Mulle on küll jäänud mulje, et “triipu” ja “antsu” ja “marki” peab sisse laduma, enne kui hakkab poste tulema “mõtlevalt inimeselt mõtlevale inimesele”.
Nüanss:
- Ja nüüd kõik kooris koos: “Vandenõusid pole olemas!”
- Organiseeritud kuritegevus: on olemas…
Muidugi jääb siinkohal õhku kolmas võimalik interpretatsioon: kalduvus vandenõudele ongi tölplus.
“Vandenõud” on olemas seal, kus sa ei arva, et nad on olemas.
“Vandenõud” tegelevad teemadega, millest sa ei tea, et nad tegelevad.
Valdavalt mitte selle pärast, et “keegi organiseerib” vaid seetõttu, et keskkonnaolud sunnivad. Nii nagu vedelik võtab selle anuma kuju, kuhu ta on valatud.
Kas sub-prime kriis oli “organiseeritud vandenõu”? Või äkki "keskkonnaolud panid inimesed ühtemoodi “lambakarjana” käituma?
Kas pangajooksud võiks olla “grupimõtlemise” tulemus või mõni “kuri Einstein kiiritab kõiki ja sunnib ATM manu jooksma”???
Argentiina – rikas maa, kes idioodi järjekondlusega defaultib??? Vandenõu?
Siia võib lisainfona mainina, et “organiseeritud kuritegevus” on juba olemuslikult oksüümoron
Oksüümoron. Miks. Võtame blatnoi – tüüp kes põhimõtteliselt eitab igasugust autoriteeti, hirarhiat, korda, alluvussuhteid (muid kui “hundikarja” tüüpi).
Kuidas sa sihukest organiseerid? (Ääremärkus. Palju oli 20. sajandi alguse “anarhistlike liikumiste” hulgas kurjategija ajalooga tüüpe).
Sellised “Dillingeri jõuk” või “bonnieandklaid” tüüpi jõugud on püsivad väikeses mastaabis, ühe Väga Tugeva “hundipealiku”-“alfaisase” all. Pikemas perspektiivis – mitte eriti edukad.
Võtame nüüd mõne eduka “mõistlikuma” kurjategija – külma kõhuga, analüütiline, üle keskmise intelligentne, väga madala EQ-ga, psühhopaat-nartsissist…
“seadused on “kellegi teise jaoks””. “maksud on “vaestele””
Mille me saame… tüüpilise suurettevõtte palgalise CEO psühholoogilise portree ![]()
HÄSTI organiseeritud mõjukal (lobby, poliitlised mõjutamised) ja suure käibega Hästiorganiseeritud Kuritegevusel ja tavaliselt transnatsionaalsel ettevõttel ei ole suuremat vahet. Lihsalt esimene tegutseb mõnikord veidi veidratel aladel relvaäri (mis ei erine muust taransiidi-logistikaärist mitte millegi muu poolest, kui et kaup on “keelatud”) või narkoäri (mis tegelikult on täitsa tavaline retail-äri. Walmart. Ainult seadusevastane).
Siit joonistub huvitav järeldus – edukas ja suure käibega “organiseeritud kuritegevus” peab valdavas osas koosnema “tavalistest inimestest” – mitte blatnoidest vaid lihsalt natuke rumalatest, ahnetest ja valmis südametunnistusega kompromissilie minema – logistikutest, raamatupidajatest, laotöötajatest, kontoripersonalist, IT meestest.
Ja vana hea tendents. Piisavalt hästi organsieeritud kuritegevus, saanud kokku “stardikapitali” “turutõkete” ületamiseks – püüab liikuda “legit” ärisse, sest ohutum.
Marginaalid ei tasu igakord ära riski “kuritegeda”.
Vastupidine töötab ka. Piisavalt suured “transnatsid” nt. Monsanto või Microsoft vms. ei kõhkle üldsegi, kui on vaja kasutada mafiale omaseid meetodeid – väljapressimised, ähvardamised, survestamised, mõjutamised…
Kuna neil on kapital ja Väga HEad Juristid, siis enamasti tehakse seda “juriidiliselt on kõik korrektne” raamides.
Enamasti. Maksud, käibed ja mõningane “finantsekvilibristika”… noh seal on “nii ja naa”.
Järeldusi
“kurikuulus verine ja vägivaldne jõuk” on HALVASTIorganiseeritud kuritegevus. Lukratiivsus võib kõrge olla, aga lukratiivsuse-riski suhe … madal. Isikuriskid on väga kõrged. Kuigi “seal maailmas” maksab Mehe Sõna… aga kui jõuguliikmed-konkurendid Mehe maha koksavad? Konkurents on pidev, tihe ja verine nagu Stalini Poliitbüroos.
Hästiorgansieeritud kuritegevus töötab nagu tavaline ettevõte. Seal on Protsessid, hierarhia, aruandlus, siseaudit… nad lihsalt teevad “midagi keelatut”. Ja päriselt “kurjategijaid” saab seal olla mingi piiratud protsent – ülejäänud on tavalised inimesed – need kes on valmis “komformismiks”.
Pikemateks pühadeks sobivat samastiililist mõnusat lugemist saab valida nt neilt autoreilt: Tom Clancy, Robert Ludlum, John le Carre’, Don Winslow, James Rollins jpt
. Osta ehk pole mõtet, õnneks on raamatukogud meil kenasti varustatud.
Khm, endal ongi lugemiseks enamasti haiguslehel olemise päevad, no nagu praegu
…
Inimese tarkuse üks näitaja on see, et ta suunab oma uudishimu sinna, millest ka reaalne kasu saab olema. Suunab oma ressurssi, aega, õppimisvõimet õigesse kohta.
Mingi suvaliselt kokku klopsitud suvalise haige läbu läbi lugemine, isegi silmade diagonaalselt sellelt läbult üle laskmine, ei ole see, mida ühiskond ühelt korralikult Offf-lt ootab.
Kui ei tea, mida seal kirjas on, ei teki ka kiusatust oma sõrmi klaviatuuril klõbistada.
kasutaja841 poolt ülal postitatud nimekiri riiklike organite poolt minevikus läbiviidud, nüüdseks ilmsikstulnud vandenõudest üldpopulatsiooni vastu paistab mulle küll täiesti legit, ei leidnud sealt ühtki mis oleks väljamõeldis. Kas keskkonnaolud sundisid riiklikke organeid inimsusevastastele kuritegudele? Teisiti pold võimalik? Vedelik võttis lihtsalt anuma kuju? Päriselt ka mõtled nii?
Õnneks või kahjuks ma kasutaja841 postitusi ja seega ka seda nimekirja ei näe.
Aga jah “vedelik võtab anuma kuju”. Jah, suuri kuritegusid viiaksegi nii läbi, et piisab paarist “aktvistist” ja “kisakõrist”. Ülejäänud kas ignovad (nagu sakslased ignosid kui juute “ära viidi”) või siis loobivad ka aktiivselt kividega (nagu Kultuurirevolutsiooni ajal) – peaasi, et keegi MIND ei süüdistaks.
Täpselt nii see käibki. Organisatsiooni, mille käed ei ole vahest kõige puhtamad, moodistavad nn. “tavalised inimesed” kes “pigistavad silma kinni” või “ma täidan ainult korraldust” või “ma ei saa sõrgu vastu ajada, mul on majalaen ja autoliising”.
Just täpselt IGAÜHE “käegalöömisest” ja “minnalaskmisest” ja “mittehoolimisest” ja “korralduse täitmisest” saab see pragu kustkaudu madud “Eedeni aeda” vingerdavad.
Jah, täpselt nii ma mõtlen.
Minujaoks ainuüksi asjaolu, et keegi pidas möödapääsmatult vajalikuks kasutaja841 kõnealune postitus ära fläägida, on paras vandenõuteooria, sest selles konkreetses postituses polnud minu silma jaoks küll ühtki “kogukonnareeglite” rikkumist. Küllap mõni vedelikukujuline tölp leidis sedasi toimetades anuma kuju.
Ühiskonnnast umbes 90 protsenti moodustavad lausidikad kes on üliaktiivsed ja mölisevad pidevalt arvates enamusele toetudes, et neil on pidevalt õigus )))
Ma ei ole kasutaja841 ühtegi postitust “liputanud”. Tema “esimene outburst” oli täiesti piisav selleks, et k841 täitsa isiklikku ja personaalsesse blokklisti panna. Lamemaalaste tekste ei viitsi eriti lugeda. Liputamisega me ei tegele.
Ma ei eeldanudki, et konkreetselt Sina seda tegid, aga keegi ju tegi.
Pigem on sedapidi, et on 1-2% (põhjendamatult) enesekindlaid tüüpe ja ülejäänud 90% koogutavad-noogutavad kaasa, sest “pealikule allumine” on meile juba varasest kiviajast peale “sisse kasvatatud”.
Kaua sa nüüd keerutad nagu kass ümber palava põõsa? Pane see nimekiri siia uuesti ja siis vaatame, kas liputatakse või ei liputata. Ise tahaks ka juba näha seda nimekirja.
Ma ei taibanud sellest copypastet ega screenshotti teha kui see veel nähtav oli, aga vaatame siis kas ja kui kiirelt fläägitakse:
-
Ahvatleva kujuga anum tölpvedelikele:
Unethical human experimentation in the United States - Wikipedia -
Ahvatleva kujuga anum tölpvedelikele:
MKUltra - Wikipedia
Karju palju tahad, et “Wikipedia pole mingi allikas”, kuid kõik seal sisalduvad konkreetsed väited on omakorda varustatud viidetega tõsiseltvõetavatele allikatele.
Siioni tarkade salaprotokolle ei sobi vist kah pangafoorumisse riputada ![]()
Nooo… mis on sel pistmist VANDENÕUGA? Pealegi, üsna lihtne on seda lugedes aru saada, et paljud osalised siiralt uskusid “For Greater Good”.
Ma siis “paljastan” ka ühe vandenõu. Minu vanaema oli eluagne meditsiinitöötaja Tartu Ülikooli kliinikumis ja Sünnitusmajas. Ja kunagi, siis kui ma juba piisavalt vana olin, selliste asjade kuulamiseks, rääkis ta, et nõuka ajal oli üsna tavapärane, et “asotsiaalsed” ja “l…tsakad” ullikesed kes muudkui abort-süüfilis-tripper-abort tsükliga arstide eest läbi käisid, lihsalt vaikselt steriliseeriti ära. No mida sa ikka neid aborteerid. Ja “for a greater good” – kas “sellised” peaksid üldse lapsi saama ja… mis neist lastest edasi saab, kui nad juba algselt ei sünni defektsed (alkoholi kuritarvitamine).
See oli selline “poolavalik saladus”. Kõik teadsid, aga ükski “korralik inimene” midagi ei ölenud, sest “for a greater good”. Yaknow.
Kus siin vandenõu on?
Või siis Rootsi mis oli üpris-üpris-üpris NATSImeelne. Lihsalt pärast sõda ja Saksamaa kaotust ei olnud see väga “parketikõlbulik”. Aga vaikselt oldi ikka viikingid edasi. Üsna pikalt … enne kui uus meem prevalveerima hakkas.
Aga ENNE seda, kusagil seal 50ndate ja 60ndate paiku harrastati ka Rootsimaal igasugu asotsiaalsete, mustlaste ja muu madalamast sotsiaalsest kihist pärit kaadri salaja steriliseerimist. Mõnikord ei päästnud isegi valge nahavärv.
Kahetsusväärselt peab nentima, et arutelu mingisuguse ma ei tea millise postituse kustutamise üle on tõenäoliselt veninud mitu korda pikemaks, kui see postitus ise oli.
Palun kustutage ise ära see nn. arutelu, see ei aita foorumi kvaliteedile kuidagi kaasa.
Üldiselt olen täheldanud, et kui on mõni asjalik postitus, siis see jääb siia ka püsima, olgu autor kasvõi karsson või jarsson, aga igasugune genereeritud või kopeeritud läbu kipub siin siiski kustuma. Külahullu postitused on veel alles, aga eks head inimesed võtavad julguse kokku ja kustutavad needki. Kas võib-olla on need jäetud õpetuseks teistele?
Vandenõu on salajane kokkulepe ebaseadusliku eesmärgi saavutamiseks (Wikipedia).
Mis sinu meelest vandenõu definitsioon on?
Teatavat liiki vandenõu on selles, et foorumi vastu võitlema on saadetud karsson, lamemaalane ja külahull. Tegu on jumaliku proovikiviga.
Neid võitlejaid on olnud rohkem, aga teised on praeguseks ajaks taandunud.