=ntt_at_ep_dpt_2/188-3615172-4522534/

Extreme Islam: Anti-American Propaganda of Muslim Fundamentalism
/http://www.amazon.com/Extreme-Islam-Anti-American-Propaganda-Fundamentalism/dp/0922915784/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1275379430&sr=1-2/
...

masinist,
ja sinu vandenõuteooria on milline? Sorry, aga ma ei saa aru, kes sinu arvates sõlmisid vandenõu, tegemaks täpsemalt mida? Või oled sa liiga palju Bondi filme vaadanud...
Iisrael peaks ikkagi selgelt endale tuhka pähe raputama. Eriüksuslased peaksid kaigaste ja nugade vastu muul viisil saama kui tulirelvadega. Andku gaasi või midagi. Kui nad ei näinud ette, et sellest tuleb mingi rahvusvaheline blow-up ja nemad sellega seoses halba valgusesse satuvad, siis on nad täpselt sama palju süüdi. Kui ÜRO Julgeolekunõukogu lõuga annab Iisraelile, siis sellel puudub Iisraeli jaoks oluline positiivne mõju.
Blink, viimased uudiskillud räägivadki sellest, et juutide ettevalmistus oli seekord vilets. http://www.debka.com/article/8825/
Minu arvates ei ole antud konfliktis oluline niivord see, kas Iisraelil oli oigus laeva rynnata, vaid see mis on sellise teguviisi tulemus ja kuidas laanemaailm, kelle koige motiveeritum sojaline loogirusikas tihtipeale hoopis teistsugust agendat omab kui laane meinstriim avalik arvamus, millest laas tervikuna teaduparast juhinduma peab tulenevalt oma riigikorralduse pohimotetest, sellega copetud saab. Sellise loogirusika tegevuse tulemusel jaavadki lennukid majadesse soitma ja pommid ronge ohkima. Kui nyyd keegi vaidab, et see on tema jaoks fine, siis fine by me, aga mina vaidan, et laane avalik arvamuse jaoks see yhel hetkel enam ei ole fain. Laane softist avalikust arvamusest ei ole mingit vastast moslemiradikalismile. Esimese sammu tagasi teeme meie, selles ei ole kahtlust, ja mida varem me seda teeme, seda vaiksem on hind mida selle eest maksta. Teisisonu, kui keegi veel mingil pohjusel aru ei ole saanud, siis terroriosmivastane voitlus sellisel kujul on laane jaoks kaotatud. Nii nagu on vahemotiveeritud vallutajal voimatu voita motiveeritud partisanisoda, on eunuhhidest valgetel meestel voimatu voita ka soda motiveeritud loogirusikana tegutsevate jarjest uute pealekasvavate moslemipolvkondadega. Seega, kui soda voita on voimatu, siis ainus vahegi moeldav lahendus on soda valtida, ehk likvideerida soja toeline pohjus milleks on Iisraeli poolt ajatud ja USA poolt toetatav poliitika Lahis-Idas. Arvan, et eksivad need esmaemotsioonist kantud rusikaviibutajad, kes siin laanemaailma vaartuste eest ambrasuurile viskumas on. Moslemitel on palju rohkem kaotada kui teil ja teist pole neile vastast. Seega selle asemel, et siin juute tagant argitada kui valge maailma paastjaid, prooviks aru saada, et juutide tegevus pikas perspektiivis ei ole meie huvides. Juudid voitlevad oma eksistentsi, mitte laanemaailma eksistentsi eest tervikuna. Nad on kahtlematult motiveeritud voitlema erinevalt meist aga samamoodi erinevalt meist ei ole neil ka taganemisteed.
SideKick,
See su video vabandab tulistamist sama palju, kui somaalia piraadid teeks oma laevukselt haleda filmi, kuidas esimesena üle mingi kaubalaeva parda roniv mitteheledanahaline saab suuremat sorti mutrivõtmega vastu näppe.

Point on nagu selles, et tegevus toimus rahvusvahelistes vetes ja Iisrael de facto alustas sõjategevust nende riikide vastu, kellede lipu all need laevad sõitsid. Neil oli võimalus laevad kinni pidada ka alles peale territoriaalvetesse sisenemist ning seda palju rahumeelsemal moel - näiteks tulles oma sõjalaevaga parda äärde.

Vandenõuteoreetikud peaks nüüd analüüsima, miks IIsrael niimoodi käitus. Ei usu, et puhtalt lollusest sai selline asi juhtuda. Milline oli Iisraeli välis- või sisepoliitiline kasu (või loodetav kasu)? Kuidas on reageerinud erinevad riigid?

Riigid ei käitu ju nagu üksikisikud: naabrite juurest tuleb lärm - lähen ... Asju mõeldakse ikka mitme inimese poolt läbi ja igasugused "kannatuse katkemised" jms on vaid üksikisiku kontekstis mõtlevatele massidele arusaadavas keeles leitud vabandused.
eemmm..., et vaeste juutide pihta lasti kadadest ja nad tundsid ennast nii ohustatuna, et rahvusvahelistes vetes laeva tungida ja kui veel kuskil kirves välkus, siis automaadi tuli peale, sest see on tottally justified!? Ma siis küsiks, et kui meil pronksiööl venemaa aktivistid meie politseid kividega loopisid ja meie vara hävitasid, kas oleks pidanud tule peale tõmbama? ning venemaale keskmist sõrme näitama ja ütlema, et ära haugu koer? Ning see kui "osavalt" meie saatkonda pärast kaitsti jne. Ei olnud väga meeldiv tunne või mis?
Minu arust suht selge, et jõudu kasutati ebaproportsionaalselt palju, aga nagu näha siis ka siin on arvamusi, et "so f...ing what". Mina nii ei arva.
Ma siiski ootaks, mida ÜRO arvab, kuigi suht selge on see, et juudid tulevad suht puhtalt välja. Nende propagandamasin in juba kordades võimsam.
Palju huvitavam saab olema, mida teeb Türgi - saadik on tagasi kutsutud ja mingid jutud, et saadetakse Türgi sõjalaevastiku abiga uus abi teele. Kui nii, vot siis võib alles tuliseks minna
raulir,
miks just vandenõuteoreetikud peaksid analüüsima?
Ja mida see Türgi teeb? Tungib oma sõjalaevadega Iisraeli territoriaalvetesse? USA suurim NATO-liitlane kuulutab sõja USA ühele olulisimale NATO-välisele liitlasele? Türgi sõjalaevad eskordivad territoriaalvete piirini ja siis IDF kas eskordib sadamasse, kui korraldustele allutakse või võtab jälle kas laevad üle või laseb põhja, kui need korraldustele ei allu.

Nüüdseks on ametlikud humanitaarabi kanalid ka piisavalt promo saanud, et keegi enam teadmatusega välja vabandada ei saa. Muidugi pussnoad ja matsheeted tõenäoliselt tollist läbi ei lähe.

ÜRO on päris tithi päris paljude teemade kohta midagi arvanud. Enamasti nende arvamuste mõju just ajaloo kulgu muutev olnud ei ole.
priitp,
Kuna see on siin vandenõuteema :)
mykoloog, üldiselt nõus, kuid ma olen täiesti veendunud, et rongid lendaks õhku ja lennukid sõidaks majadesse ka siis, kui araablastel/moslemitel õnnestuks see kitsas maatükk juutidest puhtaks tõmmata. Ega siis dzihaad ära ei lõppeks sellest veel, kui "sigade järeltulijad" on hävitatud. Siis liigutakse lihtsalt "ahvide järeltulijatega" tegelema.
suffiks, ära nüüd solvu ega midagi, aga ega sa juut ei ole?
pbattery, ära nüüd solvu ega midagi, aga ega sa loll ei ole?

:-D
võimalik, ma lihtsalt mõtlesin, et miks peaks Türgi tungima Iisraeli territoriaalvetesse kui Gaza on vastu Egiptust ja saaks ka sealt läheneda, või on Iisrael kuulutanud kogu selle ala enda omaks?
mõmmik, sinu teravmeelus on muidugi tasemel, aga ma mõistan...
Kui oletada, et see operatsioon oli Iisraeli poolt mõeldud tõmbamaks moslemite viha juutide peale, et säästa "ahvide järeltulijaid", siis ma ei saa aru, miks nad seda tegid, kui nad just eriliselt märtrid pole?

Samas ma isiklikult ei arva, et moslemite ristisõda jätkuks Euroopa vastu samasugusena, nagu see on Iisraeli vastu. Pole ju mõtet sõdida riikide vastu, kes võtavad su heameelega kodanikuks ja annavad veel sotsiaalabi pealekauba. Euroopa võetakse üle teistmoodi :)

Kuskil peab mingi varjatud huvi olema, v-o on hetkel mingil põhjusel Iisraelil (või USA-l) kasulik norida tüli näiteks Türgiga? Tahetakse Türgit sundida valima poolt?
Vasakliberaalidel on vaen juutide/Iisraeli suhtes millegipärast default setting.

Mind on see fenomen alati kukalt kratsima pannud? Miks muidu kõiksugu multi-kulti värki jutlustavad vasakpoolsed juutide teemale sattudes alati eksimatult antisemiitliku hoiaku võtavad? Mingi isake-hitleri pärand?
ma imestan, et Iraan ja Ahmadinejad pole oma hiilgavate sõnavõttudega lagedale tulnud - kõik seebiks jne
Karumomm, maatykk ei tule mitte juutidest puhtaks tommata vaid juutide ja araablaste vahel ara jagada, sellisel viisil, et molemad teevad kompromisse, a la Gaza jaab Palestiinale, Laanekallas Iisraelile, uusasunikud saadeks Iisraelisse, Jeruusalemm tehakse pooleks jne. Neid kompromissiplaane on kyllalt valja pakutud, probleem on tahte puudus molemalt poolt. Veendumus, et moslemid soovivad koik teisest usust inimesed maha tappa on sygavalt vale ja rassistlik. Moslemid, kristlased ja juudid eksisteerisid aastasadu/tuhandeid korvuti ilma suurema vaenuta. Kogu see jihadi teema algas sellest, et yks poolt tundis, et neile on raigelt liiga tehtud ja seega saab lahendus tulla alles siis kui probleemi algpohjus on korvaldatud.