Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad

Pakun hoopis ttrusti sõnumid musta lipuga tähistada, sest mis muud see sooneutraalne grafomaania on kui spämm oma klassikalisest tähenduses.

4 Likes

“Mina ei ole viroloog ja viroloogid ütleksid, et seal on peiteajad ja kõik muu. Tegelikult see, et inimesed kogunevad farmi ümber, mis on viirusele positiivne - see on lubamatu. Kui inimesed ütlevad, et nad hoolivad loomadest, siis nad peaksid hoidma kõikidest sigalatest eemale.”
ERR
Eesti tõusigade aretusühistu nõukogu esimees Timo Vunder"

Naiss

1 Like

Ministeeriumi kodulehel kirjas, et peiteaeg 3-15 päeva.
Esimesed tunnused mõnel teisel seal oleksid pidanud juba näha olema. Pühapäeval sai 15 päeva täis leiust (25 juulil leiti). Farmi juhataj väitel ühtegi tunnust teistel sigadel ei ole.

Nüüd räägiti telekas juba 40 päevasest peiteajast, kummalised arengud igatahes.

https://www.err.ee/1609768881/loomakaitse-liit-kahtleb-endiselt-nurme-farmi-sigade-testide-oigsuses

1 Like

Ooteaeg kus farm peab 3 kuud seisma pärast puhastamist võiks olla vastus sellele kui kaua oht püsti on.

" Viiruse hinnanguline inkubatsiooniperiood on 4–19 päeva ja kerge nakkuse üleelanud sead võivad viirust eritada vähemalt 70 päeva. Ainus viis viiruse leviku piiramiseks puhangu korral on kas sigade karantiin, kui võimalik, või tapmine."

“Vastupidav viirus võib 4 ° C juures säilitatud kondita lihas ja soolatud kuivatatud singides püsida umbes 5 kuud. Asümptomiteta nakkuse korral võib viirus kudedes või veres püsida pikka aega.”

Loodetavasti hoiame ikka sead elus ja las EU keelab meil liha müümise teistesse riikidesse.

Ma ei saa kogu sellest paanikast aru. Need sead lähevad tapmisele niikuinii, olgu viirus või ei ole. Kas protesteerijad kujutavad ette, et nad hakkavad aasal helge hommiku poole kalpsama ja surevad vanadusse oma lapselaste keskel?

Tundub, et sealiha hind hakkab üles ronima.

https://www.err.ee/1609769322/tartumaal-tuvastati-sigade-aafrika-katk-pea-2000-seaga-farmis

Nüüd jäävad sigade kaitsjate read hõredaks, sest pooled neist peaks Viljandimaalt Tartumaale sigu kaitsma kolima.

Olen ka mõelnud oma mitteviroloogi peaga, et miks ei rakendata garantiini vaid iga hinna eest tahetakse tappa kõik maha. Sellega tapetakse maha ka võimalikud isendid kellel on immuunsus selle katku vastu ja kes oleks materjal karjaimmuunsuse tekkeks.

1 Like

Ootad ja loodad sada päeva, et äkki mõni jääb elama kuniks lõpuks kõik ikka ära surevad või uusi seni juurde tuua ei saa/tohi? Päris kulukalt kõlab selline projekt.

Nojah, kui riik kõik korraga kinni maksab, siis tundub mõistlik lasta minna.

Seakatk pidavat hästi levima nii inimeste kui esemete ja transpordivahendite kaudu. Küsiks mõne naaberfarmi omaniku käest arvamust karantiinis pidamise kohta.

Mõnedel andmetel ka lindude ja putukatega…
Ilmselt pole Veterinaarseadus ja teeemat puudutavad määrused tühjalt kohalt tekkinud arvatavasti sisaldavad need seni paremini toiminud käitumismudeleid ja protsesse.

Mina olen aru saanud, et see on ikka väga rõve haigus. Humaansem on enne ära tappa.

2 Likes

Eile ringvaates puudutas teemat. Tundub suht valus ja vastik loomale. Nüüd kummikud jalga ja viirust levitama sigala ette koos 200 teise viroloogiga.

3 Likes

Kummaline siiski, et 19-ndal päeval peale leidu ei ole ühelgi teisel seal mitte mingeid sümptomeid tekkinud.

2 Likes

Minuarust on see absoluutselt imeline, kuidas meie Vabariigis lambad sigu kaitsevad. Elu nagu Krõlovi valm!

Ootan juba Varro ettepanekut kärsalisi Ivermektiiniga ravida.

3 Likes

las ma olla see vandenõulane siis, n.ö. peltsebuli advokaat :
need proovid Hispaania laborisse saadeti tungiva kaaskirjaga : see siin peab olema positiivne ! Lihtsalt peab muidu oleme täielikus kuses kogu oma ministeeriumi, PTA, veterinaaria ja laboriga. PALUN !

Ja ega siis hispaania süda kah kõvast legeeritud terasest ole. Kui peab, siis peab. Alati valmis öirosõbrale ja natosõbrale teenet osutama…

Või siis saadeti mõne kärvanud metssea proov

4 Likes

Mõtled üle. Hispaania labor ju ka Sorose käpa all - pole seal vaja kedagi keelitada ega meelitada, neil endalgi täpne käsulaud olemas, kuidas käituda. See Eesti sigade asi sai juba eelmisel talvel Davosis kokku lepitud ja nüüd läheb juba kõik plaani järgi.

2 Likes

Et riigiasutuse juht on toodud välja tegeliku kasusaajana on loogiline - see on see isik, kellel on võimalus olla korrumpeerunud. Ehk siis kui mingi suurem jama selle ettevõttega on, siis tuleb esimesena otsida rasva selle inimese näppudelt.

1 Like

Aga miks nad üldse enne hukkamist avalikkust teavitavad positiivsest proovist.