Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad

Enamus moslemeid ei ole rahumeelsed, isiklik kogemus 2a NA-s. Kui oli nendepoolne arvuline ülekaal luges ainult toores jõud.
priitp, saad valesti aru.
Ma saan aru, et suur osa foorumlastest on seisukohal, et moslemid ongi by definition, tulenevalt nende usust, vagivaldsed teiste suhtes ja seetottu tulebki neid havitada. See on ikka toesti unbefuckinglievable.
raulir, ma jään seisukoha juurde, et tänasel päeval seda riiki de facto ei eksisteeri. Vastasel korral ei saaks ma aru, miks siiani räägitakse diplomaatilises retoorikas selle riigi loomisest. Territooriumiga on ka selline põnev küsimus, et see on kuidagi...raskelt hoomatav. Inglise keelega väga suurt muret ei ole, tänan väga. Õnnelikul kombel sai juba ca kümme aastat tagasi skooritud TOEFL-testis mingeid numbreid, mis tekitasid veidi segadust. Heas mõttes õnneks.

mykoloog, sa kaldud siin taas demagoogiasse. Kord sõimad rassistiks, siis võrdled kellegagi, kellel on ilmsed psühhootilised häired? Esiteks puudub sul alus arvata, et ma ei oleks antud olulise raamatuga tutvunud. Olen küll. Nii otseselt kui läbi kommentaaride - kui ka läbi sealsete ning ka Suurbritannias ja Prantsusmaal resideeruvate religioossete liidrite viimase aja konteksti pandud sõnavõttude. Kui kedagi süüdistada millegi kontekstist välja rebimises, siis pigem Läänemaailma liidreid, kes teevad naiivseid katseid leida lepitust otsides abi üksikutest tsitaatidest. Aga see tutvumine on olnud huvitav kogemus. Näiteks Ahmadinejadi loba, mis tundus lihtsalt segase lahmimisena, on omandanud selgemad piirjooned. Seltsimehel on väga selge agenda, mida ta ta ajab süstemaatiliselt ja raamatus näpuga järge ajades. Ma jään radikaalselt eri seisukohale, et antud konkreetse religiooni puhul oleks tegemist millegi rahumeelse ja ohutuga. Antud religiooni peamine dokument on radikaalne ning ei ole kuidagi käsitletav rahumeelsena. Ka jään ma radikaalselt teisele seisukohale selle osas, justkui oleks maailmas hetkel haridustase tõusmas, elatustase paranemas ning religioosne ekstremism vähenemas.

Ja kui siin ühte mainitud raamatut tsiteerida, siis puud vist tuntakse viljadest. Andke mulle andeks, kuid ma ei tea täna ühtegi judaistlikku, kristlikku (või kasvõi budistlikku) aktiivset, mastaapset ja süstemaatilist terroriorganisatsiooni.
Võib ka pehmemalt, revideerime veidi usuvabadust.
Muide, Egiptus on samamoodi blokeerinud Gaza nagu Iisrael. Ja samamoodi laseb läbi ainult teatud humanitaarabi nagu Iisrael.
mykoloog, sa kaotad päris suure osa oma teravusest, kui sa närvi lähed ja hakkad eeldama, et keegi on kordagi kellegi hävitamisest rääkinud. Mina räägin sellest, et erinevalt eurohumanitaaride väidetest, et kõnealuse religiooni fundamentaalseks aluseks olev pühakiri on mingi soft luulejoru, mille tähtsus on eelkõige ajaloolis-kultuuriline või siis G.W. Bush'i välgatusest "...is the religion of peace," on antud raamat ikka päris karm keevitamine kõigi suunas, kes seal kasvõi ühe koma või punktiga kohe nõus ei ole. Lisame siia selle, et maailmas tõepoolest eksisteerib kriitiline mass inimesi, kes seda sõna-sõnalt võtavad, ja saamegi põhjuse, miks siinsed foorumlased on skeptilised - nad lihtsalt eriti ei fänna mõtet, et aastal 2020 saavad mõned neist Tartus Jussufi ja Mussa tänava nurgal kokku ja meenutavad, et vene aeg oli ikka parem - sai sealiha grillida ning naisterahva puhul paistis muudki kui musta voodilinasse keeratud siluett.

Ja keegi võiks mulle ära selgitada, et miks keskmise eurohumanisti/vasakliberaali default setting on ka judaism/christianity bad, islam good?
Äkki keskmine eurohumanist/vasakliberaal ei oma eriti head ülevaadet islamist üldse. Kristlust tunnevad seeeest nad kõik üsna hästi. Eks see islam ole 700-1000 aastat kristlusest maha jäänud. Kui nüüd vaadata, millega kristlased 500-1000 aastat tagasi hakkama said, siis ei tundugi islam enam nii kole ja sallimatu. Eks eestlased ise jäid ka selle kristluse ettekäändel vallutamise ette.
Street Re: Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad 01/06/10 14:33
Muide, Egiptus on samamoodi blokeerinud Gaza nagu Iisrael. Ja samamoodi laseb läbi ainult teatud humanitaarabi nagu Iisrael.

väike selgitus ka miks enamik aega Gaza ka Egiptuse poolt blokeeritud on

GAZA, June 1 (Reuters) - Egypt opened its border with the Gaza Strip on Tuesday, letting Palestinians cross until further notice amid a storm of international criticism of Israel's blockade of the enclave, officials in Egypt and Gaza said.
Egypt's Rafah crossing point is the only border post from Gaza that is not fully controlled by Israel. Cairo has opened it only sparingly since Hamas Islamists, who are allied to Egypt's opposition, seized control in Gaza three years ago.

Pime usk - paha
Õppimine, teiste kultuuridega tutvumine ja oma peaga mõtlemine - hea

Siit me jõuamegi selleni, et usklikud massid on üsna lihtsalt manipuleeritavad. Samas on väga naiivne arvata, et need manipulaatorid ise neistsamust tõekspidamistest lähtuvad, mille eest nad sõnades seisavad. Kehtib ka eesti poliitika kohta.
Olevipoeg,
Mu lemmikvandenõuteooria - enamust kesk- ja vanaaega pole olemas olnudki. Need on enamikus lihtsalt 15-18. saj ülikute poolt välja mõeldud muinasjutud oma positsiooni õigustamiseks.
Selles asi ongi et need üksikud juhivadki masse ja ajavad neile igasugu pada. Ja siis need massid liiguvadki selles suunas mida neile aju sisse raiutakse.
Ei puuduta neid kes mõtlevad ise või siis teistmoodi. Et on ka midagi muud peale usu.
Härrased, kui tohiks paluda, et võtaks vähe hoogu maha ja ei käsitleks siin foorumis seda teema arendust nii väga isiklikult.
Põhjus, miks taasavasin foorumi "Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad", oli lihtsalt üks juhuslike sündmuste jada ... mis viis mind selle postituseni.
No kui kõik ausalt ära rääkida, siis sattus mulle nädalavahetusel pihku üks raamat (ei olnud Bond ega M.Gardelli raamat), mis käsitledes lähis-ida konflikti olemust ... jõudes pikantsele järeldusele, et eri poolte äärmusrühmitused on omavahel miskitpidi seotud - vähemalt kaudselt. Selles väites/teoorias polnud loomulikult miskit uut, konflikti põhjus nagu ikka - võim ja raha, miksitud kokku ajaloolis-religioosse pärandiga. Konflikti kütmine on ebastabiilsuse levitamine, vastandpooluseks kompromissid ja rahulik kooseksisteerimine erinevate uskude, rasside jne vahel.
Juhuslikult leidsin esmaspäeva hommikul uudise internetist öisest (vastu esmaspäeva) rünnakust eelpoolmainitet laevadele. No mis pagana päralt pidid nad selle rünnaku tegema öösel? Järelikult pidi neil olema mingi tagamõte (lähtudes paranoilisest suhtumisest) lisaks avalikult deklareeritud infole. Juhuslikult sain teada, et ühel laeval olid rootsi kodanikud ja nende hulgas
üks huvitav tegelane M.G. Edasi googeldades leidin põnevat infot selle isiku kohta ... ja siis tuli mul paranoiline mõte (olles ilmselgelt veel eelnevalt loetud raamatu mõju all :), üheks sihtmärgiks (ingliskeelne sõna "target" iseloomustab seda mötet laiemalt) võiks olla M.G neutraliseerimine, ise lootes, et see on paranoia ja väljamõeldis ja jaburus, midagi sellist ei saa ju juhtuda aastal 2010. Aga oh ei, - tuli välja, et just see rootsi kodanik M.G. ongi "kadunud" koos abikaasaga. Ütlen ausalt, sellest hetkest see järeldus polnud enam fun. Vat selline lugu.
masionist,
aga sa sellisest lihtsamast viisist nagu ei oska unistada? Et väike koputus hotelli uksele "röööm service" ja lihtsa, tavalise püstoliga lihtne tavaline lask kahe silma vahele? See on vist veidi keeruline jah... lihtsam on laseriga kaheks lõigata või basseinis haidele sööta või raketi külge seotuna kuule kupatada või mürgitada terve linna veevärk või....
masinist,
Kas üks isik saab olla tagamõtteks sellisele jamale? Kui on vaja ühest isikust lahti saada, siis peaks piisama ka vihmavarjuotsast kuskil turvalisel põhjamaal. Lisaks on tema raamatud ju juba ilmunud ja kahjutuks tegemise kiirus ei saanud väga oluline enam olla.

Google järgi tundub see mees olevat pigem selline akadeemiline ja praeguses eluetapis suht erapooletu tüüp, kes uurib ekstremismi kui nähtuse tagamaid?
masinist, tõde on taaskord päevselge (nagu neil puhkudel alati). nimelt korraldas mossad feik-loterii, mille võitjaks "osutus" nimetatud härra MG. rootslased on ju teada-tuntud lotolemb rahvas. auhinnaks väideti olevat kruiis venezuelasse. tegelikkuses toimetati pahaaimamatu intellektuaal kodumaa-ranna lähistele, kus lavastati järjekordne "blokaadi-intsident", mille käigus sai targeti juba muretult ära kaotada.

see peaks vastama siis sellele, et mida MG üldse seal laeval tegi. nüüd jääb jah üles vaid küsimus, miks rünnati nimelt öösel?
David Icke'i polnud seal laeval? Või teda ei võetud jälle suurte poistega mängima?
surfer,
See loterii variant on tegelikult väga hea idee ... Venetsueelas poetad veidike pulbrit kohvrisse ja teed vihje. Päris hea on ette kujutada, kuidas tüüp võimuesindajatele seletab, kuidas ta loterii võitis :D
miks muidu siin Gardelli kadumisest räägitakse? Reutersi andmetel oli kogu laevastikuga kaasas 11 rootslast, kellest 4 ootab Tel Avivi lennujaamas väljasaatmist ja 6 on vahi all, Henkel Manning on see mees, kelle staatuse kohta puuduvad andmed - kas ootab väljasaatmist või on vahi all
loo parim puänt oleks see kui härra magas sügavat ja õiglast und rünnaku hetkel ning iisraeli poolel läks tema idefitseerimisega veidi aega seetõttu :)
Karumomm, mul ei ole kahjuks aega hetkel pikemalt kirjutada. Ytleksin vaid niipalju, et olen isiklikult palju moslemitega kokku puutunud erinevatel tasanditel (elan riigis kus on suur moslemi vahemus), ja jaan selle juurde, et enamus neist ei erine tavalistest eurooplastest, voi okei ytleme siis, louna-eurooplastest. Kusjuures need Euroopa moslemid on veel koige sojakamad, kuna nad tunnevad ennast torjutuna. Torjutuna nad tunnevad ennast selleparast, et Euroopa rahvusriikides valitsevatesse kinnistesse yhiskondadesse ei ole voimalik sulanduda. Sa jaad elu lopuni valismaalaseks ja autsaideriks, isegi kui sa seal terve elu elad. Eurooplased kolivad ara majast/piirkonnast kuhu tekib vooraid, panevad lapse teise kooli kui sinna tekib vooraid, eelistavad toolevotmisel eurooplast jne. jne. See koik tekitab voorandumist, mis omakorda viib radikalismini. Esimene immigrantide polvkond pyydis sulanduda ja eurooplaseks hakata, teisel oli pohhui ja nyydne kolmas poordus tagasi oma juurte juurde ehk islamisse. Nii et euroopa moslemite radikaliseerumise tegelik pohjus on voimetus sulanduda yhiskonda, kusjuures selle pohjuseks omakorda on yhiskondade kinnisus, mitte immigrantide tahte puudus. See ei ole nii naiteks USAs, kus keskmine ameerika moslem ei erine teistest ameeriklastest millegi poolest. USA on lihtsalt immigrantide yhiskond ja sinna sulanduda on kerge. Moslemid oma kodumaal, Marokos naiteks on minu kogemuse kohaselt absoluutselt mitte-sojakad ja on taiesti rahumeelsed normaalsed inimesed umbes nagu louna itaallased. Maailma suurim moslemite kogukond Kagu-Aaasis on veelgi rahumeelsem ja igasugune radikalism on seal ainult viimase aja nahe, mis peegeldab samuti Lahis-Ida probleemistikku ja martriks olemise tunnet. Tyrklased on hoopis eraldi keiss ja paljud araablased ei pea neid yldse moslemiteks enam. Nii , et see jutt et eksisteerib kriitiline mass moslemeid, kes votavad radikaalsete usujuhtide sonu puhta kullana on pehmelt oeldes jama. Mis ei tahenda, et radikaalsete moslemite probleemi ei eksisteeri. Aga kordan veelkord, see probleem tuleneb voorandumisest ja tundest, et "meie omasid pekstakse," analoogselt venelastega kes sumedatel aprillioodel "Ros-si-ja" skandeerisid, mitte sellest, et usk on paha voi moslem oleks juba loomult teistsugune kes ei kannata enda korval teiseusulisi.
Piiblist leiab sama palju viiteid kui koraanist, mida voib tolgendada vaenuohutamisena teiseusuliste vastu.
Keskmine eurohumanist suhtub islamisse positiivselt, kuna ta leiab, et moslemitele tehakse Lahis-Idas ylekohut, et Iisrael viib relva abil ellu genotsiidi. See kas see nii on voi mitte soltub teaduparast vaatevinklist, aga vaieldamatu fakt on see, et Iisraeli riik on sojaliselt voimekam ja viib oma agendat ellu sunniviisiliselt, relva joul, vastu moslemi elanikkonna tahet, kellel paraku pole oma riiki, kes sama suudaks. 1947 aastast, kui URO rahuplaaniga juudid nous olid, aga araablased mitte (kes on seega suures osas praeguses konfliktis ise syydi tegelikult) kuni 60ndateni, kui araabia riigid Iisraeli pidevalt ryndasid, toetas keskmine eurohumanist Iisraeli. Suhtumine muutus peale 67 aasta soda kui Iisrael okupeeris Gaza sektori ja Laanekalda ja hakkas seal vagivaldselt oma poliitikat peale suruma ja ignoreerima UROd ja rahvusvahelist yldsust.
Henno,
loodan ja usun siiralt, et umbes miski selline lahendus M.G. kadumisele peatselt tuleb :) :)