Kõige hullumeelsemad vandenõuteooriad

Praegu te naerate, aga mis te siis teete, kui AI järgmised Vikingu võidunumbrid ette ennustab? :grin:

Vaatlustel põhinev uus teooria, mis lükkab senise Suure Paugu teooria suure pauguga ümber:

See on juba ammu teada asi, et Universumi raadius ja tihedus vastavad enamvähem täpselt (st suurusjärgus) musta augu omale, mis vastaks Universumi massile. Samuti vastab vaadeldav Universum nö kahemõõtmelise hologrammi tingimustele, nagu mustad augudki.

Samas võib olla nii, et Universum ja/või selle peale inflatsiooni meile nähtav osa sündiski kergelt pöörlevana :slight_smile: ja musta augu sees asumine ei lükka ka Suurt Pauku kuidagi ümber - selle sees oleva vaatleja jaoks tundubki kõik algavat Suure Pauguga.

Uuematest teooriatest on huvitav see, mis kõrvaldab tumeda energia vajaduse, millega seletatakse Universumi kiirenevat paisumist. Teatavad uuemad kaugete cosmic candle vaatlused klapivad paremini teooriaga, et aeg kulgeb kiiremini piirkondades, kus on rohkem massi ja sündmusi (suurusjärke kiiremini kui vaid GR põhjustab). See tekitab valguse “ajaläätse” põhjustatud kõrvalekallet (analoogiliselt gravitatsiooniläätsega), mis zoomib/unzoomib vaadeldavaid kaugeid objekte ja tekitab sellise mulje.

1 Like

Lükkab küll, algus võib ju näida sama, aga lõpp on kindlasti erinev.

Miks sa nii arvad, eriti miks sa arvad “kindlasti”?

Musta augu füüsika on hoopis midagi muud, kui õhupallina paisuva universumi füüsika. Mustal augul endal on gravitatsioon, mis seal sees asuvat universumit mõjutab, ja mustal augul on piirid, pealegi musta auku võiks ajapikku järjest ainet juurde tulla.

Me ei tea, mis see musta augu füüsika on. Mis seal sees toimub pole päris selge, isegi matemaatikud ei oska eriti midagi arvata.

Kusjuures Universumis oleva aine gravitatsioon samamoodi töötab paisumisele vastu.

Piirid, aeg jms on asjad, mis mustas augus, eriti selle keskel, ei tarvitse omada sama tähendust kui meil siin.

Mulle meeldib hoopis teooria, et Universum pöörleb neljas mõõtmes. Kui valida üks neljamõõtmelise objekti pöörlemistelgedest “risti” selle kolmemõõtmelise lõikega, siis võib olla nii, et kogu selles kolmemõõtmelises lõikes on kesktõukejõud, mis surub selles olevat laiali - nagu meie Universumis.

Analoogia siis sellega, et kui me vaatame kolmemõõtmelist kera, a la Maakera, siis ekvatoriaalses 2D lõikes on samamoodi kesktõukejõud, mis kõike laiali surub :slight_smile:

Vana Testament, Esimene Moosese Raamat ütleb kuidas asjad teglikult käisid.

Ma olen sealt raamatust lugenud, et üks tüüp tuleb võimule ja sellest tuleb enneolematult suur segadus. Tüüpi iseloomustavad eneseimetlus, segased poliitilised käigud, pimestatud järgijad ja et otsa ees peab demonstreerima mingit kirja, et saaks üldse äri teha.

Kui 3,5 aastat läbi saab ja on aeg võimult lahkuma hakata, siis tüüp hoiab kohast sõjalise jõuga kinni, asjad lähevad seetõttu maailmas enneolematult hulluks ja läheb veel 3,5 aastat enne kui tast lahti saadakse.

Pärast seda lähevad aga asjad terves maailmas tunduvalt paremuse poole selle tegelase vedamisel, kes juhtis tast lahtisaamist.

(Osa sellest ma lugesin küll mingi 16. sajandi prantsuse arsti kirjadest.)

Veel üks vaatlustel põhinev nael Suure Paugu teooria kirstukaande:

ja-jah, muidugi-muidugi, mulle räägiti ka lapsepõlves, et kui peegli ära lõhud, siis ootab ees 7 aastat õnnetust … kes k.r.t siis nüüd peegli lõhkus?

Ma ei võtaks selliseid “silmadeavamise” videosid tõsiselt.

Miskit teadustöö või tõsise artikli linki pole? Selle 15 minuti jooksul, mis ma selle peale raiskaks, ma jõuaks juba 3x valimas käia.

Kõige sarnasem artikkel, mida AI suutis leida, aga ta hoiatas ka, et video on põhjendamatult kollases stiilis.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0550321325001403

Töö sisu on selles, et CMB on rohkem moonutatud kui seni arvestatud, mis muudab galatikate tekkimise ajaskaalat.

Ei olevat olemas ühtegi tõsiseltvõetavat teadustööd, mis väidaks, et kosmiline taustakiirgus on puhtalt galaktikate tekkimise jäänuk.

Ma ei tea mida sulle lapsepõlves räägiti ja kas midagi kontrollitavat ka juhtus.

See paha karismaatilise, aga samas lõhestava, ennastülistava, valetava, ennast Jumala väljavalituks kuulutava jne tegelase teema neis allikates on aga üsna õõvastav ja loodetavasti on tegemist puhta jamaga :slight_smile:

Just praegu saab Rohaanilt küsida kõigi nende diipide teemade kohta mille üle siin eespool on arutatud.

www.facebook.com/events/953387950082042/

EE Kranaadi ‘intervjuus’ oli ta küll rahulolematu: "Rohaanil on tunne, et Lellep kasutab kosmilist suurust ära maiste probleemide lahkamiseks ja tema olemust ei mõisteta. „Mind kutsutakse kohale, et Facebooki-laivi teha. Kas te saate aru, kui alandav see on?“ ärritub Rohaan läbi Kranaadi reporteri nähtavalt.

„Facebooki-laivi! Vähemalt pole tiktok, aga ma kardan, et järgmine kutse tulebki sinna! Ja iga kord ma räägin neile ühte ja sama juttu. Mult küsitakse ainult vaktsiinide ja koroona kohta. Äkki aitab sellest juba ja uurite päriselt ühele tulnukale olulisi asju?“

1 Like

https://scitechdaily.com/rewriting-cosmology-new-calculations-shake-foundations-of-the-big-bang-theory/

1 Like

Ma tean seda. Seal on kirjas, et 1,4% on esimestest elliptilistest hiidgalaktikatest.

PS. Tegelikult mulle meeldib neil teemadel arutleda ja igasuguseid teooriaid kuulda. Palun mitte v]tta isiklikult kui füüsika või bioloogia või kosmoloogia teemadel kuidagi järsk tundun :slight_smile:

Selle video teises pooles on visuaalselt ilusasti näidatud, kuidas universum musta augu sisse saab.

No kas pole kohutav kaotus???

Huvitav, kuidas ta seda kindlaks teha kavatseb. EU “mittevaktsineerituspassi” alusel?

1 Like

https://www.youtube.com/watch?v=zKQfxi8V5FA&list=RDMM&start_radio=1&rv=uyDsese07mQ
Minu lemmik nägemus tulevikust…